joi, 21 ianuarie 2016

Stire indoielnica: Presedintele Germaniei anunta UNIREA Romaniei cu Republica Moldova

Stire indoielnica: Presedintele Germaniei anunta Unirea Romaniei cu Republica Moldiva! – 15 ianuarie 2016


Smaranda Dobrescu

 

 

Presedintele Germaniei anunta UNIREA Romaniei cu Republica Moldova! Primul pas a fost alegerea...

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, s-a interesat de relaţia Republicii Moldova cu România şi de procentul cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reun...

M.STIREAZILEI.COM

 

Smaranda Dobrescu Daca stirea e adevarata, in virtutea carui act/intelegere, tratat se propune asa ceva? Ce presupune acest cadou? Ce vor sa ne ia? Ce vor sa provoace? Cred ca nu vor doar sa ne vada bucuria de pe fete!

 

Prospectiv A-z ..excelenta intrebare. Premiu de consolare pentru mutarea...*a fal* 
_______
(a fal = zidul in maghiara)

 

Draghi Puterity JG e un asset al licuriciului. Deci probabil am afla mai multe de la sefa lui, Nully. Doar o opinie personala. emoticon wink

 

Smaranda Dobrescu Draghi, cred, dar saptamana asta nu am acces la Nully 

 

Mircea Platon Textul stirii nu sustine titlul. Ba chiar il contrazice, cumva.

 

Smaranda Dobrescu Ma tem ca ai dreptate, Mircea. Am mai recitit odata stirea si acum imi pare ca titlul si harta sunt luate din alt film. Gauch a fost pur si simplu incolor in exprimare.

 

Mircea Platon Da, adica el pare mai degraba ca saluta sfarsitul petardelor din epoca basescu.

 

Smaranda Dobrescu Dragi prospectivi, la atentionarea lui Mircea Platon , reanalizand textul constat diferente intre declaratie si titlu. Asadar, va rog sa luati cu multa circumspectie acest text, eventual sa-l considerati ca un text manipulator pe un fond de "vrei calule ovaz?'

 

Prospectiv A-z  http://www.cotidianul.ro/ponta-la-bucuresti-si-chisinau.../

 

 

Ponta: La București și Chișinău sunt cei mai slabi și inadecvați lideri!

COTIDIANUL.RO

Prospectiv A-z De pe net:

Fragmentarium Politic
ianuarie 15, 2016 la 4:49 pm
Victoria Nuland revine la Bucuresti: Pentru cine si ce cadou va aduce in poseta? (o divagatie futurista)

O stire laconica, pe nedrept necomentata sau poate doar strategic ocolita, avand in vedere importanta personajului, anunta, in urma cu o zi, via ambasada americana, ca Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA, vine la Bucuresti, luni, pentru intalniri si discutii pe teme bilaterale cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos.

Ce ar putea fi atat de urgent, cand parteneriatul strategic duduie, dupa anuntul de luna trecuta de operationalizare tehnica a bazei scut de la Deveselu, cand strada i-a dat curs indemnului, din timpul uneia din vizite, de a apara statul de drept si de a-si impune propriul guvern, iar Iohannis abia ce s-a intors din concediul in insorita Florida?

Desigur, o tema ar putea fi si pregatirea vizitei secretarului de stat, John Kerry, care a acceptat in decembrie invitatia ministrului de externe roman, Lazar Comanescu, de a face o vizita oficiala in Romania, in 2016. Insa si mai probabila ar fi nelinistitoarea criza politica din republica Moldova, care nu parea sa capete aspectele de intorsatura si de urgenta cand seful statului si-a efectuat concediul de odihna in SUA.

Oricum a-i da-o, cu sau fara alegeri anticipate, finalul crizei nu se anunta incurajator pentru calea europeana a Chisinaului. Daca tabara oligarhica a lui Vlad Plahotniuc (PD, centru-stanga) va iesi castigatoare, de loc de neglijat, avand in vedere ca este deja sustinut de o majoritate parlamentara dar si ca oferta sa de stabilitate pentru tara si de aducere a unei schimbari in bine in vietile cetatenilor, destul de dezamagiti si de obositi de visul european, care intarzie sa devina realitate, alternativa rusa risca sa se instapaneasca.

