marți, 13 octombrie 2015

Soros, acuzat ca sprijina financiar imigratia ilegala

Soros, acuzat că sprijină financiar imigrația ilegală – 12 octombrie 2015

 

 
Smaranda Dobrescu

Ieri la 09:33 · 

Este un zvon care circula intens in lumea virtuala. Poate fi si adevarat?

 

 

Soros, acuzat de partidul ungar de guvernământ că sprijină financiar imigrația ilegală

COTIDIANUL.R

Costel Gilca Cineva a manipulat acea migrație!

Draghi Puterity Daca scopul lui ar fi sa distruga UE, ar avea sens. Si cum UE nu a prea ascultat de "sfaturile" lui in ultima vreme (sfaturi care in general spuneau ca Germania si UE trebuie sa faca si mai multe datorii) poate a activat planul B (milioane de refugiati ca arma de distrugere in masa a sistemelor sociale din UE, si tot ce va urma dupa asta). 

Se pare insa ca nu a contat pe faptul ca o sa vina rusii si o sa ii cam scuipe in supa. Si asta mai ales cu acordul unei anumite parti a structurilor de putere din SUA. Va trebui asadar sa isi diversifice "investitiile". Nu va mai putea sprijini financiar in aceeasi masura valurile de migratori, pentru ca va trebui "sa se ocupe" mai mult si de rusi, si de fortele care ii sunt ostile in SUA.

Smaranda Dobrescu Imi pare ca esti foarte aproape...

Costel Gilca Eu cred ca el e instrument folosit de structuri și nu invers.

Draghi Puterity In opinia mea distributia puterii in SUA e complexa. Insa de o vreme incoace mi se pare evident ca politicul e subordonat "bubulilor". Tema de reflectie:

http://time.com/.../2016-election-spending-campaign-finance/

 

 

TIME.COM

Smaranda Dobrescu Daca printre aceste familii se gasesc si producatori/distribuitori de armament, dat fiind conditiile actuale, vor incerca cu atat mai mult sa alimenteze campania lui Trump, caci sunt prea pragmatici sa-l finanteze pe cel mai modest dintre Bush-i. Nu conteaza ca Trump crede ca nu e nevoie sa intervina SUA in Siria. Si Obama o fi avut niste principii in campaniile sale.

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Raman la convingerea mea ca Obama a fost initial de buna credintza, iar ceea ce a rezultat arata de fapt "limitele sistemului", sau cata putere are in realitate "cel mai puternic om din lume".

Smaranda Dobrescu Corect, Draghi! Obama a dorit sa-si treaca legea Obamacare in forma acceptabila unei categorii largi, a vrut sa incheie tratatul cu Iranul, etc, etc. Mai des insa l-a invins sistemul decat a reusit el sa dovedeasca respectarea principiilor expuse in campanie.

Draghi Puterity Daca tot ma incurajezi asa frumos, Smaranda, sa iti mai impartasesc niste ganduri emoticon smile 

Datorita frackingului, SUA a devenit quasi-independenta de importurile de petrol. Singurul interes pe care l-ar mai putea avea in zona Golfului ar fi de a tine in sah o UE, impiedicand-o sa devina un competitor al SUA. Ultima perioada a aratat insa ca UE e mult mai slaba decat se estima la Washington (asta si datorita unor lideri UE care sunt de fapt marionete americane, insa asta nu e prea important in acest context). Deci strategic, ar avea sens pt. SUA sa se retraga din Golf si sa se concentreze asupra altor amenintari, mai reale decat cea a UE.

Desigur, o astfel de repozitionare neasteptata a guvernului si a armatei SUA, "would make a lot of people nervous", mai exact pe tot felul de petrolisti si "baieti destepti" (ca si Soros), care au avut niste planuri si niste investitii pornind de la o anumita configuratie geo-politica.

