luni, 4 aprilie 2016

Speechul Primului Ministru Viktor Orban

Speechul primului Ministru Viktor Orban... – 23 martie 2016


Prospectiv A-z

Judecati si dumneavoastra!

Speech by Prime Minister Viktor Orbán on 15 March
March 16, 2016 6:57 PM

...Continue Reading

 

 

Speech by Prime Minister Viktor Orbán on 15 March

15 March 2016, Budapest

KORMANY.HU

 

Smaranda Dobrescu Discursul e fara doar si poate animat si incitant. La ce? Sigur ca el ar dori sa refaca unitatea Europei, cum se exprima si cum o dorim si noi. Cum? A demarat el vreo discutie Magyarexit In Ungaria si in UE?

 

Smaranda Dobrescu De mentionat ca cu aceeasi ocazie, de ziua nationala a Ungariei, Orban a mai avut o idee de transmis la fel de placuta concetatenilor lui:"într-un discurs rostit duminică în fața Muzeului Național din Budapesta, Orban a declarat că libertatea și independența națională au fost "dubla stea călăuzitoare" pe parcursul întregii istorii a Ungariei. Premierul ungar a mai declarat că, în prezent, "o națiune ungară puternică este pe cale de a fi înfăptuită" din nou și a apreciat că, "în ultimii 25 de ani, toți ungurii au putut înțelege că vor avea succes împreună sau nu vor avea succes deloc". "Împreună sau deloc, aceasta a fost una dintre lecțiile Revoluției din 1848", a adăugat Orban. 
Aceasta idee a marii natiuni pe cine va afecta oare?
http://www.agerpres.ro/.../viktor-orban-saluta...

 

Prospectiv A-z .
Pe gura casca ce le pute gura a BOIA.

..

Florin Miron Prospectiv A-z avem şi noi pentru gură cască un BOIA, ...LUCIAN BOIA 

 

Smaranda Dobrescu O idee care poate merge prin intelepciune mai departe decat instinctele primare de "trantit usa" ar fi aceea prin care se poate profita de actuala criza a Uniunii Europene si forta (trecand si peste sfiosenia conducatorilor) prea mult intarziata reforma. Modelul ungaro-polonez este demolator si nu raspunde cel putin deocamdata la intrebarea: incotro, apoi? Folosind argumentul crizei/razboiului cu terorismul, am putea deveni cei mai puternici sustinatori ai reformei care ne-ar satisface interesele mult mai bine decat in prezent

Scrisoarea unui irlandez catre un comisar european

Scrisoarea unui irlandez catre un comisar european – 21 martie 2016


Smaranda Dobrescu

Daca cei care cunsc situatia agriculturii si au si caderea sa intervina la CE nu o fac din motive de ei cunoscute, iata ca un irlandez traitor in Romania a scria o scrisoare Comisarului pentru agricultura descriind un tablou al agricultorului roman si a saraciei ce-l insoteste:
"Fac apel la dvs pentru ca trebuie să existe un mecanism pe care să il puteti declansa, care ar precipita o evaluare independentă a ceea ce eu numesc "nedreptatea din mediul rural al Romaniei" (Rural Romania's Raw Deal), o evaluare care ar putea permite Comisiei să si asume responsabilitătile reale în România, pentru securitatea pe termen lung a tuturor cetătenilor UE. Românii nu sunt doar o piată. Sunt cei care mentin pacea. Nu pare sa existe nici o limită pentru ceea ce cheltuim pe arme si protectie bancară. Deci, o data am putea, vă rog, să punem un pret pe pace?

 

 

Scrisoarea unui irlandez către un comisar european: „România este ţara ultimei civilizaţii...

Irlandezul Peter Hurley, implicat în numeroase proiecte de promovare a satelor…

ADEVARUL.RO|BY FLORINA POP

 

Mihai Ion Turcu Daca este asa, prabusirea ei ni se datoreaza. Politica noastra este o manea, Pe linga grija pentru propria imburgezire a politricienilor ,care este grija principala, abordarea problemelor, nu identificarea lor,pentru ca sunt stridente si nu necesita multa inteligenta pentru a fi reperate, este lalaita, cu mare apetit pentru cancan politicianist si vorbarie in media despre temiri ce, de la izmenele cuiva la ce case s-au trantit din furat unii sau altii, si cine pe cine urmeaza sa articuleze, cu scheunaturi fata de cate a mai pierdut din ale sale natia in timp ce noi tocmai jucam baza.

 

Smaranda Dobrescu Tablou realist, lipsit de culori pastel.. Inca din 1992 problemele ridicate de agricultori au fost doua in principal: stabilirea dreptului de proprietate asupra pamantului pe vechile amplasamente si crearea unor cooperative satesti care sa ajute la colectarea produselor agricultorilor si sa le contracteze cu fabrici de prelucrare, mai departe. Nici prima nici a doua doleanta nu s-a rezolvat, in schimb taranul a obosit sa se zbata si sa formuleze necazul propriu. S-au impacat cu situatia, au ajuns sa-si vinda laptele prin alti intermediari la cativa bani litrul iar fructele cam tot atat de ieftin. S-au multumit sa primeasca subventii cei care se calificau sa le primeasca. Singurul progres in agricultura in cei 26 ani pare a fi inflorirea fermelor cetatenilor straini care au cumparat, cumpara si vor cumpara in continuare la preturi subevaluate poate cel mai de calitate teren si sol din Europa... In concluzie, o mina de aur, aflata inca partial in proprietate pe care nu o apara nimeni, desi o declara toti"prioritate nationala"

 

Mihai Ion Turcu Cetateni straini si persoane juridice, care beneficiaza de credite acordate de banci numai lor. In marea noastra intelepciune am demolat toate bancile romanesti.

 

Smaranda Dobrescu Oare cine era comisarul european pentru agricultura cand a inceput la 1 ianuarie 2014 vanzarea pamanturilor spre cetatenii straini si nimeni din Romania nu a fost sfatuit sa face vreo notificare? Iata ce spune azi premierul Ciolos care a declarat luni că "nu este de acord ca terenurile să fie vândute cetățenilor străini pentru că, în opinia sa, pământul trebuie valorificat de comunitățile locale. "S-a tot vorbit de vânzarea pământului la străini. Vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini, îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunitățile locale, pentru că e o resursă pe care greu o puteți obține din altă parte, nu puteți practic să o obțineți din altă parte. Dacă o pierdeți, odată ce ați renunțat la o astfel de resursă, cu greu puteți s-o obțineți înapoi. "
http://www.cotidianul.ro/cum-au-ajuns-strainii.../

 

Dinica Roman Doamna Dobrescu, cu tot respectul, Ciolos in 2014 nu ajunsese la capatul drumului. Acum probabil ca el asa vede situatia, inclusiv pe aceea personala a sa, ca proiectul european e la capatul drumului, caci nu trag nadejde ca s-ar fi repatriat. Cine umbla cu dume d'alea la educatie, nu poate fi patriat.