Socialistii lui Igor Dodon nu vor sustine nicio candidatura de premier fara alegeri anticipate, ceea ce implicit ingroase sustinerea pro-Plahotniuc si o slabeste pe cea a presedintelui Nicolae Timofti (independent), care incearca sa mentina balanta inclinata spre calea europeana, sustinuta candva cu succes de PLDM (centru-dreapta). Mai mult, confruntat cu o pozitie fragila si in scadere, presedintele Timofti ar putea fi suspendat din functie, ceea ce ar insemna ca zarurile vor fi aruncate.

Daca victorioasa ar fi tabara pe care analistii locului o numesc neoliberala, dar care nu mai este ce a fost, prin decaderea osaturii liberal-democrate, instabilitatea politica si razboiul social ar risca sa devina cronice, ceea ce va trage si mai mult in jos micul si artificialul stat moldovean.

Dupa calculele strategilor occidentali, sansa ducerii granitei NATO pana in coasta Rusiei chiar nu merita ratata, iar acest obiectiv geopolitic american se identifica pe deplin cu cel unionist romanesc. Dintr-o Romanie reunificata, proiectia scutului antiracheta ar fi alta, cel putin prin extinderea campului de observare strategica.

Va avea Victoria Nuland in poseta o oferta de sustinere unionista, singura care ar inchide in mod durabil posibilitatea unui derapaj antioccidental al crizei politice moldovene?

Daca va fi vorba de un cadou de inceput de an, cui l-ar putea oferi Victoria Nuland, din moment ce nu l-a oferit unui proaspat fost musafir? Ia sa incercam sa ghicim: care ii este cel mai vechi si mai de nadejde prieten, mai ales ca si-a facut o noua ambarcatiune, cu care incearca sa ajunga din nou pe val?

 

Draghi Puterity Un maidan in Moldova?

 

Octavian Lupu Daca am fi stiut noi romanii ca alegerea lui Klaus ar fi grabit procesul de reunificare intr-un asemena hal ar fi trebuit sa-l punem in fruntea tarii mai de mult. Din cate am inteles deja atat populatia romaneasca cat si cea rusofona de pe ambele maluri ale Nistrului se imbratiseaza cu lacrimi in ochi, moldovenii la gandul ca vor avea un presedinte neamt, iar transnistrenii la gandul ca intr-un an doi europenii vor avea un presedinte rus.

 

Preda Mihailescu Ce este harta aceea? Visul lui Vishinski, o Moldova separata?

 

Smaranda Dobrescu Toata postarea este un fake. Sub imperiul emotiei eu am preluat-o cu oarece precautie. Ulterior la o examinare mai atenta s-a dovedit ca titlul, textul si harta nu au nicio legatura intre ele. Am lasat totusi postarea ca un exemplu de manipulare sigura cand lumea abia asteapta un astfel de imbold. Evident, fara text de Tratat, cu incalcarea tuturor intelegerilor externe parafate.

 

Octavian Lupu Dumnezeule! Cum am putut sa ma las inselat de aceasta manipulare subtila. Bine ca m-ati prevenit pentru ca eu ma pregateam sa ies cu comitetul de bloc in Piata Universitatii infasurat in tricolor ca sa celebram evenimentul. Cata dezamagire trebuie sa fie si pe domnii Prospectiv A-z si Draghi, pe care ati fi putut sa-i preveniti totusi.

 

Smaranda Dobrescu Continui sa-mi placa ironiile fine. Totusi,
Iata ce am postat in urma cu 9 ore mai sus: 
"Dragi prospectivi, la atentionarea lui Mircea Platon , reanalizand textul constat diferente intre declaratie si titlu. Asadar, va rog sa luati cu multa circumspectie acest text, eventual sa-l considerati ca un text manipulator pe un fond de "vrei calule ovaz?'

 

Prospectiv A-z Pana una alta, se tureaza toate motoarele si... accesoriile.

http://www.cotidianul.ro/scandal-politico-sexual-pe-axa.../

 

 

Scandal politico sexual pe axa Chişinău - Bucureşti

COTIDIANUL.RO

 

Octavian Lupu Doamna Smaranda Dobrescu, hai sa o lasam asa cum a cazut. Noapte buna.

