miercuri, 11 ianuarie 2017

Referendum in Italia

Referendum in Italia – 2 decembrie 2016


Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.

December 2, 2016

 

Gheorghe Piperea

Duminica va avea loc in Italia un referendum initiat de premierul italian Matteo Renzi. Referendumul este crucial pentru Italia - daca votul va fi "nu", Matteo Renzi trebuie sa demisioneze, cu consecinta unei crize politice, plus a uneia, mult mai grave, economice, de care se va vorbi mai jos. Daca votul va fi "da", Senatul italian va deveni decorativ, nemaiavand nicio putere de a opri masurile "economice" pregatite de Renzi, dar blocate pana in prezent de Parlament. Rezultatul unui vot "da" la acest referendum, in mod evident, va fi un deficit de democratie si un surplus de tehnocratie, ambele deziderate fiind atat de viguros sustinute de birocratia bruxeleza si atat de "iubite" de poporul european. 
Dar rezultatul referendumului italian este esential si pentru UE. Un rezultat negativ al aventurii lui Renzi va arata ca inca o tara importanta a UE dezavueaza fatis politicile UE. Un rezultat pozitiv va intari si mai mult impresia ca UE se indeparteaza tot mai mult de la democratie si de la scopurile sale initiale, in favoarea unei politici de laborator, aparent aseptice, dar profund nociva prin implicatiile ei : (a) saracirea populatiei, care continua sa se ruineze in efortul impus de a salva banci si (b) ultra-imbogatirea unei oligarhii care are banii si puterea si mass-media necesare convingerii poporului ca aceasta este singura cale de iesire din criza.
Pentru Romania, de asemenea, rezultatul este important, din cel putin doua motive : (i) mai mult de un milion de romani traiesc si muncesc in Italia, putand fi grav afectati de masurile "economice" anvizajate de Renzi, masuri despre care se va vorbi mai jos; (ii) tot mai multi experti, birocrati, ong-isi, lobby-sti si bloggeri romani platiti de aceeasi ultra-bogata oligarhie opteaza pentru solutia tehnocrata, care dezavueaza parlamentarismul si chiar alegerile democratice. 
Referendumul initiat de Renzi vizeaza, in principal, dezbracarea Senatului italian de atributiile legislative, reducerea numarului de senatori de la 315, cati sunt in prezent, la un maxim de 100de senatori, noii senatori nemaifiind alesi, ci fiind desemnati de regiuni si de cele 15 mari orase ale Italiei. In plus, o serie de masuri economice si legislative care, in prezent, sunt in competenta regiunilor si a comunitatilor locale, vor trece la conducerea centrala. 
De ce vrea renzi desfiintarea Senatului si trecerea principalelor atributii economice si legislative de la regiuni la centru?
In primul rand, Senatul este considerat o frana in procesul de legiferare a problemelor economice grave ale natiunii. 
Sistemul bancar italian are pierderi rezultate din credite neperformante de 360 de mld euro (ca sa va dati seama de dimensiune : suma reprezinta PIB-ul Romaniei pe 2 ani), iar aceste pierderi "trebuie" socializate cumva caci, nu-i asa, bancile sunt, si in Italia, prea mari pentru a putea fi lasate sa falimenteze. Renzi trebuie sa promoveze una dintre cele doau optiuni pe care le mai are pentru a salva irepsonsabilele banci care s-au adancit atat de mult in credite neperformante : bani de la buget, adica de la contribuabili (mme Merkel se opune) sau bani de la deponentii italieni, francezi, romani, greci etc. care isi tin economiile in banci (Senatul s-a opus pana acum; la fel, s-au opus si regiunile italiene). O problema grava a unor banci iresponsabile, care ar fi trebuit sa falimenteze de mult, ca sa lase locul altora, mai prudente, si ca sa permita impuscarierea ultra-managerilor lor penali, se transforma, in "strategiile" tehno-creatilor italieni, in probleme economice grave nationale. Cum Senatul si regiunile s-au opus acestei masuri de bail-in, de ce nu ar fi ele desfiintate sau emasculate printr-un referendum? De ce nu s-ar concentra mai multa putere executiva si leegislativa la centru, in mainile guvernului si ale unui parlament cu o singura camera? Iata o solutie de tip fascist la problemele "nationale" ale bancilor. 
Pentru necunoscatori, trebuie spus ca, la nivelul doctrinei constitutionale, se considera ca sistemul bi-cameral in stare pura, in care ambele camere ale Parlamentului au aceleasi atributii, este cel italian. Sistemul parlamentar italian a fost impus la nivel constitutional, in anul 1948, in intentia evidenta a italienilor, daramati de consecintele razboilui, a bararii cailor catre un nou regim autoritar fascist, asa cum a fost cel al lui Mussolini. Chiar daca este greoi, acest sistem tipic italian a asigurat intotdeauna acel check and balance necesar intr-o democratie, care este de natura a echilibra fortele in stat, facandu-le sa isi auto-cenzureze tentatiile de exagerare. Asta pana acum, cand se pune problema golirii Senatului de cele mai importante atributii legislative, precum si de o serie de drepturi de veto care faceau ca o lege importanta sa nu poate intra in vigoare fara acordul ambelor camere. In plus, senatorii, mai putini cu 215, vor fi numiti, si nu alesi. Un adevarat vis devenit realitate pentru tehnocrati si experti, care isi vor crea, astfel, propria republica (desigur, pana cand va aparea un nou Mussolini).
La final, nu ar fi rau sa vedeti cam cine sustine propunerile lui Renzi de solutionare a problemelor economice "nationale", probleme care, de fapt, sunt ale unor banci iresponsabile : Banca d'Italia si Goldman Sachs. 
Banca centrala a Italiei si Banca Galaxiei, unde, la un moment dat, au lucrat sau vor lucra toti tehnocratii - unul dintre ei este dl Barosso, fost sef al CE, altul este dl Mario Draghi, actual presedinte al Bancii Centrale Europene sunt principalii sustinatori ai referendumului lui Renzi. 
V-ati prins? 
Ma si mir ca nu au iesit pana acum corifeii BNR sa ne explice ei cat de grav ar fi riscul sistemic daca Italia nu ar accepta, prin referendum, sa spuna "da" la referendumul lui Renzi. 
Sau o fi venit iarna?

 

Smaranda Dobrescu Daca Italia va spune NU, tara ar putea fi aruncată în alegeri anticipate, acolo unde partidul lui Beppe Grilo, un euro sceptic celebru în Italia, s-ar putea impune în contextul nemulțumirii tot mai mare a italienilor. 
Presedintele amerrica Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel si presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker au cerut deschis un vor in favoarea referendumului. (HotNews), ceea ce se conjuga cu cele prognozate de D-l Piperea.

