joi, 30 noiembrie 2017

Demisia profesorului Piperea din functia de Consilier

Demisia profesorului Piperea din functia de Consilier – 13 noiembrie 2017

Gheorghe Piperea's post.
O persoana publica cu o personalitate foarte rara, cu onoare. Da, politicieni romani din toate timpurile, intelegeti ca exista mereu si optiunea demisiei, care este infinit mai onoranta decat balbaielile (pragmatice/de stat) oferite drept scuze!
P.S. Ponta in 2012 TREBUIA SA DEMISIONEZE, nu sa coabiteze.

Am decis sa imi inaintez demisia din functia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord.
Motivul este ca nu vreau sa acaparez atentia publica si sa deviez, chiar si pentru cateva ore, programul administratiei. Mai importante si urgente sunt codul fiscal si dezbaterea relativa la legile justitiei. Plus conditiile economice setate in laboratoarele financiar-bancare, conditii care se anunta a fi aspre in 2018. 
Precizez ca nu premierul si nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Initiativa mi-a apartinut. 
Cine si-a imaginat ca sunt manipulabil s-a inselat. 
Raman acelasi.

Claudia Giurca Poate, totusi, in aceste situatii, nu trebuie sa pui problema onoarei, nu trebuie sa te gandesti ca, faptul ca nu se tine cont de parerea ta, expertiza ta, iti pune o pata pe onoare. Poate si premierul ar vrea sa scape cumva, basma curata tinand cont de presiunile mari din toate partile, dar nu are cum. Poate e mai bine sa continui sa consiliezi in situatii tot mai precare un om. Cel consiliat, poate tine cont de sfatul tau, dar amesteca si cu alte imperative. Poate va veni cineva care il va consilia prost. Si atunci, sfatul prost, impreuna cu celelalte presiuni...

Prospectiv A-z .
Premierul, aflaram acum cateva zile, a fost impus ministru in echipa lui Ponta printr-un telefon dintr-o... padure. Tot printr-un astfel de telefon a fost catapultat si la Victoria. De ce spun astea? Pentru ca eu cred ca atat timp cat le e rau romanilor, situatia e bine controlata de maini sigure.

Nu stiu motivele specifice ale demisiei d-lui Piperea, dar pozitiile sale publice ma fac sa cred ca e genul de om pe care societatea ar trebui sa promoveze.

Suntem in grafic, Don Lothrop cu desfiintarea partidelor si aparitia altora?? – 13 noiembrie 2017

Suntem in grafic, Don Lothrop cu desfiintarea partidelor si aparitia altora?? – 13 noiembrie 2017

 
 
Smaranda Dobrescu shared a link.

November 13 at 8:31pm

Suntem in grafic, Don Lothrop cu desfiintarea partidelor si aparitia altora??

 

 

Interviu cu omul de afaceri american Don Lothrop: Putem crea aici un model de prosperitate pe care partea aceasta de lume nu l-a avut niciodată | Romania Libera

ROMANIALIBERA.RO

 

Smaranda Dobrescu Interviu luat in nov.2016.

 

Prospectiv A-z .
Un Lache sau Lake daca prefera ortografierea de acasa. Sa corecteze mai intai sistemul american cu blocajul sau cronic, dupa aia sa dea sfaturi!

 

Doina Nicolescu M-am saturat de sfaturi de la americani! Dece nu incearca sa le aplice la ei?

 

Preda Mihailescu Intrebarea este mai degraba, cu ce vant din spate vine el sa dea spate? Este aceeasi filiera democratica nereformata la periferie, sau este -- din pacate -- deja un Trumpist?

 

Prospectiv A-z .
Prima varianta. Vantul Trump inca nu bate in Romania.

 

Smaranda Dobrescu Alegerile americane avusesera loc in nov.2016?

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Putem deja sa ne temem ca pica Trum inainte de a batea vantul... Dar totusi, optimist vorbind, inseamna ca mai sunt sperante! Si loc ca CINEVA sa se planga la Washington!

 

Prospectiv A-z .
Lothrop e in Romania de aproape o decada. N-are nicio treaba cu Trump. A venit sa invete romanii de ce nu-i in stare in America. Contributia lui, ca a multora ca el, e strict limitata la Transilvania...

