sâmbătă, 18 iunie 2016

Un nou partid national?

Un nou partid national? – 1 iunie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

In urma cu aproape o luna cand in afara firii PNL l-a nominalizat pe Marian Munteanu, bazandu-se pe nevoia de independenta a romanilor si increzatori in prestatia Realitatii TV, m-am exprimat ca vad un context prielnic aparitiei unui partid de tip national semnificativ, tinand seama de toate conditiile exterioare. Daca in alte tari europene aceste partide s-au inmultit si intarit pe baza stimulentului refugiatilor si a imigrarii in general, la noi acest partid daca se va naste se va construi in jurul celor 3 milioane de semnaturi., adica in jurul apararii traditiei si credintei ortodoxe. Aceasta idee mi-a intarit-o emisiunea de aseara unde l-am zarit si pe Marian Munteanu si unde aparatorii cei mai ferventi ai pastrarii textului actual al Constitutiei s-au remarcat prin apararea titlului de "prosti" acordat celor 3 milioane. De mentionat ca nici un partid pana in prezent nu a obtinul in alegerile parlamentare 3 milioane de voturi.Daca va fi cazul vom discuta si despre apetenta europeana a acestora..

 

Alexandru Botu Si eu sunt unul dintre prosti. Fara de partid!

 

Smaranda Dobrescu Mi-ai evocat eticheta de "golan" cu semnificatiile respective...

 

Alexandru Botu Ca sa fi fost "Golan" trebuia sa ai o anumita stare de spirit. Eu nu m-am putut ridica la acel nivel, nici atunci si nici dupa. In schimb, am fost de acord cu ceea ce sustin cei trei milioane.

 

Ioana Muresan Cred ca PSD-ul ar fi primul care si-ar dori-o, s-ar mai rari cu vanarea de corupti din partidul lor ca, orsicat...si porcurorii aia-s oamini...

 

Smaranda Dobrescu Greu de evaluat de acum, dar daca va fi asa, atunci probabil ca aceasta formatiune va prelua electorat din toate partile. Inclusiv de la tara, pana acum electorat oarecum captiv al PSD.

 

Mihai Ion Turcu La tara lucrurile depind mai putin de orientarile politice cat de relatiile locale de grupuri mici si cativa locali cu autoritate ca persoane. In Parlament nu ar strica o voce pentru interesul national.


Smaranda Dobrescu Teoretic, aveti dreptate. Ajunge insa ca cineva sa explice oamenilor ce e cu LGBT , eventual intr-o zi de duminica la slujba, ca s-a rezolvat.Cand am facut campanie la Neamt, colegii din Conventie ma duceau duminica la biserica. Ma si rusinam cand aflam acolo cate le vom face gospodarilor aceia..


Mihai Ion Turcu Taranii sunt imunizati. Despre tema (secundara si inactuala) a LGBT nu am auzit explicatii omenesti ( sa le inteleaga oamenii) din partea cuiva din cei interesati de tema. Ieri am surprins un dialog al surzilor care se invartea in jurul unor tehte din Conventia Drepturilor omului versus din Sfanta Scriptura, ca de regula intrerupte de pulicitate si interventiile inoportune ale moderatorului "sa iasa bine ca sqa nu iasa rau" si sa se piarda din audienta.

 

Doina Nicolescu Am analizat cele peste 2500 comentarii la emisiune (ENORM, niciodata nu au fost asa de multe). La inceput parerile erau impartite. Dar dupa interventiile oponentilor comentarile s-au incins si au aparut multi sustinatori. Oricum parerea a 3 miloane de oameni nu trebuie ignorata! Iar sa vii cu sustinerea ca cei 3 milioane de oameni sunt prosti este nesimtire.

 

Smaranda Dobrescu Asta e un alt aspect semnificativ.

 

Niculae Malanca Dar pe aceste "elite" cine le evalueaza ? Eu le consider lipsite de caracter .

Un nou imprumut?

Un nou imprumut? – 31 mai 2016

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.
 

o intrebare de bun simt

 

Gheorghe Piperea

May 31 at 10:59am

Pe net si pe facebook circula zvonul ca Statul roman s-ar imprumuta din nou, masiv, la creditori mari institutionali, pe motiv de proasta colectare a veniturilor bugetare. Cam ca in 2010, cand cu austeritatea marca Isarescu - Basescu generata de ne-necesarul imprumut de 20 mld euro de la FMI si CE.

