miercuri, 22 aprilie 2015


.
electorala
Today's daily cartoon by David Sipress: http://nyr.kr/1tAxVLr

  • Smaranda Dobrescu House of cards?

  • Draghi Puterity Yep!  Si inca o cugetare despre putere pe care banuiesc ca ai mai auzit-o:

    "Power is a lot like real estate. It’s all about location, location, location. The closer you are to the source, the higher your property value."


    Frank Underwood
  • Smaranda Dobrescu Ma intorc la distributism caci exista un interes slabut, dar totusi:
    According to distributists, property ownership is a fundamental right[4] and the means of production should be spread as widely as possible rather than being centralized under the con
    ...See More

  • Draghi Puterity Seamana un pic cu "economia de piatza sociala" din Germania de dinaintea "social democratului" Schröder.

  • Prospectiv A-z .
    Eu zic sa aflam mai multe. Acest distributism apare ca genul de economie dupa un cataclism si/sau lasarea Romaniei absolut de capul ei.


    De ce nu exista un reporter care sa-l intrebe asta pe dl. Georgescu? Vad ca apare foarte des pe sticla in ultimele zile, ai crede ca el e candidat presidential si nu Melescanu.

  • Smaranda Dobrescu Stai putin, nu te grabi! Nu prea am auzit de mare industrie, mare agricultura; Micii meseriasi, mestesugari, hai sa zicem servicii se vor dezvolta pe baza unor banci autocapitalizate. Aceasta va fi baza productiei? Nu stiu. principiile sunt insa frumoase. Ele pot schimba societatea in timp, decenii ,etc. Care ar fi primul pas al unui guvern care trece la o societate de tip distributist? Normal ar fi sa dea pamant sau unelte ale muncii tuturor care doresc sau cei care au deja sa capitalizeze bancile. Ha!?

  • Smaranda Dobrescu Iata ce am gasit: proiect de tara:http://m.cotidianul.ro/article.php?id=248694
    România trebuie să ştie ce vrea, iar poporul român să înţeleagă ce poate.
    COTIDIANUL.RO

  • Draghi Puterity Care e mecanismul socio-politic prin care distributismul e tinut in echilibru?

    Cateva intrebari spontane: Cum se poate evita, de preferintza "automat", ca economia sa fie sufocata de aceasta subordonare? Cum se poate evita o alunecare spre "welfare st
    ate"? In ce fel e stimulata motivatia individuala pentru risc si investitii? Cum functioneaza sistemul daca e la concurentza cu alte sisteme? Va fi la fel de eficient? E posibil un globalism eterogen?

  • Prospectiv A-z .
    Daca am zis sa aflam mai mult probabil ca nu ma grabesc.


    D-nii Melescanu si Severin ne vorbesc de razboi. Dl. Georgescu de iminenta prabusire a EUro, in sensul careia ar detine si date. Daca se ajunge intr-adevar la toate astea, distributivismul este SINGURA SANSA.

    Acum, ce motiv au sa scrie astia in anglo-saxona despre distributism? Probabil ca e o combinatie de reactie la super-corporatismul canceros si magia internetului. Adica un epi-fenomen.

  • Smaranda Dobrescu Vezi te rog mai sus proiectul de tara, aparut de curand, poate chiar azi.

  • Prospectiv A-z .
    Vreau sa vad [proiect + echipa], altfel ne intoarcem la cei 15mii de specialisti, carora Basescu si viitorul Club Monaco le-a luat economia de sub nas, ca la alba neagra.


    Toate bune si frumoase in proiect. Pana la actiunile concrete.

    B. Obiective şi soluţii specifice
    Şomaj zero într-un an de la preluarea puterii de către un guvern de demnitate naţională şi declanşarea revoluţiei sustenabilităţii. Acest obiectiv se va realiza datorită trecerii la noul model economic, stârpirii corupţiei şi încetării politicii de tip "după noi, potopul", practicată de marile corporaţii în România.
    Impozitare zero, timp de 10 ani, a sectorului IT din România. Sectorul românesc de IT are capacitatea să devină unul dintre primii jucători mondiali.
    Impozitare zero, timp de 10 ani, a gospodăriei ţărăneşti de subzistenţă.
    Impozitare zero a oricărei ferme mici şi mijlocii care face parte dintr-o cooperativă legal întemeiată.
    Impozitare zero a întregului ciclu de producţie şi distribuire a produselor tradiţionale româneşti care îndeplinesc sau depăşesc normele agriculturii biologice.
    Facilitarea achiziţiei de unelte agricole şi alte materiale pentru producţia de hrană sănătoasă.
    Wi-fi gratuit în toată România în 5 ani.
    Încurajarea producţiei şi răspândirii de carte digitală.
    Mutualizarea firmelor private falimentate de proprietarii lor, pentru a obţine avantaje necinstite. (Mutualizare = trecerea firmelor private sau de stat în proprietatea lucrătorilor lor şi transformarea în firme cu lucrători-proprietari).
    Asistenţă gratuită pentru accesarea fondurilor europene de către cooperativele de producţie şi distribuţie.
    Recapitalizarea micului producător prin intermediul uniunilor de credit şi al băncilor populare.
    Tinerii şi persoanele între 50-65 de ani care se mută în sate depopulate şi care fac dovada exercitării unei activităţi productive vor fi scutiţi de la plata tuturor impozitelor timp de 10 ani. Prima de instalare va consta în produse româneşti (unelte, articole casnice, materiale de construcţie etc.) în valoare de 30.000 euro. Vor primi subvenţii la hectar la nivelul mediei europene.
    Măsuri de încurajare a absolvenţilor universităţilor să se instaleze şi să se implice în comunităţile rurale.
    Românii din diasporă care se repatriază vor primi scutiri de taxe şi facilităţi pentru deschiderea unei afaceri.

    Ma abtin.

  • Draghi Puterity Legat de prabusirea Euro, Deutsche Bank (banca comerciala si de investitii privata, global player, a nu se confuda cu Bundesbank, banca nationala a Germaniei) prognozeaza ca pana in 2017 Euro va ajunge sub dolar. 

    http://www.handelsblatt.com/.../deutsche.../10807782.html
    Am Devisenmarkt muss der Euro in herbe Kursverluste hinnehmen. Die Deutsche Bank toppt sogar Goldman...
    HANDELSBLATT.COM

  • Prospectiv A-z .
    "prognozeaza ca pana in 2017 Euro va ajunge sub dolar" daca nu-i aranjament intre cele 2, nu cred asemenea predictii. altfel, scaderea sub dolar nu-i egal cu prabusire, dimpotriva!

  • Smaranda Dobrescu Draghi, urmeaza sa citesti si tu proiectul de tara. Eu l-am citit in fuga si deocamdata, ca si P.Az, ma abtin

  • Draghi Puterity Daca va fi TTIP si CETA, e aranjament. 

    In rest, depinde in ce moneda se platesc materiile prime. Pentru o tara exportatoare ca Germania, scaderea Euro ar putea insemna o competitivitate mai mare la export. Insa doar daca materiile prime si componente
    le nu se vor scumpi prea mult datorita unui dolar puternic. Exista ramuri intregi industriale, de ex. microelectronica, unde UE depinde de importuri din afara ei pentru a putea crea valoare adaugata.

Niciun comentariu: