sâmbătă, 22 august 2015

Planul Greciei de crestere si recuperare a existat...

Planul Greciei de crestere si recuperare a existat... – 21 august 2015
Smaranda Dobrescu

Acum nu mai are nicio importanta daca Grecia a avut sau nu unul sau mai multe planuri de refacere a economiei. Acum poate e important doar pentru cei care sunt interesati de un adevar inutil...
"During the five months of negotiations that I was involved in, and prior to our government's cave-in following the 5th July referendum, the press was accusing our government in general and me in particular that "we had no plan for reforming Greece". When talking to the press, Eurogroup colleagues and troika representatives kept repeating, ad nauseum, that they "did not know what the Greeks were proposing".

The Greek Plan For Growth & Recovery: Two Documents Tabled In May And June 2015

Now that Greece's Third Memorandum of Understanding has passed (see here for my...

socialeurope.eu|De Yanis Varoufakis

  Preda Mihailescu In articolul aparut scurt dupa ce si-a dat demisia, era si mai vocal si deslusit, explicand cum toate propunerile lor concrete erau sufocate, ca nu se vrea detalii ci intregul, apoi pe dos - ca, pe scurt, Schaeuble avea drept singur scop sa poata sa spuna ca nu au facut Grecii nimic. Sic transit. Cel mai important mi se pare avertismentul sau, ca ceea ce li s-a facut lor, poate sa pasca si tari ai mari, daca se complac in a accepta situatia.

 

  S.D As spune:" Incercati fara imprumuturi, fara privatizari suplimentare dictate de altii, fara aderare deocamdata la euro." Evident, ca sa ma aflu in treaba! emoticon smile

P.M  Poate nu! Butterfly effect!

S.D  "C'est là que nos opinions divergent. Alexis [Tsipras] considère que cet accord est l'alternative au "Grexit" de Schäuble, moi je considère que ce mémorandum fait partie du plan de Schäuble [de sortie de la Grèce de la zone euro]."

http://tempsreel.nouvelobs.com/.../yanis-varoufakis-nous...

 

Yanis Varoufakis : "Nous avons trahi la grande majorité du peuple grec !"

tempsreel.nouvelobs.com|De Par L' ObsVoir tous ses articles

  P.M  Nu vi se pare ca ceea ce omite sa spuna Varoufakis, cand afirma aceste opinii aparent antagoniste intre el si Tsipras, este faptul ca amandoua variantele mergeau in directia lui Schäubele. Ca in aceea caricatura: alege pe care intrare vrei sa intri la abator, poti alege - stanga, dreapta?

 

  S.D  E posibil ca cei doi sa fi anticipat blocajul si ca sa nu se piarda complet scorul stangii sa se fi despartit in idei la timpul potrivit pentru ca fie unul, fie celalalt sa preia votantii si ce a mai ramas din Syriza. Poate au dat cu banul. Desi, cel coerent a fost intotdeauna Varoufakis, nuTsipras.

P.M  Tsipras este politician, Varoufakis pare mai profund. Eu insa ma refeream la faptul ca nu exista alternativa la Grexitul lui Schäuble, de nici o parte. Este obstinat domnul Schäuble.

S.D  Cred ca Varoufakis a stiut de mult ca indiferent pe ce poarta intra la abator... Mai cred ca un pusti de 33 ani trebuia sa-si depaseasca teribilismul care l-a bagat intr-o capcana de neiesit din ea. .Au amanat prin acest al treilea acord falimentul.

P.M  Este interesant ca Varoufakis se pregateste sa dezvaluiasca discutiile din grup, de indata ce nu va mai fi sub interdictie formala. Si pare ca are de gand sa gaseasca un cadru european in care sa activeze...

P.M  Acum vad ca Tsipras a demisionat, si fac alegeri anticipate. Doamne, ce ma gandeam in iarna ca va fi jocul Europei pare sa se fi realizat destul de intocmai - au folosit simpatia populara, ca sa isi realizeze scopul si ... gata!

