vineri, 17 noiembrie 2017

Cognitive Synergy

Cognitive Synergy – 30 octombrie 2017

 

Smaranda Dobrescu

October 30 at 12:16pm

M-am tot gandit de cand am vazut-o prin presa pe Sophie, robotul umanoid cand si cum s-a facut acest salt tehnologic. Ultimele noutati (ale mele, cel putin) se refereau la robotii care depistau minele pe teren prin distrugerea proprie, la robotii care preluau operatiile repetitive in industriile prelucratoare si in transport, etc. M-am gandit ca un dialog interactiv presupune "ferme de servere" si memorii integrate de capacitate uriasa in corpul robotului si am ajuns la concluzia ca doar mecatronica care rezolva gestica si mimica erau puse la punct iar raspunsurile erau introduce de un operator . 
Se pare ca e inca devreme sa ne pronuntam asupra performantei incredibile, din cauza ca lucrurile par a evolua rapid.
Se stie ca exista un program al unei organizatii multinationale, numite Open Cognitive Organization bazat pe un algoritm, Cognitive Synergy al carui cod sursa este publicat.In baza acestui cod sursa se asteapta contributii in sensul armonizarii functionarii.Sinergia cognitiva rezultă din integrarea mai multor componente de învățare și memorare simbolice și subsimbolice care într-o arhitectură cognitivă si intr-un mediu adecvat pot furniza inteligență robustă, asemănătoare omului.
https://opencog.org/faq/

 

 

Smaranda Dobrescu Nu am fost prea clara: Nu progresul tehnologic ma entuziasmeaza ci dimpotriva, viteza cu care inainteaza si previziunile care depasesc imaginatia lui Asimov, de exemplu..

 

Alexandru Botu Dar daca, in mare masura, pentru a ne lasa cu gura cascata, in spatele show-urilor este multa regie, manipulare?. Sa ne obisnuim oare ca niste roboti vor face in curand si imposibil de deconectat (caci sunt eminente fata de oameni) ceea ce acum stim ca fac oameni care nu se desconspira?

 

Smaranda Dobrescu Sunt multiple intrebari, Sandule de ordin etic, de ordinul sigurantei omului, etc. Ma preocupa acum si un alt aspect in afara celorlalte pe care le-am mai analizat noi cumva. Cu cat robotii umanizati se vor inmulti, adica robotii care reclama resurse hard si soft imense, fermele de calculatoare si servere de mare putere vor emite si ele noxe in atmosfera. Deja un multi diplomat englez IT a propus ca aceste fabrici sa fie amplasate in locurile cu vanturi puternice ca sa consume energie eoliana. Consumul electric se va mari si el indiferent ce fel de componente in tehnologie CMOS sau mai noua se vor folosi. Oricum, problemele de natura etica prevaleaza.

 

Draghi Puterity Ma pun pe invatzat... https://www.tensorflow.org/

 

 

TensorFlow

An open-source

 

Smaranda Dobrescu vei reusi! Primul succes va fi ca bufnita mov va deveni ceva mai inteligenta si ne va parasi... Sa fim optimisti!

 

Draghi Puterity Pentru BM cred ca totusi vodoo are sanse mai mari de success https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;) Mai ales ca ea crede in asta https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D

 

Alexandru Botu Ne tineti la current?

 

Draghi Puterity Incerc. Noroc ca Python stiu deja https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D Ma gandesc ce date sa iau ca sa antrenez smecheria.

 

Draghi Puterity Am inceput aici:

https://www.tensorflow.org/get_started/get_started

https://external.fotp3-2.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQBEx7dvkBXvSvaT&w=90&h=90&url=https%3A%2F%2Fwww.tensorflow.org%2Fimages%2Fgetting_started_adder.png&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBfAqxy0Z2nXPYx

 

Getting Started With TensorFlow  |  TensorFlow

TensorFlow Develop Get Started Getting…

TENSORFLOW.ORG

 

Draghi Puterity Continui aici:

https://www.tensorflow.org/get_started/mnist/beginners

 

 

MNIST For ML Beginners  |  TensorFlow

TensorFlow Develop Get Started MNIST For…

 

TENSORFLOW.ORG

Smaranda Dobrescu machine learning, pettern recognition

Daca generezi imagini pe baza recunoasterii de forme:
https://deepdreamgenerator.com/

 

 

Deep Dream Generator

The technique is a much more advanced version of the original Deep Dream approach. It is…

DEEPDREAMGENERATOR.COM

 

Doina Nicolescu Probabil ca romanele lui Asimov vor reveni in actualitate.