Populistii de la M5S si Liga Nordului spera insa, dupa Brexit si alegerea lui Donald Trump la Casa Alba, sa profite de valul de nemultumire.
Ar fi o lovitură devastatoare pentru viitorul deja incert al Uniunii Europene. Laureatul premiului Nobel, Joseph Stiglitz prognoza în urmă cu doar o lună că Italia ar putea fi următorul stat care va părăsi UE
http://www.dcnews.ro/uniunea-europeana-lovitura-grea-un...

 

 

Uniunea Europeană, lovitură grea: Un nou stat ar urma să iasă din UE

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Dinica Roman Si de la locul faptei
https://www.facebook.com/alina.nedelea.39/posts/707894939374758

 

Alina Nedelea

November 14, 2016 · 

Despre referendum in Italia.
Sau despre cum sa te scarpini in cur cand nu te mananca.

Italia e pe marginea prapastiei. Cei care castigau mult, acum castiga putin. De cativa ani buni. Imaginati-va cei care castigau putin. 
Prietenii mei, marea majoritate, sunt de stanga. Nu-i judecati, au motivele lor. Spui stanga si-ti vine in minte Olivetti, de exemplu. ''Muncitorii nu sunt niste roboti, sunt persoane. Si daca ei sunt fericiti, si patronii lor vor fi.'' 
Dupa care Olivetti a murit in conditii suspecte. 
Spui stanga si te gandesti la Enrico Berlinguer. 
Si ajungi la Renzi care face un referendum despre Ei. Nu despre noi. 
Despre cum ar reduce el numarul de parlamentari, dar salariile ramase si le-ar imparti intre ei, astia ramasi ,si despre cum Senatul va fi ales de Ei, de azi inainte, nu de popor.
Recapitulez. 
Ultima data cand am fost in supermarket, adica astazi, o batrana voia sa-si cumpere o sticla de ulei de masline, si fiul ei ii explica ca nu si-o permit. Si ca tre' sa cumpere una mai ieftina. Babuta a ridicat vocea: ''Esti nebun? Toata viata am consumat uleiul asta. Toata viata!'' 
Cat am lucrat ca ospatarita, aproape 5 ani, am mai inteles ceva. 
Italianul e provincial, de felul sau. Vacantele si le face in tara, c-asa vrea muschiul sau, in proportie de 90 la suta, iar vinerea si sambata iese sa bea in acelasi bar. De cand era pusti, desi strada e plina de baruri. 
NU-i impresionezi cand le vorbesti despre libertatea de a circula in Europa. Aia 10-20 la suta care doreau asta treceau pe la o ambasada, de formalitate, fara contractul de la casa si dovada ca te asteapta nush cati copii acasa. Habar n-au ce inseamna sa-ti fie interzis sa pleci. Pleaca geniile, e adevarat. Mare branza. Se stie ca nu-s multi pe planeta asta. 
Sa arunci fo' 18 milioane de euro ca sa ne intrebi pe data de 4 decembrie ce parere avem despre Voi, Parlamentul curului, abia asta inseamna sa fii cretin. 
Rog sa fiu contrazisa. Cu argumente, daca se poate.

Sper sa ajunga mesajul asta si la proasta aia de romanca inscrisa in partidul Pd care de bucurie ca este inscrisa calca cu tocurile ei de lux pe batranica aia din supermarket. In timp ce Bersani, insusi, contesta cacatu' asta de referendum.

 

Anna Zelinski Italienii vor spune, NU.

Mondializarea si elitele franceze

Mondializarea si elitele francize – 30 noiembrie 2016


Smaranda Dobrescu

Care este firul care leaga ministrii sau fostii ministri Emmanuel Macron, Fleur Pellerin si Najat Vallaud-Belkacem, presedinta consiliului regional d'Île-de-France Valérie Pécresse, jurnalistii Jean-Marie Colombani si Christine Ockrent, omul de afaceri Alain Minc, bancherul Matthieu Pigasse (unul din proprietarii Monde SA) sau fostul prim ministru Alain Juppe? 
Toti au efectuat un stagiu in Fundatia franco-americana in cadrul programului "Tineri lideri". Toti, precum si alte 500 personalitati franceze, printre care, insusi presedintele Francois Hollande.Incepand cu 1981 aceasta fundatie privata organizeaza seminarii pe parcursul a doi ani, unde o duzina de tineri francezi se intalnesc cu elite americane din aceeasi categorie de varsta. Oficial, obiectivul este favorizarea dialogului franco-american. In realitate este vorba de a facilita tinerilor francezi, viitori decidenti, antreprenori, responsabili politici, jurnalisti, intelegerea profunda a binefacerilor mondializarii pe stil anglo-saxon.Sigur ca ulterior, pe ici si colo se va constata ca operatiunea de seducere a esuat. Dar, pe ansamblu, acesti tineri vor avea o cariera stralucita in structurile de putere si in afaceri. Personalitati care nu vor face niciodata parte din curentul anti-american. 
Veti intreba ce e rau in asta? As raspunde ca efectul mondializarii, al globalizarii imbratisat de cati mai multi decidenti nu mai lasa loc existentei unui efect de echilibrare in vederea necesarului respiro dedicat problemelor sociale, umanitare, de educatie, etc. Adica, cine preia rolul de contrapondere detinut pana acum de stanga in tumultoasa derulare economica contra cronometru dictata de germani?
Am dat exemplul Frantei caci gandeam ca in lipsa Angliei, Franta ar putea juca un rol mare in Europa oligarhica germana.

 

Mihai Ion Turcu D,D, uber Alles....


 

Prospectiv A-z .
Acestea sunt mecanismele acapararii statului, la distanta de orice scrutin democratic/cetatenesc/national. Statul roman a fost si el acaparat initial inclusiv prin atarnarea de tinichele cu panglica de reverele premiantilor romani...

 

Alexandru Botu In alte parti, unde nu este asa de simplu, se apeleaza la mai multe Fundatii. Termenul acesta de Fundatie incepe sa aiba conotatie de Geneza!

 

Alexandru Cosmin Codreanu Tinerii sunt invatati de mici cat de importanta este diploma de voluntar la angajare. In curand va deveni clar ca pentru joburi de categoria A este necesara o activitate intr-un "ONG" de categoria A. 

Abordarea ruseasca im care fiecare ONG trebuie sa isi faca publice sursele de finantare nu mai pare atat de absurda cand vine vorba de organizatii preocupate sa formeze liderii de maine ai tarii in care activeaza.

Poveste adevarata de 1 decembrie

Poveste adevarata de 1 decembrie  - 1 decembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu

Poveste adevarata de 1 decembrie. 


