sâmbătă, 14 iulie 2018

Aviz si pilonul II

Aviz si Pilonul II – 18 iunie 2018

 

PA-z shared a post.

June 18 at 4:36 PM

In sfarsit, se decide pentru firesc, se elimina intermediarul/capusa! Aviz si Pilonului II...

 

Dan Diaconu

June 18 at 6:52 AM

Ministerul Finanțelor Publice a lansat vineri o emisiune de de titluri de stat pentru populație. Este prima din ultimii ani și, spre deosebire de cea anterioară lansată de către Guvernul Ponta, termenii acesteia sunt mai mult decât generoși: o dobândă de 5% pe an și scadența la 5 ani. Spre deosebire de depozitele bancare, dobânzile titlurilor de stat nu sunt impozabile, rezultând astfel un profit suplimentar pentru client. Este o revoluție și, dacă va continua așa, Ministerul de Finanțe va deveni cel mai mare adversar al băncilor locale.

Până acum mecanismul vânzării datoriei României era cumva diferit. Ministerul de Finanțe se împrumuta de la bănci care, la rândul lor, plasau disponibilitățile populației, încasând diferența de dobândă. Asta în cazul în care erau dispuse să plaseze la stat întrucât diferențialul real de dobândă dintre depozite și credite sare - în unele cazuri - de 10%. Era un monopol bancar bine statutat de o groază de vreme. Fără o concurență reală, băncile au tot scăzut dobânzile.

Un calcul corect al rentabilității totale a unui depozit bancar ar trebui să țină cont de toți factorii implicați în ecuație. Astfel ar trebui să scădem din dobânda publicată atât impozitul statului(1% din dobândă, cu reținere la sursă) cât și comisioanele aplicate de bănci(ridicare de numerar, întreținere/administrare cont, extras de cont, s.a.m.d.). Ne-ar rezulta astfel o „bonificație anuală efectivă". V-ați făcut un astfel de calcul?

Să luăm un exemplu. La Raiffeisen Bank un depozit la 12 luni e bonificat cu 0,7% pe an. Și-acum să ne facem calculele. Dacă mergem la bancă să facem un depozit de 1000 de lei am încasa la sfârșitul anului o dobândă brută de 7 lei. Din aceasta trebuie să scădem în primul rând impozitul perceput de stat care e de 0,07 RON, rămânând astfel cu 6,93 RON. O sumă frumușică, nu-i așa? Hai să vedem însă cam care-ar fi costurile comisioanelor percepute de Raiffeisen. Din pagina lor de depozite îmi rezultă că pentru retragerea de numerar se aplică un comision de 1%, minim 10 RON. Dintr-un foc, din cei aproape 7 lei profit am rămas în mână cu o pierdere de 3,07 RON. N-am găsit acolo cât ar lua banca pentru „administrarea" contului curent și-am pornit de la premisa că, pentru depozite, nu percepe nimic. Dacă însă ar percepe și ar obliga clientul să-și ia cel puțin un pachet standard(repet, nu știu dacă asta le e practica!) ar mai rezulta un mizilic de 60 lei pe an, adică, în total -63,07 RON „profitul" clientului. Astfel, ipoteticul nostru depozit de 1000 RON ar ajunge după un an la valoarea de 936,93 RON. Frumoasă afacere, nimic de zis!

Comparați acest tip de plasament cu ceea ce propune Ministerul de Finanțe și o să înțelegeți cam care sunt diferențele. Nu cred că-s mari diferențe între bănci, astfel încât exemplul de mai sus e unul relevant. Dacă în cazul titlurilor de stat se încasează la aceiași 1000 RON fix 50 RON pe an, în cazul băncilor, în marea lor majoritate, dobânzile efectiv plătite sunt negative. E un avantaj indubitabil pentru populație.