 

"Concert intr-un ou"

„Concert intr-un ou" – 16 ianuarie 2016
Smaranda Dobrescu
De uichend:

Hjeronimus Bosch, "Concert in an egg"

Fara nicio legatura cu Grupul. Noi avem mai multe partituri

Octavian Lupu "With Bosch is not the case to make long turns of phrase on his being or not a painter well into the hermetic and alchemic symbolism. Bosch was undeniably immersed in the esoteric culture of his time. To an extent that there isn't a single detail in his works which cannot be defined with a sapiential double sense. Furthermore, if not read through the alchemical lens, the work of Hieronymus Bosch appears to us as a mere childish divertissement, however with an amazing bottomless creativity.


Usually described alternately as a hymn to the stupidity of the human habits, or otherwise to salvation from the foolishness through learned brotherhoods who, to an external eye, could look like a clique of goliards, this oil on panel is just attributed to Hieronymus Bosch, as the original has been missing. The copy we are examiningis is currently exposed in Lille at Palais des Beaux-Arts and is probably late, in fact the verses in the musical score belong to a ribald sixteenth century song." Iulia Millesima. Nici o legatura cu grupul. Sau, ma rog, cu o parte a lui.


Smaranda Dobrescu Haideti, Domnule Lupu, eu admir umorul D-voastra, fiti generos si nu criticati incercarile mele. In afara faptului ca suntem un grup liber de alte obligatii care ne adunam si schimbam idei din pura implicare si placere, e si bine ca avem stiluri diferite in abordare. Eu de exemplu sunt invidioasa ca am un stil didactic nu atat de liber ca al D-voastra. In lumea asta a falsurilor, nici nu mai conteaza daca tabloul este o copie atribuita sau nu.. emoticon smile

Octavian Lupu Tabloul nu este un fals ci o copie a unui ucenic. Daca ar fi fost catalogat un fals nu si-ar mai fi gasit locul intr-un muzeu. Sunt elemente (schite premergatoare ale lui Bosch care-l insotesc) . Eu nu asta am vrut sa scot in evidenta, ci faptul ca interpretarea data acestui tablou si nu numai, nu este chiar atat de benigna. Eu nu am vanitati. Nici macar atunci cand sunt comparat cu un claxon. Dar pe unii, interpretarea data acestui tablou, o copie destul de reusita a stilului Hieronimus Bosch s-ar putea sa-i deranjeze. emoticon smile

Smaranda Dobrescu Cred ca stiu colegii ca nu ma anima niciun spirit malitios. Dimpotriva. orice grupare pe criterii comune este un dar in aceasta perioada de dezbinare.

Prospectiv A-z Honi soit qui mal y pense

Octavian Lupu Aceasta este deviza ordinului jartierei, instituit in 1348 de regele Eduard al III-lea al Angliei pentru a o scapa de embarrassament pe favorita sa, contesa Joan de Salisbury careia, in timpul dansului, i-a cazut pe jos jartiera sa albastra. Regele a transformat jartiera doamnei contese in ordin.

Prospectiv A-z  Hermeneutica nu ne da pace, domnule. Iata un spectru mai larg de interpretari:https://en.wikipedia.org/wiki/Honi_soit_qui_mal_y_pense

Honi soit qui mal y pense - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

Octavian Lupu Nu trebuia sa va deranjati. Ma multumesc cu interpretarea de mai sus.

Prospectiv A-z   Octavian Lupu Pentru dumneavoastra, domnule, nu-i un deranj.

Octavian Lupu Nu aveti idee cat ma simt de onorat.

Mihai Ion Turcu Superficial in patoplastica psihiatrica este considerat psihotic. Cu siguranta nu se afla in seniatate sufleteasca. Fiecare grupaj din foarte incarcatele lui tablouri incifreaza sens. Pictorului i-au fost comandate tripiticuri de altar. Beneficiarii vremii au avut cu siguranta stiinta fiecarui element introdus intr-un triptic in fata caruia se oficia trnsubstantierea. (?) Fara "stiinta" necesara decriptarii, calificam ce vedem ca bizar si apasator.


miercuri, 20 ianuarie 2016

22 vieti distruse

22 vieti distruse – 15 ianuarie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 
 

Cand sisteme recunoscute a fi performante in asistenta sociala vor sa se remarce prin excelenta, cautand mai binele, lucrurile pot esua in mod tragic pentru cei vizati, mai ales cand acestia sunt copii. Gandirea schioapa porneste de la faptul ca birocratii adulti, desi bine intentionati au o perceptie gresita asupra lucrurilor care alina sau lezeaza copiii. Cazul familiei de romani din Norvegia a scos la suprafata alte si alte cazuri de greseli majore cu urmari grave asupra copiilor de lunga durata

 

 

22 de vieţi distruse. Experimentul Danemarcei pe copiii inuiţi: "În gând, o întrebam pe mama de...