 

Preda Mihailescu Exista de mai bine de cinci ani cred, robotul SIRI, care se gaseste pe toate produsel iX ale Apple. Cu Siri vorbesti, si incearca sa te ajute, cand intelege intrebarile, cautand sau pe calculatorul tau, sau in internet solutii -- si are proprietatea destul de surprinzatoare, ca a) recunoaste si intelege destul de bine cuvinte vorbite si b) cand pierde sirul si evident nu stie ce raspunde, are un small talk de diversiune, destul de bine pus la punct, pentru a crea impresia ca stie sa glumeasca. Cred ca au acumulat o experienta IMENSA punandu-l pe toate masinile, robotii acestia isi pun experienta in cloud, si o fac disponibila tuturor celor din aceeasi serie. Dupa ce m-am jucat putin cu SIRI -- fii-mea ceva mai mult, nu m-a surprins atat de mult small talkul lui Sophie...

Invitatii neonorate la Comisia Parlamentara

Invitatii neonorate la Comisia Parlamentara – 28 octombrie 2017

Dan Diaconu's post.
Pana la un moment dat as fi fost de acord cu autorul acestui text. Acum cred ca trebuie sa cautam la alt nivel cauza problemelor. Ma incearca gandul ca Romania a fost incadrata in acesti parametri pagubosi la unul din momentele importante din ultimii 27 de ani, un moment pe care romanii l-au sarbatorit ca pe o mare victorie in procesul de desprindere de socialism si inscriere in sistem. Cum am mai scris aici, Romania cred ca a facut aderari cu asterisc.
Lispa identificarii cauzelor ne condamna la pseudo-razboiul civil, al poporului impotriva poporului si impotriva romanilor numiti/alesi/schimbati...
Puem condamna liderii post-1989 ca n-au fost eroi?