 

Smaranda Dobrescu Ca PSD trebuie sa dispara in viziunea unora, e clar. Acum se afla intr-o situatie inedita dar si foarte complicata. D-l Profesor Gheorghe Piperea si-a exprimat o parere pe FB preluata de Cotidianul:
"„Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar și în cazul politicienilor?
Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp„, a scris Piperea pe contul său de Facebook după ce Dragnea a fost pus sub acuzare în noul dosar." 
Indicatorii macro dovedesc din plin, de altfel starea de instabilitate a tarii si politica BNR de accentuare a acestei instabilitati.
Dilema ridicata in fata membrilor PSD pare a fi: Daca consilierul premierului are o astfel de parere (intamplator identica cu a presedintelui) si premierul nu a luat nicio pozitie fata de aceasta exprimare, se poate intelege ca premierul e de acord. Are acest eventual acord legatura cu ideea emisa de omul de afaceri american, de mai sus?

 

Smaranda Dobrescu In urma cu doua minute s-a anuntat ca D-l Piperea a demisionat din functia de consilier. Cred ca e momentul sa-l felicitam! Si-a luat o greutate de pe inima.

Here Is Why China May Be Moving towards 'Confucian Democracy'

Here Is Why China May Be Moving towards 'Confucian Democracy' – 10 noiembrie 2017

 


Smaranda Dobrescu
 shared a link.

November 10 at 7:18pm

President Xi's "rejuvenation" of the Chinese culture with Confucian values is the hidden message of the New Era of transformation for progressive and assertive China. It would reinvent the Communist Party into a Confucian Party of China—the New Era of CPC—to unify the nation as a Confucian Union.

 

 

Here Is Why China May Be Moving towards 'Confucian Democracy'

Here is how President Trump and Xi may be able to reconcile their differences.

NATIONALINTEREST.ORG

 

Alexandru Botu Una este sa ai radacini maoiste, alta sa spui ca te alaptezi cu idei Confucianiste.

 

Anna Zelinski În istoria milenară a Chinei, Mao reprezintă un punct minuscul.

 

Preda Mihailescu O scurta trasatura de uniune ,,,, totusi.

 

Prospectiv A-z .
Un articol prost scris, cred ca toti urmaresc altceva, asa ca ce ne spune fiecare trebuie luat cel mult cu titlu de inventar. 

In primul rand, nu mi-e clar de ce Vestul gonfleaza presidentia lui Xi in ceva comparabil cu cea a lui Mao sau Deng. Ce a facut Xi, a dat o a doua gaura la covrig si l-a vandut in New York ca pretzel?

Iata un comentariu care arata a cata oara ca cititorii vad mai bine decat scriu autorii:

afhack62 • 5 days ago
As has been pointed out many times: the Chicoms will never tolerate large trade deficits for any reason and definitely not in the name of globalism. They will say all the right buzz words to inspire gullible westerners, like the author, to write articles like this, extolling their 'lofty' but always empty pronouncements. But they have no intention of exerting an ounce of effort to actually promote globalism that they have benefited from so very much.

And, by the way, Confucianism is not being adopted in the US. Bertrand Russell got it right the first time.

Pentru o revolutie in UE

Pentru o revolutie in UE – 12 noiembrie 2017

 

Stefan Kovacs

November 12 at 1:25pm

Pentru o Revoluție în UE....
-------------------------------------
Dacă vrem să mai rămânem într-un UE din ce în ce mai vag și mai abscons- e nevoie de o Revoluție. O Revoluție care să le scoată din cap parlamentarilor UE interesul pentru buburuza eliptic punctiformă și să le bage în cap interesul pentru șomeri, persoane defavorizate din UE care trăiesc în ghetouri minoritare, bătrâni, bolnavi și chestii din astea. 
Ce se poate vedea- de vreo 5 ani încoace- e că toate legile și regulamentele care vin dinspre niște birocrați mult prea bine plătiți și mult prea slab pregătiți pentru situația concretă de pe teren- sunt despre povești și au prea puțină legătură cu situația reală- adică cu ce trebuie îmbunătățit pentru cetățenii concreți care-i votează. 
Cum s-ar putea face o astfel de Revoluție ? De exemplu- în formă digitală. Pentru fiecare lege apărută- aceasta să fie supusă unei aprobări digitale. Să fie evaluată să zicem pe o scară de la 1 la 5 (1-mizerabilă, 5- excelentă) și dacă n-are peste 5 milioane de voturi peste 3- să zicem- să nu fie aprobată iar inițiatorii să-și piardă salariul pe timpul consumat.
E nevoie de o astfel de Revoluție ? Sigur pentru că nu se mai poate așa- an de an se cheltuie o groază de bani pe drepturile focilor sau pe independența Kawastanului- fără să se facă nimic pentru problemele reale ale Europei. Oameni buni la gură reușesc să convingă câțiva spălați pe creier (cazul României e elocvent) că problema esențială e independența firului de păr de pe capul nu știu cărui oficial- și nu că cetățeanul ăla stă în frig, n-are mâncare și nici educație prea multă nu i se oferă. 
Între o Uniune de cetățeni sănătoși, bine hrăniți, normali, cu idei normale- și o Uniune de mankurți- parcă aș prefera-o pe prima.