Cârcotașii mi-ar putea reproșa că nu pun în balanță aceleași perioade de maturitate. Așa e. Într-adevăr, nu găsești un depozit cu maturitatea la 5 ani. Însă, în cazul Raiffeisen, am avea un depozit cu maturitatea la 3 ani, bonusat cu ... 1,4% pe an. Refăcând calculele ne-ar rezulta o dobândă netă de 41,58 RON, din care dacă scădem comisionul de retragere de 10 lei ne rămân 31,58 RON, corespunzători unei dobânzi efective de 1,05% pe an. Asta dacă nu-s alte costuri, deoarece dacă scădem costurile pachetului de cont standard, iar cădem în gaură obținând un „profit" de -138,42!!!

Dincolo de calculele hârtiei cred că e îmbucurător faptul că România începe să vândă datoria sa și către propria populație, scurtând astfel drumul sinuos al banilor și mai tăind din monopolul băncilor. Sper ca aceasta să fie doar prima dintr-o serie extinsă de emisiuni de titluri destinate populației. Nu de alta, dar dacă vom vedea care-s disponibilitățile blocate în conturi vom putea realiza destul de repede că datoria României poate fi susținută de către propria populație. Iar de-aici rezultă o posibilitate sporită de independență financiară a țării.

 

Prospectiv A-z .
Acum se vede daca Guvernul joaca sah, tintar sau pacanele. Anticipez ca reactia bancilor va urma--in functie de marimea ofertei publice vom avea viteza si impactul reactiei. 

Unul din felurile in care ma astept sa reactioneze capusile este scaderea ratingului Romaniei, adica cresterea costului banilor.

Daca Guvernul si-a facut lectiile, ar trebui sa aiba deja discutii incheiate cu surse alternative de bani pentru re/finantare externa. Altfel, una din repercusiuni va fi o inflatie care va face acel 5% sa arate ca praf pe toba.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/daniel.catalinzamfir/posts/1002616056572162
Manage

 

Daniel Catalin Zamfir

June 19 at 1:46 PM

Felicitări, Eugen Teodorovici!
Ministrul Finanțelor face o mutare foarte buna pe piata financiară: emite titluri de stat pentru populație la o dobândă de 5% pe an, asta in condițiile in care la bănci dobânda la depozite este practic zero. In aceste condiții, băncile vor trebui sa mărească dobânzile la depozite, pentru că altfel românii își vor retrage banii din bănci și vor cumpăra titluri de stat. Daca vedem si reacția țuțerului bancilor din Senat, care îndeamnă populația să nu cumpere titluri de stat că le fura Dragnea banii, realizam cat de mare e disperarea...
#vreaudobandacaafara
DATI SHARE!!!


Romania intre condamnarea si achitarea lui Liviu Dragnea

Romania intre condamnarea si achitarea lui Liviu Dragnea – 19 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 19 at 2:30 PM

"Oricare va fi verdictul instanței, el va reflecta raportul de forțe politice între cele două blocuri mari care se confruntă în acest moment pe scena politică a României: SUA – Israel – PSD versus UE (Germania + Franța) – Klaus Iohannis – DNA."

 

 

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

Romania intre condamnarea si achitarea lui Liviu Dragnea

Nu ne-am calificat la mondialele de fotbal dar avem și noi meciul nostru de totul sau nimic: procesul lui Liviu Dragnea. S-a creat în jurul acestui c

 

Andrei Mocearov Ma indoiesc puternic ca exista aceasta linie de fractură: SUA - Israel vs Germania - Franța. Foarte simplist.

 

Smaranda Dobrescu Intalnirea G7 a accentuat ideile abia creionate. Discursul lui Juncker a adaugat gaz pe foc. Restul amanuntelor de tip armonios si viabil in viitor, sunt vechi si nu foarte clare. Evident, aici sunt doar presupuneri.

 

Andrei Mocearov Chiar dacă sunt disensiuni reale, lucrurile sunt mai subtile, mult mai complicate. În plus, acestea nu cred ca poti fi asociate asa de clar cu actorii de la noi. Oricum, democrația este in declin peste tot. Nu e de mirare. Marele capital nu are nevoie de democratie. Este o piedică pentru maximizarea profitului.


joi, 12 iulie 2018

Conexiuni geostrategice

Conexiuni geostrategice – 15 iunie 2018

 

Gabriela Ionita shared a post.

