joi, 7 iulie 2016

Care va fi statutul Gibraltarului?

Care va fi statutul Gibraltarului? – 25 iunie 2016


Draghi Puterity
 

Oare care va fi viitorul statut al Gibraltarului?

Like

Smaranda Dobrescu http://www.newstatesman.com/.../03/gibraltar-impact-brexit

 

 

Gibraltar - impact of Brexit

Last week our editor took a general overview of some of the scenarios for Gibraltar if Britain were to leave the…

NEWSTATESMAN.COM

 

Prospectiv A-z .
Gibraltarul/Scotia/N. Irlanda pot mentine un surogat de relatie intre UK si UE prin care Londra ia exact cat si ce-i convine din UE, iar UE se protejeaza de caii troieni ai City-ului...

 

Draghi Puterity http://www.gandul.info/.../spania-profita-de-brexit-si...

 

 

Spania profită de Brexit şi cere co-suveranitate în Gibraltar

GANDUL.INFO

 

Prospectiv A-z .
The big unraveling?!

 

Fogarassy Paul Oare dacă iese Ungaria din UE, care va fi statutul Har-Cov ?

 

Draghi Puterity Acela de cea mai mare baza militara americana din Europa. Ca si Kosovo. ;)

Nicusor Dan: "Jos Parlamentul"!

Nicusor Dan: „Jos Parlamentul" – 25 iunie 2016


Smaranda Dobrescu
 

"Formaţiunea politică a lui Nicuşor Dan se prezintă ca un partid anti-sistem, dar această autodefinire se dovedeşte a fi mai degrabă expresia anti-democratică a ideologiei sale. Sigur, nemulţumirea faţă de activitatea parlamentarilor într-o anumită perioadă poate fi legitimă, dar acest lucru nu înseamnă că soluţia este „Jos Parlamentul", aşa cum scandau manifestanţii în prezenţa lui Nicuşor Dan şi Clotildei Armand. Îşi imaginează oare drăgălaşa Clotilde Armand ce ar însemna să strige la Paris „Jos Parlamentul"?

 

 

Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, în spatele mitingului cu mesajul Jos Parlamentul

Nicuşor Dan şi Clodilde Armand, vedetele alegerilor locale din Bucureşti, s-au dovedit pînă la urmă a fi adevărații organizatori ai mitingului spontan de ieri din…

COTIDIANUL.RO

 

Roxana Antohi Aceasta manifestare aduce mai mult cu dictatura Jos Parlamentul Dar ce punem in loc, DNA ? Acesti organizatori ce vor ? Iar cei care se lasa manipulati, sa nu se trezeasca ca cei din Marea Britanie care au votat pentru iesirea din UE doar pentru ca au fost manipulati ca vin cei din Europa de este si le iau locurile de munca si acum vor suferi consecintele .

 

Dinica Roman Cucerai despre Clotilde

1) Sorin Cucerai
3 hrs · 
Clotilde Le Pen
Unii, firi sensibile, mi-au reproșat că i-am zis „tută". Am fost blând. Fiindcă luați de-aici: rasism cât casa, punerea în discuție a dreptului la liberă circulație (principiu fondator al UE) și credința că esticii fură locurile de muncă ale vesticilor, susținerea transformării UE într-un simplu club al statelor naționale - pe scurt, toate fantasmele dreptei conservatoare europene.
Dacă ăsta e punctul oficial de vedere al USB, eu nu mai votez în veci cu ei. 
Dacă ăsta e doar punctul de vedere al Clotildei, eu nu mai votez cu USB până când Clotilde nu e exclusă din partid și până când USB-ul nu dă garanții serioase că asemenea puncte de vedere nu vor mai fi tolerate, indiferent cine le exprimă.
Până una alta, USB nu pare să fie, deocamdată, decât un fel de UKIP/ PRM pentru uzul hipsterilor corporatiști. Am luat plasă: am vrut să scap de niște dobitoci și acum m-am trezit pe cap cu niște dezaxați :(.

