luni, 3 aprilie 2017

FMI se ofera..

FMI se ofera.. – 10 martie 2017

 

Dinica Roman shared a link.

Bucurestiul vrea sa impace si capra si varza sau e plin locul de nauci? Ultimii intrebati ar trebui sa fie FMI si BM. Sa se inceapa cu fondurile suverane: norvegian, chinez, arabesti...

"Fondul Monetar Internațional va consulta Guvernul Grindeanu în privința a trei proiecte: insolvenţa persoanelor fizice, crearea Fondului Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii și restructurarea companiilor din portofoliul Ministerului.

Joi, 9 martie, la Ministerul Economiei, a avut loc o întâlnire între Mihai Tudose, ministrul Economiei şi delegaţia FMI, condusă de Reza Baqir, și pe discuţiilor s-au aflat: priorităţile ministerului, Fondul Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii şi principiile implementării guvernanţei corporative, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei. "Ne dorim o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experienţa dumneavoastră în structurarea Fondului. FSDI, proiect pilon, va acţiona ca un instrument prin care vor fi finanţate programe de investiţii în domenii precum infrastructură, energie, agricultură, sănătate şi în orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie şi o creştere a performanţei şi eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societăţii", a i-a spus demnitarul român șefului delegației
FMI.

În ceea ce priveşte implementarea prevederilor OUG 109/2011 aprobată prin legea 111/2016 privind guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, ministrul Tudose a spus acest proces a fost deja demarat la companiile din portofoliul ministerului, ţintă fiind că anul acesta se fie finalizat pentru toate societăţile, exceptând industria de apărare. De asemenea, s-au stabilit grupuri de lucru mixte în vederea consultărilor în cele trei proiecte menționate."

www.cotidianul.ro

COTIDIANUL.RO

 

Dinica Roman Gusti-Bus
+26
Un dar otravit. Ignorati-l.

Varvara @ Gusti-Bus
+1
Nu este dar, e prestatie contra plata.Intr-un fel sau altul suntem datori FMI, iar de data asta nici nu stim care este pretul, e mai tare decat pana acum.Se impune termenul 'pleasca'. Alminteri cuvantul 'transparenta' are o sonoritate placuta.


Leon
+22
Cand o sa avem si noi un guvern care sa ii de afara pe acesti escroci cu gulere albe de la FMI si sa le inchida birourile odata pentru totdeauna?

 

Smaranda Dobrescu Nu stiu daca la concurenta, dar la indigo fata de propunerea din Ianuarie a Bancii Mondiale se inghesuie si FMI-ul pe aici. Daca va fi sa luam un imprumut pentru know-how sau idei de restructurare/privatizare, acesta ne va costa probabil mai mult decat am putea sa investim noi cu Fondul suveran de investitii in tot atatia ani cat vom rambursa. PSD-ul trebuie sa trateze acest fond in termenii programului de guvernare. Este poate unica prevedere de dezvoltare a economiei. Sa nu o transformam intr-un imprumut cu termeni impusi!!
http://www.mediafax.ro/.../banca-mondiala-interesata-de...

 

 

Banca Mondială, interesată de structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi…

MEDIAFAX.RO


Dinica Roman Adica, oficial vorbind, Romania tot priponita ramane.

 

Doina Nicolescu Priponirea sau nu este optiunea noastra. FMI a intrezarit o oportunitate in beneficiul ei si putin ii pasa de beneficiul nostru.

Contrastul perceptiv si concesia reciproca

Contrastul perceptiv si concesia reciproca – 8 martie 2017

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.

 

Gheorghe Piperea

March 8 at 8:51pm

Pour les connaisseurs... 
Si pentru cei care vor sa decida liber si rational :