June 15 at 8:24 PM

 

Conexiuni GeostrategiceLike Page

June 15 at 12:25 AM

După o săptămână pe placul analiștilor de politică externă și relații internaționale, cu mai mult evenimente de top, ne-am centrat atenția asupra: 1. #G7 Summit, 2. Reuniunea Organizației de Colaborare de la #Shangai, 3. Summit #Singapore / Trump - Kim Jong Un, 4. Strategia US pentru Europa de Est. Vă dorim vizionare plăcută! https://youtu.be/rWym4gRuF-o

 

 

YOUTUBE.COM

CONEXIUNI GEOSTRATEGICE - GEN.(R) VASILE ROMAN SI GABRIELA IONITA 13.06.2018

 

Smaranda Dobrescu Voi incerca sa fac o sinteza restransa a discutiei de altfel foarte interesanta avuta la radio de colega noastra Gabriela Ionita cu profesorul Vasile Roman
As spune mai intai ca vorbitorii s-au axat pe cele trei evenimente recente si pe consecintele probabile ale acestora: G7, Shanghai, Singapore.
Voi sari direct la concluzie: daca intalnirea G7 din Canada a reprezentat un fel de sfarsit al unei ordini mondiale din ultimele decenii, intalnirea de la Shanghai, "spiritul de la Shanghai" a marcat inceputul unei noi ordini mondiale. Daca G7 a subliniat neintelegerile majore intre SUA si principalele tari dezvoltate economic din Europa plus Canada, la Shanghai s-au armonizat puncte de vedere sintetizate prin determinarea de cooperare,, gandire pe termen lung, echilibru". 
Tensiunile mari de la intalnirea G7, provocate in special de neintelegerile dintre Trump si Merkel au scos in evidenta ca un numar redus de 7 tari dezvoltate este insufficient pentru a se lua hotarari valabile pe plan mondial. Comertul, circulatia marfurilor, tarifele, etc, adica elemente ale globalizarii ar trebui sa fie sustinute de cel putin 20 tari membre ale grupului, si in orice caz de prezenta Rusiei si Chinei. Merkel, desi are cel mai mare volum de schimburi economice cu Rusia s-a opus propunerii lui Trump, oarecum secondat de Macron si japonezul Abe de a reface G8 si a retrage penalizarile Rusiei atata vreme cat statutul Ucrainei hotarat la Minsk nu va fi schimbat de Rusia. Concluziile G7 au fost in principal ca o lista intreaga de produse americane cat si otelul si aluminiul european vor fi taxate la tarife cu 25% mai mari, in mod reciproc. Tarile care vor suferi cel mai mult din suprataxare vor fi Germania, Franta, GB. Aceste tari, cu filiale ale unor companii puternice in toate tarile europene vor face ca efectele suprataxarii sa fie generale in Europa.Trump reproseaza Germaniei ca are un comportament similar Chinei in dorinta de a-si proteja interesele economice fara a gandi la interesele celorlalti participanti pe pietele comune. Desigur, populatiile respective vor resimti socul scumpirilor. S-a mai discutat idea ca Statelor Unite le convine o Uniune europeana mai mica, eventual fara tarile sud-estice care sa colaboreze mai strans cu SUA si poate (nu stiu daca am inteles bine) cu Rusia. Deschid o paranteza si amintesc de intalnirea de la Varsovia a lui Iohannis cu presedintele polonez, discutia lor despre tarile dintre cele trei mari si decizia intalnirii la Bucuresti in septembrie cu ocazia unui Forum Economic al celor 9 tari foste comuniste. Inchid paranteza. 
Ca o consecinta a acestor neintelegeri, se asteapta ca tarile estice europene sa se gaseasca in situatia optiunii cooperarii cu SUA sau UE.
De altfel, noul secretar de stat echivalent D-nei Nuland din administratia Obama este asteptat la Bucuresti.
Spre deosebire de rezultatele G7 care au subliniat nevoia modificariilor multiple, Grupul de la Shanghai a abordat un plan cat se poate de coerent in stare incipienta prin care se urmareste dezvoltarea tarilor participante in comun prin punerea de acord a planurilor nationale de dezvoltare intr-o formula coerenta. China si-a asumat rolul de coordonator si finantator pentru pregatirea a 3000 specialisti in economie din tarile participante si nasterea strategiilor bazate pe aceleasi principii proprii globalizarii.In afara cooperarii economice, tarile respective au in vedere folosirea eficienta a resurselor de care dispun si cooperare in domeniul militar. (Rusia, China, etc!!)
Desigur Japonia si Coreea de Sud vor avea de suferit in aceste conditii. De aceea, gandesc eu ca acest desen de noua ordine nu este inca terminat. 
Si aici intervene problema Coreii de Nord si a posibilitatii demilitarizarii intregii peninsule coreene. Vorbitorii nostri nu sunt atat de convinsi ca demilitarizarea Coreii de Nord va fi atat de sigura, rapida si deplina. De aceea si-au aratat suspiciunea fata de succesul din Singapore. 
In aceste conditii, ale concluziilor celor trei evenimente recente, am putea sa ne gandim in ce fel evenimentele din Romania isi gasesc vreo explicatie in noul mecanism ce se are in vedere sa asigure o noua ordine mondiala.

