joi, 23 aprilie 2015

Un Prospectiv
.
„Pentru ca acest sistem să funcţioneze, trebuie să ai un nivel foarte mare de încredere. Încredere că banii nu vor fi aruncaţi pe fereastră, că nu vor fi cheltuiţi într-un mod care ţie nu-ţi place. Ca rezultat al democraţiei sociale şi a politicilor de egalitate, societatea noastră este una omogenă şi are o încredere enormă în conducere. Avem încredere în guvern. Avem încredere că banii noştri din impozite vor fi cheltuiţi cu înţelepciune. Când începi să ai încredere că ceilalţi îşi fac treaba, eşti şi tu bucuros să îţi aduci contribuţia.“ Alexander Cappelen, profesor in etica afacerilor.
INCREDEREA; tot despre aceasta era vorba cand discutam despre rolul economic al capitalului social aici: http://blog.prospectiv.org/…/01/dialoguri-prospective-iii.h…
Înconjurat de munţi şi cocoţat pe o coastă de fiorduri, Bergen, cel de-al doilea oraş ca mărime al Norvegiei, oferă imagini demne de vederi. Fiind un centru în plin avânt al industriei de petrol şi gaze a Norvegiei, Bergen este şi un oraş foarte...
ADEVARUL.RO

  • Viorel Straoanu Mi-a venit in minte o comparatie :sa visam la asa ceva in scumpa noastra patrie e ca si cum cineva i-ar fi aratat lui Tutankamon proiectul unui tren 

  • Un Prospectiv .
    Recomand inca odata urmarirea Dialogului prosectiv dela linkul inclus. Acolo aratam sursele si implicatiile economice ale lipsei de incredere, cat si sugestii pentru ce s-ar putea face. A lua ca axioma lipsa de incredere/hotia romanului este a completa treaba celor care au sadit-o si pe alocuri cultivat-o.

  • Viorel Straoanu Nu.A lua lipsa de incredere in capacitatea si cinstea celor pusi sa-mi administreze corect banii ca axioma inseamna sa fiu realist .

Niciun comentariu: