marți, 30 august 2016

O analiza a dosarului turc

O analiza a dosarului turc – 21 iulie 2016


Draghi Puterity
 

O analiza de exceptie a "dosarului turc"

 

 

Trenduri economice: Între haosul Orientului zglobiu şi ordinea Occidentului bolnav

TRENDURI.BLOGSPOT.COM

 

Mihai Ion Turcu Turcia poate fi bagata-n haos si controlul ei asupra Bosforului poate fi anulat, violent dsigur. Turcia depinde ca armament de occident. Romania trebuie sa se reorganizeze militar imediat si sa stranga relatiile cu Polonia peste capul oricui. Poate profita de situatie.


Prospectiv A-z .
Si inca o analiza, relevanta mai cu seama prin rezonatorul ei, a omusorului invins la randu-i de... servicii.

https://www.facebook.com/victor.ponta/posts/1208057579234127

 

Gheorghe Gradinaru 1 lovitura de stat, de regula , nu poate fi 100% de sorginte externa pentru ca ar fi o interventie externa si nu lovitura de stat.Mai mult fortele americane stationate in Turcia nu au intervenit in nici un mod. iar dovezile implicarii concrete a lui Gullen nu au fost date publicitatii pentru a putea comenta.2. In opinia mea motivatia loviturii de stat sta in situtia interna din Turcia conflictele dintre armata si leadershipul islamist al tarii, problema kurda, situatia de la granita cu Siria etc.3Normal ca cineva castiga si altii pierd dar important este rezultatul pe termen lung si in plan geostrategic depinde de reactia SUA, care nu cred ca este interesata sa intareasca o democratie turca care nu poate aduce stabilitate in Turcia.Este de preferat un regim de mana forte iar daca Erdogan va revenii la atirudinea anterioara chiar ar putea fi iertat.

 

Smaranda Dobrescu Citarea acestui articol de catre Ponta si nu a altui articol de tenta contrara,poate fi un semn al perceptiei diferite dobandite de Ponta in ultimul timp fata de optiunile strategice ale Romaniei .

 

Gheorghe Gradinaru Sper ca nu gresesc dar Ponta comenteaza un alt articol. Acesta postat de Draghi este anonim.

 

Smaranda Dobrescu Ponta comenteaza articolul "Criza Turciei, așa cum nu vrea să o explice nimeni"

 

Cornelius Scipio Gheorghe Gradinaru Dan Diaconu e autorul art postat de Draghi Puterity

 

Prospectiv A-z .
Da, acest Dan Diaconu: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010259195793

 

BCE achizitioneaza obligatiuni emise de corporatii

BCE achizitioneaza obligatiuni emise de corporatii – 28 iulie 2016

 
Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.
 

"In ziarul Bursa de luni, dl Calin Rechea spunea ca un numar de 15-20 de mari corporatii europene au beneficiat masiv de programul de quantitative easing (emisie de bani suplimentari fata de masa monetara naturala, bani aruncati din elicopter in ograda beneficiarilor) al Bancii Centrale Europene. Cu acesti bani, BCE a achizitionat obligatiuni emise de corporatii ca Glencore (care, in acest fel, s-a salvat de la un faliment iminent, generat de scaderea abrupta a pretului titaiului, dar si de fraude masive ale managementului) sau Volkswagen AG ("titulara" ne-onorabila a scandalului Dieselgate de anul trecut, cel cu falsificarea testelor de emisii de oxizi de azot ale motoarelor diesel VW). Avand in vedere ca Bayer nu a cumparat cu bani cash Monsanto, ci printr-o operatiune de tip Leverage By Out (LBO), adica prin emisie de obligatiuni si credit bancar, sunt convins ca si Bayer a beneficiat de banii aruncati din elicopter de dl Draghi, seful BCE. Iar suma implicata este cca 40 de mld euro. Puteau sa fie si 80 de mld - nu era nicio problema de finantare, caci programul de quantitive easing (QE) al BC este de 1.2000 de mld. Daca cineva ar fi intentionat sa concureze cu Bayer, spre exemplu, daca rivala americana a Monsanto, ma refer la Du Pont, ar fi vrut sa cumpere, nu ar fi avut nicio sansa. E minunata concurenta asta, nu? La fel si jocul cererii si ofertei, "mana invizibila" de care vorbea Adam Smith. O placere sa inveti la scoala despre ele. Doar ca, in viata (care e complicata si are multe aspecte, ca in Filantropica), ele exista doar pentru catei, nu si pentru hiper-dulai. Eu, spre exemplu, la Oltchim, nu am putut sa ma imprumut nici macar 15 mil de lei la CEC sau la Eximbank, pe motiv ca ar fi fost ajutor de stat ... "

