De ce nu am participat la intalnirea de la Varsovia? – 22 noiembrie 2016
Dinica Roman shared Orbán Viktor's video.
Don Pedro: Pai normal... L-au mazilit veneticii pe Ponta exact dupa intalnirea, (la initiativa lui) cu p.m. Bulgariei si Serbiei, pentru o pozitie comuna aliniata Ungariei si Slovaciei, de stopare a fluxului de imigranti.
Atunci Ponta a si anuntat ca Romania inpreuna celelate state balcanice vor avea mai multe initiative comune care, impreuna cu Grupul Visegrad sa contrabalanseze hegemonia si politicile de dictat ale UE/Berlinului.
Si ce exemplu mai concludent despre cat de slugi sunt conducatorii ilegitimi de azi ai Romaniei, decat mizeria pe care au facut-o dupa Brexit?
Imediat dupa referendumul din Marea Britanie, Polonia a invitat la Varsovia lideri europeni din tariile din margine de Imperiu, inclusiv Portugalia, pentru a stabili o strategie comuna prin care sa fie atacate si schimbate tratatele UE, fiind evident ca odata, Uniunea nu mai era aceeasi fara Marea Britanioe, apoi ca nu se mai putea merge ca pana acum, cu o Germanie care sa impuna unilateral politicile pentru celelalte tari.
Ce a facut Romania? Johannis l-a trimis pe ministrul de externe acolo, pe celebrul #băicomănescule, pentru a le tine morală si să saboteze din interior orice initiativa care s-ar fi luat, punand Romania intro pozitie extrem de proasta in fata statelor adunate la conclav..
Si atunci despre ce mai vorbim?
Smaranda Dobrescu Nu stiu care a fost ideea ce a stat la baza invitatiilor la acea intalnire dar tin minte ca noi, la Atelier ne-am tot intrebat de ce nu ne-au chemat si pe noi. Era de mare interes. istoria de dupa 50 ani ne va revela cu siguranta adevarul.
Mihai Ion Turcu Romania are o atitudine submisiva alternativa la aceasta fiind de prudenta.Romania nu face parte din "Grupul Visegrad", state "centraleuropene", este un spatiu totdeuna negociat si negociabil cu rezultat functie de cine negociaza peste capul Romaniei. De ce "peste capul Romaniei", printre altele pentru ca modrn a fost mereu surprinsa "nepregatita" pentru vremuri tulburi, cum este si acuma.Istoria noastra ne invata ca nu putem conta in momente critice in Europa pe garantiile tratatelor noastre cu marile puteri, prezent valoare are tratatul bilateral cu SUA( vom vedea cata valoare va mai avea). Este foarte raspandita filozofarea potrivit careia , un stat slab fiind nu are rost sa incercam macar sa ne aparam necum sa ne promovam interesele, insele de altii definite ("to do list"). Foarte expusa este si Polonia (deopotreiva ostila Germaniei si Rusiei), dar cu alt moral si vointa organizata. Prezent ne lipsesc multe, dar ceva ne lipseste esential, "activarea".
Dinica Roman Bogdan Duca
"Putinistul" Orban anunţă în timpul vizitei oficiale a premierului ucrainean la Budapesta (de când nu aţi mai văzut vizite oficiale în România?) investiţii de zeci de milioane de euro în Ucraina şi un acord de vize pentru ucrainieni..
Că aşa sunt "putiniştii" ăştia, de care trebuie să ne temem după Hoitnews şi PNL, oameni care consolidează relaţii, parteneriate, nu se izolează în autosuficienţe euro-atlantice....
De mai bine de o lună de zile, preşedintele a primit miniştrii din formatul B9 şi pe ministrul iranian de externe, în vizită pe aici.
Premierul s-a intalnit cu premierul sârb la Timişoara şi din vizita lor a rămas doar secvenţa memorabilă de a nu fi trecut pe roşu strada....
În schimb, trecem prin isteria naţională că suntem asediaţi de "putinişti".
Cam aici e problema cea mai mare a României,...
https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10208083412468904
Dinica Roman http://www.mediafax.ro/.../viktor-orban-invitat-la-casa...
Viktor Orban, invitat la Casa Albă de Donald Trump
Smaranda Dobrescu Un minunat prilej vizita premierului ucrainian in Ungaria ca si invitatia lui Orban de catre Trump de a ne intreba de ce noua nu ni se mai intampla nimic, suntem un punct uitat pe harta relatiilor internationale.Asa ma gandeam eu ca ar fi fost utila o analiza. Ntz! Orientarea s-a facut in directia disculparii lui Putin de toate relele de care e acuzat. Chiar daca nu e manipulare, e consecventa.
Mihai Ion Turcu Sa nu ne grabim. Importante vor fi tratativele SUA-Rusia. Noi avem un tratat bilateral cu SUA.
Prospectiv A-z .
Egiptul n-avea si el tratat bilateral? Libia chiar avea tratat multilateral.
Ce n-au inteles premiantii Romaniei este ca un tratat se face si pastreaza dintr-o pozitie de oarece forta. Romania si-a distrus forta pentru a avea altii grija ei. Orice tratat incheiat de Romania din care reiese ca Romania ar avea ceva de primit e o fictiune. Cel putin atata timp cat Romania e tinuta la pamanat--mai nou, de binomul franco-german la palatele Victoria-Cotroceni.
Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @Ar fi de presupus ca in felul in care se va regla relatia SUA-Rusia , mai impotrtanta decat UE -Rusia, se va contura si situatia de risc(?) pentru Romania.Se mai poate infera ca SUA vor fi interesate in continuitatea unei politici consecvente SUA, de "intermarium", proiect felurit conturat in timp.In raport cu acest proiect, si varianta lui, teritorial, Romania poate fi importanta sau nu.Indiferent de proiectele Franta-germania, SUA, Rusia, Romania poate si trebuie sa-si refaca potentialul de aparare. ,
Dinica Roman Bogdan Duca
Preşedintele ales Trump a vorbit deja cu liderii tuturor ţărilor pe care Partidul Naţional Liberal le consideră o ameninţare pentru România euro-atlantică.
Orban e invitat în SUA, Trump va merge în Turcia, Putin probabil la Washington....
Numai România euro-atlantică, prinsă în lupta sa epopeică contra corupţiei, nu pierde vremea cu "diplomaţii" din astea.
Preşedintele Iohannis, înalt ca bradul şi inteligent ca stânca, alături de Partidul Naţional Liberal, vor apăra NATO, UE şi statul de drept până la capăt.
O să ne distrăm...
https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10208088007463776
Smaranda Dobrescu Toata constructia se bazeaza pe ideea ca Trump impreuna cu rusii vor fi cei mai buni parteneri si vor colabora sa faca o lume mai buna. Daca cumva nu e chiar asa (doar Trump si cei pe care se bazeaza stiu) putem accepta ca Orban e chemat la ordine in SUA iar cu Erdogan e bine sa se inteleaga oricine vrea sa stie ce se intampla in zona asta a lumii. Sa mai asteptam aproape o luna, cred eu si apoi sa vedem in ce masura ne putem impune propriile proiectii.
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @T. n-a preluat presedintia. Dupa ce o va prelua, impreuna cu responsabilitatile ei si informatiile de care SUA dispune, va incepe sa decida. Panq atuncea toate sunt supozitii .
Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu exact asta am spus si eu cand am propus o asteptare de o luna.