joi, 2 aprilie 2015

Declaratii nepotrivite ale Presedintelui



Declaratii nepotrivite ale Presedintelui – 12 martie 2015
Prospectiv A-z
Are cineva acces la acest interviu in intregime? Nu vreau sa cred ca si dl. KWJ continua prostia liderilor pamantului de a-si drege problemele prin straini.
Din Cotidianul: Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Polonia a declarat într-un interviu acordat cotidianului Rzeczpospolita că România are nevoie de un alt Guvern, "mai eficient".
"Personal, cred că România are nevoie de un alt guvern, mai eficient și cu o viziune pe durată mai îndelungată, dar asta este altă chestiune. În ceea ce privește moștenirea trecutului, trebuie să păstrăm tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democrației și ce este în interesul public, dar să eliminăm elementele care nu au funcționat și pe care românii nu le-au acceptat. Orice progres a fost deja făcut în România ar trebui să fie continuat, inclusiv consolidarea statului de drept și independența sistemului judiciar. Este lesne de observat că România continuă lupta anticorupție, în conformitate cu recomandările Bruxellesului", a spus Iohannis.
De fapt, abia valul curent de arestari va conduce legic la formarea unei elite nationale. Vremuri interesante...
http://www.cotidianul.ro/iohannis-in-polonia-romania-are-n…/
 Mihai Ion Turcu Prospectiv Az@ traiti in SUA daca am inteles bine. Justitia din Romania tocmai nu este independenta. Subjugarea justitiei a fost una din "cheile" guvernarii abuzive si acuma se releva inimaginabil corupte din ultimii 10 ani. Cand 7 milioane si ceva de alegatori la referendum au spus ca Basescu trebuie sa plece a sarit arsa Doamna Merkel, domnul Barosu, Doamna Reding si Departamentul de stat SUA decretand ca referendumul a fost ilegitim, ba ca se da o loovitura de stat ( de catre parlament si de catre corpul electoral - sfintii cetateni ai democratiei) si Domnul Basescu a ramas in scaun, justitia anchetant votantii -sapre milioane !!!
  P.A-z .
Ca reactie la interventia dvs, repet acest fragment: "Orice progres a fost deja făcut în România ar trebui să fie continuat, inclusiv consolidarea statului de drept și independența sistemului judiciar. Este lesne de observat că România continuă lupta anticorupție, în conformitate cu recomandările Bruxellesului", a spus dl. KWJ.

De ce ii este teama asaincat sa vorbeasca exact cum o faceti dvs., de factori exteriori, interiori sau de o combinatie?
  Smaranda Dobrescu Interviul nu este inca montat. La radio s-a subliniat ideea discutata a intaririi parteneriatului strategic intre cele doua tari in vederea intaririi flancului estic al NATO. S-a mai declarat sprijin bilateral neconditionat fata de Ucraina, nevoia respectarii tratatelor internationale si a acordului de la Minsk. Se doreste de ambele parti amplificarea schimburilor comerciale si a investitiilor intre cele doua tari.
  M.I.T  Aud mereu incitari de tipul Romania, Ungaria ar trebyui sa profite de destabiloizarea Ucrainei si sa-si revendice teritoriile incluse de URSS in Ucraina dupa II.RM. Cel mai mult teritoriu in Ucraina are Polonia. Romania si Polonia ca state NATO , admitand ca ar avea cu ce, nu pot ajuta statul Ucraina militar. Pot juca rol in consolidarea pozitiei NATO in este. Turcia a devenit din pacate nesigura. In Bulgaria, Serbia si Ungaria se fac jocuri duble. Ungaria, pe fata, face tot ce poate si nu poate pentru a destabiliza Transilvania. Noroc ca real populatia nu-i dusmaneste pe ungurii transilvaneni( autohtoni de 1000 de ani) si statul i-i lasa sa faca cate demonstratii vor. Concetatenii nostri nu sunt periculosi fie si manipulati dinafara. Destabilizarea poate fi doar opera de "omuleti verzi" . Avem acuma totala nevoie de un SRI si SIE nedestabilizate. Iohannis repeta apasat ca "nu avem o problema maghiara in Transilvania", ceea ce desigur nu place ungurilor transilvaneni care contrar indicatiei exprese, date public, pe teritoriul nostru, de catre oficiali unguri, ca ungurii sa nu -l voteze pe KWJ l-au votat. Din pacate n-au iesit si la referendum. Iata, exista speranta ca nu se vor lasa atrasi intr-o aventura cu un singur efect posibil- tragic. Polonia si Romania trebuie sa se tina de mana, acum neaparat si sa nu se destabilizeze.
