joi, 2 iunie 2016

Diplomatie ciudata

Diplomatie ciudata.. – 14 mai 2016


Prospectiv A-z
 shared Victor Ponta's photo.

 

 

Victor Ponta

May 14 at 11:21am

Wow - ce frumoasă e diplomația, poți să spui chiar orice și nu se supără nimeni. 😀 E drăguț să inviți la o inaugurare NUMAI oameni care nu au avut nicio treabă cu Proiectul și NICIUNUL dintre cei care din 2011 încoace au muncit la el. Dar după cum vedeți în poză, nu era niciun loc liber! 😂😂😂

Adevărul este că nu greșește Domnul Ambasador Klemm - domnia sa a venit recent la București (sau Budapesta, tot aia), era gata Scutul, practic la inaugurare ca și Cioloș. Proști suntem toți cei care am crezut că fapta noastră bună va rămâne nepedepsită! 😀

http://m.jurnalul.ro/…/klemm-am-avut-un-numar-limitat-de-in…

 

 .
Prospectiv A-z
Dacian Cioloş
May 12 at 1:25pm ·

Azi s-a inaugurat la Deveselu Scutul Antirachetă, fruct al Parteneriatului Strategic cu SUA, obiectivul fiind ca acesta să fie inclus curând într-un sistem integrat de apărare anti-rachetă al NATO.

Să fim clari: este un proiect asumat de SUA, cu sprijinul României, care va beneficia alături de celelalte state aliate din zonă de acest sistem de apărare. La realizarea lui și-au adus contribuția începând cu 2008, în multe cazuri determinantă, mai mulți lideri politici cu funcții în stat, militari, experți care merită cu toții felicitări și mulțumiri pentru acest proiect, esențial pentru securitatea României. Cunosc personal meritul mai multora dintre aceștia, dar nu îndrăznesc să-i menționez eu pentru a nu face greșeala de a supăra pe cineva prin omisiune.

Personal nu am niciun merit în acest proiect, iar prezența mea azi la Deveselu a fost determinată de funcția pe care, vremelnic, o ocup în stat.
În intervenția mea de azi la ceremonia de inaugurare am mulțumit tuturor acelora care au contribuit la acest proiect, fără să îndrăznesc a-i numi din motivele menționate mai sus.

Am văzut acuzele complet gratuite pe care mi le aduce Victor Ponta în legătură cu acest lucru.
Doresc să precizez că invitațiile la ceremonie precum și conținutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA (SUA fiind deținătorul acestei facilități de apărare de la Deveselu), desigur în consultare cu Ministerul Apărării și cu celelalte instituții guvernamentale cu atribuții în domeniu. În consecință, gazda evenimentului nu am fost eu așa încât invitarea participanților nu cădea în sarcina mea ca prim ministru.

Îmi pare rău că neinvitarea la eveniment a cauzat nemulțumiri unora, probabil îndreptățite, dar acuzațiile tale, Victor, cu tot respectul, mi se par deplasate. Am cerut Ministerului Apărării să clarifice condițiile organizării ceremoniei, ca să nu existe ambiguități.
Repet, meritul pentru realizarea de la Deveselu este al mai multor oameni, și în niciun caz al meu.

Mai multe detalii și discursul de astăzi:

http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_130721.htm

https://www.facebook.com/dacianciolos/posts/1017619838275301

 

 

Key missile defence site declared operational

NATO.INT|BY NATO

 

Preda Mihailescu Si mai vrea si un mic TTIP bagat sub covor. Sa vrea sanatos!


Mihai Ion Turcu Sanatate de la Dumnezeu ca-i bun si mare !

 

Gheorghe Gradinaru Adrian Severin Formal dl Cioloș are dreptate. Invitațiile la evenimentul de la Deveselu nu au fost făcute de Guvernul României ci de Ambasada SUA. Prin urmare Primul Ministru nu are a răspunde pentru conținutul invitațiilor și selecția destinatarilor. Guvernul României avea însă obligația de a recționa față de faptul că protocolul evenimentului, care nu se putea desfășura fără informarea prealabilă a autorităților române, nega ordinea de precădere în ierarhia statului român stabilită prin Constituția României și totodată opera discriminări inadmisibile în rândul elitei politice române, favorizându-i pe membrii acesteia recunoscuți prin atitudini slugarnice în raporturile cu reprezentanții Washingtonului. Pentru a nu fi reacționat cu demnitate și a fi acceptat această ofensă, dl Cioloș trebuie să își ceară scuze. Nu față de dl Ponta ci față de poporul român.

 

Preda Mihailescu Deci mai intai un bilet Tarom one way catre Anchorage, pentru tovarasul ambasador. Si o telegrama la Washington sa se duca sa il caute, si sa ne trimeata unul in loc care are sapte ani de - acasa.

 

Mihai Ion Turcu Ni-l poate trimite pe cineva precum antecesorul sau.