"Contrastul perceptiv şi concesia reciprocă pot fi combinate, pentru un mai mare grad de succes al persuasiunii. Iată o poveste aparent comică redată de Robert Cialdini şi atribuită de acesta scriitorului Leo Rosten. Harry şi Sid erau doi fraţi croitori. Harry era cel care, de regulă, lua măsurile clientului. Sid îşi făcea de lucru în spatele unui perete despărţitor, jucând rolul taciturnului priceput, dar misterios. Harry era vorbăreţ şi se prefăcea că e surd. În timp ce îi lua măsurile clientului, trăncănind de zor, îl întreba pe Sid care ar putea fi preţul costumului aflat în lucru. Sid, cât ziceai că ar costa costumul? Patruzeci şi doi de dolari, Harry, nici mai mult, nici mai puţin. Nu vezi că e o frumuseţe de costum de lână? Cât ai zis, Sid? Patruzeci şi doi de dolari, Harry! Şi Harry, întorcându-se către client - a zis douăzeci şi doi de dolari. Majoritatea clienţilor se grăbeau să plătească preţul "ieftin" şi se grăbeau să părăsească croitoria, amuzaţi de aşa-zisa surzenie a lui Harry, având grijă să fugă din prăvălie mai înainte ca Harry să îşi dea seama de "greşeală". Doar că aşa-zisul dialog al surzilor era o scenetă bună de păcălit naivi. Cam asta a fost regia din 2015-2016 cu creditele Prima casă – luaţi acum credite, că mai târziu s-ar putea să se scumpească".

http://www.cotidianul.ro/concesia-si-contrastul-perceptiv-…/

 

 

Concesia şi contrastul perceptiv

Concesia este o renunţare, o cedare benevolă în interesul cuiva, o favoare făcută cuiva

WWW.COTIDIANUL.RO

Europa cu doua viteze

Europa cu doua viteze – 7 martie 2017

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.


Gheorghe Piperea

March 7 at 4:13pm

Germania si Franta au decis, Olanda, Spania si Italia s-au aliniat acestei decizii : va fi o Europa cu 2 viteze. Asa-zisa Uniune Europeana va redeveni Segregarea Europeana. Nu conteaza ca Jean – Claude Junker a propus 5 variante de itinerarii ale carutei europene. Conteaza ce vor Germania si Franta. 
Povestea cu avantajele si dezavantajele celor 5 variante ale lui Junker este doar atat : o poveste, una "cu vii si pleci". Care, vorba cantecului, ne omoara incet (ascult 3rei Sudest, recunosc si regret fapta…). E o poveste asezonata, uneori, cu naivitati si inutilitati preconizate ca avantaje comune tuturor celor cinci scenarii. O astfel de inutilitate este inter-conectarea automobilelor europene (???!). Oare la ce-o fi utila interconectarea masinii mele, biet profesor de drept la Bucuresti, cu masina lui Hans, profesor de drept la Hamburg, sau a lui Philippe, profesor de drept la Paris V? 
In scenariul Europei cu doua viteze, in mod evident, Romania va fi lasata la periferie. Decizia segregarii asa-zisei Uniuni Europene, previzibila ca miscarea planetelor, va fi luata la Summit-ul din 24-25 martie (unde noi, cetatenii romani, vom fi reprezentati de un presedinte si, probabil, un premier care se au ca pisica si cainele) si va fi de natura a transforma starea de facto de colonie, in care, inca din anul 2000, a fost fixata provincia Romania, intr-o stare de jure. Vom fi, deci, un jucator de rezerva cu acte in regula al asa-zisei Uniuni. Nu se stie cat vom face banca de rezerve. Probabil, pana la desfiintarea competitiei. Pretextul perfect pentru care ni s-a procurat acest sticker de pus pe obraz : (numai noi) suntem incorijibili pe partea de coruptie. Nu va e clar ceea ce rezulta din protestele anti-guvernementale din ianuarie – martie 2017? De ce n-o fi scazut fenomenul coruptiei in 20 de ani de lupta, ci mai degraba a crescut, nu stiu. Este, insa, de domeniul evidentei ca s-au cheltuit bani pentru asta, iar unele ong-uri au facut cariera. Ca sa nu mai vorbim de politicieni - indiferent de orientare, ei sunt tot acolo unde finantatorii actelor de copruptie au nevoie de ei. Si acolo vor ramane si dupa protestul #rezist - entilor. Doar ca se va schimba culoarea politica (o chestie care, la noi, e mai mult porecla decat ideologie) si hashtag-ul. 
 O Europa cu doua viteze ar fi nu numai o consacrare oficiala a ipocriziei si a minciunilor de pana acum ale birocratilor bruxelezi (nu spunea dl Junker : "atunci când situaţia devine serioasă trebuie să minţi"?), ci si o injustitie facuta Romaniei si cetatenilor ei cinstiti si platitori de taxe, precum si un cumul de pagube economice uriase. 
Am facut, toti, eforturi pentru aderarea la Uniunea Europeana. A durat 10 + 6 ani (pregatirea pregatirii aderarii incepand, practic, din 1991). Alergatura dupa un statut de membru plin al Uniunii Europene (adica, aderarea la zona euro si la spatiul de libera circulatie Schengen) a mai durat si ea 10 ani. De fapt, inca alergam dupa acest statut, desi am luat startul cu o tura de stadion mai tarziu si, in plus, echipamentul nostru e ca cel de la Olimpiada de la Rio - rad si curcile de el. Suntem ca Eddie Vulturul, saritorul cu schiurile de la trambulina din filmul omonim.