Via Gheorghe Gradinaru

Povestea aviatorului erou care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 
Publicat in Lecturi la lumina ceaiului
Povestea aviatorului erou, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918
La cimitirul din Rădăuţi, singurul din ţară traversat de o cale ferată în uz, se află, din primăvara lui 1981, un mormînt pe a cărui cruce stă scris numele de Vasile Niculescu, un bătrîn ceasornicar, care s-a stins discret, ba chiar în anonimat, la 90 de ani. Povestea lui se leagă, însă, puternic de unul dintre cele mai importante momente din Istoria românilor: ziua de 1 Decembrie 1918. Atunci, Vasile Niculescu era pilot… Două vieţi a trăit de fapt Vasile Niculescu, două vieţi diferite, ca două romane care se întîlnesc într-un punct crucial.
La 23 noiembrie 1918, un aparat de zbor pilotat de Vasile Niculescu şi capitanul Victor Precup a plecat de la Bacău spre Blaj, mai exact spre Cîmpia Libertăţii, pentru a duce mesajul despre Unire al moldovenilor de pe ambele maluri ale Prutului, act hotărîtor pentru convocarea Marii Adunări de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, deoarece guvernul român, aflat la Iaşi, şi Consiliul Naţional Român Central nu puteau comunica decît pe calea aerului, din cauza iernii aspre. În avionul care a aterizat în dupa-amiaza de 23 noiembrie pe Cîmpia Libertăţii, aducînd mesaj de pace, se aflau un sac plin cu manifeste şi o geanta sigilată, în care se găsea, printre alte documente, scrisoarea primului-ministru Ion I. C. Bratianu pentru Consiliul Naţional Român Central. Zborul se efectuase la doar 2 600 de metri, cu un Farman 40 nr. 3240. Fiecare membru al echipajului avusese faţa protejată de un strat gros de parafină, singura soluţie pentru a supravieţui la -40 de grade Celsius. Piloţii nu avuseseră nici paraşute, nici armament, iar carlinga fusese deschisă pe tot parcursul zborului.
După ce au fost întîmplinaţi cu urale de mulţimea care aştepta sosirea lor, cei doi temerari au mers la Palatul Mitropolitan, iar avionul a fost păzit de 8 soldaţi din Garda Naţională, care se schimbau din oră în oră, pentru a se încălzi la un foc aprins cu lemne. La 6 seara, Restaurantul Patria a găzduit şedinţa festivă, cînd Vasile Suciu, preşedintele Consiliului Naţional Român din Blaj, a anunţat hotărîrea ca echipajul Niculescu-Precup să revină la Bacău şi să dea vestea că românii din Transilvania se vor uni cu ţara. Iar la Palatul Mitropolitan s-a hotărît să se ţină o Mare Adunare Naţională la Alba Iulia, pe 1 decembrie. La plecare, avionul ducea un document oficial, care a avut drept consecinţă realizarea celui mai important eveniment din Istoria românilor. Atunci, mulţi şi-au exprimat dorinţa şi sub o formă neconvenţională, punîndu-şi semnăturile pe pînza avionului. După acest moment, ce a schimbat prezentul şi viitorul unei ţări, toată lumea s-a aşteptat ca locotenentul Vasile Niculescu să primească Ordinul Mihai Viteazul, clasa a III-a. Ceea ce nu s-a întîmplat. Iar eroul s-a retras încet-încet, a schimbat mai multe oraşe, s-a bucurat şi s-a întristat de anonimatul său. Literatura de aviaţie îl mai ţine minte. Manualele de istorie, mai puţin.
Cariera lui aviatică s-a oprit în 1926, la cererea sa, după ce a fost transferat la Centrul de Recrutare din Rădăuţi, prin Ordinul 37368/ 1926, emis de ministrul de Război. Cîţiva ani mai tîrziu, fostul aviator ajunsese în Regimentul 96 Infanterie, iar în '37 era căpitan în rezervă. Din 1918 pînă în 1937, aviatorul a lucrat la Comandamentul Şcolii de Aeronautică (1924-1925), după ce devenise căpitan, în 1923, graţie înaltului Decret Regal nr. 5634, emis în 24 octombrie 1932.
În vara lui 1919, la mai puţin de un an de la zborul istoric, Vasile Niculescu a mai fost încercat de destin, încă o dată. La 23 iunie, avionul pe care îl pilota în timpul unei acţiuni de recunoaştere în Transnistria a aterizat pe liniile bolşevice, iar el a fost luat prizonier la Odesa, unde a fost reţinut timp de o lună întreagă.
Ultimele două decenii de viaţă, în plină Epocă de Aur, le-a trăit într-un Bucureşti cu puţine urme de normalitate. Doar în 1961, în decembrie, a primit, se pare, o scrisoare de la Andrei Popovici, fostul comandant al Grupului 2 Aeronautic Tecuci, care amintea celebrul şi extraordinarul episod pe care i-l datorează istoria românilor. În rest, uitare…
Iată textul scrisorii: „Nu este prilej de sărbătoare creştinească şi naţională care să nu trezească în mine amintirea zborului dvs. la Blaj, atunci, la începtul iernii, în anul 1918. Zborul acesta rămîne înscris în istoria şi în analele întregirii Neamului Românesc. Camarazii zburători v-au aşezat pe cel mai înalt punct al unei întreprinderi zburătoreşti din războiul cel mare şi sfînt. S-a văzut nedreptatea pe care conducătorii ţării din acele vremuri au avut-o faţă de dvs., de a nu va acorda cinstea cuvenită pentru acel zbor istoric. Nu ştiu de ce, dar parcă tot n-am pierdut nădejdea că voi asista la preamărirea şi la actul de dreptate ce vi se cuvin".
În urma acestui om a rămas o poveste. Povestea unei Mari Uniri…


George Pala Dan Vizanty la Ploiesti in 44 a decimat us air force sau Horia Agarici
impotriva rusilor.De Majestatea sa Mihai nu are rost !

 

Dinica Roman alta adevarata

https://www.facebook.com/rezistenta/photos/a.451543261586610.1073741826.451541878253415/1239867592754169/?type=3

 

Rezistența Urbană

December 1, 2016 · 

Astăzi mai mult ca oricând s-a văzut geniul de comunicare al președintelui Iohannis. Dorind să mai ia din punctele de imagine ale "penalilor" nu i-a primit în tribuna oficială.

Rezultatul? Iohannis a rămas cu oameni "îndrăgiți" de popor precum Iliescu și omul fără dosar penal Traian Băsescu, printre alti PNListi puri și neprihăniți precum Ilie Năstase.

Opoziția exilată a apărut în mulțime, vorbind cu lumea și înconjurați de fani. Sigur, momentul acesta și el aranjat de un PR.

Dar una peste alta din lupta de imagine este destul de clar cine a câștigat. Morala? Toată lumea iese mai câștigată dacă respectăm principiul prezumției nevinovăției.