 

Preda Mihailescu Din pacate - dar cine stie, poate nu ar strica o miscare de replica decisa, Americanii sunt adaptabili uneori...

 

Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu Uneori nu, vezi episodul Basescu- incalificabil.

 

Mihai Ion Turcu protocolul a fost defectuos, "nici de stat" nici "militar".

 

Smaranda Dobrescu "Nu mai târziu decât cu prilejul inaugurării oficiale a scutului antirachetă de la Deveselu, domnul ambasador Klemm şi-a permis să folosească momentul pentru un inadmisibil amestec în treburile interne ale României. S-a arătat dezamăgit de o hotărâre a BNR, a defilat braţ la braţ cu Valeriu Zgonea tocmai exclus din PSD, a criticat nişte proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentului, a jignit o mare parte a clasei noastre politice, prin neinvitare la festivităţile de la Deveselu a unor demnitari cu merite decisive în buna finalizare a proiectului; una peste alta, şi-a permis gesturi de guvernator discreţionar într-o ţară care, cel puţin oficial, nu face parte dintre cele 50 de state ce pun stele pe drapelul american."
http://www.conteledesaintgermain.ro/simptomati.../15-05-2016

 

 

Simptomatica aroganţă americană

Simptomatica aroganţă americană Contele de Saint Germain 15/05/2016 Simptomatica aroganţă…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Prospectiv A-z Un text al lui Cornel Nistorescu de acum aproape 15 ani a avut ecouri inclusiv in State. Textul de acum al celui care semneaza Contele de Saint Germain, preluat in ziarul aceluiasi Nistorescu, nu stiu cate ecouri va avea, dar poate marca un prag.

Am sa redau cateva din comentariile dela Cotidianul:

Pro-Patria-Mori!
Severin are pe jumătatea( care îi convine!!!) dreptate: doi coloși monstruoși se bat, dar al treilea, o... piticanie, va câștiga TOTUL în România! Ghici ghicitoare: care este piticotul ce-a pus botul pe România?! Mă doare când văd atâta incompetență și naivitate la politrucii, analiștii și jurnaliștii noștri! Altfel, strălucit articolul contelui, ca totdeauna! Dar îi lipsește punctul pe "i"! Între cleștii de crustacee ai ocultei cu două capete, vom fi cei mai fericiți din lume când ne va salva - dacă o va face! - piticotul ce-și linge viclean botul! Bravissimo, Conte!

Ivan cel Groaznic
Citeste articolul din Adevarul privitor la Deveselu si apoi sa vorbesti, conte de doi bani. Catre redactie: Poate dati si comentariul desi in conceptia voastra credeti ca nu va avantajeaza.

________________________________________
Nota mea: Iata concluzia si link dela articolul despre care cred ca-i vorba:

"Concluzie Stimaţi cititori, vă rezum, în încheiere, actuala stare geopolitică din Europa: ne aflăm în aceeaşi situaţie ca aceea din primii ani de după cel de-Al Doilea Război Mondial, de fapt, într-o perioadă de pre Război Rece."

Citeste mai mult: adev.ro/o7csjd

________________________________

vasile
mai trebuie remarcata o cestiune; dupa "infratired" cei care au fost desemnaati sa slefuiasca relatia postnuptiala si de o parte si de alta au fost undivizi de ceda mai proasta calitate; toti ambasadorii au fost din rfandul sponsorilor iar de partea romana incepand cu titanicul chior si terminand cu cocoselu lenutei (ori invers) au fost indivizi obscuri, pusi pe capatuiala ..geoanta inclusivilly ..nu mai vborbesc de componenta ambasadei ..in 2000 cred una din masinile ambasadei avea numarul ILEANA 2- poate exista si ILEANA 1 ..dar atunci m am gandit ca fumeia erea o descencdenta de la biroul 2.. credincioasa inca stapanei..totul merge de la sine tata ..asdica ..de a dura..se rostogoleste spre ...vertex....in jos

marchizul de flămânzi
românii s-au dus spre americani ca fluturii de molie spre foc ...

SPP
Am citi pe fuga articolul. Nu ma intereseaza analiza... post aderare NATO, UE, Parteneriat Strategic, bla, bla. La ce folos? Un singur lucru este tot mai clar: Ceausescu, cizmar in viata lui dar si Presedintele Romaniei, a facut din "prosti" oameni destepti, pana la urma, iar "Postdecembrismul Politic Romanesc" a facut din prosti... prosti si mai prosti, dar cu Diploma. Asta s-a intamplat intr-un sfert de secol, cand "Prostia" a distrus Romania!

gigel
cit timp nu vedem de la americani decit hirtie tiparita si colorata care este directionata prin numitzii locali inapoi catre emitentzii hirtiei, si nimic trainic nu este construit in tzara nu avem de ce sa aplaudam, doar n-om fi chiar timpitzi. Pina nu vedem TRANSFER MASIV de TEHNOLOGIE IN SCHIMBUL CREIELOR FURATE DE LUMEA LOR impreuna cu putrartorii acelor creiere devenitzi platitori de taxe in LUMEA WESTICA (li lasindu-si parintii sa moara singuri prin Romania nu avem de ce sa-i aplaudam pe americani...se comporta ca cuceritori uitind ca au fost chematzi la de-a gata in Romanica. Revolutzi fusese facuta de de-i ca mine nu de catre aia care se pretind anticomunisti, basitzi fosti securi si fosti apevisti care au putus sa traga si nu au tras...alta sleahta de inchipuitzi..marii aparatori ai americanilor acum dupa mai ieri erau mari cintatori in struna ai bolshevicilor jidovitzi din URSSS...