Smaranda Dobrescu Te pot insoti si in aceasta istorie; poate M.Kerry sa stie mai multe. Arabia Saudita ar avea motive de ingrijorare, in special. Ce va face insa azi, maine SUA fata de "impertinenta " avioanelor rusesti intrate in spatiul Turciei (=Nato)? Cum va potoli Obama nervozitatea de care vorbesti, extinsa oarecum si de mesajul incitator al lui Brzezinski difuzat populatiei americane? Oricum, cred ca sefa voastra va trebui sa raspunda cumva, macar la noile alegeri fata de haosul creat in toata Europa. Si o ultima nedumerire: Au adus americanii armament nuclear in Germania in ultimele saptamani?

Draghi Puterity Cica le-au "modernizat" nu au adus altele noi (oficial in Europa sunt cca 180 de focoase nucleare, cam jumatate din cate se zice ca ar avea Israelul). Din cate stiu actiunea e mai demult, nu doar din ultimele saptamani. 

Sefa noastra, va face ce a facut intotdeauna. Depasita de situatie, in prima faza va tacea, apoi va actiona tardiv si in contratimp, inrautatind situatia. Iar daca cumva se v-a hotara totusi sa actioneze spontan, "din instinct" (adica pe ce ii spun consilierii)... fereasca Dumnezeu!

Smaranda Dobrescu Din instinct se pare ca a propus si solidarizarea tarilor UE, descriind chiar propunerea unei noi uniuni, de tip federal.

Alexandru Botu Cat timp o face cu bani care nu sunt ai lui, de ce nu. Eu nu cred in oameni minune, ei sunt creatia unor oameni smintiti rau...

Draghi Puterity Partidul doamnei Merkel (si apendicele lui Bavarez) doresc lagare de refugiati in "zonele nimanui" dintre granite. Abisal...

http://www.spiegel.de/.../csu-und-cdu-wollen-transitzonen...

 

 

Umstrittene Asyl-Schnellverfahren: Koalition hängt in der Transitzone fest -…

SPIEGEL.DE|DE SPIEGEL ONLINE, HAMBURG, GERMANY

Florin Vlad Asta-i desprinsa din cea cu conspiratiile mondiale. Chiar nu vad legatura.

Motorul franco-german al UE, gripat de neputinta -II

Motorul franco-german al UE gripat de neputință – 8 octombrie 2015-II

 
Smaranda Dobrescu
 

Depasiti in mare masura de evenimente, Merkel si Hollande simt nevoia unei solidaritati crescute in Europa si ceea ce se cheama "mai multa Europa". In urma cu cateva luni, solidaritatea europeana cu Grecia fusese parca la cote negative.
"Merkel și Hollande par a cere o singură guvernanță europeană, în care decidenții primordiali să fie germani și francezi, federalizându-și interesele Europei."

 

 

Motorul franco-german al UE gripat de neputință

Presa europeană a comparat apariția împreună a lui Hollande și Merkel din Parlamentul European cu intervenţia istorică împreună a fostului președinte german Helmuth Khol și a fostului șef al statului german François Mitterrand de acum…

COTIDIANUL.RO

4 aprecieri4 comentarii1 distribuire

Mihai Ion Turcu Mai multa Europa insemneaza exact opusul lui mai multa Germania si Franta.

Smaranda Dobrescu "Mai multa Europa"", echivalent cu "mai multa integrare" inseamna in afara institutiilor centralizate si a unui Parlament unic, cedarea atributelor de suveranitate ale tarilor catre nivelul superior. Statutul aparent egal al statelor va fi insa repede ...Vezi mai multAlexandru Botu Mai multa Europa inseamna nimic, de fapt inseamna ca nu mai este nimic de facut in proiectul actual. Despre unul viitor, cu experienta de acum, ar trebui sa vorbeasca altii. Cel putin mai frumosi, ca sa nu fiu extrem de caustic.