 

Prospectiv A-z .
"să le bage în cap interesul pentru șomeri, persoane defavorizate din UE care trăiesc în ghetouri minoritare, bătrâni, bolnavi și chestii din astea" Dupa disparitia URSS, ce interes mai au sa se preocupe de *defavorizati*? Competitia de azi modeleaza societatile occidentale, competitia de azi este cu China si India, tari ale caror populatii s-au hranit pana aseara cu o mana de orez/linte pe zi.

 

Smaranda Dobrescu Revolutia digitala ar exclude de la exprimare exact acea categorie defavorizata care daca nu are mijloace de subzistenta nu are acces nici la tehnica de calcul. Dar, se stie ca rata de saracie este de cca 40-42%, iar cea de saracie extrema de cca 8%. Se presupune ca acestia sunt in evidenta Asistentei sociale. Odata cu ridicarea ajutorului sau independent de calificarea la ajutor social, ei pot primi un formular in care sa-si bifeze optiunile. La fel primariile de la sate pot face un astfel de formular (desi se vor plange ca nu au fonduri pentri achizitia de hartie si xerox) si sa faca sondajul. Ar exista mijloace, dar ce faci daca bietii oameni raspund, isi manifesta ingrijorarile si politica mare se face doar in sprijinul capitalului strain?

Un pacat de neiertat

Un pacat de neiertat – 11 noiembrie 2017



Cionoff Serban
 shared AM Press's post.

November 11 at 5:14pm

 

 

AM Press

November 11 at 12:02pm

http://ampress.ro/serban-cionoff-un-pacat-de-neiertat-sava…/

 

 

ampress.ro

AMPRESS.RO

 

Smaranda Dobrescu Peste un an speram sa avem o tentativa reusita de reapropiere a romanilor intre ei, cu gandul la marele eveniment de acum un secol. Atunci erau personaje principale Ferdinand si Maria de Romania. Nici nu-mi vine sa pun intrebarea ce s-ar justifica in aceasta ordine de idei...

 

Anna Zelinski Să mă ierte simpatizanții monarhiei dar incidentul pare mai curând demn de familia regelui Cioabă. Curat țigănească intervenția mamei principelui Nicolae. Dacă acestea sunt comportamentele unor Altețe, când ultimul Rege nu va mai fi, membrii familiei pot fi cetățeni (cu dublă cetățenie și averi uriașe în România).

 

Smaranda Dobrescu Se mai clatina un mit al romanilor..

 

Smaranda Dobrescu Apreciez articolul D-lui Cionoff ca fiind de un bun simt si o delicatete totala.

Felicitari, Razvan Savaliuc!

Felicitari, Razvan Savaliuc! – 11 noiembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared Liviu Plesoianu's post.

November 11 at 4:10pm

 

Liviu Plesoianu

November 11 at 3:46pm

Felicitări, Răzvan Savaliuc! Cel mai amplu și complex RAPORT despre STATUL MAFIOT deghizat în "Justiție indepedentă", "luptă anticorupție" și "stat de drept". Vă invit să-l distribuiți peste tot, inclusiv pe paginile ambasadelor...

https://www.luju.ro/…/raport-pe-statul-mafiot-analiza-lumea…

 

 

RAPORT PE STATUL MAFIOT – Analiza Lumea Justitiei privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii…

LUJU.RO

Bascularea ideologica a AMP

Bascularea ideological a AMP – 9 noiembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

November 9 at 4:00pm

Ma tot intreb daca spectaculoasa intoarcere cu 180 grade a AMP este pe placul Germaniei? Macar sa stim temperatura adevarata a relatiilor cu prietenii nostri din UE. Constanta e doar temperatura Olandei. Celelalte nu se pot citi, doar presupune..

 

 

ZGUDUITOR. Mungiu-Pippidi critică CRUNT protestatarii. Întrebări FATALE pentru #rezist

Alina Mungiu – Pippidi am putea spune că a scris unul dintre cele mai dure editoriale la adresa protestatarilor prin care arată cum au devenit aceștia o masă de…

SOKANT.RO

 

Paul Ro Eu n-am încredere în asta !!! N-are ceva rădăcini greceşti ?

