vineri, 3 noiembrie 2017

Acesta este trumpism!

Acesta este trumpism! – 1 octombrie 2017

 

Share Share shared a link.

October 1

This is Trumpism!
„Trump's willingness to divide, to turn every situation in which he is questioned or criticized into an "us" vs "them" is well documented by now. The 2016 election was an 18-month master class in how to divide the country for your own political gain. Trump's handling of the white supremacist violence in Charlottesville, Virginia, and his deliberate decision to pick a fight with (mostly black) NFL players over the national anthem illustrate that same perpetual need to divide.
That default divisiveness makes Trump different than every person who has held the office before him. For the 43 previous presidents, their ultimate goal was to find ways to remind people in the country of our common humanity, to take the high road, to appeal to our better angels. Many of them missed that mark -- often badly -- but it was always their North Star."

 

 

Trump sent 18 tweets on Puerto Rico on Saturday

In an 11-hour period beginning at 7:19 a.m. and ending at 6:46 p.m. Saturday, the President of the United States ripped off 18 -- yes, 18! -- tweets dealing with the dire situation in Puerto Rico following the devastation wrought by Hurricane Maria.

CNN.COM

 

Preda Mihailescu Cine este acest share share care ne impartaseste lectii atat de valoroase? Meritam oare atata atentie din partea dânsului?

 

Prospectiv A-z .
Nu am personal o problema cu identitatea persoanei care a postat, doar as dori sa o intreb daca ideea creuzetului universal (cel in care natiile au fost topite) nu este un pic vremelnica. Daca raspunsul este in afirmativ, atunci lumea este bine mersi impartibila intre unii si restul. Daca nu, intampin elaborare...

 

Prospectiv A-z .
As adauga ca nici macar in SUA, melting pot-ul neo-roman al modernitatii prin definitie, nu prea mai tine chestia asta. Nu era chiar Hillary Clinton aceea care in plina campanie electorala impartea americanii in electoratul ei versus 'despicable'?  De fapt, pseudo-Stanga americana este aceea care a decis ca melting potul trebuie transformat intr-o miriada de minoritati--hyphenated minorities, adica African-American, Jewish-American, Gay-Ameircan, Lesbian-American, redneck-American, white-trash etc.

Trump e numai inca un simptom tardiv al unei stari de fapt.

Hotarare istorica a Guvernului. Romania se pregateste de razboi

Hotarare istorica a Guvernului. Romania se pregateste de razboi. – 1 octombrie 2017
 
 
Draghi Puterity shared a link.

October 1

Mihai Fifor s-a intors din SUA...

 

 

Hotărârea ISTORICĂ a Guvernului. România se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI. MISTERIOSUL alineat 2, litera f, adoptat în ultima ședință a Cabinetului Tudose

EVZ.RO

 

Preda Mihailescu Pe vremea noastra existau cimitire; de masini. Pentru a avea dreptul la un cimitir de avioane insa, se vede ca trebuie sa platesti miliarde....

 

Dana Fantu Cam bombastic titlu, mai ales pentru o tema atat de sensibila. 
Eu as zice ca achizitiile noastre militare sunt mai degraba la misto, ca sa ma exprim elegant. In sensul ca oamenii aia trebuie sa scape de vechituri si ce sa faca cu ele?

 

Eduard Virgiliu De ce avem nevoie de armament cand il avem pe Iohannis?!?
Il trimitem pe Iohannis peste dusmani si am rezolvat problema.

 

Prospectiv A-z .
Sa demonstreze planul inclinat?

 

Smaranda Dobrescu Si legea parghiilor in echilibru.

 

Avicenna Secundo Esti nevoit sa o faci. Perdanti vom fi numai noi!

Colonelul Dragomir despre intalnirile de la K2 si T14



PAz shared a link.
Repet, Serviciile Secrete, Crima organizata si Terorismul sunt 3 din instrumentele moderne prin care Elitele se protejeaza de majoritati. Odata cu privatizarea serviciilor, inclusiv prin finantarea operatiilor clandestine prin activitati comerciale protejate, serviciile devin stat in stat. In Romania avem doar servicii deocamdata.