 

Gheorghe Piperea

July 28

O discutie cu un amic de adineauri mi-a reamintit o stire de saptamana trecuta, pe care am omis-o. Ca, de altfel, toata lumea. 
Concernul german Bayer (medicamente) a cumparat concernul american Monsanto (agricultura bazata in special pe seminte de plante modificate genetic, ierbicide, fungicide etc.). 
Bayer + Monsanto = love. 
Farmacie + agricultura = love. 
Toate teoriile conspirationiste din ultimii 100 de ani se adeveresc. Agricultura industriala e farmacie. Mancam din ce in ce mai mult plastic, hibrizi si monstruleti rezultati din rearanjarea chimica a moleculelor in interiorul semintelor. Si, totusi, ne mai miram de cresterea numarului de cazuri de cancer. Si de rezistenta microbilor la mai toate antibioticele si vaccinurile ramase pe piata. 
I. G. Farben, concernul german interbelic din care s-a desprins Bayer, si care a fost principalul finantator al Germaniei naziste in cel de-al doilea razboi mondial (istoria, ocultata de main stream-ul jurnalistic si de stiinta canonica, de premiu Nobel, ne arata ca I. G. Farben a fost chiar instigatorul si beneficiarul acestui razboi - principala sa fabrica germana era la doi pasi de Auschvitz, iar in fabirca era utilizata munca fortata a dusmanilor rasei ariene) a avut un plan - iar planul aproape ca e gata. Cu banii nostri. 
Va surpinde? 
Nu am terminat mirarile si nici surprizele. 
In ziarul Bursa de luni, dl Calin Rechea spunea ca un numar de 15-20 de mari corporatii europene au beneficiat masiv de programul de quantitative easing (emisie de bani suplimentari fata de masa monetara naturala, bani aruncati din elicopter in ograda beneficiarilor) al Bancii Centrale Europene. Cu acesti bani, BCE a achizitionat obligatiuni emise de corporatii ca Glencore (care, in acest fel, s-a salvat de la un faliment iminent, generat de scaderea abrupta a pretului titaiului, dar si de fraude masive ale managementului) sau Volkswagen AG ("titulara" ne-onorabila a scandalului Dieselgate de anul trecut, cel cu falsificarea testelor de emisii de oxizi de azot ale motoarelor diesel VW). Avand in vedere ca Bayer nu a cumparat cu bani cash Monsanto, ci printr-o operatiune de tip Leverage By Out (LBO), adica prin emisie de obligatiuni si credit bancar, sunt convins ca si Bayer a beneficiat de banii aruncati din elicopter de dl Draghi, seful BCE. Iar suma implicata este cca 40 de mld euro. Puteau sa fie si 80 de mld - nu era nicio problema de finantare, caci programul de quantitive easing (QE) al BC este de 1.2000 de mld. Daca cineva ar fi intentionat sa concureze cu Bayer, spre exemplu, daca rivala americana a Monsanto, ma refer la Du Pont, ar fi vrut sa cumpere, nu ar fi avut nicio sansa. E minunata concurenta asta, nu? La fel si jocul cererii si ofertei, "mana invizibila" de care vorbea Adam Smith. O placere sa inveti la scoala despre ele. Doar ca, in viata (care e complicata si are multe aspecte, ca in Filantropica), ele exista doar pentru catei, nu si pentru hiper-dulai. Eu, spre exemplu, la Oltchim, nu am putut sa ma imprumut nici macar 15 mil de lei la CEC sau la Eximbank, pe motiv ca ar fi fost ajutor de stat ... 
In alta ordine de idei, inteleg de la amicul cu care am discutat la telefon de dimineata ca in actionariatul Monsanto se regaseste onorabilul Bill Gates, patronul ultra-notoriului Microsoft, firma care a dat numele unui dosar de coruptie aflat in ograda DNA-ului romanesc. Or, ce stim noi despre dl Bill Gates? Ca, printre altele, a declarat ca o poluatie de maxim 10% din ce actuala ar fi optima pentru Pamant. Cam asta scrie si pe pietrele din Georgia (Georgia Stones). Ca tre sa fim doar 500 de milioane, nu mai multi. Fata de aceasta cifra, globalistii, neo-liberalii si hipsterii ar putea avea frisoane : cine o sa mai manance tot ce vor fi produs Monsanto si Du Pont? cine o sa mai munceasca pentru ei si pentru ceilalti overlorzi? cine o sa se mai imprumute la banci pentru a sustine cu noi datorii criza de supra-indatorare?