 

Smaranda Dobrescu Nu poti avea incredere in ea care l-a sustinut pe Basescu impotriva tuturor evidentelor. Poate Pippidi sa aibe ceva grecesc..

 

Prospectiv A-z .
Abia acum am ajuns la textul complet. Iata-l:http://www.romaniacurata.ro/cazul-colectiv-sau-de-ce-sa.../
Nu stiu ce sa raspund la intrebarea pusa de Smaranda, insa AMP ridica tot felul de intrebari in text, fara sa dea un raspuns in clar. Ca AMP ciripeste pe partitura germana pare a fi o explicatie substantiata mai ales de tacerea acesteia despre non-taxarea multinationalelor care opereaza in Romania--desi nefiind cititor al d-nei AMP, poate ma insel...

 

 

Cazul Colectiv sau de ce să nu furi o revoluție de la niște gură cască

Generația Revoluției, adică a mea, fericiții care aveau…

ROMANIACURATA.RO

 

Smaranda Dobrescu E destul de dificil cand AMP a atins atatea momente post revolutionare sa crezi ca toate parerile expuse sunt inatacabile. Daca din 1990 pana in 2016 nu a reusit sa puna cap la cap niste aspecte, de ce ar cere altora sa fie mai perspicace? Nu neg ca in multitudinea de aspecte antamate sunt si unele adevarate. Dar imi vine greu sa cred ca domnia lui Macovei si a celor numiti de ea sau haituiti de ea nu merita mai demult atentionarea publica a AMP. De ceea ce sunt absolut sigura ca e adevarat se gaseste in fraza:"Și de ce manifestanții "#rezist" nu au strigat nici o dată contra vreunui serviciu secret, deși am publicat dovezi că banii proiectelor SRI ca SIL ajung la firme ale fostei securități, dar vor în schimb "depesedizarea" Curții Constituționale, deși toate deciziile care deranjează au fost luate unanim, cu o singură excepție (deci și de judecători care nu sunt numiți de PSD)"

 

Descentralizarea. Cine a avut prima data aceasta idee?

Descentralizarea. Cime a avut prima oara aceasta idee? – 6 noiembrie 2017

 

Dana Fantu shared a link.

November 6 at 11:15pm

Descentralizare, aşadar. Oare cine a avut prima oară această idee?

 

 

Iohannis: O reformă administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că o reformă administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată, arătând că aceasta este singura soluţie pentru diminuarea…

ECONOMICA.NET

 

Preda Mihailescu Ce lacheu de prost gust!

 

Dana Fantu Lacheu cred ca nici el nu mai stie al cui e. Imi amintesc eu oare corect ca ideea a fost prima oara a lui Dragnea? Ca daca da...

Preda Mihailescu Dana Fantu Nu doamna -- ideea este impusa dela Bruxelles. Regionalizarea este o maroda veche a verzei de Bruxelles. Nu stiam, dar Franta a inghitit galusca de mai multi ani, si traiesc practic in doua viteze -- au vreo 15-20 de regiuni, pe placul Bruxelles, dar nu au incetat desigur cu departamentele, de care nu se pot deslipi atat de usor. 

Lacheu este din cauza explicatiei mincinoase pe care o da. Toata lumea stie ca este impins de la spate, dar el pretinde motive economice.

 

Anna Zelinski Și eu îmi amintesc, Ponta era premier și Dragnea vicepremier proiecta această hartă care pe cei din NE ne poate înspăimânta. Impusă de Bruxelles, pare primul pas către pierzanie.

 

Dana Fantu Primul, Anna? Da' pana acum ce-au facut? Ma tem ca-i ultimul. Decisivul.

 

Dana Fantu Ingrijorator cu adevarat este ca in privinta asta sunt toti de acord. De unit nu s-ar uni pentru bine... si simplul fapt ca-s toti de acord confirma ca e un ordin superior pe care toti trebuie sa-l execute https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6a/2/16/1f641.png:(


Motto Bettermann In multe tari europene continua sa existe judetele. Nu exista fundament logic pt o astfel de miscare.

 

Dana Fantu Fundament logic poate exista: permanenta degringolada. E si asta o logica, nu?

 


Draghi Puterity Nu o sa avem doar o "Europa cu mai multe viteze" ci si o Romanie cu mai multe viteze. Si capitale...

 

Preda Mihailescu Asta este tocmai varianta lacheu. Pentru ca repet, Franta isi vede mai departe de departamente, si are regiunile Bruxeleze, o brambureala care costa. Dar desigur ca daca se impune in plus folosirea verzei pentru o adevarata destramare a tarii, este un instrument foarte bun. Varza in cantitati mari, este indigesta, produce explozii, chiar cand este mica ca o varza de Bruxelles.