Aflu cu stupoare că tovarăşa Gheorghe de la Petrom nu se duce în faţa Comisiei Parlamentare de Anchetă. De ce? Pentru că aşa vrea muşchiul ei, pentru că i se rupe, pentru că e şmecheră s.a.m.d. Pentru că suntem o ţară de căcat în care organul suprem, Parlamentul, este în permanenţă bătaia de joc a oricărui terchea berchea. Adevărul e că după ce nulităţile Ciorduţa şi Lăzărică au refuzat să meargă şi nu li s-a întâmplat nimic, ce sens are să te duci în faţa ălora? Trebuie să fii prost s-o faci!
Problema este că Petrom-ul, privatizat prin presiune şi la un preţ mai mult decât insignifiant, beneficiază în continuare de un comportament mult prea protectiv din partea statului român. Redevenţele care se percep sunt aceleaşi, aberant de mici! Ele ar fi trebuit modificate în urmă cu ani buni, însă coada de topor Ponta a făcut tot ce-a putut pentru a amâna adoptarea unei noi legi a redevenţelor. La fel şi Cioloş, Grindianu şi acum Tudose. Toţi le permit austriecilor şi americanilor să scoată resursele noastre practic pe gratis, îmbogţindu-i într-un mod fraudulos. De ce oare se întâmplă asta?
Mai ţineţi minte venirea în funcţia de Prim Ministru a limbricului Mihai Răzvan Ungureanu? Atunci, o răzmeriţă în servicii a făcut să se afle că nevastă-sa avea un contract cu OMV-ul de 7 000 EUR/lună. Anterior, MRU fusese şef la SIEşi probabil din acea vreme funcţiona contractul cu pricina. Mă întreb sincer, dacă numai ăstuia i se dădeau aceşti bani, oare cui i-or mai fi plusând ăştia de la OMV în condiţiile în care stau atât de liniştiţi şi li se rupe de orice? Ce contracte de consultanţă şi, mai ales, cu cine or avea ăia de la Schweighofer de li se rupe de Codul Silvic(mai ştiţi ceva de noile norme de aplicare? Trebuiau elaborate încă din 2013-2014!). Ce contracte şi ce şpăgi or da americanii de li se permite să exploateze în Marea Neagră fără niciun ban?
Privind retrospectiv constatăm cu stupoare că SOVROM-urile - societăţile mixte folosite de ruşi pentru sărăcirea economiei noastre - erau adevărate monumente de cinste pe lângă ceea ce fac paraziţii ăştia azi. Păi dintr-un SOVROM mai avea şi statul român ceva de câştigat, pe când din „privatizările" şi concesionările de azi statul, adică românul, nu mai câştigă absolut nimic. Praful de pe tobă. Şi, probabil ca o compensaţie pentru faptul că iau totul pe gratis, neo-grofii ne mai calcă şi-n picioare şi-şi bat joc de noi. Vă întreb sincer, refuzul ăsta al babetei de la Petrom s-ar fi putut produce în SUA sau în Austria? Ştiţi ce s-ar fi întâmplat? În afară de-a fi adusă la Comisie cu mascaţii, ar fi fost băgată şi cu urgenţă la bulău pentru sfidarea statului. Căci acolo lucrurile acestea sunt luate în serios, nu-s doar simple butaforii ieftine pentru mimarea statului de drept.
Suntem la aproape o sută de ani de la Unire şi la aproape treizeci de ani de la Revoluţie. Lucrurile în continuare stagnează. România e batjocorită din cauza, în primul rând, a politicienilor ei, mult prea uşor trădători, mult prea proşti sau mult prea mafioţi. Nu mai merge aşa! Ţara trebuie schimbată în profunzime şi pentru asta, din păcate, va trebui demolat tot! De la A la Z.

Dana Fantu E ceva mai complicat.
Din punctul meu de vedere, chestiunea redeventei pe petrol/gaze e inutil de discutat astazi, daca privesti cantitatile extrase. Romania nu mai are nimic. 4% (nivelul actual al redeventei) sau 10% e cam acelasi lucru. 
Astazi omv petrom importa titei la greu pentru asigurarea consumului. Cu gazul cam la fel.
De ce credeti ca Petrobrazi si-a injumatatit productia?
In Marea Neagra... sa fim seriosi. 20 mil mc estimati sunt joaca de copil.
Sigur, astept sa ma contraziceti.

Dana Fantu Poate gresesc. La ora asta n-am forma necesara sa scotocesc in informatie.
Sunt maxim 3 luni de cand omv petrom a anuntat vanzarea majoritatii zacamintelor de titei. 
Daca as avea bani si as avea nepoti, le-as cumpara. Peste 50 de ani, zacamintele vor produce iar. Sau peste 100.

Prospectiv A-z .
Peste 50 de ani cred ca vom vorbi altceva decat hidrocarburi. Intr-o suta sunt convins.




Prospectiv A-z .
Asta-i o stire cam suspecta. Vand ca astea-s cu adevarat marginale sau ca vor sa li se piarda urma? Daca sunt cu adevarat marginale, cumparatorii le vor putea exploata cu fracturare hidraulica? Cert este ca romanii sunt lasati ca la cinema, spectatori.


It doubled its solar capacity last year. Read more: http://wef.ch/2x2mS7z

Draghi Puterity Apropo OMV Petrom:

"Sevil Shhaideh a fost numita membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit si membru al Comitetului Prezidential si de Nominalizare ale OMV Petrom, incepand cu data aprobarii numirii sale de catre...See More


USR o ia pe culoarul nationalist?