PS Despre chestia cu 10% am scris in Parakletos (CH Beck, 2015). Despre Georgia Stones am scris aici, pe aceasta pagina, in urma cu vreo trei saptamani. Dar puteti gasi amanunte si pe wikipedia.

 

Smaranda Dobrescu Tot comentariul mi-am pus intrebarea daca D-l Piperea sau D-l Dinica Roman scrie. Era totusi D-l Piperea atingand pare-se in inima problemele semnalate adesea de D-l Dinica Roman.
In privinta lui Bill Gates nu stiam ca este si adeptul eutanasiei. Stiam doar ca il dezavueaza pe Piketty care ar dori sa-i impoziteze averea cand el si onorabila sa sotie vor in cadrul responsabilitatii sociale corporatiste sa faca doar acte de filantropie, cum ar fi sa doneze calculatoare iesite din uz, pentru care probabil nu se mai livreaza nici macar windowsul antic..

Se tot discuta in Europa de modalitatea de a finanta VB-ul, venitul de baza universal, fiind in curs de experimentare in Finlanda, Franta si Germania diferite modalitati. Cei mai multi considera ca QE al ECB ar fi masura cea mai buna si pe deasupra si neinflationista. Pana una-alta, pana se va constata ca se depaseste limita propusa de hartie, au de profitat nu cei mai saraci, ci cei mai transnationali si mai globalisti.

 

Smaranda Dobrescu In acest timp, Italia se confrunta cu propunerea Germaniei de a proceda la bail-in cu bancile si deponentii lor, inainte de a organiza un imprumut major cu conditionari poate ca in Grecia. Italia e foarte aptoape de falimentul bancar iar Germania va fi nevoita sa constate ca doar ea si Olanda se mai tin pe picioare fara sa se clatine. Acesta este rezultatul solidaritatii europene dupa aproape 10 ani de criza..
https://www.socialeurope.eu/.../italy-banking-crisis.../

 

 

Italy: Banking Crisis Or Euro Crisis? Two Lost Decades

SOCIALEUROPE.EU|BY THOMAS FAZI

"Direct la DNA ajungeti"

„Direct la DNA ajungeti" – 26 iulie 2016
 
Draghi Puterity
 

"Sunt oameni în România care pot să depună mărturie alături de mine că atunci când am vrut să semnăm Comarnic-Braşov ne-a zis cineva puternic - direct la DNA ajungeţi dacă faceţi Comarnic-Braşov. Domnul Băsescu ne-a zis public şi un alt domn ne-a zis în particular. Şi Boc a încercat, dacă ţineţi minte. Am încercat şi eu cu 60% în Parlament şi ministrul meu mi-a zis "ne bagă în puşcărie dacă facem Comarnic-Braşov","

De ce deranjeaza atat de mult autostrada asta? Trebuie sa ramana Transilvania rupta de Bucuresti? Sau trebuie sa sifoneze bani "cine trebuie"? Interesele cui le reprezinta DNA-ul?