2) Clotilde Armand
4 hrs · 
Despre Uniunea Europeană și Brexit

Există un consens în societatea românească privind apartenența la Uniunea Europeană și NATO. Uniunea Salvați Bucureștiul se pronunță fără echivoc ca partizan al integrării euro-atlantice a României. Bunăstarea și securitatea noastră depind de bunele relații pe care vom ști să le cultivăm cu partenerii și prietenii europeni.

Trecem astăzi printr-un moment dificil al existenței Europei unite. De câțiva ani, țările UE se confruntă cu un aflux uriaș și necontrolat de imigranți din Asia și Africa. Pe plan intern, migrația forței de muncă din țările din Est, în particular din România, pune mari probleme țărilor de origine care pierd forța de muncă activă, cu spirit de inițiativă și inteligentă și afectează coeziunea Uniunii. Pe plan extern, UE se învecinează cu multiple zone de război: spațiul ex-sovietic, nordul Africii, Orientul Mijlociu.

Plecarea Marii Britanii din UE este un serios semnal de alarmă, reflectând deficiente în conducerea Uniunii Europene, care s-a îndepărtat de interesele naționale ale statelor membre. Uniunea Salvați Bucureștiul consideră că România trebuie să acționeze pentru ca UE să țină cont și de interesele națiunilor.

Pentru ca România să poată profita de aderare, inclusiv prin oprirea valului migrator, trebuie să ajungem cât mai rapid la nivelul de paritate în termeni de putere de cumpărare cu restul UE. Se va instala atunci un cerc virtuos: creșterea economică va determina oamenii să nu mai migreze și va aduce înapoi pe cei plecați stimulând și mai mult economia. Uniunea Salvați Bucureștiul consideră că principala frână în calea dezvoltării țării noastre este sistemul de partide PSD-PNL-UDMR-ALDE-UNPR care a corupt viața politică, socială și economică a României. Este urgent să înlocuim aceste partide corupte.

Dacă România continuă să rămână un pol de sărăcie fără speranță de ameliorare, țara se va goli pur și simplu de români, vor continua fluxurile migratorii către vestul UE, slăbind coeziunea UE și mai ales agravând decalajele României cu țările din vest.

 

Dinica Roman Sorin Cucerai feeling amused.
15 hrs · 
Ieri m-am văzut cu fii-mea, ocazie cu care i-am redescoperit naționalismul.  E o chestie spontană a ei, n-a împins-o nimeni pe calea asta.
Când era bebeluș și a ajuns la etapa diversificării hranei, a fost nenorocire: refuza orice. Pitica respinge by default noutatea și diversitatea. În timp, și-a asumat puternic identitatea locală cam din aceleași motive: ca să facă ordine în diversitate. Prin urmare, nimic n-o enervează mai tare decât să afle că există și alte țări în afară de România :))).
Bun, revin. Mă văd ieri cu ea și, din vorbă-n vorbă ajungem la Campionatul European. Mă mușcă șarpele de inimă și-i zic:
- Dar echipa noastră s-a cam făcut de rușine...
Atât mi-a trebuit! Se uită la mine cu o privire plină de reproș și-mi răspunde cu o voce în care se combinau înțelepciunea Stăpânului Universului cu regretul că trebuie să-mi explice lucruri elementare:
- Și ce dacă? E echipa noastră, pe ea trebuie s-o sprijinim.
Gata, mă și vedeam trădător de țară :))). Maică-sa râde și-mi zice:
- Uită-te la ea: e naționalistă, religioasă și conservatoare. Exact pe dos decât tine. O să ai multe de tras...
Io mă uit la pitică și-i zic amărât-amuzat:
- Bravo, tata, ești și tu în trend..

.

Smaranda Dobrescu Rolul copiilor in devenirea parintilor.. Rolul parintilor in formarea copiilor este mai putin spectaculos, mai ales cand copilul nu-l vezi zi de zi..O marturisire care cuprinde mai multa admiratie pentru personalitatea copilului decat deceptia preluarii de catre acesta a unor idei straine tatalui..