USR o ia pe culoarul nationalist? – 29 octombrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 29 at 9:53pm

O schimbare clara in cercul largit al celor care au hotarat la alegerile trecute ca scorul USR trebuie sa fie 18 % ca mai apoi, in final vazandu-i ce pot in campanie sa se invoiasca cu 9 procente. Le-au schimbat destinatia .Probabil ca vor reveni la 18 si mai mult decat au fost, caci nu-i asa si-au schimbat uniforma dupa cateva luni, de la cea a europenismului ciolosist, mult simpatizant macovist la una neaosa, nationalista. Si iata ca se naste un partid nationalist dupa ce alte n incercari de astfel de partide au esuat. Daca emailul de vineri a scris"nationalism", atunci asa va fi . Cat de greu i-o fi lui Ghinea sa-si schimbe mesajul! Il compatimesc...

 

 

Manevre-soc: USR o ia pe culoarul nationalist?

România se confruntă cu un mister de proporții, greu de explicat cu argumente "tradiționale", anume absența unui partid naționalist în contextul în care asemenea formațiuni explodează pe tot cuprin…

INPOLITICS.RO

 

Dana Fantu Nationalistii nu mai au loc de falsi nationalisti. Unde-i surpriza? 
Ca sa nu mai vorbim ca propaganda are un scop: sa ne faca sa credem ca nationalismul e un fel de ciuma neagra. 
Dar de la asta pana la confiscarea de catre usere... asta-i partidul ai carui parlamentari nu stiu vorbi romaneste, nu?

 

Smaranda Dobrescu Surpriza o reprezinta saltul unui partid al globalismului extrem si al unui conformism exagerat fata de toate ideile chiar pasagere ale UE, la un partid care-si apara suveranitatea, chiar asa pierduta cum e ea. Ideea a fost probabil aceea ca daca parerile bune ale romanilor fata de UE se plaseaza dupa ultimele sondaje sub 50% nu ar fi rau sa mimam ca avem prezenta, la indemana si doctrina controlata, pardon, necesara, adica un euroscepticism de fatada. Pentru conformitate.

 

Draghi Puterity Un partid de tradatori care isi schimba ideologia dupa fiecare sondaj de opinie. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f2a/1.5/16/1f922.png🤢

Dana Fantu Om vedea. 
Nu cred ca va avea alta soarta decat ppdd, unpr si alti zburatori efemeri prin politica noastra. Si acela chiar avea un oarece discurs national! La astia nu apare decat ca o gluma de conjunctura.



Doina Nicolescu Daca d-ul Vlad Alexandrescu a enuntat virarea spre nationalism, dupa ce a incercat sa dea patrimoniu Romaniei strainilor, trebuie sa mai asteptam si alte viraje.

 

Anna Zelinski inclusiv organele prelevate ...

 

Ovidiu Stoica Astia au de gand sa se afirme ca un partid de oportunisti si manipulatori... Au de gand sa speculeze cu cinism orice curent politic pentru ca sa ajunga la putere, cum a facut Syriza in Grecia in conditiile crizei financiare, pentru ca apoi sa nu faca nimic pentru cei care i-au votat ci doar sa dea legi "progresiste", cum face Tsipras acum.

Cum s-ar putea taxa FB?

Cum s-ar putea taxa FB? – 30 octombrie 2017


Smaranda Dobrescu
 shared a link.

October 30 at 6:04pm

Distribuirea informatiei este un act gratuit sau este o munca evaluabila, care produce valoare?
Guvernele ar putea aplica o taxa de 50%, de exemplu, considerand ca in reteaua FB cel putin jumatate din venituri se datoreaza informatiilor neplatite. Asta ar insemna 13 mld.$.. In prezent sunt cam 1,2 mld utilizatori FB. Asta inseamna in jur de 10 $ pe utilizator si an. Pare a fi o estimare corecta a valorii anuale a informatiei furnizate de un utilizator individual pe FB.

 

 

Why Facebook Should Be Taxed And How To Do It

The new information technologies have created a whole range of companies that have become extremely profitable.

SOCIALEUROPE.EU

 

Preda Mihailescu Informatii gratuite? RECLAMA gratuita. Suntem bombardati cu reclama la fiecare pas pe FB.

 

Smaranda Dobrescu orice reclama, link luat din alta parte, e socotit generic informatie, se pare in acceptiunea autorului.