  M.I.T   Prospectiv Az. Eu nu sunt politcian, nu am apartenenta de partid, pe mine nu ma poate da cineva afara din serviciu pentru ca sunt in pensie. Nu am nevoie de ceva material care sa-mi vina de la putere si nu mai am proiecte personale. Mint, trebuie sa refac mormantul familiei consrtruit in 1948 care s-a cam degradat.Domnul Iohannis este noul Presedinte al Romanie, nici macar nu-si cunoaste aparatul de stat aflat sub autoritatea sa si trebuie sa faca spagat intre UE si SUA care tocmai nu sunt de acord. Un Presedinte de stat, perceput ca om serios, nu-si poate ingadui originalitatea Domnului Basescu, pana si acesta consecvent in citeva privinte.Iohannis irita presa, nu produce "stiri" sau cand le produce sunt cuvant cu cuvant cantarite. Este de altfel si dintoteauna stilul sau. Existata un limbaj de lemn diplomatic si politic pe care trebuie sa-l foloseasca. Iese rar din rol situatii in care vorbeste ca un sas din Sibiu, dar pe subiecte neimportante.
  P.A-z .
Domnule Turcu, nu v-am confundat cu vreun operativ al d-lui KWJ--cred ca desi politicienii romani sunt inca sub vraja efectului internetului in castigarea alegerilor, Grupul Prospectiv nu-i ceva care sa stea pe radarele lor. Observ insa ca proximitatea geografica fatza de biografia actualei puteri dela Palatul Cotroceni va da posibilitatea sa faceti niste comentarii care pe noi, cei din exterior, ne scutesc de multa truda analitica. Continuati ce faceti, eu va sunt recunoascator.
  Octavian Lupu Eu cred ca dl. KWI isi doreste un nou guvern pentru ca se simte jenat ca el, un titan al dreptei, sa defileze la extern cu un guvern cotat de stanga. Nu are nicio importanta ca guvernul de dreapta, conform traditiei la romani, va fi format din niste ciumeti si hoti mai mari decat cei pe care ii vor inlocui, dar regimul sau va fi armonios, se va sprijini pe doua picioare drepte.
  M.I.T  Sa fim mai optimisti. KWI nu datoreaza mai nimic PNL si "dreptei" . Guvern de dreapta are acuma, nu spune premierul ca duce la bun sfarsit proiectul USL?
  O.L  " KWI nu datoreaza mai nimic PNL si dreptei" Partial de acord. Dar cui datoreaza ceva KWI in viziunea dvs d-le Turcu ? Guvern de dreapta avem, de acord, dar nu e "certificat" ca fiind de dreapta . Si mai ales nu e "eficient" orice or fi insemnand acest cuvant in acceptia prezidentului. Singurul guvern "eficient"de care imi amintesc a fost guvernul Boc. Ce-i drept acest guvern era eficient la luat.
  M.I.T   Octavian Lupu@ Ce trecut politic are KWI ? Forumul German nu este un partid politic. Ca primar al Sibiului, ajuns si mentiunut in functie pentru ca asa am vrut noi, si pentru ca a performat fiind sprijinit de "sibieni" a fost daruit si cu un consiliu  Judetean si presedinte judetean FDG ( in Sibium cea mai mare conmcentrare de sasi traiesc 2000 de sasi batrani) devenind astfel influent la nivel judetean. Iohannis conducea in fapt judetul. Acest primar avea si relatii diplomatice, consistente, cu Luxemburg, Germania si Austria. In Luxemburg, cu Junkers.Evident ca dezvolte relatiile pe care le are si ca Presedinte, la alta nicel si urmarind alte interese va trebui sa dezvolte vrelatiile de care are nevoie Romania , cu SUA in special....  
M.I.T Romanii au votat masiv USL , in special cetatenii oraselor importante. S-a votat astfel deloc de dragul partidelor PSD si PNL sau din mare admiratie pentru presedintii lor ci in speranta intreruperii guvernarii Basescu, un esec, si pentru ca evident Romania are nevoie atat de politici social-democrate cat si de politici de dezvoltare economica. Pentru a avea un oarecare cuvant de spus la Bruxelles, oportunist a ales sa afilieze zisul mare partid de dreaota la familia politic care guverneaza la Bruxelles.Cat de incintat este KWI de companionii sai politici (???) Politica se face cu voturi si partide.Iohannis este presedinte, nu premier, constitutional este "inafara de partide" ( chiar este ).