 

 

Ponta, mărturisire șoc: "Direct la DNA ajungeți"

Fostul premier Victor Ponta a declarat că a fost avertizat de un om puternic în privinţa contractului Comarnic - Braşov.

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Costel Gilca Da. Pentru ca :
1. Sa se creeze diua Romanii, la nordul si sudul Carpatilor 
2. In caz de razboi rusii sa nu oatrunde usor dincolo de Caroati.
A doua teza e contrazisa faptic de al doilea razboi, cand am cedat gratis Carpatii!


Prospectiv A-z  

1) Il cred pe Ponta, am asistat la o conversatie despre mari infrastructuri, in termeni similari, acum cativa ani;
2) Blocajul se aplica in prima instanta in Romania, celor dela UE le convine;
3) Declaratia lui Ponta adauga greutate ipotezei noastre de lucru cum ca treburile in Romania merg/sun blocate ca rezultat al comenzilor multiple din Triaj;
4) Aceasta stare de fapt ar trebui sa ne puna pe ganduri caci motivul stagnarii/inapoierii romanesti se afla in principal in alte parti decat in Romania;
5) Politicienii nostri CAZUTI ar trebui sa-si faca mai mult curaj si sa spuna lucrurilor pana la capat, pornind dela inceputirile decembriste din 1989. Stanculescu moare si nu spune, Adrian Severin demisioneaza si nu spune, Nastase cade si nu spune, pe Iliescu il injura toti si tot nu spune; doar Talpes ne mai scapa cate una, el si-a obtinut dreptul spunand la timp cui a trebuit.
6) Am tot spus aici de ceva timp ca a invinui nume proprii pentru situatia romaneasca, oricat de facile tzinte ar face Ponta sau Johannis, e un exercitiu facil de pseudo-civism. 
7) Cum naiba ne explicam marea moscheie la Bucuresti, s-a mai adaugat o comanda in Triaj pentru Romania sau niste gauleiteri au promis aia Turciei/Islamului in contra altor fovoruri?
8) Ganditi si dvs. prospectiv mai departe, poate se leaga ceva!

 

Mihai Ion Turcu Interesanta intrebarea 7.Cu multa verme in urma am auzit in Germania parerea ca data fiind densitatea mica a populatiei pe km patrat in Romania eset spatiu bun pentru colonizare.

 

Alexandru Botu Si cine este acel om puternic, mai puternic decat Presedintele, Prim Ministru si toti astia la un loc?

 

Prospectiv A-z .
Daca astia continua sa-i zguduie lantul lui Ponta, vom afla... Este acelasi care-l apara pe Basescu, dela Nastase incaoce, dar ar trebui si sa-l tempereze.

 

Alexandru Botu Ma tem ca nu. Si am sa spun si de ce. Cand cei mai mari ai nostri sunt inghesuiti bine pentru ceea ce au facut fara transparenta decizionala necesara dau vina pe cineva "de deasupra lor" (altcineva decat poporul roman), exterior sistemului, care-vezi bine- nu poate fi devoalat, caci asa este in asociatiile astea ale conducatorilor de tari. Daca ar fi niste oameni onesti ar refuza sa intre in acele asociatii care i-au sprijinit sa se urce la putere si sa guverneze cum li se dispune.

 

Prospectiv A-z .
Sunt absolut de acord cu dumneavoastra, domnule Botu. Si eu m-am saturat de viteji post-factum, asta fara a cere vreunuia sa fie erau, doar sa spuna mai departe: 'Eu asa ceva nu fac, imi voi da demisia si voi spune de ce!'