În anii 1950, 22 de copii inuiţi erau luaţi de lângă familiile lor din Groenlanda, pentru a fi reeducaţi ca viitori cetăţeni danezi de elită. Însă, după 60 de ani, cei rămaşi în…

ROMANIALIBERA.RO

 

Mihai Ion Turcu In principiu experimentarile pe oameni, pe copii in special, sunt interzise. In timp studiile de psihologia cresterii si dezvoltarii au devenit substantiale.Dezvoltarea psihica a copilului mic este strans legata de realtaia cu familia naturala, cu mama in primul rand, relatie care nu poate fi substituita.Copii prin accident orfani sunt marcati pe viata de lipsa parintilor naturali. Compenseaza sau nu efectele acestei lipse. Extragerea unui copil din familie , ueneori necesara, este o decizie foarte dificila pentru ca incumba risc major.Experimentul danez nu avea la dispozitie cunoasterea care este acuma la dispozitie in cazul Norvegienilor. Strict stiintific, procedura norvegiana este eronata de la cap la coada si contrara interesului esential al copiilor. In romania avem experienta deplorabila a cpiilor abandonati de mame in maternitati, unde sunt bine ingrijiti, nu pot fi si bine "crescuti" , personalul , medici, asistente, infirmiere, nu sunt mamele copiilor si nu se pot dedica unui copil, sunt igienizati, hraniti, pasager luati in brate de cineva si atat. Ce rezulta sunt " copii care se leagana", vor avea intarziere mintala si deficit emotional irecuperabil. Aceste familii de imprumut , platite, nu sunt nici macar echivalentul unei familii fara copii care infieza un copil, care nici acelea nu vor fi vreodata echivalentul familiei naturale.

 

Alexandru Botu http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/...

 

 

Mircea Toplean, psiholog clinician: Sa separi copiii de parinti in urma unor…

LBHN-1602388572.EU-WEST-1.ELB.AMAZONAWS.COM

 

Smaranda Dobrescu Avem destule lipsuri si fapte mizerabile de amintit din istoria Sistemului de protectie a copilului de la noi ca sa nu criticam pe altii. Totusi, am impresia ca la noi marile greseli se fac in aplicarea legii, in comportamentul indiferent si uneori detestabil al maturilor insarcinati in domeniu, dar nu datorita unor legi absurde. Iata ce text se poate citi in legea norvegiana:
"...de la vârsta de 6 ani, părinţii sunt obligaţi de lege să ia cu cea mai mare atenție în considerare opinia copilului, iar de la 12 ani i se acordă acestuia "o considerabilă prioritate" în orice decizie."
M-as putea gandi la cateva exemple de lasarea deciziei la mana copilului de 12 ani: " nu-mi fac lectiile azi ca tocmai am un joc nou pe calculator caruia trebuie sa-i vin de hac", sau "nu ma duc la scoala fara sa am un smart phone precum colegii mei", sau " nu vreau sa mai mananc ce-mi gateste mama, vreau sa merg la McDo", etc

 

Preda Mihailescu In anii 1920-30, Elvetia a luat sute, poate chiar mii de copii "jenisch" - nomazi, tigani sau nu - si i-a incartiriut iremediabil in bune familii protestante. Dupa 30 de ani, in anii '60 au irupt scandalurile, reclamatii, cereri de despagubire, si castig de cauza al copiilor smulsi din sanul famiilor. De atunci elvetienii sunt mai precauti cu masuri de tip norvegian. Si ma gandesc ca in cazul unei familii de nomazi, poate exista mai multe criterii pentru a pretinde alta educatie, decat de la niste familii normale, bine socializate.