S.D  E posibil ca cei din Syriza care nu au fost de acord sa voteze minunea de acord in Parlament sa si-l aleaga sa sef. L-as vedea abdicand de la cauza grecilor daca ar deveni un birocrat oarecare european.

De aseara am postat despre demisia Guvernului. Tsipras a declarat :"Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord",

De ce demisia?

De ce demisia? – 20 august 2015
Smaranda Dobrescu

"Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord", a subliniat Tsipras.

Tsipras a anuntat demisia Guvernului in seara asta si alegeri anticipate.

  S.D  " « Le mandat que j'ai reçu le 25 janvier a atteint ses limites », a-t-il déclaré, ajoutant qu'il voulait « soumettre au peuple grec tout ce que [il a] fait, afin qu'il décide de nouveau ». « Vous déciderez avec votre vote si vous approuvez l'accord ou non, et qui peut mener les réformes nécessaires », a dit Alexis Tsipras, avant de solliciter à nouveau la confiance des électeurs pour mettre en œuvre son programme. « En ces heures difficiles, ce qui importe le plus pour notre pays est la démocratie. ».
En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/.../alexis-tsipras-annonce-sa...

 

Alexis Tsipras annonce sa démission, vers des élections anticipées en Grèce

lemonde.fr

  Mihai Ion Turcu Tineri. A vrut sa negocieze in forta dar n-a indraznit sa mearga pina la capat. Solutia era sa mearga pina la capat daca a ales aceasta cale. Nu poti fi intelept si radical concomitent cum nu poti fi tanar si batran concomitent.

  Alexandru Botu Mai curand sfatuitorii intelepti au fost obligati sau plictisiti si au ales sa-l abandoneze. Ei nu au avut radarea de a-l sustine, de multe ori intelepciunea este mai avida de rezultate imediate decat pragmatismul. Poporul grec nu poate iesi din cercurile care-l inconjoara, asa cum, pe rand, candva si alte popoare se vor obisnui sa traiasca.

Misterul statuilor dacilor din Roma -

Misterul statuilor dacilor din Roma – 18 august 2015
Smaranda Dobrescu

Muzeele Romei sunt pline de statui nestiute de daci. Infatisarea lor reprezinta, insa, un mister. Invinsii au figuri de invingatori si decoreaza cele mai importante monumente romane. Admirati de zeci de mii de vizitatori, dar uitati total de urmasii lor din Carpati, dacii din Vatican si de pe Arcul lui Constantin ii lasa repetenti pe istoricii nostri

INTELect si ARTa: UN MISTER ISTORIC, STATUILE DACILOR DIN ROMA

pentru cap si pentru inima, peromaneste sau in original, fara prescriptie peromanesteda click aici pentru cele folositoare mintzii si inimii, deopotriva

intelart.blogspot.com

  Mihai Ion Turcu Am in biblioteca un volum de lux "Getica", a ilustrului Vasile Pravan, (pe care l-am si citit) irtoriografie romantica captivanta. Un neprieten al romanilor m-a facut atent la un moment dat ca nu neaga cineva existenta si gloria dacilor sau pe aceea a romanilor, ambele bine documentate, contestata este istoria romanilor.

 

  S.D  Mai e mult pana departe...

 

  M.I.T  Depinde de viteza de deplasare....

  Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ " contestata este istoria romanilor." Importanta remarca! Neprietenii au resurse cameleontice surprinzatoare pentru cei sedentari ce isi trag resursele din firesc. Miscarile convulsive pentru a-si inventa o istorie mereu noua - veche sunt impresionante. Recent discutam cu unul, caracter introvertit studios si de loc agresiv in fond. Care imi explica cu toata convingerea cum niste "invatati englezi si americani [ ghich de ce origine ] au dovedit prin studii ...lingvistice, ca limba Maghiara nu s-a putut decat desvolta in ... " desigur, ati ghicit, in arcul Carpatin. Si stiu si cand, cam in urma cu 4000 de ani (datare lingvistica!), dupa care au migrat spre est si inapoi spre vest. Dovada? Pai ramura masagetilor care se numeau Dahii sau Daoii erau Masageti, dar de fapt niste Sciti, care desigur, erau Maghiari. Au loc acolo niste asociatii fantastice! Cine stie cand vor reaparea cu pretentie de stiinta, la fel ca Rössler in urma cu 150 de ani...