Victor Ponta trebuia sa demisioneze in 2012, era tanar, lumea l-ar fi propulsat si mai sus, mai ales daca dadea o explicatie generica.

 

Alexandru Botu Postarea Dumneavoastra Prospectiv A-z  in 8 puncte, ar trebui sa fie agatata ca ecuson de gatul fiecarui guvernant.

 

Prospectiv A-z .
Sa continui, cum naiba se face ca pesedeul nu promoveaza oamenii cei mai capabili si cu dosare beton? Mai ales cand stiu ca DNAul stau cu ochii pe ei ca pe butelie, ei il imping in fata pe Dragnea, omul cu dosar pe rol.

Eu sunt convins ca in PSD sunt inca oameni de calibru, patrioti si competenti. Un partid asa mare, ca un imperiu, nu moare din cauza atacurilor de afara cat din tentative repetate de... sinucidere.

 

Alexandru Botu Doar oamenii santajabili sunt promovati (nu am zis alesi) in functii de decizie, la orice structura, la orice nivel. In fiecare structura exista un grup de influenta care manipuleaza asa cum i se cere. Promovatii sunt buni cat timp sunt disciplinati ori nu i-a apucat ticneala.
Onestii sunt buni pentru interfata cu alegatorii, adica din cand in cand...

 

Prospectiv A-z .
Domnule Botu, fiind unul din veteranii coprospectivi, va aduceti aminte cand gandeam in scris aici cum raul acesta a inceput probabil cu deficitul de legitimitate al pucistilor din decembrie 1989? Altfel cum sa-mi explic promovarea timpurie a atator brofasi?!

La alt nivel, premiantii au mereu un complex la borfasi, ar vrea sa fie ca ei, dar se gandesc sa-i foloseasca. Numai ca aproape invariabili, borfasii ajung sa faca jocurile.

 

Alexandru Botu Prospectiv A-z eu sunt un coprospectiv intarziat. Adica si venit mai tarziu, si pus pe studiu. Dar imi aduc aminte despre multe din cele citite la Grupul Prospectiv, mai ales despre analizele contraprospective, adica retrospective voiam sa zic.

 

Prospectiv A-z .
Daca ce scriem noi aici sta in picioare la retrospectiva, cred ca s-a lucrat bine. Altfel, ar trebui sa strangem taraba si sa'nchidem pravalia ca-i destul vacarm in targ!

 

Alexandru Botu Cred ca aici se vorbeste civilizat, nu ca in targ, la taraba!

 

Smaranda Dobrescu Intreaba Alexandru:"cine este acel om puternic, mai puternic decat Presedintele, Prim Ministru si toti astia la un loc?"
Nu am pretentia ca stiu caci putini in perioada PSD-ului erau admisi la masa acceptarilor fortate. Pot insa sa va spun ca in diferite perioade cand prin conducerea partidului ni se comunicau niste "must-uri" nejustificate, cel aratat cu degetul era de cele mai multe ori FMI-ul sau Banca Mondiala, apoi "to do list" in vederea aderarii, NATO, BNR-ul, etc. Daca nu ascultai FMI-ul era cel mai problematic, caci la urmatorul buget iti taia fie din pensii, fie din investitii, fie iti dovedeau ca trebuie sa mai privatizezi ceva. Cred ca dupa 2008 grupul celor cunoscatori s-a micsorat si la un moment dat Basescu a putut sa arate singur cu degetul pe cine dorea D-lui fara sa mai dea socoteala. Doar trecuse prin doua alegeri .