 

Prospectiv A-z http://www.cotidianul.ro/cum-au-ajuns-strainii.../

 

 

Cum au ajuns străinii proprietari pe 40% din pământul arabil al ţării

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z http://www.cotidianul.ro/fermierii-au-iesit-in-strada-ne.../

 

 

Fermierii au ieşit în stradă: Ne-au adus în sapă de lemn!

COTIDIANUL.RO

 

Inima Europei, din nou in doliu..

Inima Europei, din nou in doliu – 22 martie 2016

 
Smaranda Dobrescu

Oare cate atentate trebuie sa mai aibe loc ca atitudinea europenilor sa se schimbe? Inima Europei, Bruxelles e iarasi in deruta, in doliu..

 

 

Alexandru Botu Cred ca cei mai multi, tacutii si neluatii in seama au raspuns demult la intrebare. Politicienii, ca si cand ar trai somnambuli, in ratacire permanenta, nu pricep ce ne dorim noi. Ei au alte prescriptii, setari!...

 

Smaranda Dobrescu Haos, panica si disperare la Bruxelles. La ora asta, parintii disperati, scapati din diverse cordoane stau in fata scolilor unde copiii la fel de speriati nu au voie sa iasa. La gradinite, la fel. Greu sa fii in pielea acestora!..

 

Smaranda Dobrescu De cincisprezece ani lumea se lupta cu terorismul teoretic si departat. Acum am reusit sa-l apropiem, sa-l introducem in curtea noastra sa nu ramanadoar o notiune teoretica si intamplatoare..

 

Alexandru Botu Mai este o invatatura de luat in seama. Dusmanul din afara este mult mai usor de anihilat decat cel din interior, care traieste amestecat cu ai tai.
Si inca ceva: daca nu te ocupi sa faci din copii oameni cu viitor promitator, faci din acestia in mod constient asasinii viitorului pe care meriti sa-l apuci.

 

Smaranda Dobrescu "Se mai îndoiește cineva că ne aflăm în război? Se mai îndoiește cineva că acesta este război mondial? Se mai îndoiește cineva că actualii conducători ai UE nu sunt capabili să gestioneze criza?
Suntem în război cu sentimentul că trăim în pace. Suntem în război având conducători care nici pentru situații pașnice nu sunt buni." Adrian Severin

 

Alexandru Botu Am vazut postarea Domnului Adrian Severin si am comentat-o , in sensul ca nu cred ca politicienii vor transfera de buna voie, din constiinta, stafeta.

 

Smaranda Dobrescu In primul rand ca acestia nu -si recunosc si nici nu vor sa-si recunoasca nevolnicia, sau macar usoara superioritate a altora, atuurile altora in a gestiona situatii dificile..

 

Prospectiv A-z .
Diferenta este ca politicienii Ungariei/Poloniei spun ce au de spus cand sunt inca la putere.

Protest impotriva desemnarii..

Protest impotriva desemnarii.. – 19 martie 2016

 
 
Prospectiv A-z

Doamnei Alina Gorghiu,

Domnului Vasile Blaga,

Copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal

...Continue Reading

 

 

Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR -...

Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR -

OBSERVATORCULTURAL.RO

 

 .
Preda Mihailescu: Ati citit scrisoarea stahanovista impotriva Oanei Stanciulescu. Nu gasiti ca este timpul unei contra-ofensive bine gandite, o colectie de semnaturi in lumea intreaga, impotriva neo-stalinismului si a vanatorii de vrajitori moarte. O scrisoare care sa foloseasca dreptul international in mod inatacabil si mai ales sa sugereze pentru cateva tari ce ar insemna asta. E.g. Interdictia lui Heidegger de catre un autor est-german de carti de ateism stiintific, samd. Pareri?



Eugénia Paraschiv: Asta e treaba elielor; dar aşa pentru proştil mulţimilor ca mine, dar cine l-a interzis pe Heidegger, şi-nchide arhivele Gy.Lukás?



Preda Mihailescu: Eugenia Paraschiv @ Si pe multi altii. Chestiunea concreta este daca ne uitam cu furie indiferenta cum niste caraghiosi reinstaureaza instituia delatiunii publice, cu scrisori deschise semnate de "oameni din popor", sau daca este totusi important sa vina si o adevarata scrisoare din popor care sa le spuna domnilor ministri, presedinti si senatori, ca asa nu suntem de acord.

 

Prospectiv A-z .
Nu citisem Scrisoarea, dar vad ca altii au si comentat-o. Cu siguranta romanii suntem restanti la scrisori deschise, este unul din mijloacele cu care poti indrepta lucruri in democratie.

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul OC:

Elek Szokoly publicist independent martie 17, 2016 la 11:02 pm
Mă simt jignit că am fost omis dintre semnatari. Vă rog să-mi adăugați semnătura.

monica martie 17, 2016 la 11:57 pm
Profunda consternare in fata acestei scrisori, semnata cu indignare de atatea nume cu greutate; de fapt, problema este ca Oana Stanciulescu a lucrat la Antena3 ? Iar asa-zisele injurii grosolane aduse directorului institutului Elie Wiesel erau demostrate cu faptele acestuia? Este jenant si fara sens acest demers, mai ales ca aceasta frunte a tarii, acest corolar de semnaturi, a trecut cu multa indiferenta pe langa lucruri mult mai grave, fara ca macar sa ridice o spranceana.

Horia Vintila martie 18, 2016 la 12:23 am
meseriasilor v-ati demarcat!!!

Zsoka Pop martie 18, 2016 la 6:31 am
Sunt absolut de acord cu protstatarii, mă alătur lor!

Claudia Rus martie 18, 2016 la 8:38 am
O vreau pe Oana Stanciu, admir oamenii curajosi si obiectivi ! Cine sunteti d-voastra? Cu exceptia lui Daniel Vighi , poet misctic care nu aplica nimic din ceea ce scrie, nu am auzit de niciunul. Ati uitat bunul simt, undeva prin sertarele memoriei !

anamariadeleanu martie 18, 2016 la 10:40 am
Se cam amestecă lucrurile într-un mod grreu de înțeles pentru mine: Doamna Oana Stănculescu îmi este destul de indiferentă ca jurnalist (scuze! era să scriu " mi se pare modestă")
dar atunci cînd scriitorii și în general intelectualii cu orientări de stînga sunt stigmatizați într-un mod absurd, iar, pe de altă parte, sunt "incriminate", existînd nu doar tendința/ sfatul de a fi omise poezia lui Raduy Gyr, opera lui Mircea Vulcănescu, Mircea Eliade ori Vintilă GHoria și alții cu afinități declarate de dreapta, atunci este un semnal de alarmă: Democrația în pericol!
nu sunt și nu por fi considerată ca antisemit(ă), iar în spațiul de exprimare, încă liber, de la noi se observă și se resimte o accentuare a pozițiilor radicale, în special a celor de dreapta

 

Prospectiv A-z .
Serban Popescu martie 18, 2016 la 11:13 am
Alte personalitati care contribuie la crearea unui climat politic şi moral insalubru şi care sunt periculoase pentru democraţia românească: Andrei Pleşu, Dan Grigore, Radu Preda, Marius Oprea, Sorin Lavric, Leonard Oprea, Nicoleta Savin, Marilena Rotaru, Lucia Hossu-Longin, Alex Stefanescu… toti acestia, si multi altii pe langa ei, au criticat cu argumente cel putin pertinente legea 217. Ati putea sa faceti un protest mai larg impotriva lor, ca nu cred ca va doare mana.