  M.I.T  Istoriografia nu este stiinta exacta, uneori nu este stiinta de fel. Exista totdeauna o intentie politica care ordoneaza informatia dupa interes.Studiile de genetica, stiinta biologica foarte exacta, au aratat ca ungurii sunt popor european, limba este finica cu adaos turcic cu precizare cand si unde.Patrunderea in bazinul carpatic este documentata istoric. Patrunderea in Transilvania este documentata istoric. problematica in secolul al XIX-lea a inceput sa fie legitimitatea ungara in Ungaria Mare, ei fiind minoritari. Principiul legitimitatii invingatorului militar si organizatorului de stat intr-un areal adus sub autoritatea militar-politica incepuse sa fie contestata ca legitimatoare. Se adoptase si criteriul demografic ca util in trasarea granitelor statale. de aici a rezultat politica furibunda de ungarizare a locuitorilor neunguri ai Ungariei Mari, slavi, romani, germani, secui, care n-a avut succesul scontat dupa care Ungaria Mare s-a redus la ce este, criteriul demografic devenind preeminent. Rescrierea granitelor se produce de regula dupa un mare razboi. Exceptie face UE care se proiecteaza ca stat federal , entitate politica statala. In cazul reusitei (?) statele natiune devin Landuri, cu relativa autonomie administrativa.In cazul Romaniei coeziunea politica a actualului stat national va scadea. Proiectiv actuala minoritate ungara se pregateste sa prevaleze in exercitiul de putere zonala in Transilvania. Teoretic n-ar fi posibil fiind minoritate si in Transilvania. Majoritatea romaneasca dupa perioada comunista care a subpresat brutal ce tinea de "national" ca fiind "nationalist-fascist" de fapt in interesul stapinirii sovietice asupra statelor satelite din Blocul Sovietic, este mai slab struturata decat minoritatile. Ideal ar fi ca toti transilvanenii sa se considere transilvaneni si sa coopereze eficient in interesul zonei. Partea proasta este ca ungurii revendica statutul de "autori" ai Transilvaniei si "drepturi de autor" traduse sub forma unor privilegii, unul putand fi paritatea, care nu rezulta din alegerile posibile. Pina una alta toata Romania este invadata de capitalul strain care cumpara inculiv teritoriul, si va avea in fapt puterea restul fiind decor.

P.M  Mihai Ion Turcu @ Asa se pare, da.

P.M  Am intalnit in urma cu un an sau doi acest interviu. Deci deja un element suplimentar - desi nu era pe acelas site, erau aceleasi imagini, aceeasi teza. Pare ca nu s-a miscat deci mult intre timp!

O alta intrebare este - cum a fost primita lucrarea la Sorbona, ma frapeaza ca nu se vorbeste de loc despre aceasta intrebare fireasca.

  S.D  Voi face o mica cercetare daca am elemente. Si pe mine ma intereseaza. Ceea ce pot spune din observatiile mele este ca prezenta atator daci la Roma, importanta care li se acorda, respectul de care sunt inconjurati imi par niste manifestari unice ca valoare.

 

  S.D  Am gasit teza lui care poate fi descarcata. Pe baza studiului sau Velcescu a ajuns membru coresondent al Academiei.: http://www.academia.edu/.../Les_Daces_dans_la_sculpture...

 

Les Daces dans la sculpture romaine . Étude d'iconographie antique,...

academia.edu

  S.D  Ca o concluzie nu stiintifica, dar de fina observatie a tezei sale este aceea ca aceste statui, deşi au fost făcute de învingători, îi glorifică, de fapt, pe învinşi.

