Care va fi statutul Gibraltarului? – 25 iunie 2016
Draghi Puterity
Oare care va fi viitorul statut al Gibraltarului?
Care va fi statutul Gibraltarului? – 25 iunie 2016
Oare care va fi viitorul statut al Gibraltarului?
Nicusor Dan: „Jos Parlamentul" – 25 iunie 2016
"Formaţiunea politică a lui Nicuşor Dan se prezintă ca un partid anti-sistem, dar această autodefinire se dovedeşte a fi mai degrabă expresia anti-democratică a ideologiei sale. Sigur, nemulţumirea faţă de activitatea parlamentarilor într-o anumită perioadă poate fi legitimă, dar acest lucru nu înseamnă că soluţia este „Jos Parlamentul", aşa cum scandau manifestanţii în prezenţa lui Nicuşor Dan şi Clotildei Armand. Îşi imaginează oare drăgălaşa Clotilde Armand ce ar însemna să strige la Paris „Jos Parlamentul"?
Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, în spatele mitingului cu mesajul Jos Parlamentul
Nicuşor Dan şi Clodilde Armand, vedetele alegerilor locale din Bucureşti, s-au dovedit pînă la urmă a fi adevărații organizatori ai mitingului spontan de ieri din…
Chiar vrem razboi cu Rusia? – 25 iunie 2016
"Germany's lapdog media behaves as if the US postwar occupation is still in force – and perhaps it is. Germany has not had a truly independent foreign policy since the war."
Subscriu!
DO WE REALLY WANT WAR WITH RUSSIA?
War with Russia appears increasingly likely as the US and its NATO satraps continue their military provocations of Moscow.
Membri fondatori UE – 24 iunie 2016
Cica in Berlin se intalnesc acum cei sase membrii fondatori ai UE. Un mesaj deosebit de "inteligent" dat la momentul "oportun" celorlalti 21 de membrii...
Cum s-a votat Brexit-ul? – 24 iunie 2016
Uitandu-ma la repezeala la distributia pe varste si pe venit a votantilor Brexit, mi-a venit ideea ca poate cei care au votat pentru Brexit au votat impotriva unei UE din ce in ce mai neoliberale. De fapt, a fost un vot impotriva lui Thatcher.
"Populism economic", titrează publicaţiile internaţionale atunci când văd reţeta noului guvern: taxe mai mari pentru cei cu venituri mari, nesocotirea avertismentelor FMI şi acuzarea străinilor în caz că ceva nu merge bine. O reţetă care întodeauna sărăceşte întreaga societate, spun analiştii mainstream-ului."
E vorba de Polonia care isi propune sa se departeze de politica tarilor dezvoltate si sa se dedice intereselor tarii, ramanand loiali parteneriatului cu NATO
Rămas bun neoliberalismului - o nouă terapie de şoc în Polonia?
În anii 1990, Polonia devenea un model în fostul bloc socialist liberalizând economia prin terapia de şoc. Acum, la aproape trei decenii, va oferi Varsovia o…
Guvernul si vacanta parlamentara – 21 iunie 2016
Acest guvern de tehnocrati are planuri mari pentru vacanta parlamentara de doua luni. Regula este ca Parlamentul sa aprobe proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante in timpul vacantei parlamentare. Actele normative nu pot privi legi organice, deci nici OUG-uri. Si totusi, Guvernul a prezentat Comisiei juridice care a aprobat intocmai un proiect prin care isi propune: Principalele domenii de abilitare ale Guvernului prezentate sunt: finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
În domeniul finanţelor publice şi economie, Guvernul doreşte abilitare pentru rectificarea bugetului de stat şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, modificarea şi completarea legii privind Codul fiscal, precum şi pentru autorizarea şi plata obligaţiilor financiare la organisme şi organizaţii internaţionale la care România este parte.
De asemenea, referitor la dezvoltarea regională şi administraţie publică, Executivul doreşte modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie şi modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.
Macar in plen sper ca parlamentarii sa realizeze ce inseamna modificarea Codului fiscal, dezvoltare regionala, sanatate, afaceri interne, justitie si mai ales autorizarea si plata obligatiilor financiare la organisme si organizatii internationale la care Romania este parte.
Si acum ce-l sfatuim sa faca? – 15 iunie 2016
Si acum ce-l sfatuim sa faca?
Prieteni, zilele trecute am primit o oferta oarecum surprinzatoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizatiei de Bucuresti. E o provocare. Avand in vedere, insa, multiplele proiecte in care sunt implicat, precum si perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (si asa insuficient), va spun ca nu am acceptat inca propunerea. Trebuie sa stiti ca sub nicio forma nu am pus vreo conditie de functie minimala, asa cum ar putea rezulta din scenariile si speculatiile din presa. Pe mine nu ma poate scoate din postura actuala ceva meschin, ci un proiect important, de anvergura nationala, asa cum au fost procesele pe clauze abuzive si legea darii in plata.
Apropo, dezbaterile la aceasta lege mi-au aratat ca astfel de lucruri nu se pot face chibitand pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur ca veti fi de acord cu mine ca fara implicarea dlui deputat Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost ca avem o frumoasa teorie, un proiect bun (asa cum a fost si proiectul legii falimentului scris de mine in 2009 si inchis in sertare timp de 5 ani si, ulterior, abandonat) si atat.
Va asigur ca, indiferent ce voi ajunge sa decid saptamana viitoare, voi ramane acelasi - un om al cetatii si un luptator pentru drepturi si libertati, dar si un aliat al tuturor celor aflati in restriste care ma vor fi chemat in ajutor.
Si va asigur ca nu agreez nici tipul actual de politica, anacronic si chitibusar, nici multe dintre fetele politice obosite care, in interes national si pentru binele generatiilor viitoare, trebuie sa fava 10 pasi inapoi.
In orice caz, daca as decide sa ma implic intr-un astfel de proiect, as pastra tandemul cu Dan Zamfir. E evident ca a fost un pact reusit si nu un act efemer de prestidigitatie.
Iar acum indraznesc sa va intreb : ce ma sfatuiti sa fac?