1

 

Smaranda Dobrescu https://global.handelsblatt.com/.../the-old-world-is...Manage

 

GLOBAL.HANDELSBLATT.COM

The old world is dying, and Europe must seize the moment

 

Smaranda Dobrescu In zodiacul lui Trump se pare ca scrie pentru luna aceasta:"mareste tarifele" Tocmai a anuntat ca va creste taxele pentru unele produse chinezesti cu 25%, adica in cuantum anual de 50 mld. $. Motivul mi se pare nu chiar atat de incorect intrucat se refera la nerespectarea pe scara larga a Chinei a proprietatii intelectuale. Ceea ce stiam de multisor...


Alerta: Un milion de diasporezi

Alerta: un milion de diasporezi – 13 iunie 2018

 

Anna Zelinski shared a link.

June 13 at 11:03 AM

Posibil?!

 

 

NEWSTEAM.RO

Alertă. Românii din Diaspora vin la București să dea jos Guvernul. Anunță un miting de un milion de oameni

Românii din Diaspora vin la București să dea jos Guvernul și anunță un miting de un milion de oameni în luna august. Conform mesajului postat în mediul online, se dorește crearea unui miting cu un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernul...

 

Precar Roman Cine???!!!

 

Smaranda Dobrescu In 2014, romanii din diaspora, in general sustinatori ai dreptei, ai lui Basescu si Iohannis, au votat 360 mii in total pentru Iohannis si Ponta, cata vreme sectiile de vot erau la ei in tara sau chiar in oras. Echipe precum cea a lui Mandruta se spune ca au dat o mana de ajutor remarcabila. Sa ne inchipuim ca 1 milion de diasporezi, proportional mai multi din Moldova vor veni in tara si apoi se vor duce la Bucuresti pe banii lor, pe vacanta lor, cand ar putea sa stea linistiti cu copiii si parintii? E drept ca guvernul sau poate opozitia in goana dupa voturile diasporei a anuntat ca lucreaza la o lege prin care romanii din afara vor plati contributia pentru pensie in tara, adica in cuantum mult mai mic. Nu stiu daca cineva le-a spus ca si pensia corespunzatoare va fi mult mai mica. 
Anuntul mitingului l-au facut liberalii, useristii, oamenii lui Basescu, probabil de acord cu Iohannis, in urma constatarii ca numarul rezistentilor dupa mitingul PSD este descurajant de mic.

 

Smaranda Dobrescu Fierea si fierul uneori au inecat strazile, ziarele, FB-ul si alte retele de socializare. Iar mediatorul natiunii nici azi nu a scapat ocazia sa se pronunte la o conferinta pe tema educatiei ca "unii politicieni sunt analfabeti" Acum ce sa spuna si el, tot astia sunt si penali sau infractori pe stil nou.