 

Smaranda Dobrescu Intreaba Prospectiv A-z: "Sa continui, cum naiba se face ca pesedeul nu promoveaza oamenii cei mai capabili si cu dosare beton?"Inca din 2000 alcatuirea listelor a trecut in seama baronilor locali. O mare perioada de timp presedintele Asociatiei sefilor Consiilor judetene, acel personaj care imparte portiile si zambetele a fost Dragnea. Baronii avand posibilitatea sa imparta favoruri celor de pe liste aveau si ei sustinere locala puternica si nu doar. Datoriile fata de Dragnea se plateau la alegerile interne, la vot. Lucrurile sa nu credeti ca se intampla asa doar in PSD. Concluzia mea la aceasta intrebare ar fi ca raul rezida in puterea baronilor care nu au vederea de ansamblu a oamenilor valorosi si onesti din partid si votul uninominal, care a insemnat noi legaturi, noi dealuri financiare locale.

 

Smaranda Dobrescu Alexandru, cred ca se promoveaza oameni santajabili doar in cateva functii numite, importante in stat. Riscul e mare, dar si mai mare daca nu exista obedienta din punctul de vedere al celui care numeste. Daca in Parlament ar fi introdusi santajabili(mai scapa, oricum), grupurile parlamentare se descompleteaza, cei din coada listei-daca e vot de lista sunt cei foarte slabi si se pierde majoritatea parlamentara sau se strica majoritatea unor aliante parlamentare, ceea ce nu e de dorit.


Gheorghe Gradinaru Nu cred ca este vorba de un om puternic ci de o "oligarhie: europeana care subordoneaza conducerea UE si prin care se actioneaza in interesul sau.Aduceti-va aminte de negocierile pt UE in care inchiderea unui capitol presupunea musai si ceva obligatii oneroase pt Ro.de ex. in avantajul bancilor grecesti si austriece, etc

 

Draghi Puterity Permiteti-mi sa reiau aici o discutie cu domnul Botu de pe wall-ul meu:

"Dumneavoastra ce a-ti face, domnule Botu intr-o situatie similara? V-ati da demisia stiind sigur ca papusa care urmeaza o sa faca si mai mult rau, sau ati incerca sa rezistati si sa miscati lucrurile atat cat puteti in directia cea buna? Marturisesc ca nici eu nu stiu cum as proceda."

 

Alexandru Botu Vorbiti, Domnule Gheorghe Gradinaru de bancile cu tranzit fulger si care raman apoi cu crapaturi ca dupa traznet?

 

Draghi Puterity Gheorghe Gradinaru - considerati ca oligarhia UE actioneaza de sine statator, sau e, in mare parte, un proxy al plutocratiei americane? Unde ati incadra FMI-ul si BM in acest context?

 

Draghi Puterity Alexandru Botu: Domnule Draghi Puterity, recunosc ca mi-a fost relativ usor sa pun intrebarea, deoarece nu am fost pus prea des in astfel de situatii si nici la niveluri atat de serioase/importante. Dar va pot raspunde la ceea ce ati afirmat privitor la papusa care va veni si care ar putea sa procedeze si mai rau. Pai, prima mea grija este sa nu gresesc eu, caci pe mine ma mai pot controla, pe cand pe altul-nu. Procedand asa s-ar reduce cu cel putin unul numarul papusilor, altfel....

Draghi Puterity: Alexandru Botu - Eu vad lucrurile in felul urmator, domnule Botu. Atunci cand constat ca gradele mele de libertate sunt puternic limitate, care e modul de actiune cel mai patriotic: sa imi salvez constiinta si onoarea refuzand astfel de compromisuri, sau sa fac cat mai mult bine in pozitia in care am ajuns? M-ati facut sa zambesc cu ultima fraza. Mi-a adus aminte de o maxima, nu stiu exact cui apartine, cred ca unui comisar sovietic: "nu putem fabrica noi atatea topoare, cate cozi de topor sunt in Romania"...

 

Alexandru Botu Domnule Draghi Puterity, scuze ca ma bag, dar cel mai greu ne este cu institutiile pe care nu le putem incadra nicaieri. Nu pentru ca nu am gandi, ci pentru ca "nici nu ne-am gandi".