Exemple si comentarii veti vedea zilele ce urmeaza. Va urma.

 

Doina Nicolescu Adevarat, am facut toti eforturi pentru aderare! Dar am facut ca tara si sacrificii imense. Nici dupa al 2-lea razboi mondial, cand am platit ca invinsi ( cu toate ca au murit 250.000 romani pentru victoria finala a aliatilor) tara nu a fost mai saraca.

 

Dinica Roman Ganduri care merita inramate si oferite #rezist-ilor, doamna Nicolescu!

 

Smaranda Dobrescu Situatia in care s-a ajuns cu discutia restructurarii UE si recurgerea la scenariul 3 cu mai multe viteze, e hotarata de Germania si Franta, dar e determinata de Brexit si Trump si este mai intai de toate o chestiune de bani.GB contribuia cu 9 mld euro anual, sume pe care aceasta nu mai vrea sa le plateasca incepand cu acest an cu toata oponenta CE. Amenintarile lui Trump privind conditiile in care va asigura securitatea Europei in viitor reprezinta al doilea motiv de cheltuieli suplimentare pentru formarea armatei de aparare, pentru sustinerea ei prin armament si joburi. Nu in ultimul rand insertia sociala a imigrantilor costa si nu putin. Trecand tarile sarace pe un statut inferior, acestea vor costa mai putin in calitate de receptori de fonduri structurale, poate chiar nu vor mai primi nimic. Faptul ca anul trecut a fost nevoie de un guvern care sa nu traga fonduri a fost un mare ajutor pentru UE, asa cum actualele acuze fara sfarsit la adresa PSD aduse de o masa de manevra pot determina UE sa ne pozitioneze undeva pe langa usa de iesire, ca fiind nedemocrati, instabili politic, neguvernabili, corupti. Unde mai pui ca fara fonduri europene programul PSD nu are cum sa se indeplineasca. Este doar un scenariu nu prea luminos pe care mi l-am imaginat. Si imi pare ca nimic nu e intamplator.La fel de adevarat este insa ca niciun alt guvern nu se va descurca in conditiile acestea. Continui sa cred ca scenariul 2 adica piata comuna, ne-ar fi pastrat cel putin egali si fara impunerea pretului la gaze, energie, fara vanzarea terenurilor agricole, fara frica trecerii intempestive la euro, fiecare cu moneda lui.

 

Rizea-manea Marius Si eu nu citisem asta .....

 

Rizea-manea Marius Raman la parerea ca-s un om total neinstruit ,chiar daca natura a fost generoasa .....

De 8 martie, despre exploatare

De 8 martie, despre exploatare – 8 martie 2017

 

Dinica Roman shared Mirel Palada's post.

Tot de 8 martie

 

Mirel Palada

Despre asta este vorba. Despre exploatare. Un articol pe care ar trebui sa-l citim cu totii. Mai ales cei care se dau de chinul mortii in privinta cresterii salariului minim. Sa vedeti ce inseamna conditii de munca europene, mai aspre decit cele din tarile lumii a treia.

 

 

Fabricat în Europa

Românce exploatate în industria hainelor de lux

CASAJURNALISTULUI.RO|BY LAURA ȘTEFĂNUȚ

 

Smaranda Dobrescu Inspectia Muncii!!!
Diferenta intre muncitorii chinezi si aceste muncitoare este ca produsele chinezilor le vand acestia in folosul economiei Chinei care dezvoltandu-se se presupune ca odata va fi capabila sa-si plateasca lucratorii mai bine, pe cata vreme confectiile manufacturate la Calafat le vinde o firma italiana care tot castigul (probabil masiv ) il repatriaza. Exploatare ca in Anglia secolului 19.

 

Rizea-manea Marius Cu acordul si in urma intelegerilor conducerii statului si a guvernelor romanesti ,oricare au fost acelea ....