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu,Preda Mihailescu@Ce facem noi in materie este departe de nevoi. Avem foarte multe familii care traiesc sub nivelul de saracie care nu asigura conditiile elementare pentru o existenta care sa excluda riscuri majore pentru copiii lor.Subventiile lipsesc sau sunt prea mici. Preluarea copiilor in grija societatii nu se face pentru ca sunt mici capacitatile de ocrotire edificate. Saracia extrema ar fi la noi primul motiv pentru care copiii ar justifica preluarea copiilor in custodia statului, optima fiind subventionarea familiilor sarace in asa fel incit copii sa poate trai decent in familie. Tot precaritatea financiara si criza locurilor de munca sau salarizarea simbolica a tinerilor care au un loc de munca faca ca copiii sa coexiste cu parintii pina la .....40 de ani. Solidaritatea familiala la noi are alta dimensiune.

 

Preda Mihailescu Dar nu este dovedit ca statul ar fi capabil sa preia aceasta sarcina. Precaritatea de o parte si de cealalta, trebuieste foarte multa precautie. Imi pot inchipui ca exista o oarecare disponibilitate de resurse de generozitate sociala in unele familii - acelea poate se pot idenitifica si ajuta. Sistemul insa a dat gres in tari mai bogate, ca America sau Norvegia. Intervine o uzura, devine un interes material de a adopta copiii, nu din dragoste ci pentru micul avantaj financiar - care in Norvegia este gigantic, dar la noi nu poate sa fie. Selecita atat a familiilor disponibile pentru adoptie, cat si a celor ai caror copiii sa se preia, este foarte la limita. In principiul ar trebui actionat doar la familii care singure declara ca nu reusesc sa isi creasca toti copiii, si cer ajutor, fiind dispusi sa se desparta de copii. Deja pe aceasta baza, si este de lucru. Dar nu mai mult, caci statul nu are criterii pentru a separa copiii de parinti - in afara cazurilor de risc al vietii, din cauza de violenta.

 

Smaranda Dobrescu La noi exista un criteriu dupa care se conduce sistemul de protectie a copilului: interesul copilului. Suna bine, dar e greu uneori de decelat care e interesul copilului. Este mai clar atunci cand dezvoltarea lui intelectuala si afectiva este periclitata de parinti nevolnici, betivi, tarati, indiferenti, inconstienti in comportament. Cel mai greu este sa decizi in cazul copilului/copiilor cu parinti normali, afectuosi dar saraci lipiti. Interesul material al copilului poate fi diferit de dorinta copilului de ramane langa parinti. Efectele fortarii pot fi nebanuite. Aici ar trebui sa intervina statul cu ajutoare si mai ales cu personal de specialitate dotat cu discernamant si inima pe masura. Aici e nevoie de fonduri. Dar personalul din Sistem este insuficient si prost platit. Doar cei cu vocatie si mila fata de copii isi pot pune la bataie perceptia, inteligenta, deductiile, timpul, implicarea. E rar. dar nu imposibil.

 

Preda Mihailescu Eu consider ca statul nu are dreptul sa intervina impotriva vointei parintilor sau a copiilor. Punct. Exceptiile sunt cazurile de periclitare a vietii, prin degradare excesiva a parintilor - si excesiv inseamna excesiv, nu interpretativ. In cazuri de saracie, cum spuneti foarte bine, statul trebuie sa ajute. Sa nu uitam ca de obicei familiile adoptive primesc subventii - poti sa le dai direct familiei, nu?

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu@ am experienta directa in domeniu. Problemele noastre cere legislatie, concept unitar, finantare, personal calificat. Fiind vorbitor de germana am acceptat consilierea unor copii germani aflati in plasament familial in Romanie. Greu de imaginat cati bani cheltuieste statul german pentru acesti copii, plasati la noi pentru ca ar fi mai ieftin.....

 

Preda Mihailescu MIT @ Fara indoiala. Si numele problemei este saracia! Pe de alta parte, pentru a pastra un ton optimist, eu am impresia puternica despre biserica ortodoxa ca a facut dela 1989 incoace niste pasi puternici in directia desvoltarii unor institutii si actiuni caritative ample, care TRBUIESC incurajate cu dreptate. Adica, tinand cont ca activitatile caritative au existat dintotdeauna, dar prin natura lucrurilor erau limitate la nivel spontan, comunitar - preocupare pentru "opere caritative" este noua, si nu trebuie comparata cu corespondentii occidentali, unde exista experienta de sute de ani. Aceasta comparatie sa o lasam celor preocupati cu distrugerea identitatii si radacinilor neamului. Comparativ cu sine, eu consider ca exista o evolutie pozitiva demna de incurajare.