 

Smaranda Dobrescu Fata de primul vorbitor care isi recunoaste lipsa de inspiratie de a fi votat USB la locale, m-ar fi interesat mai mult sa explice inspiratia de a facilita aducerea tehnocratilor in noiembrie anul trecut si parerea despre revendicarile USB de ieri relative la "Jos Parlamentul" . Ca-i va vota pe USB mai departe daca-si iau angajamente nici nu ma indoiesc 
In privinta Clotildei ma tot intreb ce-a manat-o pe ea sa vina sa crestineze tocmai pe romani pe care ii considera cam unicii vinovati de afectarea coeziunii continentului datorita inlocuirii lucratorilor nativi din alte tari dezvoltate, activi si pregatiti...

Chiar vrem razboi cu Rusia?

Chiar vrem razboi cu Rusia? – 25 iunie 2016


Draghi Puterity
 

"Germany's lapdog media behaves as if the US postwar occupation is still in force – and perhaps it is. Germany has not had a truly independent foreign policy since the war."

Subscriu!

 

DO WE REALLY WANT WAR WITH RUSSIA?

War with Russia appears increasingly likely as the US and its NATO satraps continue their military provocations of Moscow.

ERICMARGOLIS.COM

 

Costel Gilca Da. Și eu!


Prospectiv A-z .
1) Depinde la ce nivel vorbim. La nivelul majoritatii romanilor, germanii dikteaza. La alt nivel, mai inalt, germanii asculta. Iar regulile realpolitikului ar spune ca pe buna dreptate!

2) Interesanta cartea universitarului britanic, un punct de vedere binevenit in lumea banalitatilor politic-corecte care explica din ce in ce mai putin ce si cum!http://www.amazon.com/Sleepwalkers-How.../dp/0061146668

3) Odata in plus cu iesirea UK din UE suntem confruntati cu realitatea dura a lumii in re/formare. Nu m-as lasa impresionat de linistea oficialilor dela Bucuresti, sunt convins ca diplomatii romani lucreaza intens in aceste momente, desi fara mare baza acasa. Nimic nou, ar adauga unii--cu exceptia unor ani in socialism cand comanda era relativ unitara si patriotica in Romania.

4) Obama si valkiriile sale sunt/reprezinta numai o factiune a puterii. In mod evident avem de-a face cu fel de fel de curente si contra-curente, n-ar trebui sa ne lasam pacaliti in a crede ca cel mai puternic curent este asociat celei mai rasunatoare voci.

5) Cred ca esecul fundamental al neoconilor a fost sa sudeze alianta (nenaturala altfel) a rusilor cu chinezii. Aceasta cred ca este eroarea timpurilor noastre. Taria acestei aliante dicteaza spatiul de manevra al Vestului politic-corect. Din analogia lui Margolis lipseste aceasta consideratie, ceea ce imi readuce in gand analogia pe care am facut-o aici cu 1453.

 

 

The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914

AMAZON.COM

Membri fondatori UE

Membri fondatori UE – 24 iunie 2016


Draghi Puterity
 

Cica in Berlin se intalnesc acum cei sase membrii fondatori ai UE. Un mesaj deosebit de "inteligent" dat la momentul "oportun" celorlalti 21 de membrii...

 

 

Smaranda Dobrescu Cica acum in Frankfurt si la Paris englezii si americanii cu afaceri mari bancare in City cauta in disperare sedii mari de folosit imediat.Se asteapta somaj in sistemul financiar englez si cerere in Europa de finantisti..

 

Casandra Troya Nu sunt surprinși marii rechini. Încă de la începutul anului, de când au anunțat proiectul fuziunii burselor din Londra și Frankfurt, se gândeau la acest final.

 

Draghi Puterity Casandra Troya - atunci parea insa ca bursa din Frankfurt se muta de fapt la Londra.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ "atunci parea insa ca bursa din Frankfurt se muta de fapt la Londra." - asa o fi? Putem crede?

 

Draghi Puterity Preda Mihailescu - Eu asa am perceput miscarea de atunci. Probabil sa fi fost si o idee de "hedging" la mijloc, adica sa ne asiguram pentru mai multe eventualitati. Ce pare cert acum e o tendintza contrara.