Constantin Moldovean
Domnule conte, am citit producțiile dumitale ori de câte ori am avut ocazia. Recunosc că le-am apreciat drept: lucide. Despre producția de față pot zice că e un pic altfel. Să fie oare o undă de frustrare ? Acuma, ambasadorul americacan la București are un singur popou iar limbile dâmbovițene dornice de servicii igienico-sanitare sunt cu nemiluita. Chiar ai fost naiv să crezi că mangraoii de la Washington ardeau de nerăbdare să facă din România un concurent imbatabil pe piața occidentală ? Sau că "scutul" se la Deveselu e pentru apărarea noastră ? Nu domnule, locul României este acela de vasal contributor nu de partener egal. Și apoi, bogatul Unchi Sam este doar în poveste; în realitate e cu pantalonii rupți în fund. Împovărat de datorii, trăiește de pe caiet și jupoaie fraierii care-i cad în plasă (ca românii, de exemplu).... Mai am o întrebare, cât ai plătit europarlamentarului șpăgar ca să accepte citarea din "vasta-i" operă ?.................. ps: aș vrea ca și copii și nepoții mei să fie "traumatizați" și să aibă locuri de muncă și posibilitatea de a-și lua o locuință cu bani din leafă obișnuită, ca-n anii de "tristă amintire" de dinainte de 1989............... un cititor aproape fidel.

Codrut
Politica pragmatica si diplomatia aroganta a SUA ne lasa impresia ca, spre deosebire de alte Puteri cu porniri hegemonice,americanii nu se precipita sa ocupe teritorii dar prefera sa le cumpere.Si intotdeauna incep cu personaje locale dispuse sa capete o functie mai oligarhica intr-o tara. Am trait si constatat in direct cum diversele Institutii financiare internationale-modelate de americani-servesc interesele de afaceri americane.Sau cum actualele structuri de intimidare(securitate) internationale,precum NATO, se ocupa cu infiintarea de baze sau "scuturi" militare menite sa asigure locul unde desanteaza investitorii americani,corporatiile aflate permanent in exploatarea resurselor altora si in maximizarea profitului. Pragmatismul puterii euro-asiatice vecine s-a vazut clar in permanenta expansiune si anexare teritoriala desfasurata metodic,planificat, ori de cate ori s-a ivit oportunitatea geopolitica... Ca sa rezistam intre interesele pro-americane si filorusi avem nevoie de idealuri comune (nationale),ordine,munca si natalitate pozitiva...

Clementin
Bravo Postacilor. "America e-n toate în cele ce sînt (sic) / Și-n plantele modificate genetic ce mâine vor râde la soare". Lor trebuie numai să le fim recunoscători. Ambasadorii lor nu sunt funcționari mai buni sau mai proști, sunt fără prihană, axiomatici. Severin este condamnat deci chiar dacă spune bine, să tacă. Președintele a pierdut procesul. Poate vorbi pentru că pentru cine trebuie, intr-o democrație monitorizată de UE și America, totdeauna mai este o cale de atac ce va sfârși favorabil. Vezi incompatibilitatea. Minunați ploconitori, în 1959 elevi in clasele primare de 7 Noiembrie se primeam fițuici cu lozinci: Stalin și poprul rus..., URSS bastionul ..., Jos acei ce vor război...Mulți dintre adulți răcneau din suflet. Nepoții lor răcnesc astăzi, dar pe invers și-i omenesc.

Baronul de Bolintin
Asa este, cine nu se respecta singur nu este respectat de nimeni ! Si nici ipoteza unei posibile si viitoare lasari a noastre in "grija" unui alt "jucator regional" (sa ne oprim aici, pentru ca il stim cu totii, daca ar fi real ar fi vorba despre Rusia, si sa fie clar, e doar o ipoteza, nu sint deloc adeptul isterizarii populatiei cu scenarii de cosmar !) n-ar fi nici aceasta fantasmagorica, nu e prima oara cind sintem pusi pe taraba, si asta si cu complicitati tradatoare interne ! Si, daca mi se permite, as mai veni si cu o mica precizare (cel putin eu asa vad lucrurile si presupun ca nu sint singurul) : poporul roman nu a fost si nu este antiamerican sau americanofob. Eu, cel putin, ma uit cu placere la un film american (daca este bun), citesc cu la fel de mare placere un autor american (si au destui !) si, la fel, ma imbrac cum fac si americanii si europenii (clasicii jeans, purtati la fel de mult si de catre chinezi, si de catre rusi, etc). Multe lucruri care ne-au imbunatatit viata cotidiana trebuie sa recunoastem ca vin de acolo, fara ele nu mai putem sa ne desfasuram activitatea zilnica ... Pe de alta parte si Statele Unite nu duc lipsa de cretini, de criminali sau de "red-neck" ! ... Problema din ce in ce mai mare, asa cum spune si autorul articolului, vine din partea clasei politice americane si in particular a reprezentantilor acestora insarcinati sa se "ocupe" de relatia cu Romania ! Ca peste tot de altfel, aceste personaje ne dau pe zi ce trece impresia, transformabila in certitudine, ca reprezinta tot ce are mai rau si mizerabil poporul lor !