Recomandarile lui JK Juncker

Recomandarile lui J C Juncker – 6 martie 2017
 
Smaranda Dobrescu shared a link.

"Ce spune, de fapt, Jean Claude Juncker? Că acest Proiect nou pentru Uniunea Europeană trebuie să fie discutat în fiecare ţară, de către politicieni şi cetăţeni, urmînd ca toate propunerile să ajungă la Comisia Europeană înainte de a se lua decizia finală. Cu alte cuvinte, şi în România, în aceste două săptămîni, dezbaterea ar trebui să aibă un cadru larg, în care să se implice preşedintele, Guvernul, partidele şi cetăţenii! Trebuie să precizăm că România este repreznetată la Consiliul European de către preşedinte, aşa cum a decis CCR, deci cel cu care Juncker sugerează să se consulte eurodeputaţii români este Klaus Iohannis!"

 

 

Tocmai cînd ne pregăteam să urcăm în Mercedes, UE ne-a trimis iar în Trabant

Puţini sînt azi cei care ştiu că a existat cîndva o maşină de carton, numită „Trabant", care, la fel ca şi „Mercedes", se fabrica tot în Germania

COTIDIANUL.RO

 

Dorin Iubas Si cand a spus ca militeaza pentru o Europa cu mai multe viteze,s-a gandit exact la diferentele mari de dezvoltare economica existente intre membrii Comunitatii.

 

Smaranda Dobrescu Stim oare de ce drepturi actuale vor fi lipsite tarile din vitezele inferioare?

 

Rizea-manea Marius Dart care sunt vitezele reale ? si ce cutie de viteze e cea mai buna ? Se obtine preferential sau protectionist ?


Smaranda Dobrescu De curand, zilele acestea a fost o intalnire intre 4 presedinti de tari: Germania, Franta, Spania, Italia. Regulile ne asteptam sa le stabileasca Germania cu aport diminuat din partea celorlalte 3. Restul de 24 tari vor intra in ce nivel vor dori in ca drul vitezelor inferioare. Am inteles ca se vor propune cand va intra in functiune schema diferite reglementari. Fiecare tara va face optiuni daca va respecta sau nu acele reglementari. Unele vor respecta un numar mai mare, altele un numar minim, dupa putinta. Asa ca nu se vor stabili de la inceput numarul de viteze. Acestea se vor forma in mod natural. Temerile celor 23 tin de posibilitatea mentinerii drepturilor din trecut cum ar fi fondurile, libera circulatie a persoanelor, marfurilor si capitalului, cosul comun al KWH si metrului cub de gaz, etc Dupa cum se grabesc liberalii si BNR-ul sa accepte aceasta impartire, ma tem ca lucrurile sunt deja transate.

 

Alexandru Botu Cum, adica, " toate propunerile să ajungă la Comisia Europeană înainte de a se lua decizia finală"? Pai cate propuneri cred ei ca vor fi? Vreau sa spun propuneri pe care sa nu le stie, chiar daca nu le mai plac. Cat de multi au de gand sa se opuna? Si ce sa faca cu ele, daca de pe acum stiu raspunsul?


Rizea-manea Marius Stiu ,ei stiu ,dar se fac ca nu ,poate scapa vigilentului si nu mai conteaza dupa ,ramane ca-n pom .....https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/feb/2/16/1f642.png:) ))))

 

Rizea-manea Marius Nu ca s-at uita cineva ,ca nu despre viata noastra e vorba ci despre unii din galaxia aia noua descoperita

 

Smaranda Dobrescu Daca de exemplu noi la nivel de tara cadem majoritar la o concluzie si incercam in acest interval de timp ce ne-a ramas sa discutam avantajele acestei solutii cu alte 13 tari, votul pe aceasta solutie ar deveni majoritar in PE si ar avea sorti de reusita. Partea utopica pare a fi insa eficienta diplomatiei romanesti. Cel care ar fi reusit poate sta acum la racoare, cu fularul la gat ..

 

Alexandru Botu Poate ca si pentru EUROPARLAMENTARI se vor stabili nivele diferite de salariu, in functie de viteza permisa de pedalare si atunci fortati de interese personale se vor intelege intre ei cei din cele 13-14 tari mai amarate.