 

Smaranda Dobrescu https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f24/1.5/16/1f641.png:-( https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f24/1.5/16/1f641.png:-(

 

Smaranda Dobrescu Eugénia Paraschiv , citez din noul Cod Civil cateva din obligatiile parintilor. Nu stiu de ce imi suna unele dintre ele precum cele ale norvegienilor care penalizeaza parintii care nu tin seama de personalitatea precoce a copiilor:

Parintii sunt obligati :
sa coopereze cu copilul si sa ii respecte viata intima, privata si demnitatea;
sa prezinte si sa permita informarea si lamurirea copilului despre toate actele si faptele care l-ar putea afecta si sa ia in considerare opinia acestuia;
sa ia toate masurile necesare pentru protejarea si realizarea drepturilor copilului;
sa coopereze cu persoanele fizice si persoanele juridice cu atributii in domeniul ingrijirii, educarii si formarii profesionale a copilului.
O alta obligatie a parintilor este aceea ca trebuie sa intretina copilul minor, asigurandu-i cele necesare traiului, precum si educatia, invatatura si pregatirea sa profesionala. Mai mult chiar, ei trebuie sa intretina copilul chiar si dupa ce acesta atinge varsta majoratului, daca se afla in continuarea studiilor, pana la terminarea acestora, dar fara a depasi varsta de 26 de ani.
Etc, etc

 

Anna Zelinski Din câte știu, femeilor care lucrează în familii (țările din UE) și au contract de muncă, li se oprește din venitul lunar o sumă ca și contribuție pt. pensie. Dar dacă este directivă europeană, încurcăturile nu vor întârzia. Pe de altă parte mă gândesc la cei care sunt plecați pe o perioadă determinată lăsând copiii în grija rudelor, lucrând pe unde pot și obligatoriu trimit lunar banii acasă... . Dacă există adevăr în link-ul de mai sus (luna august este cea a concediilor), fie cineva se ocupă special de mobilizare, fie revolta la ei este molipsitoare. Îmi amintesc de cazul unei eleve care povestea că frățiorul mai mic, a rugat-o să-i scrie lui Moș Crăciun că el nu dorește jucării nici bomboane, doar niște bani pentru mama care astfel s-ar întoarce acasă. Simt și acum nodul în gât ...

 

Alexandru Stanescu Apăi să vină ! Numa' să nu lase mizerie-n urma lor .Doar vin din țări civilizate !

 

Eduard Virgiliu Sa vina, sa vedem cum dau jos Guvernul. Chiar sunt curios.
Ce o sa faca? O sa darame cladirea guvernului? Nu cred ca un om care munceste vine sa cheltuiasca cateva sute de euro ca sa stea pe strada zile intregi.

 

Vasile Ionescu Fake news categoria I cu coronita https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:)

3

Claude Karnoouh o stupiditate tipic din plàiurile Dambovite...

Prospectiv A-z .
Se zbat pentru relevanta.

 

Anna Zelinski Aruncând în noi tot felul de informații, cea de față fiind preluată și de un canal Tv.

 

Prospectiv A-z .
Papusarii statului adanc, Filiala Romania, vor sa vada daca pot deturna un fenomen social periodic pentru a-si valida existenta.

Ca si cum ai combina rasaritul soarelui cu porcaria facuta lui Ponta la alegeri in strainatate...

 

Dana Fantu Multumesc! 
Si, pe cine pun?

Eduard Virgiliu Sa-l puna pe Ciolos daca vor ca sa castige PSD-ul cu 70% urmatoarele alegeri.

 

Draghi Puterity Cam cate avioane trebuie sa aterizeze in 2-3 zile la Bucuresti ca sa aduca un milion de oameni? https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;)

 

Eduard Virgiliu Radem, glumim dar aste e o tampenie pe care doar imbecilii de la #rezist pot sa o creada.
Adica nu gasesti un milion de oameni in Romania si o sa-i aduni de afara?!? Si nu numai ca vin dar sunt si revolutionari sa rastoarne un guvern.
Poate astia isi inchipuie ca cei care lucreaza afara sunt un fel de forte paramilitare si intelectuali de-ai lui Soros.
70% dintre cei care lucreaza afara nici macar nu mai sunt interesti de ce se intampla in Romania.
Daca cheltuiesti doar 100 de euro de ciumete sa-l aduci tot costa 100 de milioane de euro doar deplasarea. Cine are banii astia in valiza?!?