 

Draghi Puterity Cred ca pana la urma totul se reduce la disponibilitatea unor indivizi de a-si asuma riscuri individuale. Se pare ca inca mai avem astfel de OAMENI. Din pacate nu stim sa ii apreciem si sa ii sustinem.

 

Alexandru Botu Draga Domnule Draghi Puterity, pana acum nu am avut ocazia sa fiu pus in nicio situatie de reprezentare publica, am fost doar salariat profesionist. Ca salariat profesionist este altceva. Poate ca de aceea am uitat asa de usor de datoria patriotica....

 

Draghi Puterity Totusi, revenind la intrebarea mea punctuala, domnuleGheorghe Gradinaru: Cu de deranjeaza tronsonul respectiv de autostrada? Cu ce ar avantaja UE lipsa unei legaturi pe autostrada intre doua regiuni care ii apartin? Sau doreste EU ca acel tronson sa fie executat de o firma numita de ea? Daca da, de ce nu a participat la licitatie? DNA-ul, cel caruia ii revine misiunea de a stopa / temporiza constructia respectivului tronson, pare a fi mana lunga a intereselor americane (americanii insasi ne sugereaza asta). De ce accepta el sa faca jocul UE, daca intr-adevar tot raul de acolo porneste? Daca totusi interesele americane sunt cele care impiedica astfel de lucrari, care anume sunt acestea? Interse geostrategice cum sugereaza domnul Gilca, sau de alta natura?

 

Doina Nicolescu Smaranda Dobrescu: Si eu sunt de acord ca una din constructiile care au dus la starea actuala a promovarii parlamentarilor obedienti este votul uninominal. Sa nu uitam cine a lansat ideea, la care nu stiu dece PSD prin Geoana a aderat! Initial am banuit ca este dorinta de a desfiinta partidele politice, dar se pare ca ideea a avut mai multe tinte!

 

Mihai Ion Turcu Pentru occident Romania este un teritoriu si o sursa epuizabila care trebuie rapid epuizata pentru ca este si piesa de schimb in diferite tranzactii. Cand va fi cedata, toata sau jumatate, sa fie goala de ce contine.Presiunile sun externe, fatise si clar definite, atat din Europa cat si din America. Romania nu este stat suveran. Guvernantii se comporta in consecinta. Cei care au vrut sa fie sefii unui stat suveran au fost detronati sau impuscati. Avem nevoie de cineva siret si metodic care sa profite de toate ocaziile pentru a redobandi ceva din suveranitate si bloca jaful.Mai putem servi UE ca lada de gunoi sipentru debarasare de musulmanii pe care si i-au prasit. Eu as incerca acuma sa profit de impasul NATO -SUA la Marea Neagra,unde interesul strategic occidental este ca si ratat, reinarmand Romania, si as face o buna relatie cu Anglia, local cu Polonia. Ce putem face noi cei fara putere este sa blocam jaful. Momentan "aliatii" oficial au nevoie de o Romanie intern "stabila", deci caraiala publica este nedorita. Deciziile funeste pot fi deocamdata prorogate.Felicitari Domnului Piperea, trebuie sa avem grija de Dumnealui.

 

Preda Mihailescu "Cei care au vrut sa fie sefii unui stat suveran au fost detronati sau impuscati." - Spune totul, da! Oare a venit timpul sa fie necesara scrierea laolalta a acestor remarci si a experientelor din spatele ei - pentru generatiile care nu vor mai intelege nimic?

 

Dinica Roman Mihai Ion Turcu 

Cautati https://www.google.com/#q=transee+evacuabila

Este o metafora dintr-un text al lui Raoul Weiss in circulatie acum cativa ani.