Mircea Popescu
"În relaţia actuală cu SUA ne comportăm, o spun răspicat, ca nişte vasali slugarnici şi imbecili." Scuzati-ma, dar cred ca aici vorbiti de relatia cu UE din care Romania face parte cu drepturi egale. Sau nu? Cat despre aroganta SUA, este cam aceeasi pe care o are Romania fata de Botswana. O tara aflata la un anume nivel, greu se uita in jos, tot timpul se uita in sus si se umfla ca puricele de pe spatele elefantului: "Te prinzi elefantule ce tare tropaim noi doi?" Ce vreau sa spun este ca America, oricat ni se tot spune de unii si de altii, nu are interese strategice in zona. Cel putin, daca vorbim de administratiile democratilor. America lasa Romania in bratele Germaniei, pardon, a UE. Ca mai vine cate un diplomat care-l reprezinta pe presedintele american si ideologia acestuia si da cu pumnul in masa carciumei romanesti la care politicienii se injura mai rau ca birjarii, da, este adevarat. Dar fata de intreg contextul politicii americane globale asta n-are nicio importanta in relatiile bine stabilite intre etajul 10 cu terasa si palmieri si etajul 5 al pozitiei unei tari pe mapamond. Are importanta doar pentru romanasul care se vede buricul Pamantului si farul calauzitor al Americii din Estul Europei, sau chiar al intregii Europe. In rest, caracterizarea de vasali slugarnici si imbecili, o vad mai de graba in relatiile cu cei asemenea noua (cel putin teoretic prin rangul de "colegi" in UE), respectiv cu Germania dnei. Merkel si a unui Bruxelles cu adevarat arogant si dictatorial. America confera niste garantii de securitate, dar nu dicteaza. Daca vrem sa vedem altfel, nu facem decat sa ne mintim. Ca puricele.

imun/teanu
Contele face analize precise. Si Adrian Severin (si la Bruxelles parca periculos, avand in vedere reala inscenare cu inregistrari). Acum vreo saptej'da'ani, ca si dintre noi cei ramasi, daca procreati inca se jucau cu puta-n tarana. Atunci, aici, in taina se mai spera ca "vin americanii". Cu "rasplata" pesina insa, la celebrele puscarii si si la Canal. Pentru noi (generatia mea) americanii fiind eroii de western (de Holywood) si (idem) din filmele de razboi. In schimb, dupa '90 am ni s-au livrat tot felul de "mani" (Taub - ul cu basistul rock lichidat in taxi de fii-su beat de minor si substituit cu un militar, imediat transfugit), de "pietre/stein" Ghite'n care-n meseria nativa s-a pripasit apoi la noi de "supt" din Fondul Proprietatea, din care indreptatitilor nu li se aloca de fapt nimic (un doar "artificiu" de furat de escroci, cum si Ghite'nPiatra este notoriu de fapt. Pe rigori, un ambasador este simplul obseracator si comunicatorul oficial intre partile colaborate. Actualul domn, dupa Ghite, se pare, considera, si-n cap Parlament (care ar fi al nostru, constitutional) si-n cap unui partid (in caz PSD), in cap si (nu executandu-i-se?) DNA [si lu' SRI?!] / nu si-n cap presedintele nostru?!, democratic prin face-bucisti pe statele Soros. De principiu, un ambasador e si el acolo...ceva, si rasplata unor servicii (de si scos inapoi bani cheltuiti /Ghite'n continua sa si-i scoata...dar!...tot de la noi). Ca la nimeni, la noi un ambasador se si crede deja "Patriarh"! Uitand ca si astia au inscris un destin /reemintind Garcia Marqez! Uitand si ca noi deja avem unul! /cum o fi, cum n-o fi, dar totusi "ortodox"! Uitand ca democratia lor are (cea mai perfecta!, cu si Ku-Klux-Kan!, cu si McCharti, cu si...) abia peste 200 de ani, in timp ce noi avem milenii acumulate si INCA nereusit dezmembrati. Americanii vorbind o engleza in dialect (de la multitudinea colonista), noi tot limba TRACA vorbind, de milenii (tracul Eneea a dus-o in tara etrusca, izvor al limbii latine).