  O.L   D-le Mihai Ion Turcu, cu tot respectu', ma asteptam sa-mi spuneti ceva nou. De aia v-am cerut propria viziune. Tot nu mi-ati raspuns cui ii datoreaza KWI victoria in alegeri, daca nu dreptei sau ma rog in mica masura acesteia? Si va rog sa-mi ingaduiti o mica corectie. Intrarea in PPE a fost initiata de Antonescu ca sa nu mai vorbesc de faptul ca intrarea in marea politica a distinsului nostru presedinte se datoreaza tot lui Antonescu. Dvs vreti sa ni-l prezentati pe KWI ca pe un mare strateg ca pe un self-made man ceea ce mi se pare cel putin o exgerare. E adevarat ca odata suit in caruta PNL-ului instinctul si acolitii i-au sugerat sa-l debarce imediat pe naivul, superficialul si vanitosul sau binefacator.
  M.I.T  Octavian Lupu, Va spun scurt cum a ajuns Iohannis primar al Sibiului. Sibiul actual este locuit in special de margineni si fagaraseni, cumva de romani din vechile ducate Amlas si Fagaras, cu mentalitate aparte, "iubitori de autonomie". Anterior alegerii lui Iohannis, am avut alesi de noi doi primari 'de dreapta" care s-au dovedit nuli. FDG-ul, a avut totdeauna un candidat "pro forma" spre a se sti ca mai exista si sasi in oras si sasi in general, orasul a cumulat ce sasi mai exista in zona. Iohannis a fost ales prin vot negativ fata de candidatii partidelor. A guvernat bine drept care a fost mentinut in functie si sprijinit tot de electorat, nu de partide.Iohannis nu stim daca este un "mare strateg". Este un barbat matur, inteligent, sifgur pe sine ca om, ambitios, care se stie impune, in mod civilizat dar ferm. Este si o chestiune de educatie "istorica", foarte pragmatic. Practica o conducere de tipul comanda unica cu stat major. Este o formula care local place ( romanii sibieni au fost istoric plaiesi.La orlat a functionat comandamentul Regimentului Graniceresc roman cu deviza "In pluribus unum" , o mentalitate de tipul "fiecare cu ale lui dar sa fie randuiala".
  S.D  O veste interesanta: In Polonia s-a hotarat intalnirea sefilor de stat din regiune la Bucuresti
http://www.cotidianul.ro/decizie-neasteptata-luata-de.../
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la...
cotidianul.ro
  O.L  Avand in vedere ca armata nu prea avem cred ca e bine sa participam la prparativele de razboi cu ce avem: o sala de conferinte, o firma de PR, etc. Cu firma potrivita de PR putem castiga razboiul cu rusii pe facebook

Intelectualii basisti isi parasesc idolul..



Intelectualii basisti isi parasesc idolul – 12 martie 2015
Smaranda Dobrescu
A venit vremea ca intelectualii basisti sa sublinieze despartirea de idolul lor anti-cominist si de partidele ce sustineau basismul. O fac abia acum, dar cu aceeasi convingere cu care l-au sustinut si au imprastiat aburi asupra societatii romanesti timp de zece ani.
O excelenta analiza a lui Mircea Platon :
Andrei Cornea, epocal. Dezlantuit. Impotriva lui Carmen Musat. Zice asa:
"Oare a fost Institutul Cultural Român un „pri­vi­legiu“ oferit lui H.-R. Patapievici? Mai cu­rând invers: directoratul echipei lui H.-R. Patapievici a fost un veritabil privilegiu pen­tru cultura română, recunoscut chiar și în paginile Observatorului. Și oare tot privilegii în loc de principii au urmărit și alți „foști băsiști“, precum Monica Ma­co­vei, Adrian Papahagi, Sever Voinescu, atunci când s-au despărțit de Băsescu, de PDL, de PMP?"