Viorica Nișcov martie 18, 2016 la 11:26 am
Suntem consternați, atât eu cât și soțul meu Sorin Mărculescu, și nu ne vine să ne credem ochilor că ați putut concepe și difuza o asemenea însăilare de neadevăruri și acuzații în stil stalinist, complet nefondate, un text jenant pentru orice intelectual, fie el de stânga sau de dreapta, de bună credință, text îndreptat împotriva unei excelente ziariste de o probitate exemplară și de un profesionalism fără cusur. I-am urmărit toate emisiunile și subscriu la tot ce a spus și în stilul în care spus, apărând inteligent, cu suflet și documentat memoria celor mai străluciți intelectuali români din interbelic, unii morți sub tortură în temnițele comuniste, puși astăzi la zid (să nu mai vorbim de cine) pentru că în tinerețe au fost simpatizanți legionari. E ca și cum legionarismul ar fi azi pericolul cel mai mare care îi paște pe români, nu corupția endemică, nu situația externă de o gravitate fără precedent în ultimul sfert de secol. Păi atunci să-i nu-i punem la zid și pe cei care au fost simpatizanți bolșevici în tinerețe? Toată această mizerie este rezultatul, previzibil, al promulgării legii 217/2015 care nu va face decât să ne învrăjbească și să obțină rezultatul invers decât cel scontat.

doina martie 18, 2016 la 1:00 pm
Doamna Oana este un om vertical, echilibrat si cu adevarat roman. Un roman isi apara credinta, eroii si neamul. Si cum se doreste anularea credintei si istoriei acestui popor, nu ma mira ca se incearca inlaturarea ei.
Doamna Oana ramaneti pana la sfarsit ceea ce sunteti cu adevarat. Va felicit pentru verticalitatea pe care o aveti.
Nu sunt de acord cu excluderea doamnei Oana din acest Consiliu, ci din contra la calti mai multi ca
dumneaiei.

Constantin Geangu martie 18, 2016 la 2:12 pm
Sa luam urmatorul paragraf din scrisoare:
Doamna Stănciulescu, împreună cu alţi colegi 'întru credinţă' neolegionară au atacat brutal Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel", organism al Guvernului României şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului.
Si sa ne intrebam, un organism al GUVERNULUI nu poate gresi? De ce ar trebui oare considerata respectiva lege ca fiind perfecta? A facut legea respectiva mai mult bine, sau mai mult rau? Este o lege care propaga prin ea insasi toleranta, sau genereaza intoleranta? A fost proiectul de lege larg dezbatut inainte de aprobare, spre a se slefui asperitatile care pot genera intoleranta, sau a mers pe repede inainte si iata ca genereaza intoleranta?
Problema de fond nu este aceea ca unii au o parere si altii alta parere. Problema de fond este ca in situatii de acest gen legile trebuiesc gandite cu temeinicie, masurate din toate punctele de vedere, al tuturor efectelor posibile.
Dupa mintea mea, cei ce au initiat legea nu cred ca au avut intentia sa genereze acest scandal, dar nici nu au avut priceperea sa-l evite, si, iata ca scandalul este din ce in ce mai aprins!!!
Sa ne amintim de romanul Satra, capitolul Sa nu uiti Darie, momentul in care s-au pus botnite taranilor ca sa nu manance struguri. Legea, asa cum a ajuns sa fie publicata, arata ca o botnita pentru gandire. Orcine vrea sa puna botnita gandirii nu se poate bucura de simpatie. Cei ce au conceput legea au facut mai mult rau celor pe care au vrut sa-i apere, decat sa-i ajute in realitate.
Problema nu este deci daca d-na Oana Stanciulescu va fi sau nu va fi membra a CA TVR, problema este ca pentru toleranta se raspunde cu toleranta, adica legea ar trebui repede abrogata, pana cand nu produce pagube si mai mari, si analizata o eventuala alta forma, daca toleranta are nevoie de legi!!!

Constantin Geangu – fost detinut politic

 

Prospectiv A-z .
mircea.v martie 18, 2016 la 2:38 pm

Inchisoarea Pitesti – 90% studenti legionari
Inchisoarea Aiud – incepand cu 1955, 95% legionari

Sfintii Inchisorilor in proportie de 95% – legionari.
Acestea de fapt nici nu au fost inchisori politice, pt ca ultimul lucru care li se cerea era sa se lepede de Dumnezeu. Miza nu a fot politicul, ci credinta stramoseasca – ortodoxia.

Parintele Calciu, Ilie Lacatusu, Dumitru Staniloaie, Arsenie Papacioc – legionari; Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Radu Gyr, Petre Tutea, George Manu, Constantin Oprisan – legionari.

Au fost asupriti de regimul Carol2, Antonescu, comunisti, iar cei de acum sant speriati de moarte de niste oameni care nu mai sant printre noi. De ce?

Exista vreo sentinta in vreun proces in care sa fie condamnati pt fascism?
La Nurenberg a fost instrumentat si cazul ML si nu a fost nimic care sa-i incrimineze, drept urmare nu a inceput nici o actiune impotriva lor.

Radu Gyr scrie in 1955 o poezie impotriva bolsevicilor si tradatorilor de tara, „Ridica-te Gheorghe, Ridicat-te Ioane" si este condamnat la moarte.

Copiii celor care l-au condamnat atunci la moarte sant in spatele insitutului elie wiesel si in spatele legii antilegionare.

Mai multe, in catile cu si despre Sfintii Inchisorilor.

alexandru petria martie 18, 2016 la 3:00 pm
e un protest penibil. nu am strop de simpatie pentru legionari si fascisti, dar nici pentru cei din banda Florian@company. o susțin pe oana.

Emil martie 18, 2016 la 3:30 pm
Din pacate cei care au contribuit cel mai mult la intretinerea atmosferei xenofobe si de extrema dreapta sunt tocmai cei de la Institutul National pentru Studierea Holocaustului prin atitudinea lor intoleranta . Dupa mintea lor ar trebui sa renuntam la toata elita intelecuala dintre cele 2 razboaie si la scriitorii din cei 50 de ani de comunism si sa citim numai pe Elie Wiesel. Probabil Nici Noul Testament n-ar mai trebui citit pentru ca si Isus a fost „antisemit"Nu?