Opozitia din partidul lui Merkel

Opozitia din partidul lui Merkel – 15 ianuarie 2016


Draghi Puterity
Sa fie Christian von Stetten "uliul" in spatele caruia se aliniaza opozitia din pardidul lui Merkel?

Christian von Stetten - Wikipedia, the free encyclopedia

Christian Freiherr von Stetten (born 24 July, 1970 in Stuttgart) is a German businessman and politician of the Christian Democratic Union of Germany (CDU). He has served as Member of the Parliament of Germany, the Bundestag, since 2002. He represents the constituency of Schwäbisch Hall-Hohenlohe, an…

EN.WIKIPEDIA.ORG

Octavian Lupu Like-ul este pentru postarea dvs nu pentru acest domn, consul onorific in Maldive. Tinand cat de mult ii iubeste pe Greci si implicit alti untermensch domnia sa, cred ca va fi ceea ce a fost SS-ul comparativ cu SA-ul, iertata-mi fie comparatia dar tocmai citesc General SS de sven Hassel si nu cum probabil s-ar astepta multa lume de la mine, Mama lui Gorki de Tolstoievski.

Prospectiv A-z  Cum sa n-avem si simtul umorului, d-le Lupu?

Draghi Puterity Individul reprezinta "aripa economica" a CDU-ului. Aripa care nu e prea fericita de unele decizii a lui Merkel, cum ar fi, spre exemplu, racirea relatiilor economice cu Rusia.

Prospectiv A-z  Toti joaca la mai multe capate. Romanii insa se specializeaza la autoincriminare pentru ceea ce altii considera prudent/firesc.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ " Romanii insa se specializeaza la autoincriminare pentru ceea ce altii considera prudent/firesc." - ei, si tu, acuma! Autoincriminare prin unii care se cred mai mult decat romani, plasatori de trenduri, asa. Mai acurat ar fi spus "In Romania se practica incriminarea anti-romaneasca in limba materna" emoticon smile

Prospectiv A-z Preda Mihailescu  Ce feste imi joaca distanta!

Octavian Lupu Draghi Puterity Ma indoiesc ca gigolo-ul asta va face mai mult pentru interesele economice ale Germaniei in Rusia. Si asta pentru bunul si simplu motiv ca Merkel s-a alaturat grupului care aplica sanctiuni Rusiei nu din dragoste fata de Obam, la fel ca si Franta, ci abia dupa ce i-au fost stranse degetele in tocul usii. Absenta unor relatii economice nedominate de poltic, atat ca volum cat si in ceea ce priveste calitatea cu Rusia nu ne prea face candidati ai jocului la mai multe capete (nu ca nu am fi practicat acest joc de-a lungul istoriei, unii pretinzand ca e specialitatea noastra). Asa ca nu ne ramane decat sa ne "autoincriminam" sperand ca nu am pierdut definitiv Moldova, tezaurul, etc. si ultimele ramasite de demnitate nationala in raport cu cu magariile lui Rogozin. Unii se plang pentru ca, desi ar trebui sa aiba perspectiva datorita distantei, nu vad lucrurile destul de bine. Noi, cei de pe linia frontului, nu ne putem plange de acest lucru.

Draghi Puterity Poza de gigolo nu e chiar de data recenta emoticon grin Acum arata asa:

De pus la psihograma


http://www.christian-stetten.de/cms/index.php......

Octavian Lupu Da, acum arata ca potential prim-secretar care ar putea sa fie si "ales" la urmatorul Congres. Merkel? Deportata numai cu refugiati sirieni numai unul si unul pe Insulele Kurile.

Prospectiv A-z  Octavian Lupu Domnule, a fi pro/anti-X nu-i suficient, cum un claxon nu afecteaza starea de miscare a unei masini.

Octavian Lupu Un claxon nu afecteaza starea de miscare a propriei masini dar o poate afecta pe a altora. Ca de aia au instalat producatorii claxoane pe masini.