 

Dinica Roman si un altfel de adevar care merita raspus

https://www.facebook.com/169906939703249/videos/1545513122142617/

 

Gandeste Romania


December 1, 2016 · 

"Ce e rău în robie, nu e atâta robia. Rău e că, dacă trece prea multă vreme, omul se învaţă cu ea, cu robia, cu frica, cu supunerea, cu săru'-mâna, să fie batjocorit şi să nu-i mai pese. Se-nvaţă ca pasărea cea proastă cu colivia, care uită și c-o știut zbura oarecândva sau se teme să nu afle stăpânul că n-o uitat să zboare."

 Smaranda Dobrescu "Numa' că amu', cu voie de la-mpăratu' ori ba, am învăţat că se poate!"

Acesta e ultimul cuvant al acestei replici a lui Horea. Si un raspuns la adevarul enuntat.

 

George Pala Am cumparat Izvoarele Rascoalei lui Horea de cativa ani la un targ de carte http://www.librarie.net/.../Izvoarele-Rascoalei-lui-Horea... si am ramas aproape socat de similitudinile de atunci , a manipularilor josnice duse de catre clasa imperialista austro ungara cu cea de astazi dusa de imperialistii de peste ocean.Va rog sa nu pierdeti ocazia sa cititi limbajul diplomat dus la extrem,marturii si anchetele de genul celor de la Guantanamo.Nu aveau nici o sansa bietii iobagi in fata caracatitei nobiliare.Este crunt cate a avut de suferit acest neam in decursul veacurilor si azi continua.

 

 

Izvoarele Rascoalei lui Horea (seria A, Diplomataria, volumul IX)

LIBRARIE.NET

 

Prospecctiv A-z .
Domnule Pala, poate cadorisiti prospectivii fara acces la cartea aceasta cu o analiza insotita ce cateva exemple sau cel putin cateva pagini fotocopiate care sa ilustreze ceea ce spuneti. Nu-i graba, dar s-ar merita o postare si discutie separata plecand dela o asemenea contributie. Va multumesc!

 

Mihai Ion Turcu Final Iosif II a desfiintat dependenta personala medievala a taranilor de domnii de pamant, in Ungaria si in Marele Principat al Transilvaniei, in celelalte posesiuni ale coroanei fiind desfiintata. Este finalul unui conflict acut intre Imparat, preocupat de modernizare in spirit iluminist si magnatii Ungariei si Principatului Transilvaniei. Rascoala si spaima produsa de aceasta rascoala in clasa feudala, cu apel la protectia puterii centrale, a fost se pare avuta in minte de catre Iosif Ii-lea. Se poate admite ca in extremis, rezistenta magnatilor si patriaicatului urban la reforme fiind mare, Iosif II-lea a incurajat rascoala (ceea ce contravenea statutului si obligatiilor sale ca suveran. "Cu voie sau nu de la Imparat"). Productia cinematografica a fost, cinematografic excelenta. Radu Beligan in rolul Contelui Anton v. Jankovich a fost perfect.

 

George Pala Prospectiv A-z https://www.facebook.com/george.pala.9/media_set.

 

George Pala added 17 new photos to the album: Izvoarele rascoalei lui Horea /Guantanamo — at Albac, Valea Ariesului, Apuseni.

terorismul vazut din unghiul imperiilor / Emulatia imperiilor in materie de terorism
(austro ungar/usa)

 Smaranda Dobrescu Multumim, nu e usor de citit, dar merita!

 

George Pala Smaranda Dobrescu tehnologia e de vina.. cu placer

Fillon, candidatul dreptei la presedentie

Fillon candidatul dreptei la presedentie – 25 noiembrie 2016
 
Smaranda Dobrescu shared a link.

Propunerile preferatului la presedentia Frantei din partea dreptei, chiar sunt de dreapta:

FRANÇOIS FILLON (https ://www.fillon2017.fr/participez/)

Soutien à l'activité : l'ancien premier ministre de Nicolas Sarkozy table sur la création de plusieurs centaines de milliers d'emplois grâce à une baisse des charges et des impôts sur les entreprises.

Droit du travail : il souhaite favoriser la négociation au niveau de l'entreprise ou des branches et défend la mise en place d'un nouveau contrat de travail, avec des modalités de rupture prédéfinies.

Prestations sociales : l'indemnisation chômage seraient plafonnée et dégressive, et l'âge de la retraite à taux plein serait porté à 65 ans. Une « prestation sociale unique » regrouperait toutes les aides existantes.

Public : le temps de travail des fonctionnaires passerait à 39 heures...

Ma tot intreb de ce ideile acestea le intalnesc si la stanga noastra? Oare nu se pot castiga alegeri fara promisiunea din partea stangii ca va reduce impozitele? Ar avea nevoie doar de stiinta de a da explicatii clare asupra nevoii de progresivitate a impozitarii si ar putea fi convingatori. Dar, din pacate la noi dreapta si stanga isi imprumuta reciproc mesajele proprii traditionale...

 

 

Projet - François Fillon 2017

Mes idées pour la France F comme Faire Je consulte le manifeste Donnez votre avis sur les principales propositions EMPLOI « Bien sûr qu'il est possible de résorber le chômage… si l'on fait enfin ce qu'il faut ! » EDUCATION « Faire à nouveau de l'école…


Mihai Ion Turcu In felul acesta au devenit necredibili, consecinta ne orientam dupa persoane nu dupa programe mod in sine deferctuos de alegere.

 

Smaranda Dobrescu Ati vazut ca Fillon are in toate domeniile propuneri care la nivel de ansamblu dovedesc coerenta.Acesta este avantajul cand un program in linii mari, dar justificate financiar este imaginat si propus de un singur om. Nu remarc pozitiv deocamdata decat forma si coerenta.

 

Dinica Roman http://tempsreel.nouvelobs.com/.../ces-puissants-et...

 

 

Ces puissants et mystérieux messieurs du cercle Bilderberg

TEMPSREEL.NOUVELOBS.COM|BY L'OBS

 

Prospectiv A-z .
Atentie mare si la eurogrup: https://en.wikipedia.org/wiki/Eurogroup

 

 

Eurogroup - Wikipedia

The Eurogroup is the recognised collective term for informal meetings of the finance ministers of the…

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Smaranda Dobrescu En octobre 2015, dans un interview avec Philippe de Villiers, Francois Fillon disait:
François Fillon à Philippe de Villiers: « (Le Bilderberg), que veux-tu? c'est eux qui nous gouvernent »....See More

 

 

Philippe de Villiers dénonce l'escroquerie européenne dirigée par la « superclasse…

NOUVELORDREMONDIAL.CC

 

Mihai Ion Turcu Grupul Bilderberg este un "club" elitist, fara statut institutional,cred ca nu are nici statutul civil de ONG, fara "autoritate", care pretinde caracter institutional al puterii si recunoastere publica a autoritatii institutionale. Puterea (financiara privata) a membrilor clubului, face ca directivele decise de club pentru politica statelor, nu se exercita direct asupra institutiilor statelor, teoretic sub controlul cetatenilor ca titulari ai suveranitatilor, exercitata in momentul votului, ci asupra politicienilor alesi in pozitii de autoritate publica, esential prin finantarea privata a campaniilor electorale si prin magnatii media, poasibil si prin coruptie, in sensul legii penale. Este o putere "privata", paralela puterii poliutice a statelor, care are posibilitatea de a captura insidios, statele.