Prof.dr.Nicolae M. Constantinescu martie 18, 2016 la 4:11 pm
Sunt consternat de intoleranta care a pus stapanire pe o buna parte din manuitorii condeiului. Nu trebuie sa se uite ca toti cei care suntem capabili sa ne exprimam gandurile in scris (mai rar prin vorba fiindca abonatii la talk-show-uri nu ne lasa) devenim formatori de opinie, fiindca ..nu-i asa scripta manent ! In urma cu cateve zile am auzit un distins participant la discutia despre Vintila Horia declarand -pe buna dreptate- ca oamenii pe care-i cinstim, dintre cei care nu mai sunt- ar trebui sa fie repere morale, pentru ca sa merite respectul nostru postum. De acord intrutotul cu aceasta afirmatie. Dar iata ca acum cateva luni am ridicat problema pastrarii / daramarii statuilor lui Alexandru Sahia si Teodor Neculuta din Parcul Carol. Sahia a fost un apologet al comunismului in cartea „URSS-azi" iar Neculuta a propagat ura de clasa cu o violenta iesita din comun. Aceiasi ura de clasa constituie materia prima si pentru nuvelele lui Sahia. Ministerul Culturii, caruia m-am adresat mi-a raspuns ca ambii au valoare literara si ca prin opera lor nu contravin legii 217 / 2015 !?! Pai atunci trebuie sa ne lamurim : exista oare doua etaloane pentru reperele morale? Sau de ce hate speech impotriva unor clase sociale nu ar trebui blamata la fel ca ura de rasa? Si toate acestea se datoresc evitarii unei discutii de fond, bazata pe fapte si pe marturii legata de raul mare pe care l-a adus comunismul in Romania. Fiindca jumatatile de masura fac mai mult rau decat bine. Eu cred ca as putea face fata unei asemenea discutii sine ira et studio dupa 80 de ani de viata.

 

Preda Mihailescu Cam cine sunt scriitorii la care se refera doamna Deleanu "dar atunci cînd scriitorii și în general intelectualii cu orientări de stînga sunt stigmatizați într-un mod absurd," - nu este democratic sa confuzi arena publica cu un spatiu al propriei fantezii. Sau dansa confunda "orientare de stanga" cu "preamaritori ai crimelor comuniste". Sunt doua trepte care se pot totusi distinge!

 

Prospectiv A-z .
Monica Lotreanu martie 18, 2016 la 4:25 pm
Nu sint de acord cu insailarea de motive semnata de grupul de intelectuali. Incercati sa nu mai cenzurati comentariile, caci nu inteleg de ce le permiteti daca va doriti „adeziune de nestramutat". Va inchipuiati cumva ca este intelectual doar acela care sustine o lege absurda si pernicioasa?

Roth Tiberiu martie 18, 2016 la 7:13 pm
Cred ca in Consiliul de Administratie a Televiziunii publice trebuie promovate personalitati din domeniul culturii care sa nu fi manifestat partizanate politice discutabile.Sustin opinia semnatarilor protestului
Roth Tiberiu martie 18, 2016 la 7:08 pm
Cred ca in Consiliul de Administratie al Televizunii publice, trebuie propuse persoane care sa nu fi manifestat partizanate politice discutabile.Sustin punctul de vedere al semnatarilor

Gabriel Plesea martie 18, 2016 la 7:51 pm

Mirat fiind ca protestul impotriva Oanei a fost semnat si de unele persoane care, cel putin pana acum, au oferit garantii de luciditate, ma rezum la a cita:

„Oare Liviu Antonesei, Carmen Muşat, Daniel Cristea Enache au consimţit la scriitura agramată şi ofensatoarea adresată nu numai Oanei, ci şi limbii române sau au fost duşi în eroare? Eu cred că cineva din Internaţională a scris. Iar în ceea ce priveşte PNL, Ludovic, îţi cer să fii bărbat!", a transmis Marius Ghilezan. – See more at: http://www.dcnews.ro/oana-stanciulescu-val-de-sus-inere...

 

 

Cazul Oana Stănciulescu. Ce spun Dan Puric, Radu Tudor și Cozim Gușă

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Prospectiv A-z .
Mariana Stancu martie 18, 2016 la 8:35 pm
O scrisoare jenanta din toate punctele de vedere. Printre multele intrebari pe care mi le pun in legatura cu ea si cu semnatarii ei, una nu imi da pace: oare de ce nu o semneaza si domnul Alexandru Florian?

Marcel Soviani martie 18, 2016 la 11:40 pm
N-am reusit sa identific intre obiectivele institutului E-W http://www.inshr-ew.ro/ro/despre-noi/cine-suntem.html nici un atribut definit ca „avem atributia sa arestam gandirea romaneasca".

Florin Croitoru martie 19, 2016 la 8:03 am
Domnilor protestatari democrați, vă reamintesc că în democrație trebuie să fie libertate de expresie nu numai pt voi ci și pt alții. Dacă vreți să băgați pumnul în gura altora ați încetat să mai fiți democrați și sînteți extremiști. Dacă unii vor să laude pe Zelea Codreanu, pe Radu Gur, pe Budha, pe Mahomed etc trebuie să aibă voie să îi laude și public.
Pe lista de semnatari sunt mulți cetățeni străini. Mi se pare obrăznicie ca aceștia să protesteze pt ceva ce se întîmplă în România.

 

 

Cine suntem?

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a fost constituit prin Hotărârea…

INSHR-EW.RO

 

Smaranda Dobrescu Cu cateva ore in urma aduceam in cadrul acestei discutii intr-un grup vecin argumente legale care sa justifice petitia. M-am gandit intre timp si am luat in considerare comportamentul tipic al politicienilor aflati in parg de alegeri. Un asemenea scandal iscat, cu implicatii importante in aparitia unei noi falii in societatea noastra framantata si incercata de resentimente nu-i aranjeaza. Cred ca vor retrage propunerea indiferent de stadiul finalizarii ei. Vor dori "sa-si recastige popularitatea" Politicienii nu folosesc principii in rationamente de obicei cu exceptia celui care tine de imagine. Printre argumentele folosite intr-o petitie pe care daca se initiaza eu o vad doar pentru abrogarea legii Florian se numara tocmai redundanta legiferarilor. Legea partidelor politice interzice inscrierea partidelor politice cu doctrina totalitara: comunista sau fascista. Ori ele ar putea fi singurele organisme cu putere executiva in cele doua cazuri de nedorit. Penalizarea simplilor cetateni inseamna penalizarea opiniei si a dreptului la libera exprimare.

 

Prospectiv A-z .
Care politicieni, care alegeri? 

Mi-e teama ca se complica inutil discutia. E nevoie ca cei care nu-s de acord sa se mobilizeze in sensul sugerat de dl. Preda Mihailescu. Ceilalti au facut-o deja!