Mihai Ion Turcu Intelegem ca SUA preseaza EU in sensul infaptuirii federalizarii actualei confederatii de state "suverane". Care ar fi interesul SUA ? UE , asa cum este , n-a realizat nici pedeparte omogenitatea care sa faca posibila federalizarea, exista diversitati ...Vezi mai mult

Smaranda Dobrescu "Mai multa Europa"", echivalent cu "mai multa integrare" inseamna in afara institutiilor centralizate si a unui Parlament unic, cedarea atributelor de suveranitate ale tarilor catre nivelul superior. Statutul aparent egal al statelor va fi insa repede ierarhizat de inegalitatile de dezvoltare economica . Ca sa nu se intample acest lucru ar trebui armonizare pe sistemele de asigurari sociale, salarizare, investitii preponderente in dezvoltare/ cercetare pentru tarile mai sarace, etc. Va dura ani de zile negocierea si armonizarea. Federalizarea trebuia demarata de mult timp si atunci ar fi avut o sansa buna UE. Acum, desi il doresc, ma indoiesc asupra viitorului comun al tarilor Europei.

 

Alexandru Botu Mai multa Europa inseamna nimic, de fapt inseamna ca nu mai este nimic de facut in proiectul actual. Despre unul viitor, cu experienta de acum, ar trebui sa vorbeasca altii. Cel putin mai frumosi, ca sa nu fiu extrem de caustic.

Mihai Ion Turcu Intelegem ca SUA preseaza EU in sensul infaptuirii federalizarii actualei confederatii de state "suverane". Care ar fi interesul SUA ? UE , asa cum este , n-a realizat nici pedeparte omogenitatea care sa faca posibila federalizarea, exista diversitati si adversitati istorice plus o imposibila acceptare de catre Franta si Anglia a rolului hegemonic al Germaniei si in fapt relatii concurentiale intre toate statele europene inca suverane. Statele europene suverane sunt rezultatul unei istorii de nesfarsita confruntare intre ele, intre Franta, Anglia si Germania in special. Dar exista o presiune considerabila asupra statelor europene si confederatiei a marilor blocuri , american, rus si asiatic, la care in forma actuala Europa nu rezista, cu atat mai mult cu cat a avut proasta inspiratie de a se demilitariza si pune in dependenta de forta militara SUA. Stricto sensu UE este vasala SUA. Nu poate fi vasala si concurenta in acelasi timp. Fostul ambasador al Romaniei la Berna spunea ieri (Realitatea TV) ca Elvetia nu respinde aderarea la UE dar o amana pina cand UE in ansamblul ei va fi la nivelul Elvetiei. Cand UE va fi la nivelul elvetiei nu va exista vre-o problema pentru federalizarea UE, pina acolo este cale lunga si accidentata, lipsa de mare concept si vointa politica, cu sansa de a emerge in conditiile unei confederatii care sa-si respecte principiile, ceea ce se intampla doar formal.

Smaranda Dobrescu "Viziunea federalistă reclamă doua precondiţii. Prima, orice contract de asigurare trebuie să fie semnat în afara oricărei urme de ignoranţă: nu ai putea include solidaritatea în planul de asigurare a unei clădiri dacă casa respectivă este deja în  în flăcări. Ar fi posibil eventual să se rezolve asimetria actuală dintre ţările din nord şi cele din sud prin identificarea şi izolarea problemelor moştenite din trecut, pentru a se putea confrunta cu ele; este un lucru complex, dar fezabil.
În al doilea rând, şi în principal, ţările care împart acelaşi acoperiş trebuie să aibe legi comune pentru a se limita hazardul moral."
http://blog.prospectiv.org/.../datoriile-suverane-si...

 

 

Grupul Prospectiv™ : Datoriile suverane si sansele Europei

BLOG.PROSPECTIV.ORG|DE SMARANDA DOBRESCU

Mihai Ion Turcu Legile nu sunt prospective. legile formalizeaza o stare de fapt. O lege careia nu-i corespunde o stare de fapt este periculoasa, distorsioneaza mersul lucrurilor.

Alexandru Botu Pai vad ca legile, in sensul cuprins de urgente, reglementeaza ceea ce se va intampla, nu ceea ce se intampla in fapt si acceptat ca stare de normalitate. Si intotdeauna unele grupuri au interese urgente fata de alte grupuri. Astfel ca legile par a fireglementarile prin care se pune in practica, se asigura o ordine care intereseaza doar pe unii. Nu sunt specialist in spatiul reglementarilor, dar in tehnica, acolo unde lucrez, reglementarile vin sa impuna reguli pentru omogenizare, uniforma si necesara intelegere.Adica, intr-un fel, sunt solutii a caror acceptare aduce beneficii. Sigur, nici aici nu este exclusa influenta grupurilor de interese, dar parca nu asa de pregnant ca in mediul economic, social, politic.