 

Dinica Roman https://youtu.be/GYlsyhDGLVA


 

Le président du groupe Bilderberg dans le gouvernement de Fillon

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu Pot presupune ca Fillon a beneficiat de sprijinul necesar din partea discretilor Bilderbergi, deveniti acum mai putini discreti.pentru alegerea sa drept candidat in partid..
Mai pot presupune ca de anul trecut de cand Fillon dadea interviuri revoltat de ideea urmarita de Bilderbergi, acestia au gasit argumentul convingator.
Si mai pot presupune ca rolul Frantei in proiectul celor care fac si desfac legaturile mapamondului a devenit cu totul si cu totul special..

A murit Fidel Castro

A murit Fidel Castro – 29 noiembrie 2016

 

Prospectiv A-z shared a link.

Cativa romani despre Fidel Castro:

1) Luminița Arhire

În 1988 am citit , aproape fără să respir, MEMORIA FOCULUI , cartea lui Eduardo Galeano , un flash de 700 de pagini pe „venele deschise ale Americii Latine"; a fost una dintre acele lecturi-de-zile-și-de-nopți, căci n-am mai putut lăsa cartea din mână, ci am intrat cu totul într-un univers în care istoria, mitologia, faptul divers și eterna tristețe se împleteau atât de dramatic, încât era imposibil să nu devin parte din poveste. În romanul ( dar, chiar nu știu dacă este un roman…după atâția ani a numi această carte „roman " mi se pare cel puțin imprudent) lui Eduardo Galeano, al cărui chip vă îndemn să-l căutați pe net, am găsit toate poveștile, toate credințele, toate dictaturile, toate revoluțiile, toată nefericirea întinsă pe secole ale unui continent magnific și îndepărtat, unde intelectualii sunt mai ales de stânga, și-atunci literatura , cinematografia, arta plastică, sunt adesea de stânga … citindu-l pe Eduardo Galeano am înțeles perfect de ce este așa. Cred că opiniile disprețuitoare la adresa „stângismului" Americii Latine provin fie din necunoaștere, fie din rea-voință. Mai cred că Fidel Castro nu poate avea parte, astăzi, în România, de o judecată lucidă și cu o dreaptă măsură, din pricina istericei „corectitudini politice" , care aliniază istoria după bunul său plac. În rest, Compay Segundo vă povestește despre Cuba mai bine decât mine…

https://www.youtube.com/watch…

2) Radu Humor

Nu doar că „despre morţi, numai de bine", dar acest personaj, care a stat ca un ghimpe în coasta marelui elefant american, care a fost ţinta a zeci de atentate puse la cale de toate serviciile, care de care mai secrete, şi de toţi liderii începând cu unchiul Sam şi terminând cu şeful lui ( neastâmpăratul şoricel https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f57/1/16/1f609.png😉 ), dar a murit de bătrâneţe, merită dacă nu jelit, măcar respectat şi pomenit cum se cuvine post-mortem !

Faptul că apar diverşi popeşti, sau papuaşi, dispuşi să calce pe cadavre, iată şi la propriu, doar pentru a fi pe placul unei corectitudini politice, un fel de bau-bau pentru cei slabi de îngeri şi de Biblie sau Talmud , pentru alţii, nu face decât să demonstreze că sunt oameni periculoşi şi după moartea lor !
Respect gestul politic, dar şi creştinesc al domnului Adrian Năstase, care sunt sigur că ar păstra aceeaşi decenţă, demnitate şi compasiune şi în cazul altor decese, ale căror subiecti i-au pricinuit nenumărate suferinţe !
Dar pentru asta, trebuie să fi, în primul rând Om, şi abia după aceea activist sau simpatizant politic ….

2.a) Mircea Popescu (din SUA)

Cuvantul dictator, sau alaturarea de nume ca Mao, Chavez, Kim Ir Sen, etc sa va supere, dle. Humor?
Ce-am spus mai sus, sunt niste afirmatii bazate pe cunoasterea unor realitati de la fata locului. Si cand spun „fata locului", ma refer la sutele de mii de cubanezi refugiati in Statele Unite ca sa traiasca omeneste si fara teroare, la lumea Caribelor pe care o cunosc, cred ca mai bine decat multi dintre dumneavoastra.

Il plangeti pe Castro, foarte bine, dar si pe Stalin l-ati plans cand a murit, iar la moartea lui Kim Ir Sen era sa fie inundata Koreea de atatea lacrimi. Astazi vad ca apar nenumarati care sunt in stare sa poarte doliu vesnic dupa Ceausescu, dintre astia tineri carora nu le-au dat nici macare tuleiele. De ce? Pentruca erau icoanele la care zeci de ani s-au tot inchinat popoare izolate sau impilate si obligate sa faca matanii zilnice.
Daca credeti ca astfel de personaje merita respect, atunci de ce il huiduiti pe Basescu care in alte conditii ar fi devenit un Castro al Romaniei? Eu il comparasem cu Chavez.
Va bateti cu pumnii in piept vorbind de libertatile omului, dar tocmai negarea acestor libertati o proslaviti adulandu-l post-mortem pe Castro si pe ceilalti care nu le-au lasat oamenilor libertatea de baza a gandirii si a traiului neingradit, ci i-au obligat sa traiasca si sa gandeasca asa cum au gandit si au vrut ei si grupul de acoliti. Obligativitatea inchinarii la idoli asta admirati.
Spune Mihaela Erika Petculescu:
„Astăzi a dispărut legendarul «Combattante», însă ne-a lăsat moştenire năzuinţele luptei sale : justiţie şi echitate socială, combaterea ipocriziei, a lipsei de valori morale şi etice, a capitalismului ce-şi «însuşeşte munca altora» "
Chiar asa o fi? Oare care-i explicatia ca sute de mii (de fapt peste 1,5 milioane) de cubanezi s-au refugiat de teroare, de ipocrizia echitatii sociale in care o mana de activisti traiau o viata de huzur in timp ce restul populatiei se scalda zi de zi in mocirla mizeriei colective „egala pentru toti"?
Faptul ca miile de cubanezi au fugit din raiul castrist tocmai in iadul capitalismului american pentru a fi „exploatati", nu cumva sterge cu buretele aceste afirmatii idealiste?
A fost Cuba un ghimpe in coasta Americii? Ghimpe a fost URSS-ul care l-a folosit pe Castro ca pe o papusa, iar Cuba ca pe un Kaliningrad sau Transnistria „independenta".
Dupa parasirea de catre rusi, Cuba a crescut ca o papusa gonflabila umpluta cu aer fiind socotita, ce? Un adversar ideologic al presedintilor americani, dupa cum s-a afirmat?
Ah, inteleg, de la mii de km vulpile care nu ajung la struguri considera Cuba drept simbolul independentei fata de America.
De parca America a atentat la independenta Cubei https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f4c/1/16/1f642.png
🙂
Am incercat sa explic mai sus ca nu America a pierdut, ci Cuba. Si asta deoarece Cuba a ramas in turnul ei de fildes decrepit fara sa fie „exploatata" de americani, in timp ce vecinele caraibiene au progresat si au luat avans.
Dar fiecare intelege doar ce-i place sa inteleaga.