 

Dana Fantu Eduard Virgiliu
Poate numai eu vad ca de cand cu atacarea zeitei se baga cutitele tot mai ascutite in lupta?

 

Eduard Virgiliu Dana Fantu aceasta varianta este imposibila din punct de vedere financiar si logistic.

 

Dana Fantu Eduard Virgiliu 
Ma scuzati: scart!

 

Eduard Virgiliu Dana Fantu mie personal mi-ar placea sa incerce. Ar un esec total si toata lumea ar vedea ca fara Ambasada Americana si SRI ei nu reprezinta nimic.

 

Eduard Virgiliu Faptul ca nu mai reusesc sa stranga 3000 de oameni este pentru ca Ambasada America a dat ordin ca SRI sa nu se mai amestece.

Dana Fantu Eduard Virgiliu 

Really. 
Probabil nu ati observat inceperea adevaratei ofensive.

 

Eduard Virgiliu Dana Fantu au ramas doar ONG-urile lui Soros, PNL, ramasitele din USR, niste procurori si judecatori care au executat ordinele ... fara logistica SRI nu pot sa faca mare lucru.
O sa tipe si o sa urle pe la televiziunile lor fara insa un rezultat concret.

 

Dana Fantu Eduard Virgiliu 
Ce sa zic. Amin.

 

Anna Zelinski Nu un milion, dar dacă e organizare (ce mai contează cine este organizatorul) și își aduc și părinții copiii și nepoții aflați în țară, se mai mobilizează și #rezist, ar fi un eveniment care ar avea răsunet (-) în presa străină căreia nu-i scapă nici un strănut. Mai răul este oricând posibil; din păcate.

 

Eduard Virgiliu Anna Zelinski si daca reusesc sa adune atatia oameni tot nu reusesc sa faca nimic daca guvernul nu cedeaza. Chiar sunt curios sa vad asa ceva.
Daca fac asta o sa cheltuiasca atatia bani aiurea incat n-o sa mai aiba bani sa organizeze nimic in urmatoarele 12 luni.

 

Anna Zelinski Eduard Virgiliu, nici eu nu cred însă Iohannis în cerbicia lui servită „la rece" probabil că știe mai multe.

 

Eduard Virgiliu Eu ascult "linistea ambasadelor" ... lipsa de reactie a acestora imi da incredere in analiza mea. 
Iohannis singur nu are nici un fel de putere.


Presa, protestul si protestatarii

Presa, protestul si protestatarii – 12 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 12

Daca incercarile propagandei de a crea busculada si bataie la miting au esuat, daca Realitatea nu a putut sa scada sub 100 mii nmarul participantilor, daca mitingul a fost bine organizat iar participantii greu de scos din fire, jurnalistilor le-a ramas ideea ca cei prezenti sunt inculti, needucati si au lasat gunoi in piata (parca englezii educati nu lasa peturi, pungi si chiar siringi, ci petale de trandafir.) Componenta electoratului pesedist a ramas spre rusinea presei singurul sau cel mai puternic repros adus participantilor. Motiv pentru care toata lumea vorbeste de incultura, lipsa de informatie, analfabeti, betivi, etc. Suntem in plin proces de rasism social..