"Există înregistrări, există documente să putem observa de câte ori a mers doamna Kovesi la sediile aparţinând Serviciilor, K2 ŞI T14, după orele 17.00 şi cine era…


October 1 · 
Ma uit la fostul ofiter Daniel Dragomir pe B1 TV si la ce debiteaza la televizor. Eu inteleg ca daca scrii SRI pe burtiera face rating, dar, domnule Dragomir, spuneti, domnule, o firma acoperita a SRI. Stiti? Exista? Este o prostie mai mare decat dumneavoastra. SRI nu are firme acoperite. E usor de decriptat ceea ce incercati sa faceti, dar ramaneti, va rog, in limitele credibilului, macar.

Andrei Alexandru Ai ratat un moment bun să taci, Marinceo, mai ales că, atunci când taci, pari mai deștept.

Smaranda Dobrescu Si noi, nu putini care reactionam la abuzurile binomului fata de clasa politica!! Pai asta le dadea doar linistea si multumirea din partea bossului cel mare. Mai departe, partea financiara era acoperita de controlul absolut al economiei cu capital romanesc. Cine poate ramane pe piata, cine trebuie sa vanda ieftin ca sa omoare concurenta, cum pot sucomba firme rentabile romanesti doar pentru ca nu intelesesera ca SRI-ul trebuie sa traiasca bine!. Aici alegerile probabil erau facute intern, initiate de SRI, puse in aplicare de catre DNA fara ca partenerii nostri straini sa fi cerut. Asadar ramane intrebarea: cati si cine anume a vrut ca firmele cu capital romanesc rentabile sa dispara in favoarea altor firme cu capital romanesc? Cine a contribuit la pierderea de locuri de munca si la exodul romanilor de cele mai multe ori de buna calitate?

Draghi Puterity Incepe sa se contureze mai bine toata marsavia. Pana la urma e vorba, evident, de bani. Trebuie eliminate de pe piatza firmele romanesti neprietene pentru a face loc celor care trebuie. Mai ales cele care au contracte cu statul. Comisia parlamentara ar trebui sa examineze exact cine a avut de castigat din aceste actiuni. Poate astfel o sa gaseasca explicatia si la faptul ca SUA ii decoreaza din greu si ii protejeaza pe cei care fac asta.

Smaranda Dobrescu Cred ca le convine unora ca Ghita sa ramana pe unde e acum

Draghi Puterity Mda... Piatza de IT cu statul. Si cu serviciile. Cine o fi avand interese sa ruleze softul lui acolo? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff6/2/16/1f609.png;)

Smaranda Dobrescu El se pare ca a livrat soft in Serbia pentru administratie


Prospectiv A-z .
Daniel Dragomir:
Un căpitan cu munci de răspundere, care a activat ca jurnalist până acum 2 ani și care se ocupă, mai nou, de urmărirea emisiunilor la care particip, a pus aseară, pe Facebook, niște întrebări.


Voi începe să îi răspund. Și, pentru informarea domniei sale, voi menționa 10 firme care NU sunt acoperite, dar care au câștigat majoritatea licitațiilor din fonduri publice (miliarde de euro) în ultimii ani. Zece firme protejate:

SIVECO
grupul Asesoft
Teamnet
Oscar Downstream (poate își aduce aminte generalul Cozma, de la Antitero, cum a blocat investigațiile Fiscului și ale DIICOT în acest caz)
Danco Pro
Aedificia Carpați
Grup Servicii Petroliere
Hexi Pharma
Medicare Technics
TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei

Este de notorietate în sfera cui s-au aflat și se află. Chiar din declarații știm unde s-au dus și se duc banii.

Iar dacă nu există firme acoperite, propun să trecem la modificarea articolului 43 din Legea 14/1992, modificată în 2003 prin OUG, în timpul Guvernului Năstase.

Dacă nu există firme acoperite, nu cred că ar deranja pe cineva să le interzicem.
http://dragomirdaniel.ro/top-10/


Top 10 Oct 2, 2017 | 0 Un căpitan cu munci de răspundere, care a activat ca jurnalist până acum 2 ani…

Prospectiv A-z .
Ceea ce ne spune dl. Daniel Dragomir trebuie sa dea de gandit celor care atribuim esecul economiei romanesti neocolonialismului. Observam ca nu este vorba doar de straini care pun bete in roate mediului de afaceri romanesc, sunt romani din servicii care fac asta cu impunitate. In incheierea postarii de pe blogul personal, dl. Dragomir spune: 

"Iar dacă nu există firme acoperite, propun să trecem la modificarea articolului 43 din Legea 14/1992, modificată în 2003 prin OUG, în timpul Guvernului Năstase.
Dacă nu există firme acoperite, nu cred că ar deranja pe cineva să le interzicem."