http://www.contributors.ro/…/parodie-de-morala-in-observat…/
Intrebarile dlui Cornea mi-au iscat nedumeriri. Si alte intrebari. Cum ar fi:
1. Nu s-au despartit de cam prea multe partide unii din oamenii astia? Dupa cum scria si Baconsky, ca el a fost inselat si de PDL, si de PMP si de una, si de alta. Nu e, asadar, cam lung siragul asta al despartirilor intelectualilor lui Basescu de diferitele partide si partidulete in care s-au incuibat rand pe rand? Adicatelea, par ezamplu, Noica a scris "Despartirea de Goethe". Atat. Nu a continuat cu, sorry, old boys, da' in zece minute urmeaza sa ma despart si de Hegel, pe care l-am imbratisat dupa Goethe, apoi de Bergson, apoi ma razgandesc si ma despart si de ala si de celalalt. Pana si in politica, a spus ca a luat plasa cu Legiunea si ca, din cauza asta, a pus punct. Adica nu s-a lasat inselat, ocupand functii de partid si/sau de stat, de atat de multe ori. Orice traseist politic poate spune ca s-a despartit din principiu de cele 25 de partide prin care a trecut. Sigur ca s-a despartit din principiu. Important e: care principiu? Ca poti avea ca principiu propasirea personala, de exemplu.
Important e sa vedem cand s-au despartit si cand NU s-au despartit intelectualii lui Basescu de Basescu si de regimul lui (cum ar fi momentul in care Basescu l-a atacat marlaneste pe Rege, iar telectualii au tacut; sau cand Basescu a declarat ca l-a pus sef de serviciu pe unu' ca asa a vrut nu stiu ce coana Joitica, iar telectualii au tacut). Important e sa vedem ce-au pierdut si ce-au castigat multi dintre ei (posturi, acces la institutii, acces la retele de promovare etc) sustinandu-l pe Basescu cu toata gasca lui. Nu stiu, nu vi se par suspecti oamenii care au principii atat de inalte incat nu observa ca isi fac partid cu bani de la Videanu, Placinta, Ridzi samd?
2. Cum adica "directoratul lui HRP a fost un adevarat privilegiu pentru cultura romana"? Adica trebuie sa-i fim recunoscatori lui HRP ca, de exemplu, a pus in circulatie ideea casetei porno a lui Geoana din cauza ca, altfel, cine stie, daca se alegea Geoana in 2009, zbura HRP inca de atunci de la ICR si ramanea cultura romana fara priviledgi? Pe ce lume traim, monser? Cantitatea de sofisme si de rea-credinta pe care s-au invrednicit intelectualii lui Basescu sa o injecteze in discursul public romanesc in ultimul deceniu nu a facut rau culturii romane? Adica HRP ne-a facut onoarea ca a consimtit sa finanteze din bani publici traducerea a X romane romanesti (care oricum ar fi trebuit traduse) sau expozitiile a X artisti romani (care oricum ar fi trebuit organizate), iar din acest motiv noi trebuie sa-i uitam lui si ciracilor basisti tot smogul ideologic pe care l-au produs in ultimii zece ani? Cum ar veni: saru' mana, domnu Patapievici, ca ne-ai facut normali la export si dementi acasa. Multumim intelectualilor basisti ca ne-au silit sa traim schizoid. Ca inainte de '89. pe baza de criterii ne-asumate de cei "din conducere". Cu sloganuri adica. Lozinci. Vorbe goale. Ce privilegiu cultural o fi asta?
Basistii de salon sunt ca o peruca radioactiva: dau bine in poza, dar vai de capul celui care-o poarta.
 S.D  Acesta este articolul "Tara ca o prada" scris de Carmen Musat in Observator cultural care a provocat supararea proaspat delimitatilor:
http://www.observatorcultural.ro/Tara-ca-o-prada...