"Goldman Sachs has been planning for the pos...See More

 

 

Frankfurt or Paris? Amsterdam or Dublin? Wall Street bankers in…

SCMP.COM

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Nu afirm eu ca as fi intuit corect - duble si triple negatii sunt frecvente in acest context. Tot ce spun este ca interpretarea dominanta de acum cateva luni, fara a fi falsa, putea lasa loc si pentru pregatiri in directia opusa. Ba chiar era obligatoriu, la dimensiunea implicatiilor.

Sa speram ca nu se vor sparge geamurile when the fat old lady sings. Spiegel de saptamana trecuta avea un titlu care - probabil din neatentie - rezuma perfect "misiunea" in viata a lui Hillary (cealalta fat lady): sa nu fie ales celalalt. In rest, deci, toata lumea stie ca de mai mult nu este in stare ...


Draghi Puterity Jonathan Hill, comisarul UE pentru finante (care odata ajuns in postul de comisar, a renuntat la UE-scepticism), demisioneaza. Nu cu efect imediat, ci abia dupa ce Marea Britanie nu va mai fi membru al UE. 

http://www.spiegel.de/.../brexit-eu-finanzkommissar...

 

 

Brexit-Folgen: EU-Finanzkommissar Jonathan Hill legt Amt nieder - SPIEGEL…

SPIEGEL.DE|BY SPIEGEL ONLINE, HAMBURG, GERMANY

 

Preda Mihailescu Dragutzul de el! Si domnisoara Ashton ce mai face? Bine mersi` ?

Cum s-a votat Brexit-ul?

Cum s-a votat Brexit-ul? – 24 iunie 2016

 
Draghi Puterity
 

Uitandu-ma la repezeala la distributia pe varste si pe venit a votantilor Brexit, mi-a venit ideea ca poate cei care au votat pentru Brexit au votat impotriva unei UE din ce in ce mai neoliberale. De fapt, a fost un vot impotriva lui Thatcher.

Like

Smaranda Dobrescu Exista o anumita proportionalitate intre varsta si dorinta de apartenenta la UE in sensul scaderii cu varsta a amatorilor de UE. In privinta categoriilor sociale trag concluzia ca laburistii lui Corbyn nu au fost prea convingatori in fata electoratului propriu cand au afirmat non-Brexit. Cred ca daca s-ar pune problema la noi, fenomenul ar fi cumva similar, din cauze diferite, insa (burse, joburi pentru tineri)

 

Smaranda Dobrescu David Held is Master of University College and Professor of Politics and International Relations at Durham University.Here is his oppinion about the referendum:
"The referendum was lost some time ago. At its most superficial it was lost because the EU failed to give Cameron enough to take back from the negotiating table in the form of plausible and sustainable gains for the UK. It was lost because Labour's leadership catastrophically failed to join a unified platform until the last few days of the campaign and failed to communicate to its electorate a coherent and plausible narrative of the EU and its future. It was lost because of the years of austerity policies championed by Cameron and Osborne which have left peoples' living standards suppressed and many marginalised. It was lost because it became a referendum about immigration and peoples' fears, the latter worked on and stirred by right wing politicians from the Conservatives and UKIP projecting these fears into false utopias of an independent Britain, independently wealthy. And it was lost because these fears of the unknown and the Other played into the voting preferences of older generations."

Asadar, peste tot generatia varstnica e vinovata!!

 

Alexandru Botu Brexit-un alt pas spre monopolizare, globalizare. Se va vedea in curand. Poate ca americanii s-au cam saturat de nemti si incearca sa le ia "imperiul UE". daca peste ceva timp va aparea o noua uniune europeana centrata pe "Insula"?

 

Mihai Ion Turcu Din nou Germania (!?).Personal as fi preocupat de o buna relatie cu UK.