anna
Au intrat SRI si Lulutza in functie cu papagalii lor platiti si prostiti.De-a lungul istoriei noastre a secolului trecut nu am avut parte din partea SUA decat de nenorociri. Daca ati observat,ei nu lupta terestru ,ca sunt ingrozitor de lasi ,ci bombardeaza.Si nu pe campul de lupta,ci ucid cu predilectie populatie civila.cat mai multa.In ultimul razboi ,cand,chipurile voiau sa ne scape de nemti au bombardat celemai mari orase,inclusiv Bucurestiul ,si doar populatie civila .Pe strada mea au ramas in picioare doar doua case.Fratele meu -de 11 luni-si bunica mea paralizata au fost omorati.Ne-au cazut pe casa doua bombe. In Bucuresti,in apropiere de noi ,in Cimitirul Calvin de-abia dat de primarie au fost ingropati peste 3000 de oameni neidentificati.Eram la doi pasi de Kosovo cand bombardau toata noaptea Yugoslavia,iar televiziunea greaca ne anunta a doua zi cte sute de mii de oameni au fost s.Acum ne obliga sa ne inchinam la ei?Au ramas ce-au fost,un pseudopopor de ucigasi si cu creiere malformate.Nu mai ametiti pe tineri cu modelul american,in care,vezi-Doamne,poti face ce te taie capul,ca nu toti au capul cum trebuie.

Sorin
Autorul articolului are perfecta dreptate.In fiecare zi americanii ne umilesc amestecandu-se prin toti ultimii sai ambasadori in teburile noastre interne.Amintiti-va de cum ne-au furat referendumul pentru demiterea lui Basescu cand acel nimeni de Gordon a stabilit ca s-au fraudat doua milioane de voturi,amintiti-va cum o lauda si o decoreaza pe Kovesi,cu cata aroganta ne dau dispozitii.Intr-adevar romanii au ajuns sa-i urasca si pe buna dreptate.Oare de ce in alte tari nu li se permite sa se amestece in politica interna (vezi Ungaria,Serbia ,Franta,Germania,Italia etc.)Au distrus popoare si tari intregi numai pentru a-si extinde influenta si a castiga resurese,asa cum s-a intamplat cu defuncta Iugoslavie,unde in noaptea de Paste au bombardat Belgradul cu bombe pe care scrisesera cu cinism :"Paste fericit",cu e arabe,unde au raspandit termenul de asa zisa "Primavara araba",reusind sa la distruga.Au facut atata rau ca ar trebui secole intregi sa obtina iertarea victimelor sale.Si cand te gandesti ca sunt ziaristi chiar talentati cum e Radu Tudor care ii pupa in fund cu orice ocazie pe americani.De catava vreme nici nu ma mai uit la emisiunile lui ca ma scarbesc.

Valahu
Absolut fabulos ! Exceptional ! Nu am ce spune decat sa aplaud. Totusi vin si intreb : care ar fi solutia. Eu cred ca solutia ar fi Victor Ponta ? O spun timid si intrebator dar o spun. Concluzia este buna. Ne scaldam intr-adevar, in ape tulburi create special de Soros si agentii sai pentru ca alogenii sa pescuiasca linistiti. Vina cea mare a "cohortei de teapa lui Ponta" in care eu ma includ cu mandrie, este ca la fel ca PONTA suntem nationalisti adica vrem sa fie bine pentru Romani - Walahi, Olahi ! Soros-istii, alogeni si uneltele lor, vor sa le fie bine lor iar pentru asta nu aveti alta solutie decat sa ne calariti ! Aici este uriasa contradictie si conflictul !

Mitza Baston @ Valahu
Si dece sa nu fim nationalisti?! Nationalism nu inseamna xenofobie si rasism, ci respectul pentru valorile nationale culturale, istorice, religioase. Dece trebuie sa tinem seama de parerile unor indivizi cu conceptii antiromanesti ( khazari, sionisti, masoni, amerloci ) si sa nu-i punem la locul lor? Dece sa ne fie teama? Gasca de slugi cocotata in fruntea tarii trebuie inlaturata in mod democratic si, daca e nevoie si mai putin democratic. Nu mai putem de grija ucrainienilor, a musulmanilor, a mghiarilor si rromilor? Lor le pasa de noi? Avem oameni de cultura care sunt blamati numai pentru ca si-au iubit tara mai mult decat pe invadatorii ei. In loc sa-i cinstim, ii lasam sa fie tavaliti de eliwizei, klemmi, tokesi si alti alogeni. Tineretul e spalat pe creier prin toate mijloacele ( televiziuni, filme proaste si, mai ales,pe Facebook ). In scoli, s-au redus orele de istorie in favoarea unor discipline idioate. Si totul se face sub controlul serviciilor de securitate si al " licuriciului ". Cand ne trezim?!