 

 

COTIDIANUL.RO

Presa, protestul și protestatarii

Nu mi-am imaginat niciodată că vom ajunge să avem jurnaliști atît de slabi

 

Anna Zelinski Nu aș dori să fac notă discordantă (de fapt chiar asta fac), dar adevărul este ca întotdeauna pe undeva pe la mijloc. Că aducerea oamenilor în București a însemnat un efort sub toate aspectele este adevărat, că au lăsat pe jos toate resturile pachetelor primite nu a lasat loc de admirație (prin alte părți ale lumii ar fi pus totul în sacoșe până la primul coș; să zic Ungaria, Polonia, Austria, Ucraina?). Discursurile, dincolo de platitudine, au excelat în opoziție ba chiar au și copiat ceva de la rezistenți. Dar electoratului ce i se poate reproșa decât oboseala și poate că grupul muzical de la Vaslui care au acompaniat-o pe Dăncilă nu a fost cea mai inspirată aducere.

 

Smaranda Dobrescu Anna, faptul ca ne putem spune sincer parerea il apreciez in mod deosebit la Atelierul nostru. Poate maniera de relationare ar putea fi inca si mai deschisa. 
Am apreciat acest miting pentru ca s-au spus deschis prima data intr-o audienta majora, de-a noastra si straina adevarul despre Statul paralel, despre securitate. Exista acum o sansa sa revina lucrurile la un normal in care Constitutia sa nu o mai incalce nimeni, in spirit si litera. Sigur ca pentru mine valori precum libertatea de exprimare si pastrarea regulilor democratice conteaza mai mult decat faptul ca piata a ramas murdara p[entru o ora, rastimp in care 100 lucratori de la Salubritate au lustruit-o. Cu ce nu sunt de acord sunt exprimarile cu putere de judecata de valoare, in care in corpore Justitia este considerata incorecta. Unul singur daca e jignit si banuit pe nedrept, eu sunt cea vinovata. De aceea, unele apelative folosite de Dragnea nu le-am inghitit. Cu alta ocazie, il vom analiza si pe Dragnea, cum am mai facut-o de atatea ori, dar nu intr-un moment in care a fost pertinent (parerea mea).

 

Smaranda Dobrescu Daca aveti stomacul bun, puteti citi cateva mostre de rasism social adunate de colegul Constantin Gheorghe

Constantin Gheorghe
Yesterday at 3:29pm
Trebuie să recunosc: prietenul Ștefan Mureșan are nervii mai buni ca ai mei. Probabil de la mârtan i se trage: cici pisicile descarcă anxietățile și fac bine la nervii capului, mai ceva ca Xanaxul! Așa că s-a pus să culeagă perle de cultură democratică, de iubire de aproape și de respect al diferenței. Iacă-tă-le!

Cateva dovezi ale arogantei tefeliste, spre neuitare si comentare... https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f86/1.5/16/1f3ac.png
🎬


1. Liliana Rauh: Ieri mergand la Sibiu la Festivalul de teatru, m-am intersectat cu multimea autocarelor si microbuzelor pline ochi cu scursurile romanilor !

2. Ionel Stoica (ziarist credincios binomului): Ieri am evitat Piața Victoriei, i-am văzut în metrou pe protestatari, gălăgioși, credeau că au lumea la picioare, miroseau a transpirație, mulți probabil aveau doar tricoul alb cu ei.

3. Radu Catalin Gratianu: accidentații genetic, rebuturile umane, spurcäciunile comuniste sunt aduşi īn capitalä sä ,,impresioneze" oamenii !...locul vostru este în grote şi sub pämânt.

4. Catalin Iovanescu: Gunoaiele societății noastre, penibil și rușinos!

5. Alin Mihăiță Goga: TABLOU CU PROŞTI ŞI NATURĂ MOARTĂ... Doamne ce maimuțoi penibili şi ridicoli...

6. Cornel Cornel: nici nu știau pentru ce sunt acolo,nici nu știau cu ce partid sunt,, țigani analfabeți, cumpărați cu mici și bere, ulei și zahăr.

7. Nedelcu Iulian Andrei: De unde dracu au ieșit ăștia, habar nu au ce sunt cu ei , numai țigani .

8. Dani Bita: Aceşti tăntălăi hotărăsc soarta noastră şi copiiilor noştri.Pleva aceasta a societății a votat şi va vota cu siguranță pentru cei corupți şi cu punga plină.