Mihai Ion Turcu britanicii nu schimba legi care aduc beneficii, unele vechi de secole. Legile sunt todeauna aposteriori unor fapte si tendinte care aduc beneficii in general sau universal.

Alexandru Botu Daca-i vorba de britanici, da!

Mihai Ion Turcu Britanicii au instaurat modelul parlamentar ca forma de guvernare moderna, dinamica si conservatoare concomitent, au gestionat cel mai mare imperiu al lumii si ferit metropola de zdruncinari interne plus traversarea cu sacrificii dar cu succes a doua razboaie mondiale. Pot fi un bun caz de studiu in beneficiul conceptului politic european.

Smaranda Dobrescu Ar putea fi britanicii un astfel de exemplu, gandind la stabilitatea legislatiei, daca acesta ar fi un criteriu. Nu stiu insa in ce masura ar putea fi un exemplu in beneficiul conceptului politic al UE, caci chiar in aceste zile Cameron a cerut imperioios inceperea renegocierilor cu UE, Brexitul fiind mai mult decat o amenintare, ci se pare o optiune engleza conservatoare puternic sustinuta de hedge funds si chiar de mare parte a populatiei. Faptul ca laburistii lui Corbyn au vocatie internationalista si europeana va deveni cat de curand un motiv puternic de dezbinare interna mai ales in conditiile refugiatilor in crestere dornici a se stabili in Anglia.
http://www.conservativehome.com/.../newslinks-for...

 

 

Mihai Ion Turcu Conceptul politic UE nu este definitivat nici deplin functional, cum se arata a fi, include riscul crizelor interne si ineficientei ca factor politic in concertul mondial care tinde sa devina din concert o monodie " a capela" , cam rudimentara. UE traieste o prima criza pe care trebuie sa demonstreze ca o poate gestiona si depasi adaptand din mers conceptul care include contradictii dar si ideea unei unitati solide in ndiversitate, deloc simplu, alternativa fiind Imperiul. Europenii au daramat cateva. Deci cum facem ?

Smaranda Dobrescu Intr-o fraza as indrazni sa spun ca conceptul politic potrivit functionarii optime a unei uniuni monetare-fiscale-politice este armonizarea performantelor. Pentru asta este insa nevoie de timp in care solidaritatea sa devina efectiva si tarile mai slab dezvoltate precum Grecia sa nu traiasca sub amenintarea aratarii usii acestui deocamdata club care este UE.

Mihai Ion Turcu Da , acestea nu sunt erori de concept ci erori grave politic posibile in cadrul unui concept doar provizoriu definit si doar partial internalizat de membrii confederatiei.

Juncker: Nu trebuie să mai permitem SUA să ”dicteze” relația Europei cu Rusia -II

Juncker: Nu trebuie să mai permitem SUA să "dicteze" relația Europei cu Rusia – 10 octombrie 2015

 
 
Smaranda Dobrescu    Chiar daca declaratiile lui Claude Juncker sunt luate din context,senzatia este aceea a unei mari derive a continentelor in aceste zile:

 

 

Juncker: Nu trebuie să mai permitem SUA să "dicteze" relația Europei cu Rusia

Discurs surprinzător al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Passau, acolo unde a declarat că UE nu mai trebuie să permită Washingtonului să…

Mihai Ion Turcu Iese la suprafata ceva ce exista dedesupt. Daca patinam doar la suprafata se aflam in ignoranta si iluzie. Este periculos sa te aventurezi pe ghiata inainte de a avea certitudinea grosimii ei.

Ion Corbu În sfârşit, gândul bun!

Smaranda Dobrescu Nu m-as grabi sa trag concluzii din acest minuscul gest de orgoliu. Cum ramane cu masivele schimburi comerciale dintre SUA si UE, cu TTIP-ul aproape de finalizare, cu armamentul nuclear adus de curand de catre SUA in Germania, inclusiv cu propaganda extinsa din presa de toate limbile si culorile?