KHALIDASSA -
Românii ştiu că Americanii ne iau toți banii . Cu băncile lor . Cu FMI-ul lor . Cu gangsterii lor . Cu ghiutănştainii lor . Nu Ruşii . Românii mor pentru Americani , pentru cauzele lor , pentru interesele lor , în războaiele lor . Nu pentru Ruşi . Americanii vor să ne ia Roşia Montană , pe care o consideră a lor "de drept". Nu Ruşii . Americanii vor Gazele de şist . Pe degeaba . Nu Ruşii . Țara Românească este invadată de armăți de-amerikani , de sabotori de CIA (ce şi-au făcut aicea coteață şi sălaş de făcători de rele) . Nu de divizii căzăcesti , nu de sovietici , nu de ruşi . Americanii ne jefuiesc neruşinat , obraznic . Prin vinderea (cu japka!) de arme ruginite , nefolositoare , de gunoi . Pe care noi i le plătim americii regeşte . La prețuri uriaşe , banditeşti , de speculă . Pentru ca ei să se îngraşe din munca şi din sudoarea noastră . Nu ruşii fac aceste lucruri . Nu pe ei îi înfundăm cu bani şi cu scumpeturi multe . Nu Ruşii au instalat aici pe un netrebnic şi-un trădar şcolit la îndeletnicirea groaznică de vânzător de neam a lui Pacepa . Adică pe Traian Băsescu , bimbaşa vânduților şi dușmanul feroce al tuturor Românilor . A fost ținut de gangsterii americani aici , în cin înalt , cu japka ; pentru a ne jupui pe noi şi ai îmbuiba pe ei şi plozii lor diformi , obezi şi retardați . Americii lui Ghiutănştain îi datorăm povara asta . Nu Rusiei . Nu lui Putin . Diversiunea cu "Ruşii" este forma supremă de maniṗulare izvorată din creierii clociți , infecți , ai criminalului moşier Traian Băsescu . Vândutul şi duşmanul poporului român . Şi-a celor ce l-au luat pe-acesta de "maestru" , de model . ( VA URMA . CITIȚI , CĂ E FRUMOS . IE CU AMERICANI , CU LEPRE !!! )

Hadrian @ KHALIDASSA -
- Mai actualizeaza dom`le, ca intre timp a aparut un Johannis, un Csilos, o MacabveI, un Zgon, trupe NATO in Ardeal, iar pro rusii de ieri merg inainte prin copii lor, pro-Deveselii, de azi ! Apropo, ce le zicea marele Cienfuegos ? Da` mai stii cum se numea primul vapor din convoiul de vase sovietice, de spart blocada americana anticubana, din 1962 ? Se numea ..BUCURESTI !! Ei bine, acum dupa mai bine de 50 ani vine replica americana care se cheama....DEVESELU ! Dumnezeu sa ocroteasca Romania si pe Romani !

 

 

Simptomatica aroganţă americană

Simptomatica aroganţă americană

COTIDIANUL.RO

 

Preda Mihailescu Corect , dar cand citesc "Americanii vor Gazele de şist . Pe degeaba . Nu Ruşii . " nu poate sa nu ma poarte un gand inapoi la petrolul pompat de facto gratis, timp de 20 de ani, de rusi, cativa anisori in urma. Atunci nu era "ca vor", ci au trecut imediat la fapte, fara nici un aport. Asta nu inseamna ca imi place aroganta americanilor. Ci ca trebuie sa pastram proportiile.

 

Draghi Puterity Ce drum donle, de la "Cantarea Americii" la "Simptomatica aroganta americana"... ;)

For the record:

http://www.snopes.com/rumors/soapbox/nistorescu.asp

 

 

Cornel Nistorescu — Romanian Editorial on America

SNOPES.COM|BY DAVID MIKKELSON

 

Mihai Ion Turcu Romania si nu numai, se afla dintotdeauna "intre". Pe terenul de joaca "intre" se poarta razboaiele. Dupa pacile incheiate intre altii am fost mai mult sau mai putin intregi, in partea in care au decis cei care incheiau pacile intre ei.La incheierea razbiului rece, prin decizia SUA URSS, am parut a fi in situatia de a decide parte. Daca intre marile centre de putere urmeaza sa se instituie un nou razboi rece, nu vom fi intre ci in partea euroatlantica.Periculoasa pentru noi, asa cum ne concepem, nu este Rusia, care a consimtit sa fim euroatlantici, ci proiectul euroatlantic asa cum este conceput el.Atat SUA cat si Rusia nu au interesul de a fi in razboi.Rusia este importanta pentru Europa, atat de importanta incit trebuie sa medieze pe linga SUA prntru relatii ameliorate.

 

Preda Mihailescu "Rusia este importanta pentru Europa, atat de importanta incit trebuie sa medieze pe linga SUA prntru relatii ameliorate." - Aici Europa inseamna mai ales Germania. Nu este de loc clar ca Franta, Anglia sau Italia sunt atata de sensibili la modul in care se desfasoara relatia cu Rusia!