Pai sa le nationalizam, zic eu.

Smaranda Dobrescu Nu respingeam ideea, dar nu am mers niciodata atat de departe incat sa-mi inchipui ca parte romana hotaraste arbitrar cine sa ramana pe piata.. Si ei secretii cred in mana nevazuta care de fapt nu e libera concurenta reglatoare ci chiar o mana pe al carui umar stralucesc stelute..

Prospectiv A-z .
Am scris de atatea ori eu insumi ca problemele au inceput odata cu privatizarea secu pentru a plati datoriile...

Repet si speranta ca dl. Daniel Dragomir sa nu fie abandonat ca Adrian Severin. Altfel, praf si/de pulbere
.
Prospectiv A-z .
Haideti sa zabovim o clipa pe o ipoteza: 

Eu sunt directorul pe Romania al unui lant de distributie occidental. Mi s-a spus discret ca intrarea pe piata romaneasca a fost facuta mai demult cu ajutorul unui fost general de secu, consilier la unul din Palate acum. Eu am o cota de crestere, de care depinde bonusul anual si calea mea de crestere profesionala. Ce fac? Ma uit la orasele in care distributia nu este inca majoritar pe mainile lanturilor occidentale si caut cate un colonel local pentru a inlocui concurenta romaneasca din aceste orase cu centrele 'mele' de vanzare. 

Hmmm, nu uitati, era doar o ipoteza!
Smaranda Dobrescu Norocul tau! Ma si pregateam.. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

Smaranda Dobrescu Idee patentabila si de larga respiratie ! Poate printre putinele cu sanse de castig in prezent! Vai de noi!

Draghi Puterity Nu mai retin despre cine e vorba, dar povestea ceva interesant: ca a fost chemat la Coldea care i-a spus ceva de genul "nu e nici o problema daca iti faci tu afacerile, dar sa stim si noi".

Asta cred ca era pana la urma rolul lui Florin - sa actualizeze pentru stapani lista cu afacerile din Romania care "merg bine", pentru ca acestia sa decida pe care le preiau, pe care le distrug sau pe care le lasa in pace. In numele interesului national, desigur. Al lor... De partea de executie se ocupa in ultima vreme mai mult Codrutza.

Iar tefeleilor li se vindea asta ca ajutor dezinteresat pentru a scapa Romania de flagelul coruptiei. Buhahaha...

Draghi Puterity Pai asta e diferentza dintre serviciile americane si cele romanesti. Alea ajuta firmele tarii lor, ale noastre nu.

P.S. Nu stiu daca termenul occidental e potrivit aici, pt. ca intr-un scandal de acu cativa ani din Germania, se punea aceeasi problema, ca BND-ul spiona sau lucra firme germane in favoarea celor americane. S-a pus insa repede batista pe tzambal, doar o firma de eoliene a mai carait o vreme, iar acum e liniste. Poate au avut si ei o sansa si s-au curatzat, vorba lui Daniel Dragomir.

Smaranda Dobrescu Dar nu devenise o regula! Cel putin pentru contractele cu statul german!

Draghi Puterity Da, asa e, nu era regula si intr-adevar se pare ca se ocupau de firme fara contracte cu statul (eventual cu exceptia infrastructurii de TV si internet prin cablu). Mai exact de alea pe care nu reusisera bancile sa le fezandeze suficient pentru a putea fi preluate la pretz de nimic (candva o sa va povestesc ceva despre cum actionau bancile, cu informatii de la prima mana).

Draghi Puterity Apropo, googleuind dupa niste chestii https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D am dat peste un articol interesant de la inceputul anului din JN:

http://jurnalul.ro/.../coldea-record-la-incasari-5-000-de...


Medicare Technics SA, firma condusă de George Tudor…

Smaranda Dobrescu Atunci nu pot ocoli gandul la Condrea-Hexi Pharma, probabil veriga slaba si la Cocos, bagat in afaceri medicale , cu prejudicii de milioane de euro si iesit din inchisoare dupa cateva luni..