Prospectiv A-z  Octavian  Lupu Depinde de tot felul de factori, de exemplu, ce polita de asigurare are fiecare. Oricum, producatorii le-au instalat pentru a vinde mai multe masini. Cam asta-i soarta claxonului in toate alea.


Toti pentru unul..

Toti pentru unul.. – 13 ianuarie 2016

Octavian Lupu a distribuit postarea publicată de Catavencii.
Protectia lui Basescu se va incheia odata cu incheierea procesului electoral american. Indiferent ce regim va iesi invingator nimeni nu se va mai obosi sa-l tina in brate pe ex-presedintele nostru. Ca deh asta-i regula in politica aplicata si de domnia sa : esti util te iubim, esti debil te mazilim.

Catavencii

EDITORIAL: Regimul Băsescu e definit prin acțiunea apropiaților lui Băsescu, acționînd sub protecția lui Băsescu. Oamenii aia care sînt acum interogați, arestați, condamnați și întemnițați au putut comite faptele pentru că omul din vîrful piramidei – cel mai informat om din România, după cum se descria singur – a fost de acord.

Or, toți acești subalterni merg pe calea zbuciumului judiciar în timp ce comandantul suprem e neatins. E că și cum la Revoluție ar fi fost împușcați alde Bobu și Postelnicu, iar Ceaușescu ar fi participat la alegeri cu noul PCR

Toți pentru unul - Caţavencii

Nebunii de serviciu ai politicii românești sînt ba morți, ba la pușcărie, ba arestați la domiciliu, ba căzuți în uitare. Fără Vadim, fără Dan Diaconescu, fără Ghiță Funar sau fără Vanghelie, viața publică e mai tristă. Distracția s-a terminat. Criza de…

CATAVENCII.RO

Ce ne facem daca explicatia *tehnocratiei* in Romania, o stare care mi-e teama ca se va permanentiza, va consta in ororile expuse si condamnate ale basismului?!

Draghi Puterity Vom spune ca "tehnocratia" e buna, ca iata ii moare si lui Basescu capra. Dupa ce o sa ne prindem ca iarasi am fost dusi de nas, o sa asteptam sa moara capra "tehnocratilor". S.a.m.d.

Octavian Lupu O suma intreaga de Casandre, unele mai credibile altele mai putin credibile anunta o noua criza financiara si pe cale de consecinta o noua criza economica, sociala si cireasa de pe tort, politica. Noi, suntem bine pregatiti: avem un prim-ministru si guvern tehnocrat care vor taia in carne vie daca e nevoie pentru a restabili echilibrele financiare cam tensionate, expresa folosita de economistii fini precum Daianu ca sa nu sparie poporul cu zicerea cea dreapta: fratilor nu mai avem bani de salarii si pensii.

Prospectiv A-z Ca si in interbelic sau dupa Criza din anii '70, pe spinarea tarilor ca Romania se scot dulaii cei mari. Ce-i de facut? Vezi Ungaria, Polonia... Romania lui Ceausescu din anii '80 parca nu-i cel mai bun model, desi timpul le va aseza pe toate.

Octavian Lupu Situatia Ungariei si Poloniei precum si a Romaniei predecembriste sunt diferite de situatia Romaniei contemporane. La nivel executiv suntem condusi de "cominternisti" parasutati de UE (tancul nu mai e la moda). Din punct de vedere militar avem trupe straine pe teritoriul tarii dar cel mai important lucru avem servicii secrete controlate si supravegheate integral de catre aliatii nostri. In consecinta nu cred ca putem urma exemplul Ungariei sau Poloniei contemporane.

ProspectivA-z  Singura diferenta este ca atunci cand ungurii si polonezii au avut majoritati, ca USL-ul in 2012, au stiut ce sa faca cu ele!


Gavrila Ch probabil ca putem caracteriza spiritul liderilor alesi in cele doua tari mentionate ca asemanator miscarii iacobine, ceea ce a lipsit USL-ului in 2012.


Un articol exceptional?

Un articol exceptional, marca Silviu Manastire? – 15 ianuarie 2016
Gheorghe Gradinaru
"Terorism, probleme de integrare, chestiuni religioase – acestea sunt adevăratele teme de dezbatere publică pentru o țară ca România, aflată la granița lumii civilizate. Lumea traversează o criză – unii îl numesc deja un război atipic – iar noi atacăm mediatic Norvegia cu pistoale cu apă marca Antena 3. Dacă nu mă credeți, vă invit să citiți marile agenții de presă, dar și ziarele din Franța, Germania, Polonia, Ungaria sau Marea Britanie.