2.b) Radu Humor

Mie mi-a ajuns cît m-am bucurat la uciderea mişelească, în Sfânta zi de Crăciun a Ceauşeştilor, după un ritual iudaic, folosit ori de câte ori au prilejul : vezi bombardarea Belgradului în ziua de Paşte, cu bombe pe care scria „Christos a înviat ! „( poate că nu scria, e doar o manipulare, dar până la urmă tot asta însemna, nu ?!), alte atacuri şi execuţii săvârşite având neaparat o semnificaţie anume prin felul şi data la care s-au comis ! Vreau să vă destăinui că astăzi mă ruşinez de atitudinea mea de arunci, văzând în ce hal a ajuns Ţara asta după 27 de ani ! Nu-i cazul să detaliez, mai ales că cei ca dvs. trăitori acceptaţi în ţara tuturor posibilităţilor, şi dacă aţi gândi altfel, v-ar fi teamă s-o spuneţi ! Hai, să nu ne mai ascundem după „libertatea" ce dă pe dinafară din America, ajunsă una dintre cele mai temute apărătoare a unei corectitudini politice cel mai bine ilustrată de definiţia ieşită câştigătoare : Încercarea de a apuca un căkat de partea lui curată şi frumos mirositoare ! :mrgreen: Şi să recunoaştem că acolo, poţi spune orice, dar te şi poţi aştepta la orice !
Cei care nu cred, să încerce a provoca vreo discuţie telefonică, pe Skipe, sau alte mijloace de comunicare şi s-o compare cu cea între patru ochi şi aceea făcută cu mare atenţie şi îngrijorare !
Diferenţa dintre Cuba şi celelte ţări transformate de americani în adevărate paradisuri ( doar pentru o mână de trădători) este că spre deosebire de celelalte, dar mai ales spre deosebire de noi, Cuba a rămas cu toate bogăţiile ei ! Şi asta (şi) datorită lui Fidel Castro !
Pentru că ruşii, nu i-au spoliat ( n-au făcut-o nici cu noi : după ce şi-au luat despăgubirile de război oferite pe tavă de „aliaţi"în frunte cu beţivanul mereu Churcellit) au plecat şi ne-au lăsat în pace ! Pe când ceilalţi, în frunte cu favoritul dvs. ne-au cam lăsat ca după cea mai reuşită asanare, în/cu fundul gol ! :mrgreen:
P.S.
Băsescu e ca-n bancul ăla cu musca prinsă în farfuria cu supă a scoţianului :
– Scuipă tot !
Acum , când i-a ajuns mucul la degete, când sistemul l-a dat la coşul de gunoi al Istoriei, încearcă să ameninţe cu destăinuiri şi pâre, încercând un şantaj ordinar care să-i amâne judecarea pentru distrugerea sistematică a Ţării ! Şi dacă ar scuipa tot ce ştie ( dar n-o face ! ), acum, nu i-ar folosi la nimic !
Are soarta cîrpelor de care se folosesc unii un timp , după care le aruncă ! Fie în uitare, fie în închisoare !
Sper ca Băsescu să nu fie uitat !

3) Fragmentarium Politic

In memoria lui Fidel Castro, un erou al Libertatii: "Până la victorie, întotdeauna!" ("Hasta la victoria, siempre!")