Emanuell Todd: Extraordinara cretinizare a celor mai educati

Emmanuel Todd: Extraordinara cretinizare a celor mai educati – 2 octombrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

October 2

"Je pense que la démocratie est éteinte en Europe. Le gros de l'histoire humaine, ce n'est pas la démocratie. L'une de ses tendances lourdes est au contraire l'extinction de la démocratie. En Grèce, en France, les gens votent, et tout le monde s'en moque. Pour un citoyen, c'est tout de même embêtant. Pour un Français qui se pense français, c'est carrément humiliant. Mais un historien sait qu'il y a une vie après la démocratie."

.."Dar un istoric stie ca exista viata si dupa democratie"

 

 

Emmanuel Todd : «La crétinisation des mieux éduqués est extraordinaire»

Pour l'historien Emmanuel Todd, la vraie fracture n'est aujourd'hui plus sociale, mais éducative. Et la démocratie est vouée à disparaître en Europe.

LIBERATION.FR

 

Prospectiv A-z .
Democratia liberala, o idee a carui timp este tot mai scurt pe continentul EUropean. Dintre cauze, Todd mentioneaza rolul cretinilor educati--sau intelectualilor idioti cum ii numeste Taleb--pupincuristi ai tuturor timpurilor care s-au constitutit o birocratie in sine si care se confunda cu statul.

 

Smaranda Dobrescu Todd pune existenta democratiei oarecum in legatura cu reconcilierea claselor. Are o mica speranta legata de Melenchon si de electoratul sau care transcede claselor educate sau mai putin educate.In acest sens progresul Frantei independente (nesupuse) nu va fi o noua forma a stangii, ci chiar pe dos: o anumita forma de reconciliere intre categoriile sociale si cele educate.Cu conditia ca Melenchon sa posede ideea care ar face posibila aceasta reconciliere.



Ovidiu Stoica Interesanta abordare, clivajul educational si de valori in locul celui de "clasa". Disocierea natiunii intre elitele globaliste, cosmopolite si liberale pe de o parte si populatia mai conservatoare si nationalista. Rezultatul e o natiune/societate disfunctionala, una in care elitele, "capetele", nu mai sunt conectate cu corpul natiunii.

 

Smaranda Dobrescu Tocmai tinand seama de disfunctionalitatea societatii, grija lui Todd se indreapta spre capacitatea inovativa si cantitatea de inteligenta a unui potential lider. Deocamdata cel care i se pare lui Todd ca e capabil sa reconcilieze populatia conservatoare nationalista cu elitele globaliste ar fi Melenchon. Sa tinem pumnii stransi.

Depopularea tarii. Suntem intr-un razboi romano-roman

Depopularea tarii. Suntem intr-un razboi romano-roman – 2 octombrie 2017

 

Ovidiu Stoica shared a link.

October 2

Deprimant....

"O altă cauză este de ordin cultural: se pleacă din România, pentru că noi suntem într-un război româno-român și trebuie să recunoaștem: nu ne mai dăm "bună ziua" ca altădată, nu mai suntem atât de solidari între noi, cum eram altă dată. Suntem cu adevărat răi între noi și este de cercetat de unde vine această răutate reciprocă. Viețile noastre stau sub acest semn al urii și personal fac un exercițiu teribil zilnic să nu intru acolo și în România e foarte greu să nu intri în acest război în care fiecare se războiește cu fiecare. O altă cauză este dezvoltarea fascinației față de Occident în perioada de dinainte de 1989 datorată și acestei inferiorități de ordin civilizațional, acestui colț în care am fost împinși după 1945, de atrocitatea cu care comunismul a fost impus în România unde nu s-a permis nimic, mai ales în ultimul deceniu"....

 

 

Profesorul Dumitru Chirițescu despre depopularea țării: Suntem într-un război româno-român. România pierde „sufletul neamului românesc", pierde cultura, pierde…

ACTIVENEWS.RO

 

Anna Zelinski Ce să mai spunem de statul vecin, Ungaria, de unde ultimul soldat rus a plecat în 1993. Să nu mai învinuim pe nimeni pentru neputințele noastre.

 

Prospectiv A-z .
" O altă cauză este dezvoltarea fascinației față de Occident în perioada de dinainte de 1989 datorată și acestei inferiorități de ordin civilizațional, acestui colț în care am fost împinși după 1945, de atrocitatea cu care comunismul a fost impus în România unde nu s-a permis nimic, mai ales în ultimul deceniu""

Romania de dinainte de RM2 cum era oare, nu tot cu ochii si punga stoarse de Occident? Si nu doar Romania, ci mai TOT neoccidentul care intalnea adeseori dureros superioritatea tehnologica a Occidentului.