 

Gheorghe Piperea Asta ar fi o idee excelenta. In Romania sunt 9 milioane de utilizatori. O taxa de doar 10 dolari pe an de utilizator ar insemna 90 de milioane de dolari pe an! La fel s-ar putea proceda ai cu google

 

Smaranda Dobrescu Acum, la stransoare, cand sunt inghesuiti de amenintarea unor useri cu parasirea ar fi poate o ocazie potrivita.

 

Alexandru Botu Mie, in aceste conditii, imi vine sa ma retrag. Daca mi-ar da 1000 Euro/an, poate as mai ramane...Ha, ha...

Smaranda Dobrescu Cei 10$ au o semnificatie daca toate tarile ar aplica taxarea si daca guvernele ar avea o lege , poate fi si diferita in care sa stipuleze adresa clara a acestor fonduri: educatie, sanatate, ceva mai clar si nu adrese cu interpretari si licitatii cum ar fi autostrazile sau tehnica de calcul.

 

Preda Mihailescu La capatul celalalt este realitatea, care face ca EU urmareste de ani Google si cu Amazon pentru impozite de 13 miliarde neplatite. Deci impozite banale, oficiale, clasice. Nu va fi usor!

Daca nu ar fi existat coruptia..

Daca nu ar fi existat coruptia… - 30 octombrie 2017
 
Smaranda Dobrescu shared a link.

October 30 at 12:27pm

As fi inclinata sa-i dau dreptate ambasadorului Klemm ca Romania daca nu ar fi avut coruptie ar fi putut sa aibe autostrazi..
Dar, in logica domniei sale, DNA-ul este excelent. Pe de alta parte nu s-a recuperat mai nimic din ce s-a furat, sau instrainat din banii bugetari. Atunci, DNA-ul este ineficient. Sau, ca sa ramanem in termeni logici, nivelul coruptiei nu a fost in masura sa compenseze constructia autostrazilor. In ce directie se contrazice D-l Klemm?

 

 

UPDATE VIDEO Klemm: Dacă nu ar fi fost corupția, resursele publice din România ar fi putut fi folosite pentru construirea de autostrăzi – AGERPRES

AGERPRES.RO

 

Eduard Virgiliu Pai cele mai mari cazuri de coruptie sunt legate de firmele americane in Romania: Microsoft, Bechtel ... deci daca nu existau americani atunci aveam autostrazi?!?

 

Draghi Puterity Domnul Coldea insa spunea ca nu putem avea autostrazi pentru a ne ramane bani pentru armamentul american. Si domnul Coldea era multiplu medaliat de SUA. Acuma io pe cine sa mai cred? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;)

Granita religioasa intre noi si Occident

Granita religioasa intre noi si Occident – 29 octombrie 2017

Iulian Fota's post.

Ovidiu Stoica: "Ce ne separa pe noi de Vestul luminat, "progresist", homo-globalist, feminist, transgenderist, si anti-rasist, e ce separa si Polonia catolica... Adica nationalismul si valorile de inspiratie crestina... Pana nu legalizam casatoria homosexualilor si nu aducem si noi in Romania cateva milioane de arabo-africani (carora apoi sa le cerem zilnic scuze ca existam si ii discriminam) nu o sa fim si noi "occidentali"."

Nici o granita intre noi si Occident nu este atit de rigida precum cea religioasa. De aceea inaintasii nostri, ideologic, au pus accentul pe latinitate, pentru ca doar ea ii unea pe toti romanii si ne integra in Vest, ca egali ai lor. Cind la pace, romanii pun un mare accent pe religia ortodoxa, cum au facut-o legionarii in anii treizeci, o fac pentru a adopta o atitudine anti-occidentala. Insistam pe ce ne separa minimalizind elementele de comuniune.
Daca in 2018 Sanctitatea sa Papa Francisc nu va vizita Romania, s-ar putea ca 27 octombrie 2017 sa fie ziua cind Romanii au inceput sa intoarca spatele Vestului. Sa nu uitam ca, acum o saptamana , un sondaj al Parlamentului European arata ca , pentru prima data dupa 2007, sprijinul pentru UE in Romania a scazut sub 50%.
P.S. Chiar daca sunt si ortodox mai intii de orice sunt roman.


Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, a sosit joi la București, pentru o vizită de trei zile, prilej cu care și-a exprimat bucuria de a păși pe pământ…

Smaranda Dobrescu Sa inteleg ca in 1999 cand Papa Ioan Paul al II-lea ne-a vizitat pe noi, o tara eminamente ortodoxa in spiritul ecumenismului destul de apreciat la vremea aceea,a gresit? De ce ne-am antepronunta noi in privinta intentiilor Papei Francisc si a dorintei sale de a influenta politic situatia Romaniei? De altfel modul conjunctural de exprimare al D-lui Iulian Fota este cunoscut. Pana in 2018 e posibil sa vedem cine stie ce rotatii in profunda sa gandire...
Papa Ioan Paul s-a pronuntat atunci, la venire:
"'Este pentru prima dată că Providenţa Divină mi-a oferit posibilitatea de a face o călătorie apostolică într-o ţară predominant ortodoxă'' a spus Papa Ioan Paul al II-lea, mulţumindu-i Patriarhului Teoctist, care l-a întâmpinat la scara aeronavei.

Prospectiv A-z .
Nu stiu daca interbarea de mai sus poate fi reformulata in sensul daca *aceste vizite sunt acte politice inainte de toate*, insa as raspunde fara echivoc ca DA, ambele vizite au dimensiunea politica la centru. Ecumenism si alte ratiuni ecleziastice vin dupa, desi tot ca acte politice dar centrate pe religie....
Prospectiv A-z .
Cat despre dl. Fota, el si basistii in general se ingratiaza ca salvatori ai crestinatatii apuse(sic!). Basistii nici n-ar conta daca nu le-ar fi facut atata rau romanilor.

Smaranda Dobrescu Patriarhul Kiril a dat un interviu Q Magazine. Mi-a placut urmatoarea tema pusa in discutie:
Q Magazine. În zilele noastre sunt pregnante două fenomene: în primul rând, peste tot în lume numărul ateilor este în continuă creștere, în al doilea rând, problema majoră a omenirii de astăzi este individualismul. Către ce anume se va îndrepta omenirea în viitor: apropierea față de Dumnezeu sau înstrăinarea de Acesta?

Patriarhul Chiril I. Răspunsul e simplu: totul este în mâinile noastre! Orice predicție este deseori desprinsă de misterul iubirii divine-misterul libertății care a fost dat omului drept cel mai mare dar al lui Dumnezeu. Respectul divin pentru om, dreptul acestuia de a-și folosi libertatea, inclusiv în detrimentul său și chiar împotriva lui Dumnezeu, merită toată admirația.



Cu o zi înainte de a sosi în România,…

Claudia Giurca Nu cred ca poti folosi pretextul unei credinte, aici cea ortodoxa, ca fiind la baza unei atitudini pro sau anti occidentale. Sau poti sa te folosesti de acest pretext, dar sa nu fii luat in serios. Poti apela la credinta cand faci politica, promitand tot foloase specifice individului sau poporului din care face parte, cand apelezi la date identitare.

Draghi Puterity Deci si grecii ortodosi au fost pedepsiti de globlistii occidentali pentru ca aveau aceesi religie cu rusii? Ca eu cam asta inteleg din ce spune "strategul" Fota...

Smaranda Dobrescu Pai nu " strategul" induce ideea ca UE are un zid despartitor intre catolic/ protestanti si ortodocsi?

Draghi Puterity Cred Huntington a fost primul care a popularizat ideea printre "strategii" astia, la inceputul anilor '90.

Smaranda Dobrescu In 2014 celebrul cotidian francez Le Monde a publicat, pe 19 noiembrie, editorialul "O Uniune Europeana prea ortodoxa", semnat de Arnaud Leparmentier
http://www.cuvantul-ortodox.ro/.../12/Captura-le-monde.png

Draghi Puterity Si BTW, domnule Fota, "Ci(â)nd la pace, roma(â)nii pun un mare accent pe religia ortodoxa", nu o fac pentru o adopta o atitudine anti-occidentala asa de amorul artei, ci ca o reactie pentru atitudinea batjocoritoare si anti-româneasca a occidentului!