 

Smaranda Dobrescu O replica nu strica chiar daca se remarca o noua falie. Dar, ea oricum exista. Intrebarea este daca cei din tara vor dori sa o sustina. FB-ul daca l-am consulta ne-ar oferi o informatie, poate..


Mihai Ion Turcu Legea Florian trebuie supusa unei critici constitutionale acurate , seci, si demontate in Parlament sau de catre Curtea Constitutionala. Apelurile nu au in an electoral efrecț. Problema nu este pe agenda electorilor, deci nu se poate castiga electoral ceva dar se poate pierde prin reactii cu legea Florian in mana prin actiuni ale "institutiei Alexandru Florian" insasi care a initiat legea. Nu va misca in acest moment cineva un deget. Pentru a exista sustinere publica a cui va incerca demontarea legii este nevoie de o campanie media. Campanii media eficiente poate face doar Antena 3 care insasi este in dicficultate cu nevoie de sprijin din SUA. In SUA nu stim cine va castiga alegerile. Atacul "intelectualilor" este apa de ploaie, o simpla zorzoana de care a avut nevoie motul institutiei Florian.Populatia este insensibila la scrisori si politicienii in acest moment sunt ocupati cu alegerile cu manevrele nu cu ideile.

 

Smaranda Dobrescu Am citit propunerea D-lui Preda Mihailescu si comentariul D-lui Mihai IonTurcu. Am mai urmarit si reactiile de pe FB. O astfel de cerere de abrogare a unei legi se face catre Guvern sau Parlament, cei care au drept de initiator. De obicei se imbunatateste o lege printr-un proiect de modificare, ocazie cu care legea initiala poate fi complet abrogata si refacuta radical ca forma. O parere diferita de cea a celor 50 initiatori in mod simetric ar trebui adresata sub aceeasi forma acelorasi adresanti, adica presedintilor PNL. 
Mai departe, argumentele D-lui Turcu mi se par corecte si realiste.

 

Preda Mihailescu Deci care este concluzia - sa fie lasati in pace ca sa dizolva singuri, sau este bine sa alcatuim o scrisoare deschisa in chip de replica, si impingand spre unica iesire normala, abrogarea acelei legi de guma, care este aplicata fals si unilateral.

 

Prospectiv A-z .
Mai intai Scrisoarea. Pentru abrogarea unei legi se cer alte resurse, care pot fi adunate incepand cu o scrisoare populara.

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z@ Evident, one by one - dar reaminteam ca este nevoie de un tel...

 

Prospectiv A-z .
Schita de raspuns:

Contestarea propunerii PNL pentru o noua membra a CA-TvR in persoana Oanei Stănciulescu arata doua lucruri:

1) Teama unora de a promova o femeie personalitate publica intr-o pozitie unde sa reprezinte un segment semnificativ si de aceea legitim al societatii romanesti intr-o institutie publica;
2) Folosirea abuziva a unei legi pentru a justifica blocarea reprezentarii. In alte cuvinte, deficitul de fond si forma al numitei legi.

Succes!

 

Smaranda Dobrescu A aparut o reactie!
http://lumearomaneasca.ro/.../scrisoare-deschisa-catre.../

 

 

Scrisoare deschisa catre PNL: Ramaneti loiali libertatii de exprimare, ramaneti…

LUMEAROMANEASCA.RO

 

Preda Mihailescu Deci ati avut dreptate, pe linie de partid a pornit reactia.

 

Mihai Ion Turcu Ambele scrisori "intelectuale" se pierd in emotional. Inca nu am inteles cine ce imputa candidatei propuse de PNL ?

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu Corect - cu diferenta ca in primul caz se face referinta la o lege care ea insasi ridica emotiile unora la nivel de lege!

 

Mihai Ion Turcu In clar atuncea, incriminarea vine din directia Florian si este i termenii legii de "apologie" a unor "legionari" ?

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ In clar, incriminarea isi trage siguranta din referinta la legea lui Florian. Daca este comandata de el, sau daca, cumva mai grav, o grupa de invidiosi din acel partid s-au gandit ca un atac pe baza legii Florian ar avea cele mai mari sanse de castig - nu stiu. Dar egal daca Florian a comandat-o, sau independent de el niste lingai s-au decis sa o foloseasca (sunt si amici ai lui pe lista, sa nu uitam!) - tot legea este problema!

 

Prospectiv A-z .
Preda, e o vorba pe aici, poti duce un cal la rau, dar nu-l poti fortza sa bea si apa!

 

Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu@ sunt inclinat sa accept varianta ligailor si coteria din lumea presei, mai la ea acasa decat in alta parte, dar cert se serveste de legea Florian. Legea Florian trebuie revizuita sau abrogata. De existenta acestei legi parlamentul este vinovat.De aceasta lege care nu poate fi aplicata decat pe sarite, dar pe sarite poate fi invocata, prin exact acest caracter este neavenita. Este un instrument de presiune si opresiune dupa interesul si voia cuiva la un moment dat.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Suntem de acord. Intrebarea este: este util, sau macar moral indicat, ca sa exista un text public, semnat de oameni la fel de reprezentativi sau nerepreazentativi, ca cei care au semnat celelalte scrisori, si care sa focuseze acest aspect novic si contraproductiv al legii. As spune, contraproductiv in primul rand si pentru scopul declarat al ei, caci nu obtii toleranta si deschidere prin incurajarea delatiunii. Este sau nu cazul unui asemenea text? Sau sa scrie ei Coja si cu Buzura ca au mai multa experienta in a fi haituiti?

 

Mihai Ion Turcu Articolul postat de FC este sec si la obiect.FB!

 

Preda Mihailescu Da. Asa este. De aceea a produs si reactii spontane de contraatac.

 

Prospectiv A-z  http://www.cotidianul.ro/legea-217-2015-antilegionara-se.../

 

 

Legea 217/2015 antilegionară se bate cap în cap cu „Raportul Final de…

COTIDIANUL.RO

 

Preda Mihailescu Da, exact, de asta vorbeam. Au fost deja lansati profesionisti ai internetului sa atace oamenii care comenteaza acest articol smile emoticon

 

Prospectiv A-z .
Dan Culcer martie 20, 2016 la 10:46 pm...See More

Petitie: "Parlamentul își încalcă atribuțiile constituționale, arogându-și calitate de Putere...

Către Avocatul Poporului În atenție directă a domnului Victor Ciorbrea, Acvocat al Poporuluii, și cu respectul cuvenit, vă cităm:

PETITIEONLINE.NET

 

Smaranda Dobrescu Sunt 118 semnaturi. Petitia ar avea nevoie de popularizare in continuare. Altfel, framantarile actuale de pe FB sunt inutile

 

Prospectiv A-z  .
1) boris.mehr martie 21, 2016 la 12:29 pm
nu mă miră poziția curat demagogică a vechiului dreptist Dan Culcer, a scris multe la viața lui, acum se repede la bietul Avocat al Poporului, care ar trebui să se adune un pic și să dea o replică ca un om aldemocrației sociale, nu rudimentare. Libertatea se apără prin legi, iar legionarii erau în afara Legilor de orice fel, morale, creștine, în afara umanismului. Cine este Oana? Un pion.