9. Ioan Gheorghe Boticiu: crezi că boii buluciți la miting știu ce-i aia lingou de aur?

10. Peter Marian: Multa Muie la viermii aia de primari rosii care organizeaza caratu prostilor s8 a asistatilor sociali/ratardatilor alora carora nu le mege nici capul nici mainile. Sa ge dzau sa muriti de foame, fara ajutoare si pensii de la stat.

11. Ionut Damian: Dragnea ai speriat Planeta , ai scos Maimutele in Stradă !

12. Ionut Sorin Flaminzeanu: Ciori proaste!

13. Marcu Constantin: Acest prostalau chiar nu a observat ca numai asistați sociali si cei de etnie rroma au gost prezenti, hotii si infractori societatii in care traim?

14. MP Bogdan: Sugi pula jegule cu tot cu ratații tăi aduși în lesă pt un ciot de hoit.

15. Muntean Nic Gabriel: Sibiu Gigi si te asteptai cumva ca tampitii aia sa il huiduie? ar fi fost anormal din partea retardatilor.

Comentariile de mai sus au fost preluate fara editare, prin metoda copy-paste, metoda facuta celebra de marii doctori ai Romaniei: Nea Izmana Oprea, Pinocchio Ponta, Laura "5%" Kovesi, Robert Negoita, Mihai Stanioara, Daniel Moldoveanu, Mihai Tudose, Bogdan Licu, Petre Toba, Codrut Olaru, etc... https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png
😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂"

5

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/mirel.palada/posts/1954188774593509
Manage

 

Mirel Palada

June 11

În 1917, în plină vară călduroasă, poporul a salvat țara. Au ieșit din apă în izmene și i-au atacat la baionetă pe nemți, cu o furie și cu o vitejie ce i-a descumpănit și pe inamici, și pe observatorii acelor vremuri. Nu elita a ieșit în izmene din rîu și din tranșee. Nu tefeleii de atunci, mulți dintre ei ocolind frontul prin tot soiul de tertipuri, să rămînă la căldurică, acasă. Poporul. Vulgul. Prostimea. Oamenii știrbi în izmene. Au luptat. Au murit. N-au pus întrebări. Oameni simpli. Oameni fără carte. Oameni mîndri. Români.

În 1942, tot vara, tot poporul a pus osul la Stalingrad. N-au pus întrebări privind justețea războiului. N-au pus întrebări privind priceperea ofițerimii. Au luptat. Au murit. Au mers în prizonierat. Unii s-au întors. Alții nu. Oameni simpli. Oameni săraci. Oameni fără carte. Oameni mîndri. Români.

În toată perioada comunistă, tot poporul a fost cel care a pus osul la mersul lucrurilor. Hidrocentralele au fost făcute cu cîrca lor. N-au întrebat dacă e bine sau nu. Au cărat sacii și și-au văzut de treabă. Și, în plus față de hidrocentrale, șosele, întreprinderi, blocuri și alte acareturi, între timp au făcut și copii și au și avut grijă de copiii ăștia și i-au crescut prin școli. Mulți și fără carte, proști după mintea disprețuitorilor din inteligenție, dar cu un bun simț care i-a ajutat să treacă vremurile alea.

Copiii și nepoții de atunci sînt tefeleii de azi. Cei care-și disprețuiesc cu amar dispreț rădăcinile. Cei care, în logica lor superior-nazistă, consideră că doar ei ar trebui să existe pe acest pămînt, iar ceilalți să dispară mai repede, mama lor de știrbi și de proști și de bătrîni și de săraci. Cei pentru care "popor" e un cuvînt obscen.

Acest dispreț, de multe ori încins pînă la ură, colorează tot discursul și toate acțiunile anti-pesediste de după 1990 încoace. PSD a fost și rămîne, din păcate pentru unii, din fericire pentru alții, singurul partid care nu-și disprețuiește poporul. Iar poporul simte asta. Și nu va avea încredere niciodată în cei care nu au nimic altceva decît dispreț și ură la adresa lor.

Să nu uitați, dragii mei tefeliști: poporul are întotdeauna dreptate.