Populism economic

Populism economic – 22 iunie 2016
 
Smaranda Dobrescu
 

"Populism economic", titrează publicaţiile internaţionale atunci când văd reţeta noului guvern: taxe mai mari pentru cei cu venituri mari, nesocotirea avertismentelor FMI şi acuzarea străinilor în caz că ceva nu merge bine. O reţetă care întodeauna sărăceşte întreaga societate, spun analiştii mainstream-ului."
E vorba de Polonia care isi propune sa se departeze de politica tarilor dezvoltate si sa se dedice intereselor tarii, ramanand loiali parteneriatului cu NATO

 

 

Rămas bun neoliberalismului - o nouă terapie de şoc în Polonia?

În anii 1990, Polonia devenea un model în fostul bloc socialist liberalizând economia prin terapia de şoc. Acum, la aproape trei decenii, va oferi Varsovia o…

COTIDIANUL.RO

 

Corina Leșan Pe lumea asta nu a mai rămas decât ori capitalism, ori populism?! Primul fiind, nu-i așa, făt-frumos. Ufff!

 

Smaranda Dobrescu Din comentariile de pe forum:
Noname
Ca sa faci ce fac polonezii tre sa ai in primul rand simtul identitatii nationale din care se naste si respectul de sine ca natiune si coeziunea sociala care impreuna creeaza mediul si atitudinea de a reusi impreuna ca natiune. Noi suntem sortiti sa repetam lectiile istoriei. Imbucam fara sa digeram tot ce vedem in Vest si ne amagim ca suntem pe panta corecta a istoriei. Realitatea e ca ce facem nu e decat o improvizatie ieftina care la primul soc istoric se prabuseste si o luam de la capat. Baza noastra identitara o putem reconstrui in jurul martirilor din inchisorile comuniste. De acolo se poate incepe dar cum partenerii externi vor doar o vita buna de muls economic si eventual si care sa bage botul prin gard la rusi suntem anesteziati cu showuri TV si un trai la limita pe credit.

Anonim
Poloniei i-a dat mina sa aplice 'terapia de soc', fiind ierata de imensa datorie externa si bazindu-se pe eficientul lobby propolonez din America. Astfel, pe linga anularea datoriei, investitiile au curs girla, impulsionate de campania de imagine care a estompat toate neajunsurile regimului comunist. La fel au stat lucrurile si cu Ungaria. Prin comparatie, Romania a fost pur si simplu ingropata sub o campanie care a ajuns la grotesc prin dimensiunea calomniilor. Dureros este ca la aceasta campanie au contribuit chiar destui dintre romani. In esenta, exact statele care s-au opus activ hegemonismului sovietic, Romania si Iugoslavia, au avut cea mai dezavantajoasa soarta dupa aranjamentele din 1989.

Neo
"Ţările bogate au ajuns deja la apogeul dezvoltării lor şi acum susţin dereglementarea, o abordare liberală, şi globalizarea, pentru că asta este bine pentru ele"... Neo-colonialismul, cel pe care il induram si noi, romanii, nici nu avea nevoie de o definitie mai... evidenta. Esenta perfidiei si ticalosiei, ridicata la nivel de strategie planetara.

 

Mihai Ion Turcu Globalizarea nu raspunde la vreuna din problemele lumii contemporane si vitoare, dimpotriva, este o utopie care implementata, fortand lucrurile va genera puzderie de insurectii.Lumea nu poate fi "ocupata" de armata si tinuta in ordine prin forta. Inrobirea prin bani , insisi o fictiune, functioneaza doar daca exista ordine politica. Observam ca se clatina si ordinea financiara si pordinea politica in chiar metropolele lumii. Nationalismele devin formula de rezistenta.

 

Doina Nicolescu Polonezii incearca sa gandeasca cu capul lor ce este bine pentru ei. Sa fie intr-un ceas bun!

 

Prospectiv A-z .
"cinci mari provocari la adresa economiei Poloniei:

1) capcana venitului mediu, acea stagnare a venitului în ţările care au atins un nivel de dezvoltare, dincolo de care nu pot trece din cauza lipsei de productivitate şi inovaţie
2) dezechilibru dintre capitalul autohton şi cel străin
3) lipsa unor produse inovatoare
4) capcana demografică
5) capcana instituţiilor slabe."