Am aflat cu mahnire de moartea lui Fidel Castro, "El Comandante" sau "El Lider Maximo", cum a ramas pentru nemurire in mintile si inimile oamenilor adevarati, ale patriotilor de pretutindeni. La aflarea acestei vesti triste, mari personalitati ale lumii, care s-au simtit energizate de exemplul celui care si-a transformat providentialul prenume intr-un maret si iubit simbol al libertatii, au exprimat sentimente pioase, de apreciere si regrete.
Chiar si presedintele ales al SUA, ai carei presedinti au fost fara exceptie dusmani de moarte ai liderului istoric cubanez si ai revolutiei cubaneze, doar au fost nevoiti sa-si ia talpasita din Cuba, a reactionat, initial, cu o anumita prudenta si descumpanire, ca cineva care nu avea cuvintele la el, scriind cu un laconism de gheata, pe Twitter: "Fidel Castro a murit!". Ulterior a fost repus de masinaria de propaganda pe sinele dublului limbaj orwellian, devenit de lemn la Casa Alba. Nimeni nu a ramas indiferent, si tacerile au transmis un mesaj, pentru nimeni Fidel Castro nu a fost un necunoscut. Daca s-ar fi putut, Planeta intreaga s-ar fi oprit, pentru a face o reverenta si a murmura aceleasi cuvinte.
Desi a mimat o destindere si o apropiere diplomatica si politica de Havana, probabil pentru a adormi si insela instinctele de aparare ale insulei, despre care Fidel Castro a spus repetat si apasat ca "insula nu se vinde", presedintele inca in exercitiu de la Casa Alba, Barack Obama, nu a avut nicio reactie la stirea mortii fostului conducator cubanez si aparator al independentei si suveranitatii Cubei. Alergie la suveranitate sau proba de sinceritate?
Am inceput sa-l iubesc pe Fidel din clipa in care am inceput sa inteleg strambatatea conceptuala a lumii in care suntem obligati sa traim. Sa nu fiti mirati, manipularea si luarea in stapanire a vointelor noastre prin strambatatea turnata in concepte este cea mai precisa arma politica a stapanirii globale, care si-a construit pe un petec de hartie domnia globala, asupra oamenilor liberi globali, pe care i-a transformat in sclavi globali.
„Nu m-am născut politician. Dar, încă din tinereţe, am observat lucruri care mi-au rămas în minte, care m-au ajutat să înţeleg realităţile din jurul meu", nota la un moment dat Fidel Castro, potrivit dezvaluirilor BBC. Era limpede ca Fidel era un vizionar politic si un cunoscator patrunzator al esentei mecanismului capitalist de expansiune, praduire si imbogatire a unei tagme autolegendate milenarist ca "aleasa", a smecherimii pe seama "prostimii", cum, comparativ cu "exceptionalismul" lor autoatribuit, sunt dispretuite toate celelalte popoare. Nu aveai cum sa nu-l iubesti pe Fidel, simteai ca nu se lasa prostit, ca este determinat, ca poate sa mearga pana la capat si ca poate sa invinga, ca el considera viata lui misiunea lui, in slujba suveranitatii, libertatii si demnitatii poporului lui.
Fidel Castro se comporta ca egalul camarazilor sai, se considera un om care avea sa sfarseasca precum toti ceilalti, el insusi se autoironiza pentru o longevitate neasteptata, pentru care nu facuse nimic, dimpotriva, fusese tinta a peste 600 de atentate, dar fusese iubit si urmat, singurele lucruri care il facusera sa nu cada prada uneltirilor, comploturilor si sa scape din ghearele agentilor straini, trimisilor sa-i ia viata. În luna aprilie, într-o rară apariţie publică, Fidel Castro declara, parca stingherit sau vinovat ca inca mai traieste: „În curând voi împlini 90 de ani. Nu mi-ar fi trecut niciodată prin minte această idee. Nu am făcut niciun efort pentru asta, este ironia sorţii. În curând, voi fi ca toţi ceilalţi". Astfel cunoscandu-l, nu ai fi avut cum sa nu-l iubesti pe Fidel, cum sa nu-i raspunzi la celebrul salut "Până la victorie, întotdeauna!" ("Hasta la victoria, siempre!").
In fond, in limbajul rasturnat, din codul orwelian, "dictator" inseamna orice conducator care mobilizeaza si concentreaza energiile poporului sau pentru a se impotrivi agresiunii si asediului, pentru a rezista si a ramane liberi, pentru a fi stapani la ei acasa, pe bogatiile lor si pe destinele lor. In situatii de necesitate, care iti pun in pericol fiinta nationala, nu se poate rezista cu democratia, de aceea se adopta vremelnic organizarea si conducerea ierarhica, centralizata. De aceea SUA au reusit, pentru ca pe fond, in spatele usilor inchise ale administratiei sunt un singur partid, pluralismul este doar un spectacol pentru public. Dictator la propriu este cel care isi mana poporul in razboaie, care cucereste alte tari si popoare, care creeaza si intretine conflicte, care dicteaza in relatiile internationale. In acelasi cod orwellian, "democratia" inseamna a te lasa cucerit, supus, inrobit, a nu te opune agresiunii, a-ti pune bogatiile tarii in maini straine, a-ti lasa sa-ti fie modelate identitatea si interesele de o vointa externa. La plecarea lui El Comandante, cel mai mare omagiu ar fi sa-i insotim trecerea spiritului in eternitate cu acelasi cantec spaniol, "Hasta Siempre, Comandante", din 1965, al compozitorului cubanez Carlos Puebla, care insoteste memoria eterna a lui Che Guevara:
Adio, Comandante!
Am învăţat să te iubim
Din înălţimea istorică
Unde soarele vitejiei tale
A asediat moartea.
Refren:
Aici se află clara
Şi profunda transparenţă
A scumpei tale prezenţe,
Comandante Che Guevara.
Mâna ta victorioasă şi puternică
Trage deasupra istoriei
Când toată Santa Clara
Se trezeşte pentru a te vedea.
Refren
Tu vii arzând briza
Cu sorii primăverii
Pentru a înfige steagul
Cu lumina surâsului tău.
Refren
Iubirea ta revoluţionară
Te conduce către o nouă întreprindere
Unde aşteptăm tăria
Braţului tău eliberator.
Refren
Vom continua să înaintăm
Ca şi cum tu ai fi mereu alături de noi
Şi cu Fidel îţi spunem:
Adio, Comandante!

4) Ghita Bizonu\'

Chestia caraghioasa este ca poate, la inceput Fidel Castro Ruiz nu era comunist …
Insa in marea sa inteligenta Departamantu de Stat , probabil din influenta fratillor Dulles, a incercat sa dea jos pe barbudos . Vinovati ca au facut unele reforme (mai ales agrara) – deci „comunisti".
Noul regim a rezistata .. a primit sprijinul sovietic si ca o conditie a supravieturii virat spre comunism.

Azi e cam uitat numele Dulles .. insa in anii aia au jucat un rol aparte mai ales in politica fata de America Latina , unde price reforma „nationalist-burgheza" era imedaita identificata cu „complotul comunist" .. chiar si cand era calchiata dupa legi americane. Ma rog vorbea si banu (fratii Dulles erau avocatii lui United Fruit) si o anume mmetalitate rednick intalnita si in mediul presupus intectual (ca si Obama ar fi „scoialist" dupa putina minte a unora) . Oricum ptr Dulles imi este frica ca si Ion I.C. Brtaianu si Ferdinad rex ar fi fost „comunisti" pe motiv ca au facut reforma agrara...

5) T-Rex

Sigur, americanii de pe dreapta nu l-au suferit pe Castro, pentru ca, mai departe de ideologia comunista, Castro si-a protejat poporul de invazia de IMperiul infometat dupa fosta colonie. Sigur, ca orice regim comunist, a existat si partea represiva in Cuba. Dar in Cuba regimul comunist a construit un model de sistem de sanatate, recunoscut pina si de americani, acolo unde i-a dus Michael Moore pe cei „eroii 9/11", eroi pe care „sistemul superior" din SUA nu a mai vrut sa ii mai trateze.

http://www.huffingtonpost.com/…/cubas-health-care-system-_b…

 

 

Buena Vista Social Club - Chan Chan

Learn more: http://www.squidoo.com/buenavistasocialclub/

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu La categoria "parerile altora" poate ar fi de interes disputa intre doi oameni de cultura romani pe subiectul disparitiei lui Fidel Castro:
http://www.flux24.ro/razboi-intre-mihai-sora-si-adrian.../

Fragmente:

Mihai Şora îl numeşte "analfabet funcţional" pe Adrian Papahagi, după ce filologul din Cluj-Napoca a criticat pe Facebook mesajul publicat de filosof despre Fidel Castro, insinuând că postările de pe pagina lui Şora ar aparţine soţiei acestuia.

"Eu îl ştiam anticomunist intransigent, nu elegiac şi emoţionat de doctoratul în drept al unui asasin sinistru", a răspuns unor comentarii Adrian Papahagi, admiţând că făcea referire la mesajul publicat sâmbătă de Şora după anunţul morţii lui Fidel Castro.

Soţia filosofului, Luiza Palanciuc-Şora, a intervenit în discuţie, duminică dimineaţă, catalogând gândul emis de Papahagi drept "mârlănie".