2) lucid martie 21, 2016 la 5:33 pm
Mehr Licht – Ja, mehr mehr – nein. Unde nu e simtul ridicolului si nici al masurii….

3) Dan Culcer martie 21, 2016 la 10:27 pm
Domnul Boris Mehr ar merita să fie reciclat ca să învețe cum se citește un text. Nu eu sunt autorul scrisorii către avocactul poporului ci Ioan Roșca. Cu opiniile căruia de altfel sunt întrutoul de acord, în privința diagnostucului de mai jos.
«Nu nostalgia faţă de legionari sau Ceauşescu e în joc acum, de fapt. Ci descurajarea sau încurajarea rezistenţei faţă de o dominaţie neocolonială»
Cred că merită să citez acum din finalul unei scrisori larg deschise prin care cercetătorul și militantul Ioan Roșca se adresa în 2015 unor intelectuali români.
«Nu dezertaţi simulînd că nu înţelegeţi ce se întîmplă. Nu nostalgia faţă de legionari sau Ceauşescu e în joc acum, de fapt. Ci descurajarea sau încurajarea rezistenţei faţă de o dominaţie neocolonială care va secătui ţara de resurse, va ucide autonomia României, va transforma populaţia într-o turmă docilă de sclavi inconştienţi, sau chiar în carne de tun.
Nu vă deranjează/priveşte sau nu vă convine să vă pronunţaţi? Aşteptaţi să vedeţi cum se termină noua rundă din ciocnirea dintre imperii? Credeţi că puteţi continua jocul la toate capetele, luneca decurcăreţ şi chiar pretinde lauri, fără riscuri? Că veţi mai avea credibilitate, dacă tăceţi acum? Chiar şi după ce veţi recepţiona această provocare/ somaţie directă, personală, explicită? Veţi susţine că problema pe care v-am pus-o nu trebuie tranşată pentru că e ceva în neregulă cu mine?
Sau veţi trata acest mesaj ca o invitaţie la limpezirea apelor, ieşind la timp de pe lista tăcerii/ruşinii, reacţionînd onest şi demn, ca români şi ca oameni liberi. Şi mă voi pomeni că regăsesc pe lista semnatarilor petiţiei, aproape toţi destinatarii acestei scrisori deschise… Ceea ce, avînd în vedere capitalul de imagine de care încă vă bucuraţi, ar putea conta.»
Ioan Roşca, 22 august 2015 (pentru cei ce nu ştiu cine le scrie:
http://www.procesulcomunismului.com,http://www.piatauniversitatii.com, http://www.ioanrosca.com )
Sunt dreptaci din naștere. Nu dreptist. Acesta este un cuvânt în curs de validare doar în vocabularul lui B.M.
Se vorbește și scrie despre valori. Se contestă valorile dreptei în numele falsul temei al aparteneței (unora) la mișcarea legionară. Denunțurile ce se practică acum seamănă vrajbă și divid în favoarea unor actanți sub steag străin.
Să mi se dea lista valorile stângii, ca să putem compara în liniște. Cine, dadaistul Tzara, membru al CC al PCF și declarat comunist până la moarte, chiar dacă staliniștii săi colegi l-au ostracizat pentru că a protestat contra intervenției sovietice în Ungaria, unde comunștii reformiști au încercat să facă printre primii un soi de național comunism, sub steagul fiului de bancher Georg Lukacs ? Lucrețiu Pătrășcanu? Gherea? Da, acesta da. Radu Florian? Roller? Haida, de!
Dan Culcer

4) boris.mehr martie 22, 2016 la 2:54 pm
Deși unii s-au agățat de numele Mehr, nu mă intimidează, nici dl. Culcer nu mă convinge cu un text care nu are nicio legătură cu subiectul – promovarea unei persoane care nu se sfiește să admire sf. tinerețe legionară și să atace activitatea unui om inflexibil în vederile sale anti-legionare, dr. Alexandru Florian. Dacă România va deveni o colonie a Vestului nu este decât vina noastră a tuturor, că nu știm dreapta măsură. Din brațele lui Stalin am sărit în brațele Unchiului Sam și ale Germaniei creștin-democrate. Să ne despărțim de trecut râzând, spunea ereticul Marx. Singura propoziție care îmi place la el. Repetăm la nesfârșit istorii curioase despre eroii și anti-eroii din trecut. Să alegem un Parlament de oameni valoroși nu analfabeți și furăcioși. Mersi pentru spiritul colegial al unora, numai bine.

5) Dan Culcer martie 22, 2016 la 6:05 pm
Că dl Marian Mehr nu vede legătura cu subiectul ține de redusa utilizare a sinapselor proprii Dlui Mehr. În cazul Alexandru Florian, ireductibilul adversar al «legionarilor», dincolo de motivațiile politice și comunitare, ireductibilitatea acestuia derivă și din salariu. Nu mă las nici eu intimidat de acuze, etichete, aluzii și legi strâmbe.
Subiectul disputei este cel subliniat de Ioan Roșca și relansat de mine aci, nu adeziunea, la tinerețe sau la bătrânețe, a unora la doctrina legionară sau neo-legionară. În schimb solidaritatea peste veac a internaționaliștilor deveniți monitorizatori, în numele propriului lor naționalism, este atât de evidentă că poate nici nu mai trebuie exemplificări.
Nimeni nu mă poate convinge că deciziile tribunalelor comuniste din România au fost corecte și pot sta la baza unei legi care se referă la ele ca la autoritatea lucrului judecat. Mai devreme sau mai târziu aceste sentințe vor fi casate. Cei care își bazează artefactele morale și politice pe astfel de pseudo-sentințe mi se par pur și simplu ridicoli. Nu merită decât milă, nu și acord sau înțelegere.

 

 

PROCESUL COMUNISMULUI - Repertoriu (catalog, portal) de…

PROCESULCOMUNISMULUI.COM

 

Prospectiv A-z .
6) boris.mehr martie 23, 2016 la 10:02 am
Când nu ai argumente clare și te ascunzi în spatele unui patriotism de culoare verde, devii agresiv și mă numești „redus" amice desident Culcer, care circulai prin Paris în 1984 ca orice băiat…sub umbrelă. Este? Cândva m-ai publicat în ASYMETYRIA, ai uitat, Engels, alt eretic nenorocit, spunea că uitarea este condiția reînvățării, reciclării, nu am spus gratuit – controversatul Dan Culcer. Alexandru Florian nu se zbate pentru salariu, asta ar face Dan Culcer probabil. Sunt destui care gândesc astfel. Este vorba de a apăra memoria victimelor unei tragedii incomensurabile- HOLOCAUTUL. Dar se pare că unii nu aud nimic, surdul nu aude decât ce dorește. Respect lupta anticomuniștilor reali, cer același respect față de victimele nazismului, fascismului, legionarismului. Fiecare evreu a pierdut rude în Holocaust, bunicii mei au fost asasinați pe Bug. Eu am scăpat, eram un copil, născut în același an cu Dan Culcer, care numai propria tragedie o cunoaște. Orb și surd, bietul om.