Parca recunoastem genul de preocupari care apar si in prea-rarele luari de cuvant ale lui Florin Georgescu. Pai sa gandim la rezolvari fara a ne preocupa etichetele!

 

Mihai Ion Turcu Cresterea economica si alti parametri globalisti nu corespund cu securitatea sociala . Toate statele postsocialiste atasate din considerente geopolitici la NATO si UE s-au dustrus economiile nationale. Tranzitia optima ar fi trebuit sa fie organica, a fost prin tabla rasa. Polonia incearca o stopare a declinului Poloniei in ceasula al XII-lea.

luni, 4 iulie 2016

Guvernul si vacanta parlamentara

Guvernul si vacanta parlamentara – 21 iunie 2016

Smaranda Dobrescu
 

Acest guvern de tehnocrati are planuri mari pentru vacanta parlamentara de doua luni. Regula este ca Parlamentul sa aprobe proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante in timpul vacantei parlamentare. Actele normative nu pot privi legi organice, deci nici OUG-uri. Si totusi, Guvernul a prezentat Comisiei juridice care a aprobat intocmai un proiect prin care isi propune: Principalele domenii de abilitare ale Guvernului prezentate sunt: finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.

În domeniul finanţelor publice şi economie, Guvernul doreşte abilitare pentru rectificarea bugetului de stat şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, modificarea şi completarea legii privind Codul fiscal, precum şi pentru autorizarea şi plata obligaţiilor financiare la organisme şi organizaţii internaţionale la care România este parte.

De asemenea, referitor la dezvoltarea regională şi administraţie publică, Executivul doreşte modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie şi modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Macar in plen sper ca parlamentarii sa realizeze ce inseamna modificarea Codului fiscal, dezvoltare regionala, sanatate, afaceri interne, justitie si mai ales autorizarea si plata obligatiilor financiare la organisme si organizatii internationale la care Romania este parte.

 

Dinica Roman Acum ori niciodata! Niciodata pana data viitoare.

 

Mihai Ion Turcu Sa ne hotaram. Acest guvern de avarie vrem sa guverneze sau vrem doar sa administreze interimar? Daca dorim sa aiba strict puteri adinterim lucrul acesta trebuie spu de catre Parlament clar si concis, urmand si sa inceteze permanenta emitere de pretentii de la guvernul acesta.

 

Smaranda Dobrescu Daca Comisia juridica a hotarat in unanimitate ca abordarile legislative sunt corecte nu mai avem ce face. Acum, inainte de perfectarea listelor electorale santajul a coborat de la DNA si lider , la lider spre cei ce doresc sa se regaseasca in Parlament.

 

Smaranda Dobrescu Intre timp Senatul a respins proiectul de lege privind abilitarea guvernuluide a emite ordonante. Serban Nicolae -PSD a sustinut respingerea iar Puiu Hasotti-PNL acceptarea.Sa vedem ce se va intampla la Camera.

 

Mihai Ion Turcu Avem un parlament depins sa se derobeze de ce nu se poate deroba.

 

Smaranda Dobrescu Lucrurile ar putea fi mult mai curate si mai clare daca nu ar fi atatea constrangeri personale, de grup, de partid, de DNA, de schelete in dulap in unele cazuri, de logica inversa, in defavoarea opozitiei, etc. Un tip putin maleabil, credincios principiilor sale, nu poate rezista..

 

Mihai Ion Turcu Stiind cu totii cum stau de fapt lucrurile si au stat si in trecut, precum si ceva mai exact ce fel de carti de joc avem inb mana, putem fi mai realisti. Cerem unor oameni neliberi , intr-o situatie dificila, mai mult decat se poate. Ce putem cere este buna credinta si inteligenta in manevre.

 

Prospectiv A-z .
Domnule Turcu, indemnul acesta "Cerem unor oameni neliberi , intr-o situatie dificila, mai mult decat se poate. Ce putem cere este buna credinta si inteligenta in manevre." s-ar fi potrivit si guvernului pesede/usele. Nu-s putini aceia, de fapt erau o majoritate a electoratului, cei care credeau ca Guvernmul Ponta era de 'buna credinta si inteligent in manevre.'