Saptamanal de informatie si analiza culturala
observatorcultural.ro
  Nedeea Burca Regimul Basescu a facut foarte mult rau acestei tari. Dincolo de condamnarile cu sau fara probe ale asa zisei justitii independente. A reduce totul la "lupta anticoruptie" , nici aceea reala, ci folosita numai in scopul scoaterii din joc a adversarilor politici este o simplificare grava, inadmisibila. Desigur, Andrei Cornea se apara si-si apara totodata comilitonii. O incercare fireasca. Dar o face cu argumente extrem de rasuflate. Cum ar fi acela conforma caruia Basescu ar fi fost demis intru salvarea coruptilor de la PSD. In realitate, procedura a fost perfect legala, iar vointa poporului roman a fost ca Basescu sa plece. Nu e nimic de discutat aici. Faptul ca sustinatorii din afara tarii, ai lui Basescu si ai camarilei sale, au decis altceva si au facut asta pentru a-si ocroti "afacerile" din Romania, se va dovedi in curand. Daca justitia asta despre care ni se tot vorbeste a devenit cu adevarat independenta, odata cu schimbarea presedintelui. Sau daca alte forte, tot din afara, vor decide ca este cazul. Poate ca vom sti, candva, cum a castigat Basescu ultimele alegeri si care au fost "miscarile" de la referendum. Desigur, in momentul in care vointa unui popor este de doua ori calcata in picioare (fiindca poporul e, n-asa?, stupid si nu merita sa fie bagat in seama), Cornea si toti ceilalti pot zice orice, contand pe sprijinul acelorasi aparatori sau pur si simplu respectandu-si vechile anagajamente... Ramane de vazut daca va exista un raspuns al d-nei Musat. Ar fi nevoie, zic eu, de un text mai amplu, mai putin reductionist, in care sa se faca vorbire despre TOATE distrugerile provocate de regimul Basescu, in cei zece ani de domnie. Si despre contributia intelectualilor de serviciu la aceste distrugeri. Pentru ca atunci cand taci sau aprobi se cheama ca esti complice. Pagubele au fost imense, economice si nu numai. Iar faptul ca in tot acest timp Romania s-ar fi "modernizat" e o gogorita. Sfidatoare la adresa noastra, a tuturor.
  S.D  Sigur ca este nevoie de ce propui tu, Nedeea. Doar ca nu va fi nici un volum , nici doua ci cateva tomuri. Pe prima pagina, primul rand sa fie scrisa cu aproximatie averea tarii in 2004 iar ultimul rand al ultimei pagini sa contina cifra averii tarii in 2014. Daca s-ar putea evalua pierderile personale de speranta si iluzii am constata ca pierderea cumulata devine inestimabila.
  S.D  Sa-mi fie iertat ca-l citez pe Lucian Boia, despre ale carui pareri am discutat indelung la grup, dar incercand in cartea sa "Capcanele istoriei" sa-i explice si oarecum sa-i disculpe pe intelectualii interbelici pe care i-a atins pe toti in cartea sa, aduce fara sa vrea argumente si impotriva intelectualilor epocii Basescu. Nu credeti ca se potrivesc?

"Am zice ca intelectualul, mai ales el, ar trebui sa fie un om liber. Nu inseamna ca si este. E supus, ca oricine, conjuncturilor istorice si presiunilor ideologice. Intr-un fel sau altul, cariera lui e dependenta de Putere (cu atat mai mult intr-un regim autoritar si, fara doar si poate, intr-unul totalitar). Nu putini intelectuali au de altfel fascinatia Puterii; se simt ei insisi mai puternici, adapostiti la umbra ei. In tot cazul, intelectualul are o abilitate: aceea de a gasi de fiecare data argumente potrivite pentru a justifica si a se justifica. Mai ales atunci cand cand i se pare ca istoria si-a dat verdictul. pentru intelectual, glasul istoriei este irezistibil."
  Mihai Ion Turcu Stimate Doamne, In justitie lucrul evident nu trebuie probat (flagrantul ca exemplu). Care din domnii enumerati merita un volum ?
  S.D  Domnule Profesor, eu cel putin nu inteleg prea bine intrebarea; Daca e vorba de ce merita Basescu atunci intradevar justitia singura poate sa se pronunte. Daca ar fi vorba sa se faca un fel de istorie a perioadei basiste, sa zicem care sa semene oarecum cu ""procesul comunismului" ca intentie nu ca reusita, ar fi o documentare volumica importanta . Daca cumva v-ati referit la spusele lui Lucian Boia eu am subliniat doar ca declaratiile sale facute despre intelectualii perioadei interbelice se potrivesc de fapt intelectualilor lui basescu..
S.D  Generalizarea facuta de istoric fata de intelectuali( care e intelesul uzitat azi fata de acestia?) este jignitor . La prima vedere nu, caci de 10 ani incoace sintagma "intelectuali"' o aplicam ca pe un cliseu grupului HRP, AP, GL & comp, fara sa ne mai simtim lezati. Termenul are un sens peiorativ pe care se pare ca il suportam destul de bine.