P.M  Exista o intreaga literatura din pacate profund conspirationista, care insista asupra unui rol ingropat de istorie, al Dacilor. In suportul acestei teorii se aduce faptul ca "de bello Dacico" nu s-a conservat in nici o forma, ulterior fasciculele despre Daci din cel putin patru-cinci istorii ale Romei scrise in antichitate au disparut...

Pe Limesul lui Adrian exista, parca la intarirea a 16-a, o garnizoana stabila dacica. Am vrut sa cumpar o cartea aparuta la Cambridge numai despre aceasta intarire - dar era epuizata

Sunroof Project

Sunroof Project – 18 august 2015
Smaranda Dobrescu

Sunroof project
"Sunroof uses Google Maps to model how much sunlight hits a given property, estimates how much rooftop space is available for solar panels, and then calculates the projected cost and savings, depending on whether the solar panels are leased, bought with a loan, or purchased outright. The tool also connects consumers with solar installation and finance companies like Sunpower and Sun Edison."

Google's Project Sunroof makes it a lot easier to get solar power on your house

By measuring your roof from space.

qz.com|De Mike Murphy

  Preda Mihailescu Bune idei are google. Pacat ca devin asa usor monopol!

 

  Draghi Puterity Apropos, cand mi-am comandat eu "acoperisul solar" in 2012, firma care mi l-a montat mi-a trimis o prima estimare tot bazat Google Earth emoticon wink

 S.D  Google are preocupari multiple si informatii destule despre preferinte, etc. Acelasi lucru l-am constatat azi cu privire la interesele RCS&RDS care s-a lansat in distributia de energie electrica, fara sa se stie precis daca are sau nu aprobare. Firma e a unui clujean putred de bogat. Cum s-a tot extins in ultima vreme si poate discuta eventual si politic ce anume canale sa introduca/sa scoata, distributia de energie spre cartiere rezidentiale poate fi facuta la felde selectiv. Poate sunt prea suspicioasa emoticon smile

 

  D.P  Faptul ca are o retea (f. performanta) de comunicare ii va permite si sa regleze eficient reteaua electrica.

Insa in alta ordine de idei, ai dreptate, puterea corupe. Ar trebui limitata puterea unei corporatii.

  P.M  Cu Google in Germania se tot incearca. Ultima stire derutanta pe care am citit-o, este ca cerceteaza un fel de tatuaje electronice, cu care sa ii ademeneasca pe adolescenti in joc, implantandu-le te miri ce sub piele!

  S.D  Ar fi destul de odios sa o faca fara stirea lor. Parca ar avea asa, o alura de zvon.. Si apoi, intr-o luna cu un mic efort , tu, Googgle poti afla espre adolescentul care are un computer in retea, cam tot ce iti doresti..emoticon smile

  P.M  Smaranda Dobrescu @ Cred ca am fost prea vag. NU - intentia merge in directia unelte de identificare "meta-biometrice", si tot tacamul. You are what your chips says you are. O chestiune cu care cu timpul sa se obinsnuiasca tot omul, ca o usurarea a vietii, si daca mai exista in circuitele acelea si niste detectoare de pozitie si alte magarii - asta, la inceput nu se va sti, sau poate chiar nu va fi cazul. O tranzitie...

  Smaranda Dobrescu Parca era mai bine in epoca mazurcilor,:
Sokolov, Chopin si modul lor special de a interactiona, sau de a se urmari emoticon smile (nu stiu de ce m-am gandit la mazurci si nu la polci, menuette, etc...)(

https://www.youtube.com/watch?v=dBfXz1iRsxw

Chopin Mazurka Op63 3 Sokolov

youtube.com

  D.P  Intr-adevar, ne indreptam spre "omul transparent" despre care cateva corporatii vor stii totul. Asistenta "Cortana" de pe Windows 10 se uita peste tot pentru a intelege cine esti, ce preferinte ai, s.a.m.d. Identitatea ta insa nu e stocata local, pe calculatorul tau, ci pe serverele Microsoft.