7) Dan Culcer martie 23, 2016 la 3:10 pm
Boris Marian Mehr este binevenit în paginile revisteihttp://www.asymetria.org Chiar cu textele în care mă face «patriot verde». Dle Mehr are dreptul să fie patriot albastru-alb? Nu am uitat că am publicat texte semnate de B.M., dimpotrivă am recitit recent și alte texte ca să îmi amintesc cu cine am de-a face. Utilizare redusă a sinapselor însemnă dificultatea sau refuzul dogmatic, poate oportunist de a face legături între fapte. Nu am scris că Boris Mehr ar fi redus mental. Nu cred așa ceva, dacă aș crede nu mi-aș da osteneala să discut cu dânsul. Dar toate astea sunt în afara subiectului.
LA subiect este recolonizarea României, distrugerea și vânzarea terenurilor agricole, reconstituirea proprietăților feudale sau paleo-capitaliste după lichidarea economiei României, care nu a fost o ladă de gunoi sau o grămadă de fier ruginit, cum se afirma în 1990 de către proști sau de către trădătorii intereselor colective (nu folosesc termenul interese naționale!) Pincu Sfartz, un colaborator al revistei evreiești online ACUM.tv,, inginer în România, a descris industriile în care a lucrat până la pensionare. Era mândru de ceea ce realizase el și colegii lui. Nu erau ruine.
Contest validitatea deciziilor unor tribunale așa-zis aliate, de fapt sub control comunist și sovietic. Implicit contest orice lege sau decret care socotește acele sentințe drept juridic valide. De ce ocolești subiectul Dle Mehr? Pe ce temei insinuezi Dle Mehr că eu aș lucra pentru bani, pentru cine de altfel? În vreme ce știm amândoi care este salariul lui Alexandru Florian și cine plătește. Nu insinuez nimic, Florian e lefegiu. Al ramolitului de stat al românilor sau al cui ? care se lasă jumulit. Nu vreau să contribui prin impozitul plătit de mine în România, nici măcar cu 1 ban, la întreținerea unui director al unui institut care, în loc să se ocupe cu studierea iudaismului (activitate perfect onorabilă), face poliție politică, face presiuni prin telefoane amenințătoare asupra unor instituții de stat, asupra unor directori de institute de cercetări, asupra Academiei Române etc. Amenințările bazate pe legea scelerată înfricoșează pe cei care au ceva de pierdut, funcții de pildă. Eu nu am nimic de pierdut ci totul de câștigat, adică libertatea de a-mi alege modelele. Și de a nu accepta anacronismele în judecarea faptelor istorice. Statul român pentru care lucra Mircea Vulcănescu nu era un stat prieten cu Germania nazistă (semnatara Pactului Stalin-Hitler, coautoare a Diktatului de la Viena) ci dușmanul acesteia, precum era și victima potențială a Sovietelor care, prin Partidul Comunist din România, lucrare pentru descompunerea României. Cei care lucrează în acest sens, inclusiv persoanele deja citate, sunt continuatoarele acestei politici dușmănoase, sub altă mască.
Putem discuta despre politica guvernelor Sima și Antonescu. Cu condiția să le analizăm în context și nu din perspectiva exclusivă a situației evreilor în România. În România nu trăiau și nu trăiesc doar evrei. Mai sunt și români, maghiari, secui, turci, greci, armeni. Tragica soartă a unor evrei din România, o minoritate, nu îngăduie nombrilismul practicat de această lege scelerată.
Mircea Vulcănescu este pentru mine un model de intelectual și patriot, chiar dacă asta nu-i convine cuiva. Și cei care ar vrea să mă împiedice să-i cinstesc public memoria îmi sunt dușmani. E clar? Cu asta am încheiat participarea la comentarea acestei scrisori de protest care pune, pentru mine, definitiv, pe lista neprietenilor toți semnatarii. Restul sunt sofisme. E vremea să alegem.

 

 

Asymetria. Revista de cultura, critica si imaginatie

ASYMETRIA.ORG|BY ASYMETRIA. REVISTA DE CULTURA, CRITICA SI IMAGINATIE

 

Prospectiv A-z 

Domnul Preda Mihailescu a facut un prim pas si a compus o schita de scrisoare deschisa ca urmare a discutiei noastre de aici:https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1090149124382001/

Mai jos includ textul acestei scrisori cu rugamintea de a colabora la transformarea acestei schite intr-un document pe care l-ati si semna. Un pas mic de literatura juridico-civica, un pas enorm pentru adevarata societate civila romaneasca.

 

Prospectiv A-z ‎ to Atelier *Grupul Prospectiv*

Doamnei Alina Gorghiu,

Domnului Vasile Blaga,

Copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal

Am fost şocaţi de ştirea desemnării doamnei Oana Stănciulescu, la propunerea Partidului Naţional Liberal, ca membră a Consiliului de Administraţie a Televiziunii Române.

Oana Stănciulescu s-a făcut cunoscută ca foarte activă în cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreapta din istoria culturii româneşti. Cu o consecvenţă, ce trebuie subliniată, jurnalista îşi face un crez din a reabilita, şi eroiza o serie de personalităţi de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană şi antidemocrată. Pe aceştia i-a declarat repetat „eroii noştri". Câteva exemple sunt revelatoare: la 23 februarie, acest an, într-o dezbatere la Realitaea TV, Oana Stănciulescu declara că Radu Gyr, cunoscut poet legionar, autorul imnului mişcării legionare, personalitate recuperată de Ion Antonescu, în regimul căruia a ocupat importante demnităţi şi scriitorul şi publicistul Vintilă Horia, cunoscut ca prohitlerist sunt „reperele ei morale". Şi, cu prestigiul câştigat întotdeauna de omul de pe ecran, recomanda societăţii româneşti să adopte aceste repere morale.

Doamna Stănciulescu a fost extrem de activă în combaterea legii 217, supranumită în media „legea antilegionară". Am aminti că această lege a fost propusă de parlamentari PNL, cu scopul de a împiedica propaganda extremistă din România. Doamna Stănciulescu, împreună cu alţi colegi 'întru credinţă' neolegionară au atacat brutal Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel", organism al Guvernului României şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului.

Nu este lipsit de interes să amintim forma de exprimare a doamnei Stănciulescu caracterizată prin agresivitate, autosuficienţă, minimalizarea adversarului de idei.