 

 

Google

Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google…

GOOGLE.COM

Tara gresita

Tara gresita – 27 iulie 2016

 

Stefan Kovacs

July 27 · Bucharest

Țara greșită
----------------
Am citit un articol al unui vajnic argeșean- apropo de cât de nenorocită e țara asta- care ar fi devenit un stat asistențial și unde cetățenii onești și plătitori de taxe nu se pot plimba pe autostrăzi moderne pentru că 16% din PIB merg pe ajutor social.
Nașpa. Acum hai să vedem o chestiune. Cine e beneficiar de ajutor social ?
Să ne gândim la acest experiment fabulos de inginerie socială unde majoritatea populației active rămâne fără lucru pe principiul "lasă că vine investitorul și o să-ți dea el până nu mai poți". N-a venit. Și nici nu va mai veni- acel "mare" flux de investitori morți după dragul României s-a cam terminat pe vremea când Palmolive-ul și-a închis fabrica din București- fosta Stela. Așa că la supa săracului au ajuns muncitori, funcționari, oameni cu studii superioare- pentru simplul fapt că nimeni nu s-a gândit cu capul ăla de sus ce o să se facă cu atâta populație lăsată pe drumuri. Și pentru că, din păcate, nici nu poți să-i omori repede cu cianură. 
E o problemă cu oamenii ăștia ? Categoric că e. Sunt oameni între 30-50 de ani neinteresanți pentru stat- marea majoritate cu calificări de dinainte de 90. Generațiile de după 90 intrate în câmpiile nesfârșite ale muncii împărtășesc și ele aceeași soartă- pentru că statul- de la Petrică Roman și până la actualul Cioloș n-are nici cea mai vagă idee despre dezvoltarea sa viitoare. 
Oamenii despre care vorbim- au muncit toată viața lor și vor să muncească. Problema e că nu prea au unde și o problemă și mai mare este atitudinea laisez-fairistă a statului român față de ăia mulții fie de la stat fie de la privat- adică angajații. Pe care domnul patron poate să-i angajeze- dacă se lasă- și să muncească pe boabe de orez la capătul unei bârne-nu contează. 
Evident că dacă ți-e foame și n-ai de unde câștiga- poți muri de foame (din păcate această dorință a guvernărilor post-decembriste nu funcționează eficient- așa cum am mai spus- fără cianură) sau întinzi mâna. 
Vorba clasicului rus- ce e de făcut ? Atâta vreme cât statul va rămâne la ideea fixă că vine investitorul și că nu e treaba statului- nimic. Lucrurile vor merge din rău în mai rău- pentru că noile generații n-au nici măcar atâta etică cât aveau oamenii lui 90- și nici nu le putem cere să o aibă. Idem pregătire- și aici picăm în altă dilemă candidiană- pentru ce naiba să pregătești oamenii când n-ai economie și n-ai perspectivă nici măcar pentru 2 ani- nu mai zic de 5-10 ? De vândut s-a cam vândut tot ce a fost- și dacă am terminat de vândut s-ar putea să fim invitați politicos să ne cărăm naibii de-aici că nu mai e statul nostru . 
Când statul se va dezmetici- și-și va pune problema creării unor mici făbricuțe- unde să poată angaja el într-o anumită siguranță- făbricuțe care să genereze pentru început un profit social și după aceea o economie cu trasabilitate și predictibilitate pe termen mediu și lung- s-ar putea să constate că nu mai are cu ce, nu mai are unde și nu mai are cum- pentru că a votat legat la ochi și cu buzunarele desfăcute să fie buddy-buddy cu alții care au fost și vor fi în continuare mai dezvoltați.

 

Prospectiv A-z
"Oamenii despre care vorbim- au muncit toată viața lor și vor să muncească. Problema e că nu prea au unde și o problemă și mai mare este atitudinea laisez-fairistă a statului român față de ăia mulții fie de la stat fie de la privat- adică angajații." Oamenii care au vrut sa li se spuna ce sa munceasca sunt in general cei care au plecat din Romania.

 

Stefan Kovacs Unii da- alții ba. Și pentru mine a fost un șoc cultural când am ieșit prima dată din granițe- pentru un strungar sau un alt muncitor trebuie să fi fost aproape o imposibilitate- fără vreo limbă străină cunoscută.