Daca asa o fi, de ce nu se imprumuta Statul roman de la populatie, prin emisiune de obligatiuni si titluri de stat?
Cumva pentru a nu sparge monopolul bancilor asupra acestei afaceri?

Si ce taieri de salarii urmeaza?

Hm.

 

Dinica Roman O tangenta, tot de la Gheorghe Piperea 

Am auzit ca in uichend au fost fro 50 de controale ale antifraudei fiscale la nunti. Ma intreb ce-or fi verificat : bacsisurile la ospatari si la lautari, darul de nunta, costurile umflate ale buchetelor miresei/nasei? In afara de aceasta mareata fapta de arme (plus chestia cu cass - ul de 57 de lei platibil de orice ruman, chiar si de cel care nu munceste pe un salariu de 2 lei), mai ramasese o singura sursa de venit la bugetul de stat neexploatata : impozitul pe pierderea rezultata din darea in plata a imobilelor bogatilor chiaburi care si-au cumparat case scumpe pe credit si-acum vor sa tepuiasca bietele, inocentele banci care, saracele, nu au incalcat nicio lege, nici macar pe cea a bunului simt, atunci cand au vandut cu 2 lei (la propriu) credite unor colectori, inclusiv in tari offshore, inclusiv - sau mai ales - pentru ratiuni de optimizare fiscala, adica pentru a plati cat mai putine (catre deloc) taxe si impozite la bugetul de stat roman.
Intrucat antifrauda a terminat cu combaterea evaziunii pe alcoolul contra-facut (vandut ca produs traditional - palinca, horinca etc), pe legumele si fructele importate din Turcia, Grecia, Polonia si Olanda (din 10 tiruri, doar unul e fiscalizat), pe cereale si faina (90% grad de evaziune pe tva, in 2014), pe carne si produse din carne (80%, tot pe tva) si, desigur, pe transferurile de preturi in interiorul grupurilor de societati, inclusiv prin metoda sandviciului olandez, inseamna ca era deja momentul sa se treaca la verificarea darurilor de nunta. Probabil ca, daca nu a fost confiscat cu totul, darul de nunta va trebui sa fie trecut in declaratia 200 si cei 16% impozit pe "venit" (=darul de nunta) vor trebui virati la stat cu rapiditate, pentru a nu determina accesorii de 18% pe an.
*Evaziunea fiscala si optimizarea fiscala rateaza, intentionat, intre 28-35 mld euro anual venituri la buget. Vedeti ce-ar putea face Romania cu 25% din acesti bani. Dati la o parte contractele cu Microsoft, EADS, Kazmunaygas, Lukoil, precum si miliardul de euro cheltuiti pe softul de interceptare a convorbirilor a 200 de mii de insi pe an (din care doar 1200 au fost bagati la zdup). Ganditi-va la scoli, spitale, profesori, medici, autostrazi, politisti, pompieri, apa curata si potabila.
**Veniturile din donatii sunt scutite de impozitul pe venit, cu exceptia celor provenite de la persoane terte de familie. Ma intreb cum va face antifrauda distinctia : va lua plicul cu numele familiei daruitoare?
***Darurile manuale nu se impoziteaza si nici macar nu se declara, nefiind necesar nici macar un act scris pentru valabilitate.

 

Dinica Roman Din alt unghi, mutatis mutandis

Though Trump has never filed for personal bankruptcy, this report notes, his four business bankruptcies centered on casinos he used to own in Atlantic City, and which were all Chapter 11 restructurings that allows a company stay in business while shedding debt.
During the first Republican Party debate on 6 August 2015, in fact, this report says, Trump stated "I have used the laws of this country … the [bankruptcy] chapter laws, to do a great job for my company, for myself, for my employees, for my family", and further expressed his disdain for the Wall Street oligarchs supporting Hillary Clinton by stating: "These lenders aren't babies. These are total killers. These are not the nice, sweet little people."

http://www.eutimes.net/.../trump-shock-announcement.../

 

Smaranda Dobrescu "Ministerul Finanţelor Publice lansează, în luna iulie, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, cu scadenţa la doi ani, în valoare totală de 100 de milioane de lei, la o valoare nominală de 100 de lei, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Anca Dragu."

Poate il mai asculta cateodata si pe D-l Gheorghe Piperea..
http://www.economica.net/statul-se-imprumuta-de-la...

 

 

Statul se împrumută de la populaţie. Emisiune de titluri de stat cu cu valoarea…

ECONOMICA.NET

 

Ciuca Mihai aia e nimic,nici 25 de milioane de euro..nu cred ca la asta se referea dl Piperea..