 

Preda Mihailescu Incep sa imaginez Bruxellesul ca un cimitir de masini, in care unele inca sunt folosite. Europa regiunilor este un proiect vechi de 40 de ani. Se poate ca in jurul acestei idei sa se fi maturizat, cand au inceput sa lucreze mai autoritar, impozitia unei impartiri a tuturor tarilor membre in unitati administrative de proportii relativ egale. Chestie care se vede ca nu a fost impusa doar coloniilor ca Romania, ci si fruntasilor. Se pare ca marimea ideala este ... cea a landurilor Germane, caci aici nu a existat nici o idee de regionalizare. Mda, desi Bavaria este de 10 ori mai mare decat Saarland. 

Dar oricum, ideea cu cimitirul de masini este ca aceasta ideea a impunerii regionalizarii, nu numai ca nu prea a mers, dar ca orice proiect in megainstitutii, a fost gasit in dulap de grupuri cu ALTE interese. Si asa in tari precum colonia noastra sunt avansate cu scopuri mai dezmembrante decat decentralizante. Cred ca este o folosire polivalenta a aceleiasi idei.

Ar fi totusi de intrebat tovarasul Joha, cum se distinge intre tarile care au facut re-reginalizare, si cele care nici prin gand nu le trece. Care sunt criteriile?

 

Preda Mihailescu Vad poze, inteleg ca iarasi a inceput anotimpul strazii. Bucurestenii au desvoltat o latura masochista -- ies in strada cand da in iarna, frig si ceata. O fi o terapie anti-depresiva?

 

Smaranda Dobrescu Referitor la implementarea măsurilor fiscale preconizate de către Guvern începând cu 1 ianuarie Iohannis a spus că este "total inoportună". Presedintele a preluat imediat nemultumirea primarilor care s-au plans premierului ca micsorarea impozitului pe venit de la 16% la 10% le va stopa investitiile. Primariile primesc 47% din impozitele adunate la nivelul comunitatii. Si au dreptate! Satele vor ramen in continuare fara apa curenta, gaze, canalizare, etc. 
Intrebarea este daca exista vreo legatura intre sustinerea ce le-o va cere presedintele primarilor pentru regionalizare si sustinerea pe care le-a acordat-o deja presedintele impuscand doi iepuri: Tunul pe guvern si pactul cu primarii...

 

Dana Fantu Deci revolutia fiscala are o multime de efecte colaterale. 
Eu, in continuare, ma incapatanez sa cred ca nu exista razboi intre ei. Decat asa, un mic antrenament pentru un meci amical. 
Din cate imi aminteam, Dragnea a fost cu ideea. Deci, cel putin pesubiectul asta, sunt de acord. 
De ce am comparat cu un meci amical? Pentru ca nu vad nici o lupta politica serioasa, doar faulturi neconvingatoare. Nimeni nu vrea sa inscrie, ca e prea greu... si oricum rezultatul meciului e gata hotarat de altii, asa ca nu merita efortul.

 

Alexandru Stanescu Numa' 7 ?

 

Preda Mihailescu Asa vrea Bruxelles.

Draghi Puterity Exista o marime "optima" la care o regiune nu mai poate deveni indepndenta. Daca retin bine e pe la 2.5 - 3 milioane locuitori.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity Landurile Germane sunt altfek

 

Eduard Virgiliu Acum Iohannis poate sa se ia in brate cu Dragnea si sa se pupe pe bot ca si Dragnea ce s-a mai chinuit sa faca reforma asta administrativa.
Impartiti toate tarile in bucati cat mai mici ca sa ne putem intoarce in Evul Mediu cand fiecare oras era o tara si toata lumea se batea cu toata lumea.
Se pare ca nu au invatat nimeni nimic din ce s-a intamplat cu Catalonia zilele astea.

 

Dana Fantu Dezbinarea face puterea.

 

Preda Mihailescu Eduard Virgiliu Progarmul merge glorios inainte. Uita-te si Americanii de partea cealalta: si-au propus sa il inlature pe Asad, nu se dau inapoi de la nimic, insceneaza false flag in care mor oameni sarmani, de arme chimice, ca sa atate opinia publica, risca provocari cu rusii care se pot escala ... dar programul este program. Se pare ca si regionalizarea, tot asa: nici unul nu o face din initiativa proprie, dar cred ca nici macar nu isi dau osteneala sa se opuna sau sa inventeze o solutie avantajoasa pentru tara.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/dragos.bora/posts/1606746602680211