 

Ovidiu Stoica Perioada interbelica nu e comparabila cu ce traim acum, un adevarat exod si abandonare a tarii. Perioada interbelica a fost asemanatoare cu cele care i-au precedat, adica a fost una de constructie, de speranta pentru un viitor mai bun in tara. Ce traim acum e o adevarata dezintegrare, lipsa de proiect, abandon si/sau trait in deriva, fara plan si scop.

 

Prospectiv A-z .
Domnule Stoica, sunt 100% de acord despre aceasta deosebire, dar vazandu-va interventiile pe aici nu cred ca-i prea mult sa observam ca in interbelic, 
1) Planul Kalergi era abia formulat;
2) Germanii celui de-al 3-lea Reich puneau in aplicare un plan care rezoneaza pe mai multe dimensiuni cu ce observam ca se intampla azi.

In alte cuvinte, istoria EUrpoeana post-1989 (anul caderii Zidului Berlinului, nu doar a lui Ceausescu) este o reluare/continuare a planurilor intrerupte de RM2 si inghetate in timpul Razboiului Rece.

De ce gasesc necesara aceasta interventie? Pentru ca sunt inca destui romani care sa idilizeze istoria Romaniei interbelice. Dupa mine, acesta este un pacat ne/vinovat.

 

Smaranda Dobrescu Nu pacatuiesc "nevinovat", necunoscand acea perioada in care familia mea a reusit prin forte proprii sa se specializeze in tara sau in afara intr-o meserie, sa-si incropeasca o mica avere pentru copii, a crezut ca viitorul va fi dupa cum si-l construieste prin munca cinstita fiecare. Eu am cunoscut perioada comunista. Nu cred ca se poate imagina cel putin pentru familia mea o perioada mai grea vreodata. Poate ca fiecare judeca subiectiv istoria si manifestarile ei, iar istoricii sunt mult prea subiectivi. Acum, insa e rau, traim fara scopuri, fara planuri, fara bucurie...

 

Prospectiv A-z .
Atunci sunt eu 'vinovat' de obiectivizarea istoriei. Asa sa fie!

 

Smaranda Dobrescu NImeni nu poate fi perfect obiectiv, caci copilaria si tineretea i-au fost marcate intr-un fel sau altul. Nu pot spune despre interbelic ca a fost zadarnic pentru progresul omenirii cata vreme am perioada urmatoare de comparatie. Mai buna sau mai rea, functie de perceptia si asteptarile fiecaruia. pentru judecarea comunismului cred ca mai avem nevoie de doua-trei decenii.. Scuzabila e diferenta de generatie https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

 

Prospectiv A-z .
Nu vreau sa intru in hatisurile istoricizarii, de aceea repet doar teza principala: Fascinatia periferiei cu centrul/Occidentul incepe exact cand periferia s-a intalnit cu tehnologia occidentala; nu este o chestie comunista asa cum pare descrisa de profesorul Chiritescu. In timpul comunismului, pe fondul embargoului impus Romaniei in anii 1980, fascinatia aceasta a capatat o dimensiune mitologica. Ceea ce ne-a fezandat pe mai toti romanii pentru marea vanatoare a Occidentului pentru piete si resurse

Care e pozitia presedintelui fata de Sistem?

Care e pozitia presedintelui fata de sistem? – 2 octombrie 2017

 

Doina Nicolescu shared Ingrid Mocanu's post.

October 2

 

Ingrid Mocanu

October 2

Sistemiștii dvs. cică ar fi cu "penalii", domnule Klaus!
Mai zilele trecute a ieșit Dănileț și a zis că simpla nelegalitate a unor HG - uri nu e faptă penală, ci doar dacă sunt și alte elemente, dar nu prea a făcut mare vâlvă că nu l-au preluat "culoriștii" din presă.
Azi, a ieșit și Lippidi chiar pe #romaniacurata și îl calcă în picioare pe Klemm, care cică nu ar fi înțeles în ce țară trăiește și ce se întâmplă în Românica... deci ar cam trebui să facă "mucles".
Alo! Clanul KKK, se aude? Ați rămas singuri, păpușei! Cu 10 amețiți de haștagieni cu certificate la purtător...de bolnav mintal... și care au ieșit în Piață să îi ceară lui Dragnea să le mărească și lor indemnizația de handicap https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fcd/2/16/1f633.png
😳https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fcd/2/16/1f633.png😳https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fcd/2/16/1f633.png😳

 

 

 

 

Doina Nicolescu De cateva zile mi se intampla un fenomen ciudat! Cand vreau sa postez pe pagina Atelier Grup Prospectiv o propozitie in care intervin numele unor personaje cunoscute am probleme cu scrisul (se sterge, se modifica textul sau nu mai pot scrie)!