Nu putem sa ne facem cu ochiul numai cand trebuie sa-i trecem guvernuLUI cu vederea actele legislative majore lovite oricum de nulitatea iligitimitatii...

 

Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @Pozitiile militante sunt prin definitie idealiste.Ce pozitii militante idealist cat de cat realiste putem avea noi aici si acum ? Spre exemplu sa nu ne lasam jefuiti. Sa nu ne dezinteresam de imensa masa de oameni sub nivelul saraciei calculat de UE. Sa incercam sa pastram integritatea teritporiala a Romaniei. Ar fi interesante ?

 

Prospectiv A-z .
Mihai Ion Turcu: Trecand peste imposibilitatea formularii unor "pozitii militante idealist cat de cat realiste," am sa formulez una pentru timpuri: "Asta nu se (mai) face in Romania, domnule! Cel putin n-o voi face eu si oamenii vor afla si de ce..." 

Altfel, pastram imaginea fecioarei putin gravide.

Cel putin dela Emil Constantinescu incoace, politicienii romani se intrec in a-si depasi inaintasii la executarea nefacutelor in Romania. Cu timpul, nu m-as mira sa aflam ca cel mai mare regret al lui Ponta va fi acela ca a cedat in vara lui 2012. Putea demisiona, e tanar, lumea l-ar fi tinut minte.

 

Mihai Ion Turcu "Asta nu se face in Romania" este dezideratul general actual si acut, care pentru a fi realizabil cere niste faceri prealabile dar si blocari ale unor faceri contrare in curs.Mai trebuie si un proiect despre "ce se face in Romania" proiect lipsa. Regretele Domnului Ponta ca si proiectiile sale, tin de viata sa privata.

Si acum ce-l sfatuim sa faca?

Si acum ce-l sfatuim sa faca? – 15 iunie 2016

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.
 

Si acum ce-l sfatuim sa faca?

 

Gheorghe Piperea

June 15 at 10:21pm

Prieteni, zilele trecute am primit o oferta oarecum surprinzatoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizatiei de Bucuresti. E o provocare. Avand in vedere, insa, multiplele proiecte in care sunt implicat, precum si perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (si asa insuficient), va spun ca nu am acceptat inca propunerea. Trebuie sa stiti ca sub nicio forma nu am pus vreo conditie de functie minimala, asa cum ar putea rezulta din scenariile si speculatiile din presa. Pe mine nu ma poate scoate din postura actuala ceva meschin, ci un proiect important, de anvergura nationala, asa cum au fost procesele pe clauze abuzive si legea darii in plata. 
Apropo, dezbaterile la aceasta lege mi-au aratat ca astfel de lucruri nu se pot face chibitand pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur ca veti fi de acord cu mine ca fara implicarea dlui deputat Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost ca avem o frumoasa teorie, un proiect bun (asa cum a fost si proiectul legii falimentului scris de mine in 2009 si inchis in sertare timp de 5 ani si, ulterior, abandonat) si atat. 
Va asigur ca, indiferent ce voi ajunge sa decid saptamana viitoare, voi ramane acelasi - un om al cetatii si un luptator pentru drepturi si libertati, dar si un aliat al tuturor celor aflati in restriste care ma vor fi chemat in ajutor. 
Si va asigur ca nu agreez nici tipul actual de politica, anacronic si chitibusar, nici multe dintre fetele politice obosite care, in interes national si pentru binele generatiilor viitoare, trebuie sa fava 10 pasi inapoi. 
In orice caz, daca as decide sa ma implic intr-un astfel de proiect, as pastra tandemul cu Dan Zamfir. E evident ca a fost un pact reusit si nu un act efemer de prestidigitatie.

Iar acum indraznesc sa va intreb : ce ma sfatuiti sa fac?