 

Mihai Ion Turcu Ar trebui sa fie. "Traind in cercul vost restrans norocul va petrece..."Anglia este Anglia, Un fost cel mai mmare imperiu care pastreaza o relatie formala cu Australia si Canada si una culturala cu SUA, in plus este o insula. Europa s-a largit, cu Rusia ca dublu in relatie gravitationala. cat de importanta este Rusia pentru subzistenta Europei ca intreg ar trebuie sa fie luat in considerare pentru ca este evident.

 

 

Smaranda Dobrescu La distanta de doua-trei luni, iata ca dupa Adrian Severin, Contele de Saint Germain ajunge la aceeasi concluzie, chiar daca motivata de alte si alte incidente ingrate. Intrebarea care persista este: 
de ce nu mai vor americanii ca românii să îi iubească? Cărui obiectiv strategic îi corespunde o asemenea dorință?

 

Doina Nicolescu Aroganta cat cuprinde! Nu mai ramane loc si pentru un lucru atat de gingas. Nu ne-au explicat niciodata dece ne-au lasat pe mana rusilor in1945, transmitand pe diverse canale ca ne vor sustine.

 

Draghi Puterity Cred ca viteza cu care americanii reusesc sa piarda "sufletele si mintile romanilor" (cu exceptia lui Radu Tudor :D ) o sa ajunga in manualele diplomatiei americane, ca studiu de caz.

 

Ioana Muresan Ma indoiesc ca le pasa.

 

Draghi Puterity Ioana Muresan - candva, o sa le pese. Acum se cred exceptionali, si de aceea nu le pasa. Insa nu sunt, e mai mult spoiala decat substanta in exceptionalismul american, iar mai devreme sau mai tarziu tot vor avea un "reality check" care sa iasa altfel decat si-au imaginat ei. Si atunci cineva isi va pune intrebarea, ce am facut gresit? Iar trupa de vatafi de la ambasada din Romania va fi atunci pe o lista.

 

Draghi Puterity https://www.youtube.com/watch?v=fg3cGwwGX6o ;)

 

 

a famous scene from Charlie Wilson's war

YOUTUBE.COM

 

Gheorghe Gradinaru https://nastase.wordpress.com/.../renuntarea-la-functie.../

 

 

Renuntarea la functie, nu la demnitate

NASTASE.WORDPRESS.COM

 

Prospectiv A-z  http://www.cotidianul.ro/ambasadorul-sua-si-zgonea.../

 

 

Ambasadorul SUA și Zgonea, reclamați la DNA de o judecătoare

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z http://www.cotidianul.ro/reactia-ambasadorului-sua-la.../

 

 

Reacția ambasadorului SUA la atacul lui Traian Băsescu

COTIDIANUL.RO

 

Gheorghe Gradinaru Ioana Muresan in viata totul se plateste mai devreme sau mai tarziu la fel si in politica.

 

Ioana Muresan Gheorghe Gradinaru Daca astepti suficient timp, da. In fine, mai este si viata de apoi, pentru plata.

 

Fogarassy Paul După unii exact asta doresc. Are sens, deși mi-e greu să înțeleg.

Audiatur et altera pas

Audiatur et altera pas – 20 mai 2016


Dinica Roman

 

Glenn GreenwaldFollow

May 19 at 10:53pm

Rather than subdued, resigned, and defeated, Rousseff – who was imprisoned and tortured for three years by the U.S.-supported military dictatorship that ruled the country for 21 years – is more combative, defiant, and resolute than ever.

 

 

Watch: First Interview With Brazil's President Dilma Rousseff Since the Senate's Impeachment Vote

Suspended and on the verge of impeachment, Brazil's president - calling for…

THEINTERCEPT.COM|BY GLENN GREENWALD

 

Dinica Roman La comentarii se poate vedea noul tip de economie al serviciilor. Din barajul de zgomote am ales:

Si1ver1ock
May 19 2016, 11:01 p.m.
She seems like a very intelligent person. I'm trying to figure out how it came to this. If this is being driven by an economic crisis, what is the response? Does Brazil have a Council of Economic Advisors like the United States? She said they ran out of resources to engage in counter-cyclical operations and that Brazil has been stumbling from crisis to crisis for the last 4 or 5 years? What do her advisors say? Did she take effective action i. e. fire a couple of economists, convene an economic summit? What counter-cyclical policies did she implement?

It looks like they got caught up in an economic commodities bubble of some sort. Richard Wolfe and others are claiming that the crisis will soon come to America. Prof. Wolfe was recently interviewed on RT's SophieCo. I especially like Sophie's facial expressions. Apparently, sitting through an economics lecture is not something she appreciates. Wolfe is a retired economics professor. I keep expecting him to say. "Pay attention young lady. You are going to be tested on this later. You don't want to get impeached like Dilma Rousseff!"

https://www.youtube.com/watch?v=2lzIb6gEWyE

Congratulations to the Intercept on getting a terrific interview. It is good to see that having a measure of integrity can still earn respect on an international basis.