  S.D  Draghi, deocamdata nu le pot oferi decat Windows 7. Baiatul meu care deja are peste tot W10 e de parere ca la felul meu de a scormoni Internetul tot timpul e mai sanatos sa nu-mi schimbe niciun sistem de operare. Capacitate hard am, grafica, am, ce-mi mai trebuie?:-)

  D.P  Baiatul tau are dreptate. Poate incerci si Linux. Ubuntu e destul de user friendly.

  S.D  E adevarat ca la documente Word s-ar putea imbunatati ceva. Si el m-a intrebat despre acest Linux Ubuntu. Sa vedem. Poate ridic ceva pretentii pentru un alt  computer emoticon smile emoticon smile

  D.P  In general Linuxul lucreaza mai "fluid" decat Windowsul chiar si pe computere mai vechi. Pentru Word & Co., incearca Libre Office. Nu e chiar 100% compatibil insa daca nu faci ceva complet exotic cu scripturi s.a.m.d. s-ar putea sa ajunga.

  P.M  Am citit recent undeva o lista de indicatii care ajuta sa restrangi capacitatea W10 de a spiona. Ele fac parte din lista neterminanta de optiuni, care trebuiesc descoperite si activate...

  S.D  Actiune si reactiune. Destept lucru!

Obama si-a dat aprobarea..

Obama si-a dat aprobarea... – 18 august 2015
Smaranda Dobrescu

Ne-am fi asteptat ca aspectul climateric din acest an si in special din vara sa puna pe ganduri decidentii si sa ia macar unele masuri de precautie din cele listate si cunoscute. Din nou corporatiile si profiturile acestora prevaleaza asupra conditiei Pamantului.
"After years of accidents, Shell today (Aug. 17) received a final okay to drill for oil in the depths of the Arctic Ocean north of Alaska. The approval from the Obama administration means that Shell can drill deep under the Chukchi Sea in an area that may contain as many as 15 billion barrels of oil."

Obama is allowing Shell to drill for oil in the Arctic

The European oil company overcomes objections regarding its equipment.

qz.com|De Steve LeVine

 Delia Bogdan nici nu stiu ce pot comenta! deja s-a spus si demonstrat totul! nu degeaba spunea buni ca "banul este ochiul ..."!

 

  Draghi Puterity Daca e nevoie sa aparam "lumea libera" de rusi, nu mai conteaza ca distrugem clima planetei. emoticon wink

  D.B  nu inteleg...asa gandesc ei sau dvs?

 

  S.D  D-l Draghi Puterity a exprimat punctul de vedere al americanilor care au autorizat noile exploatari de la Polul Nord emoticon smile

  S.D  Iarta-ma Draghi ca am raspuns eu, dar Delia inca nu stie, fiind o pretioasa prietena mai noua ca in grupul nostru de prieteni nu au loc decat cei cu atitudini normale!

  D.B  pai, cred ca ar trebui sa se teama mai mult de altii, mult mai puternici financiar...stiu ca americanii s-au temut permanent de "comunism", nu intotdeauna fiindu-le clar ce inseamna ...cred ca nici acum nu au invatat lectia. Multumesc Smaranda Dobrescu, raspunsul tau mi-a fost de folos mie, in primul rand!

  S.D  Cred ca americanii se tem acum mai putin de comunisti-unde ii mai gasesti?- cat de pierderea locului de prima putere economica si militara a lumii si a sferelor de influenta.

  D.P   Delia, in lipsa unor taguri care sa arate ironia atunci cand ea e in scris, am folosit un emoticon prin care speram ca o voi putea sugera. Smaranda, multumesc pentru completare, am fost offline o vreme (ma intreb cand o sa devina asa ceva ilegal emoticon wink ).

  D.B  Nu am dorit sa aduc ofensa nimanui...imi cer scuze daca asa s-a inteles!