Ion Corbu Un gest minuscul pentru Junker un mare gest pentru echilibrul mondial şi european de forţe! Şi de înţelepciune. Normalizarea relaţiilor cu Rusia şi recunoaşterea statutului său, de mare putere militară, nu afecteayă relaţiile de colaborare cu USA. Poate ştirbeşte un pic din orgoliul americanilor însă oricum orgoliul lor este deja ştirbit. Unipolarismul puterii militare americane, oricum, s-a sfârşit! Ruşii au făcut o neaşteptată dar concludentă demonstraţie de forţă: să deplasezi atâtea avioane, elicoptere şi tehnică militară din Rusia în Siria fără ca sofisticatele şi inteligentele sisteme de detectare americane şi nu numai să nu te simtă este o performanţă care te face să crezi că dacă s-a putut în Siria se poate oriunde! Adică o mare performanţă!

Smaranda Dobrescu De acord. Ce pondere ma intreb in actiunea lor a avut aceasta demonstratie de tehnica militara, cat a insemnat dorinta de distrugere a obiectivelor ISIS si intentia de anihilare a rebelilor? Dupa parerea mea, insasi initiativa declarata de atacare a ISIS a reprezentat gestul care i-a readus Rusiei avantaje in refacerea imaginii de mare putere.

Ion Corbu Rusia a speculat simulacrul de luptă împotriva ISIS pe care îl fac de mult timp americanii. Dar fără tehnologie nu puteau deplsa atâtea forţe acolo. Şi, evident, au speculat extraordinar de bine această oportunitate, ca decizie tactică, politică şi militară atingând astfel două obiective: soluţionarea problemei şi redobândirea imaginii şi vizibilităţii internaţionale. Cu această ocazie au pus capăt unipolarismului militar şi, iată, impun un nou echilibru de forţe. Dacă nu cumva chiar şi un avantaj competitiv, în sensul unei supremaţii tehnologice"

Adrian Costea Mi-a placut omul asta de la inceput. emoticon like

Roxana Iordache Cretinism.

Ioan Albescu Deși nu sunt un fan Băsescu, ci dimpotrivă nu mă pot abține să nu mă întreb dacă nu cumva are totuși dreptate când spunea că această abordare, care pare începutul unor cedări succesive nu este similară perioadei premergătoare celui de-al Doilea Război Mondial. Cert este că Putin a obținut o mare victorie prin această fisură între pozițiile SUA și UE pentru că principiul oricărui dictator este dezbină.. Pe mine dl Juncker m-a dezamăgit, și mă întreb dacă apostrofarea către Viktor Orban cu apelativul "dictatorule!" nu era de fapt un compliment?

Smaranda Dobrescu Faptul ca Franta si-a bombardat pupilul, Siria saptamana trecuta, cu aprobarea Parlamentului a fost un act cam excentric fata de restul tarilor europene. MUlti considera fapta drept manifestarea dorintei Frantei de a fi prezenta alaturi de marile puteri daca si cand se va discura reasezarea lumii... Asta o spun avand in vedere ca mai toate tarile arabe alaturi de cele ce completeaza zona Orientului Mijlociu au o atitudine manifestata, chiar daca diferita fata de rezolvarea problemei Siriei iar marile puteri sunt deja pozitionate. Cred ca Juncker confruntat cu problemele refugiatilor a constatat ca Europa pare a fi exclusa de la aceasta confruntare cu final neasteptat si cu analogii multiple cu al doilea WW. E de mentionat cred eu si afirmatia Turciei ca s-ar putea lipsi de importul de gaz rusesc in viitor, ea fiind cea mai importanta importatoare pana in prezent

Mihai Ion Turcu Este o situatie tensionata politic dar nu iminenta de razboi mondial. Un razboi se declanseaza in jurul competitiei unui obiectr indivizibil.In orientul Mijlociu, din punct de vedere al actorilor externi, totul este divizibil haosul fiind perfect.