 

Alexandru Botu http://www.flux24.ro/merkel-a-batut-in-cuie-europa-cu-2.../

 

 

Merkel a bătut în cuie Europa cu 2 viteze cu liderii din Franța, Spania și Italia |…

FLUX24.RO

 

Smaranda Dobrescu "Un comisar european alimentează populismul
Întrebat de Handelsblatt dacă nu are în vedere reducerea fondurilor structurale pentru Polonia și Ungaria (țări care resping cotele de refugiați impuse de Comisie), Oettinger a spus: „Fondurile structurale au rolul de a întări regiunile slabe. Și o mare parte din banii pe care UE îi oferă Poloniei revin în Germania. Polonezii folosesc banii pentru a încheia contracte cu industria germană, pentru a cumpăra utilaje și camioane germane. Deci contributori neți la bugetul UE, precum Germania, au un interes mare cu fondurile structurale. Din perspectivă economică, Germania nu este un contributor net, ci un beneficiar net".
http://www.cotidianul.ro/germania-va-calcula-nota-de.../

 

 

Germania va calcula nota de plată a esticilor

COTIDIANUL.RO

Ce mai concesioneaza Republica Moldova?

Ce mai concesioneaza Republica Moldova? – 6 martie 2017

 

Dinica Roman shared a link.

Parca se spunea ca Dodon e omul rusilor si anti-unionist. Asa o fi, dar cum se face ca 40% din Moldova e concesionata unei companii din Texas?! Mai jos, avem descrierea unei situatii d/in care intra/ies statele latino-americane si africane de zeci de ani.

Morala?
_______________________________
Concesionarea a 40% din Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat un contract de concesionare pentru 50 de ani a explorării și exploatării hidrocarburilor pe o suprafață de 12.000 de kilometri pătrați cu o companie americană din Houston, Texas. Printre fondatorii companiei se numără mai multe societăți offshore din Insulele Cayman, scrie mold-street.com. Actualul guvern este controlat de liderul Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc. Pentru primirea dreptului exclusiv de a explora (în faza inițială, de cel puțin zece ani) și de a exploata resursele din ceea ce înseamnă 40% din suprafața țării, Frontera Resources International LLC s-a angajat să investească nu mai mult de șase milioane de dolari și să creeze 300 de locuri de muncă.

Informația a fost relatată într-un mod critic de presa de peste Prut, însă nu așa s-a întâmplat în ianuarie, atunci când a fost semnat acordul inițial între guvern și compania texană. În 1995, explorarea resurselor a început tot cu o companie americană, Redeco, dar contractul a fost reziliat. Frontera, cu experiență în explorare în alte două state ex-sovietice cu regimuri prooccidentale - Georgia și Ucraina, s-a arătat interesată de zăcămintele din Moldova încă din 2011. A revenit cu o solicitare în 2013, însă comunicarea dintre presă și reprezentanta la Chișinău a companiei a fost mereu deturnată către firmele de PR americane. Încheierea contractului, pe 3 martie 2017, vine după ce compania americană a câștigat un concurs pentru concesionarea lucrărilor de explorare geologică. Concursul organizat de Ministerul Mediului a avut de fapt un singur candidat, deoarece compania contracandidată, Overseas Minerals Corporation, a depus la dosar informații ce nu corespundeau cu cerințele stipulate în caietul de sarcini. Poate fi relevant faptul că anunțarea câștigătorului acestui concurs a venit pe 14 noiembrie 2016, la o zi după victoria în alegeri a prorusului Dodon.

http://www.cotidianul.ro/concesionarea-a-40-din-republica-…/

 

 

 

Concesionarea a 40% din Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat un contract de concesionare pentru 50 de ani a explorării și exploatării hidrocarburilor pe o suprafață de 12

COTIDIANUL.RO

 

Dinica Roman http://peromaneste.blogspot.com/.../despre-partea...

 

 

De/spre partea cealalta a Prutului

Despre cartea "Ortodoxie şi naţionalism economic" Sunt onorat să rostesc câteva cuvinte la lansarea, la…

PEROMANESTE.BLOGSPOT.COM

 

Dinica Roman http://fronteraresources.com/abou.../senior-management-team/

Senior Management Team | Frontera Resources

FRONTERARESOURCES.COM

 

Dinica Roman http://fronteraresources.com/about-us/corporate-overview/

 

 

Corporate Overview | Frontera Resources

FRONTERARESOURCES.COM

 

Smaranda Dobrescu Intram si noi in Greater Black Sea Strategy?

 

Dinica Roman shared a link.