D.P  Nu e nici o suparare, Delia!  emoticon smile

"Cautati alt soldat mort ...."

„Cautati alt soldat mort..." – 15 august 2015
Smaranda Dobrescu

"Căutaţi alt soldat mort acolo şi daţi podului numele acestuia! "
Cat ne-am fi dorit ca aceasta lege care suscita deja destul interes si naste controverse puternice, sa nu se aplice intr-un mod lipsit de intelepciune! Iata ca nu va fi asa si au inceput deja sa aibe loc acte lipsite de sens sau logica

Ambasada României refuză ca podul unde a murit să poarte numele Ion Şiugariu

Ambasada României refuză ca podul unde a murit să poarte numele „Ion Şiugariu"

cotidianul.ro

 Octavian Lupu Această temă am mai abordat-o pe wall-ul d-nei Nedeea Burca. Cred că a venit timpul pentru acțiune civică care să genereze acțiune politică. Altfel cădem în ridicol.

 

  Smaranda Dobrescu Exista o comunitate evreiasca in Romania in mare parte reprezentata de Institutul Elie Wisel. Poate ca acel Consiliu al Institutului care s-a strans in jurul conducatorului Florian nu ar fi fost rau sa se consulte si cu alti evrei din tara, care traiesc in normalitate de ganduri si sentimnte cu poporul roman, care se considera parte din acesta. Daca ar fi facut-o poate ca resentimentele romanilor care nu existau nu ar fi fost provocate. Iata ce spune Liviu Ornea cu aleasa intelepciune:
"Mi-e teamă să nu se ajungă la exagerări scandaloase (exemplele de aplicabilitate a legii pe care le-a dat Alexandru Florian: placa lui Nichifor Crainic pusă de Academie şi bustul lui Mircea Vulcănescu – are şi stradă – sînt cel puţin neinspirate şi dau apă la moara celor care văd condamnarea legionarismului drept o acţiune antiromânească, eventual impusă din afară, expresie a intereselor evreieşti). "
http://www.observatorcultural.ro/.../2015-o-lege-inutila...

217/2015 – o lege inutilă - Opinii - Observatorcultural.ro

observatorcultural.ro

  S.D  Ca să aplici această lege, trebuie, printre altele, să rezolvi complicata problemă a separării biografiei de operă – artistică, ştiinţifică. Cine se va încumeta s-o facă?

Vasile Mândroviceanu Dar de cand isi permite Ambasada Romana sa se amestece in treburile interne ale Slovaciei ? Si dece slovacii isi pierd timpul cerand aprobarea unor ageamii ?

Declaratie de intentie

Declaratie de intentie – 21 august 2015

Adrian Severin

In cursul ultimelor zile am avut dificultati cu intrarea sau plasarea unor texte pe pagina mea de FB. Din aceasta cauza am participat cu greu la dezbaterile care au avut loc aici, in unele cazuri neputand participa deloc sau nefiind in masura sa citesc interventiile altora. Sper ca am reusit sa rezolv aceasta problema si am revenit in dialog.

Ma folosesc de acest prilej pentru a face sau repeta cateva precizari.

1. Doresc ca pe pagina mea dezbaterile sa fie substantiale, argumentate, civilizate si cu referire la tema pusa in discutie. Initiind sau gazduind aceste dezbateri, eu unul urmaresc sa definim corect problemele si sa gasim solutii iar nu sa cautam vinovati. Urmaresc ca prin schimb de argumente sa participam cu totii la proiectarea si construirea unui viitor mai bun iar nu ca eu sa obtin confirmari neargumentate care sa imi ofere satisfactia unor emotii pozitive de moment. De asemenea urmaresc ca intr-un moment dificil pentru tara noastra, pentru pacea lumii si pentru idealurile dreptatii si libertatii, sa ne unim pe deasupra granitelor ideologice, politice, sociale si temperamentale spre a cladi un viitor comun mai bun, dincolo de trecutul care poate ne desparte si de prezentul care cu certitudine ne apasa. De aceea nu voi tolera pe aceasta pagina grosolaniile si impolitetea, mai ales atunci cand sunt adresate nu mie ci altor persoane care cu buna credinta intra in dialog. De asemenea voi limita divagatiile si devierea de la subiectul discutiei, cu precadere atunci cand se muta accentul de la dezbaterea ideilor catre desfiintarea persoanei care le-a formulat. Chiar si gura pacatosului poate rosti adevarul. Dupa cum orice pacatos se poate indrepta, indreptarea iar nu pedepsirea lui trebuind sa fie dezideratul principal.