Agenda publică este clară: terorism, Rusia și imigrație. În România, pe Dâmbovița, ce vedem? Jelaniile penibile ce acompaniază cazul Bodnariu, un caz real, umflat însă cu pompa din cinism, interes, dar și din multă ticăloșie sau prostie pe alocuri. Audiențele aud că sunt foarte bune, ierbivorii par muIțumiți, deși la ușă bate o nouă criză economică, iar Rusia a pus cizma pe gâtul Republicii Moldova. Cioloș, acest „manager al păcii politice", ca să citez niște colegi de breaslă, conștientizează acum rahatul călduț în care s-a băgat și începe timid să înoate în el. Marile canale de media îl ajută inventându-i false teme, în timp ce 6500 de familii din Valea Jiului, Petroșani și Hunedoara așteaptă dezastrul după ce Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență."

Un ARTICOL EXCEPȚIONAL marca Silviu Mănăstire!

Sunt momente în care simt nevoia să iau din bibliotecă „Schimbarea la față a României" – capodopera lui Cioran mereu actuală, de vreo 70 de ani – și să o răsfoiesc. Ca să nu-mi pierd busola în mizeria continu

COMISARUL.RO

Smaranda Dobrescu Articolul ar fi fost cu adevarat bun si util daca trata problema prioritatilor abordate de televiziuni, inca cele mai reprezentative mijloace media. Discutii despre Polonia, Ungaria, Cehia, modul in care acestea se supun sau nu neconditionat oricaror directive europene, despre viata grecilor si cele doua monede in circulatie la ei, despre pretul petrolului, despre lipsa de capital romanesc, etc nu le initiaza nici Antena 3, nici alte televiziuni mai placute autorului. Cazul Bodnariu, cu ponderea necesara zic eu, ar trebui si el discutat, fiind vorba de afectarea unor drepturi ale unui cetatean roman si lezarea unor copii romani.Si apoi orice tema poate fi considerata in climatul nostru ca este pusa pe tapet pentru a ascunde altele de o importanta mult superioara. Sunt atatea teme ascunse la noi, incat nu cred ca am gasit exemplul tipic. Ceea ce ma revolta insa si pe mine la A3 este actiunea lor constienta sau nu de atacare fara pauza a parlamentului. Inteleg ca ar vrea sa fie doar 100 parlamentari care sa se miste cu metroul si sa fie platiti cu salariu mediu daca nu cu cel minim. Nu inteleg insa daca gandesc la efectele campaniei lor absolut tembele.


Draghi Puterity Pnetru ca cei cativa parlamentari ramasi sa poata sa fie corupti cu o coaja de paine uscata. Nu cred ca e agenda Antenei 3 per se, ci a prietenilor (fratzilor?) lui Gadea de peste ocean. Cine altcineva ar avea de profitat din asta?

Preda Mihailescu Nu vad ce legatura are, cum spune dl MIT, subprefectura cu marchizul de Soullah. Adica de ce nu ne-am ocupa de un caz de totalitarism extrem din Norvegia? Crede autorul ca DE ACEEA, nu rezolvam noi problemele lumii? Ma indoiesc. Iar problema norvegiana este in mod evident o ipostaza extrema a unei boli care se doreste raspandita in lumea intreaga. America nu este prea departe, am auzit ca pana si in Israel se nasc probleme. Avertisment: conform unui avocat specializat, norvegian - astazi sunt 7% din copiii sub 18 ani in Norvegia in custodie controlata de stat, telul ar fi de 25%. In plus, din Norvegia, se finanteaza proiecte de "educatia copiilior" fara prejudecati (stiti de ce tip), cu bani grei. Crede autorul ca este o problema secundara? Eu spun ca este o problema majora, de alt tip. Degeaba ne-am trezi noi cu problemele celelalte rezolvate - daca intre timp fiecare creste copiii altora, si este dat liber la delatiunea vecinilor - nu pe criteriu de "dusman al poporului", ci de falii in cresterea propriilor copii.