Papahagi a răspuns: "Doamnă Palanciuc-Şora, nu ocupaţi nici dumneavoastră, nici ilustrul dumneavoastră soţ un piedestal care să vă ferească de critică, iar aceasta poate fi formulată şi altfel decât solemn. (…) Când scrii prostii pe Facebook poţi primi chiar şi replici mai glumeţe. Am reacţionat la o postare pe care am găsit-o incompatibilă cu anticomunismul intransigent pe care i-l cunoşteam, şi pe care continuu să o găsesc nedemnă".

Criticul literar Alex Ştefănescu a punctat: "În afară de faptul că săvârşiţi o nedreptate flagrantă, gestul dumneavoastră vă face să semănaţi, fie şi numai o clipă, cu ultimul derbedeu de pe stradă".

În urma acestui schimb de replici, Mihai Şora a scris duminică pentru pagina sa de Facebook: "Analfabetul funcţional loveşte din nou! De data aceasta, are studii la Sorbona şi spume la gură (cele din urmă prevalând asupra celor dintâi). Dragii mei, nu sunt un admirator al lui Fidel Castro (Doamne fereşte!). Sper că au mai rămas şi oameni care pricep o snoavă şi n-au nevoie doar de propoziţii rudimentare sau de înjurătura groasă pentru a înţelege tâlcul unui mesaj. Există şi alte patiserii (decât spuma la gură) pentru a consemna dispariţia unui dictator".

Adrian Papahagi a revenit la postarea sa şi a comentat: "Observ doar că am atins un punct nevralgic, care a declanşat o imensă avalanşă de insulte («analfabet funcţional», «extremist», «pseudo-creştin»). Toate asezonate cu o lectură atent pusă în scenă din I Corinteni, cu icoana în spate şi tot dichisul. Haios, ce să zic".

Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani.

 

 

Război între Mihai Șora și Adrian Papahagi pe facebook: Analfabetul funcţional…

FLUX24.RO

 

Dinica Romanhttps://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10208104634879451

 

Bogdan Duca

November 28, 2016 · Bucharest · 

Aşa numita polemică dintre Mihail Şora şi Adrian Papahagi în jurul chestiunii Castro sintetizează bine ce doream şi eu să spun despre subiect.

Există un conservatorism anticomunist, care mai are şi pretenţii creştine, ce îşi compensează propria impotenţă politică şi morală, printr-o agresivitate dezonorantă mai ales pentru oameni cu ifose de "boieri ai minţii". 
Genul acesta de mentalitate nu doar că nu face prieteni, dar şi izolează sectar

În schimb, putem să opunem un conservatorism al moderaţiei dialogului şi fermităţii principiilor.
A fi anticomunist nu înseamnă să scuipi pe mormântul lui Castro ci înseamnă a te opune, argumentat, progresismului de acum.

Avem de ales: "Înţelepciunea şarpelui şi blândeţea porumbelului", de care ne vorbeşte Domnul? Sau, mult mai draga, pentru unii conservatori, "blândeţe a şarpelui şi înţelepciune a porumbelului"?

Eu, cu risul de a sminti minţi care nu pot funţiona nici în teologie, nici în politică, nici în cultură, decât pe mecanisme simple, dualiste, am ales prima cale.
Şi aici e tot demersul meu intelectual.

 

Smaranda Dobrescu Eram prea mica cand a murit Stalin ca sa-mi cenzurez bucuria. A fost prima si ultima oara cand disparitia cuiva, chiar si dictator m-a bucurat. Asa ca nu pot spune decat ":Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe Fidel Castro"
Regimul Castro a rezistat, dupa parerea mea atat de mult, nu doar prin dictatura ci si pentru ca loviturile puternice ale puterilor coloniale s-au dovedit a fi fost percepute de catre cubanezi mai dureroase decat insasi ranile provocate de regimul autoritar al lui Castro.. De remarcat ca regimul autoritar in Cuba a fost instalat cu incuviintarea poporului cubanez si nu cu tancurile sovietice precum la noi. De altfel nu rusii au avut initiativa trimiterii rachetelor balistice in Cuba, ci acest lucru s-a facut la cererea lui Castro care se temea de o invazie americana intempestiva instrumentata de CIA. Numarul celor aruncati in inchisori sau executati din ordinul lui Castro, pe de alta parte si-a pierdut sirul de-a-lungul deceniilor .. 
In acest moment ar fi de nedorit ca aceasta tara sa redevina Cazinoul SUA si locul preferat de distractie al americanilor ca pe vremea lui Batista. De asemenea ar fi de dorit ca situatia lor economica sa se imbunatateasca daca se poate fara interventia unor hedges funds dedate deja in America Centrala si de Sud la acaparari lipsite de rusine si la indatorari pana la limita cumpararii unei tari.
Ar mai fi de dorit ca aceasta tara frumoasa sa nu ajunga in postura de stat asociat al SUA precum Puerto Rico cu toate consecintele cunoscute.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ M-a bucurat nespus excelenta dvoastra analiza - caci rareori in Romania am vazut perceptia unei distinctii intre Castro si alti subalterni moscoviti. Experienta cu Sud-Americani ne invata altceva, si dumneavoastra ati pus punctul pe i: a) nu a adus revolutia cu tancuri de ocupatie, ci din elan intern, b) perioada premergatoare coloniala nu a lasat urme de bucurie de viata neaparat, si prin comparatie, dictatura era poate altfel suportabila. Dumnezeu sa-l ierte.


Roxana Antohi Eu pot sa spun ca eram in anul 1 de facultate , in mai 1072 , când Fidel Catro a vizitat Romania. Pentru ca erau multi studenti cubanezi la Institutul Politehnic Bucuresti a venit insotit de Ceausescu acolo . S-a facut o mare mobilizare Am fost scosi 3 zile sa-l intampinam , in prima zi pe trase , a doua zi la Politehnica si a treia zi din nou pe traseu Când ne-am dus a treia zi pe traseu ni s-a comunicat sa plecam acasa. Se pare ca Fidel Castro venise sa ceara ajutor de la noi. Ceusescu i-a facut o primire mare dar nu a vrut sa-i dea nimic Atunci Fidel castro i-a spus lui Ceusescu Cum nu poti sa ma ajuti dar sunt atatia oameni in strada Insamna ca o duceti bine de iti permiti sa tii atatia oameni in strada . Si atunci a treia zi ne-a trimis pe toti acasa . La Politehnica studentii cubanezi l-au luat in brate pe Fidel Castro iar Ceausescu era sa o pateasca in busculada care s-a creat .

 

Prospectiv A-z .
In 1972, NC era inca in gratiile americanilor, mai ales in gratiile lui Nixon in particular. Nu prea avea cum sa ajute Cuba fara sa supere principalul sponsor al politicii romanesti de dezvoltare industriala....See More

 

 

Cuban intervention in Angola - Wikipedia

EN.WIKIPEDIA.ORG