Socrates
May 19 2016, 9:20 p.m.
Let's keep it simple. In the sixties and seventies the US used the generals (Gorillas) to overthrow democratic elected governments, Obama is more sophisticated, he and the CIA use know public demonstration, they buy opposition politicians who are not very expensive, they meet with them in Miami, the right place to do business with fascists. What happened with the elected president of Brazil was just another CIA Coup d' Etat " a la Obama" like the one that happened in Ukraine a couple of years ago. The next one is Venezuela.

Dan
May 19 2016, 6:59 p.m.
This article indicates a reference to "New President of Brazil, Michel Temer, Signals More Conservative Shift" in the NY Times along with Glenns choice of words "has begun preparing the groundwork for a radical right-wing attack on the country's social safety net,".. There is nothing in that article but opinion on what the "intentions" of Temer "could be" rather than anything substantial. Certainly, nothing that warrants saying "has begun preparing the groundwork for a radical right-wing attack on the country's social safety net,"… The is a first clue that shows the bias of the author.

Glenn is showing true bias for PT. Brazilians want Dilma impeached, and they want Temer impeached. However, Dilma comes first. She's the president. She covered up fiscal holes and won the election by a sliver. We're not talking a large majority win here, we're talking about a sliver. A hair. Most Brazilians believe it's reasonable that by not unlawfully covering up fiscal holes, that the election could have went in favour of the opposition party. That's an impeachable offence.

Anti-Dilma protesters exponentially outnumber Pro-Dilma ones. It's apparent by the numbers at the protests. If this was unbiased journalism, then these facts would not be omitted.

It's fair to have an opinion as long as you report on the facts fairly and objectively. That's not being done here.

Glenn Greenwald 
 Dan
May 20 2016, 8:13 a.m.
Right, it's all just speculative
http://www.theguardian.com/.../brazil-rightwing...

barabbas
May 19 2016, 5:01 p.m.
Thank you Glenn for doing this interview with Dilma Rousseff.
I am very impressed with Dilma as a person and leader.

GG: (what if…)
DR: Please forgive me for not answering that question.
GG: Because you're still fighting.
DR: Because I'll fight until the end.

She did not sell herself short.

My observation is that criminal minds like Tener and Cunha, who collude and conspire to rob the public of power, always at some point visibly display a willingness to take something via cleverly crafted means, and good people need to believe what they see and hear and not allow the clutter of the con to take them off the truth.

 

 

RT SophieCo interview with Dr Richard Wolff

YOUTUBE.COM

 

Dinica Roman Alexander Woermann
May 19 2016, 4:24 p.m.
When Glen asked about the Terrorist law affecting protesters, and she replied by saying that any abiguity was taken out of the law, and could not be used against protesters, I wondered if Glen had convinced himself that this law could infact be used, and was dangerous to potential protesters.

 Reply

Glenn Greenwald 
 Alexander Woermann
May 19 2016, 4:54 p.m.
I wondered if Glen had convinced himself that this law could infact be used, and was dangerous to potential protesters.

We didn't have time to delve into the specific provisions, but the law is absolutely dangerous to protesters and activists generally. I have zero doubt that this "interim" government will see any form of aggressive protesting as a form of terrorism. It's a horrible, dangerous law she passed – Lula, in a rare moment of public disagreement, explained why very well in his interview with me – and it's a dark, bitter irony that, shortly after it was passed, it endangers the very people protesting in her defense and in defense of the democratic election she won.

 Reply

Diogo 
 Glenn Greenwald
May 19 2016, 7:05 p.m.
Absolutely, people on social media are already calling for the antiterrorism law tonbe used against MST, MTST, protesters blocking highways and burning tires, etc.
There is a real authoritarian streak running through Brazilian society and this law will be used as an instrument of repression against legitimate discontent and civil disobedience.

 Reply

Thomas 
 Glenn Greenwald
May 20 2016, 10:08 a.m.
Glenn, what about the actions of the "black blocks"? Their violence? Their seizing and wrecking of both private and public properties? Their killing of a fellow press colleague of yours – Santiago Andrade? Aiming a rocket against civilians in the middle of a mass protest?

That was protesting and activism? Or plain and simple terrorism?

Should we revoke all laws concerning terrorism, for the sake of these people being able to keep protesting, regardless of their actions??

Should we still let the MST seize rural properties, expel the owners, threatening them with death, and let them set the crops, the utilities and all the property on fire in the name of land reform? Should the MST being able to act as an army, with outlawed weaponry, as so proudly Stedile, Lula and others claims?

Should we still let the MTST seize unoccupied habitational properties, fight the owners, and damage and takeover the properties, in the name of wealth distribution?

Should we still let protestors occupy and block roads, setting fire on nearby cars and tires? Preventing the people's right to move around, preventing let's say, an ambulance getting to the hospital? In the name of God knows what? Maybe against the coup?

Are these cases of activism you are concerned under the terrorism law?