2. Constat ca unii dintre cei care mi se adreseaza o fac pornind de la presupunerea ca eu as dori sa obtin adeziuni si aderenti care apoi sa se transforme in voturi. De aceea unii cred ca aflandu-ma pe pozitia solicitantului (de voturi) ar trebui sa le accept insultele, aroganta si acuzele nefondate. Vreau sa o spun raspicat ca si de as astepta voturile interlocutorilor mei nu as accepta sa ma raportez la acestia intr-o pozitie nedemna. In realitate insa nu intentionez sa mai cer votul nimanui. Nu fac parte din nici un partid si nu am in vedere sa ma prezint la nici un fel de alegeri. Daca cineva va dori sa faca apel la mine, este cu totul altceva. Eu nu voi mai cere nimanui sa ma aleaga. Tot ceea ce mai sper sa realizez este sa ofer experienta mea pentru a permite repararea sau evitarea greselilor care s-au facut si de care intr-un fel sau altul ma simt responsabil. In acest sens ma simt dator sa spun lumii adevarul (atata cat il pot percepe eu) in legatura cu timpurile pe care le-am trait sau le traim. Iata de ce nimeni nu trebuie sa se astepte la replici ipocrite sau menajante din partea mea.

 Mugur Gheorghiu , Ionut Milcov, Cristi Cristi apreciaza postarea

 

 Mihail Tudorache Cine si de ce cauzeaza tuturor astfel de dificultati ?!!Mie mi se blocheaza calculatorul automat cand incep sa scriu ceva legat de justitie.Atentie,azi se rejudeca,in mod fraudulos,cazul Rarinca.El are deja o hotarare definitiva,care a fost abuziv anulata!??

  George Halarescu Și care este problema dacă prin aceste poziții publice solicitați sprijin popular pentru unele proiecte? Eu văd legitimă solicitarea de sprijin pentru implementarea unor politici care să corecteze greșeli care aduc prejudicii poporului român. Și până la urmă ce poate fi mai util și mai democratic dacă nu acest demers de semnalare a derapajelor din societate? A solicita voturi și încrede într-un exercițiu democratic legitim este un model de urmat și nu de blamat.

  Dan Pachiţu Excelență, se pare că trăim vremurile în care știința a ajuns atât de sofisticată, încât are dreptul să judece singură dacă o entitate umană poate să publice un articol emoticon smile

  Dumitru Romeo Poate reusim mai mult ! sa ne pune mai multi la dispozitia cetateanului Roman cu experienta si ezpertiza pe care am dobindit-o! Pina acum se pare ca tot ce s-a facut in tara asta nu a servit acestui popor ! Pote nu e prea tirziu ! emoticon angel Sa incercam !

Nacu Laurentiu Mihael Va apreciez pozitia exprimata la punctul 2! In ceea ce priveste punctul 1, va rog sa nu uitati ca solutiile sunt menite sa corecteze deficientele aparute, de cele mai multe ori, in urma unor greseli. Iar acestea au niste autori, nu apar spontan! Noi, "geanta latina", temperamentali si ironici, ne mai suparam si pe autori. Si ne exprimam dupa cum ne duce capul, cand subtil, cand mai din topor. Speram sa nu producem domniei voastre, neplaceri. Am onoarea sa va salut!