 

 .
Prospectiv A-z Sa gandeasca ca Romania n-are absolut nicio sansa in capitalism fara un sistem bancar-financiar propriu.

 

Alexandru Botu Sa se gandeasca bine daca va fi mai bun, mai eficient, mai apreciat daca accepta!

 

Mihai Ion Turcu Spre deosebire de PSD care apare a fi 'o armata" , cu Dragnea general, PNL apare a fi "un sac cu pureci". PNL are electorat in Bucuresti, n-a avut PNL in Bucresti. Conducerea bicefala este contraproductiva. Domnul Blaga taraie dupa sine epoca Basescu si Doamna Gorgiu nu are stofa. PNL a contat ca fiind partid prezidential, cei dopi corpesedinti fiind simpli locotenenti. Domnul ex presedinte, persoana decenta, nu convinge pe cineva. Daca ramane vesnicul candidat de premier PNL pierde alegerile.Presedintele Iohannis face efortul de a acredita formula constitutionala de presedinte, detasat de partide. PNL trebuie sa aiba rezultate in toamna. PNL Bucuresti alaturi de nucleele din Transilvania trebuie sa performeze, Perspectiva de a avea majoritate PSD in Parlament, cu ALDE, UDMR si ce va mai aduna, nu este in sine o catastrofa, o catatrofa ar fi sa -l readuca pe VVP in pozitia de premier, implicit un conflict steril Guvern-Presedinte.Bucurestiul trebuie sa vina in alegeri cu o lista de candidati convingatori.Noi, famlia si prietenii nostri votam PNL. Sincer am votat PNL si FDGR pentru constanta , candidatii .... Se mai adauga si Doamna Turcan care inerveaza pe toata lumea, in primul rand pentru ca nu este localnica, debiteaza numai paltitudini dar cu aer de mare autoritate (?) si in fapt nu aduna dar scade. Imaginati ca Doamna Turcan, la Sibiu, in campania prezidentiala a crezut potrivit sa urce pe scena in piata pentru a ne prezenta noua candidatul PNL, adica pe propriul nostru primar, ales majoritar in trei alegeri succesive. Ceva mai stupid nici ca se putea. Daca aveti resurse personale si spirit de sacrificiu, primiti oferta.

 

Gavrila Ch Oare nu sunt satuli romanii de bunavointa imbracata intr-o manusa de fier a germanilor? Prin puzderia de acronime citate se oculteaza si federatia germanilor, cea care si-a revendicat dreptul la atatea proprietati ce revenisera statului roman dupa razboi. Aceeasi germani care acum forteaza mana Romaniei pentru a primi refugiatii refuzati de altii, sau care refuza dreptul Romaniei de a-si revendica plata la zi a acelui infam credit acordat Germaniei in timpul aceluiasi razboi.
In alta ordine de idei, pariez ca majoritatea celor oripilati de o posibila majoritate PSD au fost membri de partid acum 30 ani. Le'o fi venit/plecat mintea la cap sau sunt alte motive mai meschine?

 

Dinica Roman Gheorghe Piperea ne spune:

"Nu voi prelua conducerea organizatiei PNL Bucuresti. Raman insa dispus sa ma implic si sa conduc un proiect de anvergura nationala, daca si cand mi se va propune. Politica si administratia pot fi instrumente pentru astfel de proiecte, asa cum s-a dovedit in cazul legii darii in plata. Oricum ar fi, eu raman acelasi."

 

Smaranda Dobrescu Pe D-l Piperea nu-l vad sa preia postul PNL de la capitala, sa scoata lumea la lipit afise si impartit pliante, la organizat demonstratii stridente. Vad doua ipostaze valabile pentru D-lui: 1. Sa fie cooptat ca simplu membru in PNL cu conditia ca in momentul schimbarii echipei de conducere a BNR sa preia locul cel mai vizibil pe care i-l permite pregatirea
2. Sa i se promita la inscrierea in PNL ca va candida la primul Congres la functia maxima din partid. 
PNL-ul ar da dovada de inteligenta in ambele cazuri. Dar ce facem cu Predoiu fara coledziu? :-)

.................................