 

Smaranda Dobrescu Om fi scandalizat sistemul!

 

Prospectiv A-z .
Doamna Doina Nicolescu
Va recomand sa faceti o postare separata cu acest continut, veteranii Grupului Prospectiv stiu de ce. Discutiile noastre au atins din nou un nivel (intelectual, as vrea sa cred) insuportabil statusqvo-ului, mai ales la momentul acesta cand a sunat mobilizarea generala pe unitate.

 

Smaranda Dobrescu https://www.realitatea.net/alina-mungiu-pippidi-cifrele...

 

 

Alina Mungiu-Pippidi: Cifrele greșite ale ambasadorului Klemm

comentarii, E complet fals că România a progresat cu…

REALITATEA.NET

 

Doina Nicolescu Se intampla ceve! Acum 10 ani as fii pariat ca Alina Mungiu niciodata nu ar critica un ambasador american. Daca d-ul Klemm a reusit sa o enerveze pe doamna Alina Mungiu chiar trebuie retras urgent, pana nu incep romanii sa ii iubeasca pe americani ca pe rusi!

 

Smaranda Dobrescu Mai bine admitem ca relatiile dintre partenerii nostri externi nu mai sunt atat de fratesti si AMM nu-l poate critica pe cel care-i scrie cecul lunar..

miercuri, 1 noiembrie 2017

SUA l-au decorat si pe D-l Dragomir

SUA l-a decorat si pe D-l Dragomir – 3 octombrie 2017

Daniel Dragomir's post.
Tot SUA l-a decorat si pe domnul Daniel Dragomir. Deci unde-i problema? In cutele centrului sau cutrele periferiei?!

SĂ FACEM LUMINĂ PE CULOARUL JUSTIȚIEI
Vom începe astăzi să explicăm un mecanism pe care l-am văzut în întregul său în ultimii ani, dar, pentru a-l înțelege într...


Să facem lumină pe culoarul justiției Oct 2, 2017 | 0 Vom începe astăzi să explicăm un mecanism pe care l-am văzut în întregul său în ultimii ani, dar, pentru a-l înțelege într-adevăr, îl vom  analiza pas cu pas. Mecanismul consta în "sesizarea" SRI, cooptarea procurorului DNA, strângerea "probelor"...


Draghi Puterity E eternul pattern: decoratii ajung sa creada ca ei detin puterea care le-a fost imprumutata si o folosesc si in scopuri personale. Si atunci vin alti decorati care sa ii elimine. Si ciclul se repeta.

Alexandru Botu Pai sa fie decorati cat mai multi, nu asa cu zgarcenie ori confidentialitate cum pare!

Draghi Puterity :)))))))))))

Smaranda Dobrescu S-ar face schimburile mai rapid si beneficiile de tot soiul mai putin manoase.Imi explic odata in plus de ce rezultatul studiului facut in urma cu doi ani de mine privind inegalitatile in Romania in lumina teoriei lui Piketty au iesit ca fiind inexistente: oamenii de afaceri romani nu prea inregistreaza profit (e impartit cu alte categorii care nu-s obligate sa-l declare) iar oamenii de afaceri straini nu declara profit nici cat bancile la fel de straine de interesele tarii. Asa ca oricand cresterea PIB va fi superioara cresterii profitului datorat investirii capitalului. Putem candida astfel la tara cea mai egalitara !!

Alexandru Botu Egalitara la zero, la talpa, diamantata la capetele nevazute. Stiti povestea adevarata cu Fat Frumos si Balarul cu multe capete? In poveste, pentru a nu da lehamitea in creduli, Fat Frumos a retezat toate capetele Balaurului si s-a ales cu Ileana Cosanzeana. In realitate, Balaurul avea mult mai multe capete nevazute, Fat Frumos obosind cu mult inainte de a-l da gata pe Balaur si acceptand, ce sa-i faci!?, sa fie ingrijitor la grajdurile Balaurului. Iar de Ileana Cosanzeana nu i-a mai pasat fiind doar argat.