Considerăm că poziţiile publice ale doamnei Oana Stănciulescu contribuie la crearea unui climat politic şi moral insalubru şi sunt periculoase pentru democraţia românească. Ele sunt contrare opţiunii europene a societăţii româneşti, opţiune în care PNL a avut un rol important. Această opţiune este incompatibilă cu moştenirea fascistă.

Cu atât mai grav consideram că ar fi promovarea publicistei într-o poziţie importantă a Televiziunii publice.

Nu putem fi decat consternaţi de propunerea Partidului Naţional Liberal pentru completarea Consiliului de administraţie al TVR. Fie că îmbrăţisăm sau nu drumul politic al PNL, am văzut întotdeauna în acest partid o structură democratică importantă. Am crezut întotdeauna în compatibilitatea conceptelor de democraţie, europenism şi liberalism.

Să amintim că în istoria sa, PNL a 'beneficiat' de atenţia violenţei legionare, care l-a asasinat pe unul din liderii partidului, primul-ministru în funcţie, I. G. Duca.

Stimată Doamnă şi stimate Domnule,

Vă rugăm să luaţi în considerare, împreună cu organismele de conducere a PNL, retragerea propunerii privind desemnarea doamnei Stănciulescu în importantul forum al TVR.

Cu stimă,

Liviu Antonesei, scriitor, profesor, Universitatea "A.I. Cuza", Iasi

Ion Petre Barbos, Cluj-Napoca.

Stephan Benedict, publicist, New-York

Liviu Beris, PHD, presedinte al Asociatiei Evreilor Supravituitori ai Holocaustului

Maria Bucur, profesor, Indiana University, USA

Horia Bozdochina, PHD, istoric, Sibiu

Sorin Camner , inginer, Bucuresti, Romania

Gianina Cărbunariu, regizor

Alina Ciobanu, consilier in cariera, Universitatea Bucuresti.

Peter Dan, PhD Long Island University, New York

Caius Dobrescu, profesor, Universitatea Bucuresti

Irina Dragan, psiholog

Smaranda Enache, militanta pentru drepturile omului.

Daniel Cristea Enache, conferentiar, Universitatea Bucuresti

Bogdan Florian, lector universitar, SNSPA

Iulian Fota, PHD, expert in probleme de securitate

Andreea Gheba, doctorand, SNSPA

Mihai Dinu Gheorghiu, profesor , Universitatea "Al. I. Cuza", Iasi

Georg Herbstritt, istoric, Berlin

Mihaela Grancea, profesor , Universitaea Lucian Blaga"-Sibiu

Florin Iepan, regizor

Maximilian Marco Katz, MCA, Director Fondator al Centrului de Monitorizare a Antisemitismului

Macovei Elena-Irina, psiholog

Norman Manea, scriitor

Peter Manu, medic, profesor universitar, USA

Adrian Miroiu, profesor universitar, SNSPA

Andrei Klein, Cluj-Napoca

Werner Kremm, publicist, Timisoara

Marcu Flaviu Cristian, doctorand UBB, Cluj-Napoca

Iudita Muresan, conferentiar universitar pensionar, supravietuitoare a Holocaustului.

Carmen Mușat, conferentiar universitar, Universitaea Bucuresti, redactor-sef la "Observator Cultural"

Lucian Nastase-Kovacs, profesor universitar, UBB Cluj-Napoca

Adrian Niculescu, conferentiar universitar, SNSPA

Iulian Popa, PHD, cercetator, UBB

Serban Nichifor, compozitor, profesor universitar , Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti

Liliana Popescu, conferentiar universitar, SNSPA

Liviu Rotman, profesor universitar, SNSPA

Michael Shafir, profesor , UBB,Cluj-Napoca

Stefan Sienerth, istoric, Germania

Edit Szegedi, conferentiar universitar, UBB, Cluj-Napoca

Daniel Vighi, scriitor, Timisoara

Zoltan Tibori Sandor, conferentiar universitar, UBB-Cluj

William Totok, publicist, Berlin

Sebastian Toc, doctorand, SNSPA

Keno Verseck, jurnalist, Berlin

Claudia Zidaru, doctorand SNSPA

Cezar Gheorghe, jurnalist cultural, critic literar, eseist

Update: În urma publicării protestului, următoarele persoane și-au mai exprimat adeziunea:
Dinu Adam, scriitor, Bucureşti
Emanuel Copilaş, asistent universitar, Universitarea de Vest, Timişoara
Alina Dragolea, lector universitar, SNSPA
Zoe Petre, profesor emeritus, Universitatea Bucureşti
Marius Tabacu, directorul Filarmonicii, Cluj-Napoca
Michelle Kelso, assistent professor, Wahington University, SUA
Mihai Radu Predescu, inginer, Bucureşti
Cristian Vasile, Institutul de Istorie "N. Iorga"
Laszlo Alexandru, publicist, Cluj-Napoca
Gabriel Hancean, publicist SNSPA
Daniel Mihai, compozitor Constanţa
Andreas Gluck, inginer, Berlin, supravieţuitor al Holocaustului
Răzvan Paraianu, istoric, conferenţiar, Universitatea Tg. Mureş
Elek Szokoly, publicist, Tg. Mureş
Aura Cumita, jurnalistă, Berlin
Bianca Burţa-Cernat, scriitoare, România
Paul Cernat, profesor universitar, Universitatea Bucureşti
Victor Eskenasy, jurnalist, Frankfurt am Main

 

 

Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR -...

Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR -

OBSERVATORCULTURAL.RO

 


Reiau sugestia dela conversatia initiala:

Contestarea propunerii PNL pentru o noua membra a CA-TvR in persoana Oanei Stănciulescu arata doua lucruri:

1) Teama unora de a promova o femeie personalitate publica intr-o pozitie unde sa reprezinte un segment semnificativ si de aceea legitim al societatii romanesti intr-o institutie publica;
2) Folosirea abuziva a unei legi pentru a justifica blocarea reprezentarii. In alte cuvinte, deficitul de fond si forma al numitei legi.

 

Prospectiv A-z .
Dan Culcer martie 20, 2016 la 10:46 pm
Legea 217/2015 (Wiesel, Antonescu, Florian, etc.) nu este constituţională


Legea 217/2015 nu este constituţională

Domnule Ciorbea,
Vă semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională). Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe „culoarul" PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdisciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului
ATENTIE Puteti gasi o argumentatie completa si semna pentru continuarea consistenta a actiunilor anterioare promulgarii legii 217 la :
http://www.petitieonline.net/.../parlamentul_i_i_incalca...

Petitie: "Parlamentul își încalcă atribuțiile constituționale, arogându-și calitate de Putere...

Către Avocatul Poporului În atenție directă a domnului Victor Ciorbrea, Acvocat al Poporuluii, și cu respectul cuvenit, vă cităm:

PETITIEONLINE.NET