 

Smaranda Dobrescu Poate ca e vorba de FMI. (Doamne fereste!) Dar prin intrebarea:"Daca asa o fi, de ce nu se imprumuta Statul roman de la populatie, prin emisiune de obligatiuni si titluri de stat?" pot intelege ca o perioada de cativa ani nu s-a mai imprumutat statul de la populatie. Doar in 2015 a facut-o, si acum. O suma mai mare nu cred ca s-ar putea obtine avand in vedere dobanda pietei care va fi acordata la scadenta de doi ani. In conditiile actuale, chiar la depozite de 24 luni, dobanda se invarte la ceva peste un procent.

 

Ciuca Mihai la ceva mai mult de un procent nu-i atractiva..pentru doi ani o dobinda fair ar fi 1.80-2.20..se gasesc inca pe piata dobinzi de-astea la banci cu depozitele garantate..Transilvania care-s favoritii mei, de departe, au 1.75,1.85,1.95 la depozitul cu dobinda progresiva pe 3 ani..desi mi se pare ca titlurile astea ale statului sint scutite de impozitul de 16%..altfel, la alte banci de nisa gen libra,feroviara, chiar unele grecesti gasesti un strop peste 2..

 

Alexandru Botu 100 de milioane de lei, adica putin peste 20 milioane Euro. Pai ei vor imprumuta miliarde de Euro, nu mizilic.

 

Smaranda Dobrescu Daca asociem aceasta situatie cu actualizarea"creditului fara buletin" sau "in cateva minute pleci cu sacosa cu bani" , nu ar fi imposibil sa decapitalizam iar bancile si sa fie nevoie de FMI. Pare ca nimic nu e intamplator..


Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu, de mult ma bantuie o intrebare pe care am sa o formulez acum. De ce daca toate tranzactiile se desfasoara in spatiul virtual mai este nevoie de banci? Iti creezi cont si platesti un abonament corelat cu serviciile la care apelezi. Nu ar fi mai simplu ca niste programe performante sa analizeze permanent solicitarile de credit ale unora si disponibilitatile altora si sa realizeze transferurile de bani, respectiv sa vegheze la recuperarea imprumuturilor si perceperea dobanzilor? Totul, intr-o siguranta mult mai mare decat acum. Si fara subiectivisme, fara amestec politic, fara manevrarea si manipularea pietei de capital. Caci cei care vor fi in piata virtuala de capital (locala, regionala, unica) nu vor accepta sa riste inginerii financiare posibile acum, tocmai datorita operarii cu oameni.
Sa nu-mi spuneti ca eu vin in intampinarea teoriilor conspirationiste cu propunerea!...

 

Smaranda Dobrescu Nu, nu-ti spun! Cand va aparea Prospectiv A-z  iti va da fara indoiala cel mai bun raspuns. Pana atunci ma gandesc ca intr-un stat coerent e nevoie de o politica fiscala si de o politica monetara corelate chiar daca acestea sunt in sarcina unor institutii diferite. Daca am presupune ca avem un soft atat de puternic incat sa aprobe sau nu imprumuturi functie de conditiile specifice ale fiecaruia, daca acesta ar sti ce dobanzi sa puna in cazuri speciale de salturi bruste ale inflatiei, de cererea de moneda la un moment dat, de atacurile speculative, atunci ar mai fi necesar doar sa se coreleze cu cursurile din intreaga lume sau macar cu cele cateva monede cu care leul nostru interactioneaza (practic foarte multe) Vorbim de un soft globalizat. Stiu ca noi avem tendinta sa informatizam totul spre inlaturarea subiectivismelor, dar ar fi in acest caz mult prea multi parametri de controlat, algoritmi prea multi, etc. Parte din cele spuse de tine se rezolva azi prin internet-banking, cand orice persoana fizica poate transfera din contul sau in conturile tuturor institutiilor unde datoreaza plata serviciilor. Pentru finantare/refinantare de credite de unde, din ce depozite, ale cui, iti vei lua insa banii?

 

Alexandru Botu Multumesc, Doamna Smaranda Dobrescu. Voi astepta sa vad ce zice si Prospectiv A-z



Dinica Roman redau comentariul lui Leo Danescu de la postarea originala:
"nemernicii astia de tehnocrati executa fara sa clipeasca ordinele stapanilor lor de la bruxelles. FMI-ul da tarcoale pe la usi sa-si plaseze banii ca nu are ce face cu ei. Mizeriile de tehnocrati nu au facut NIMIC, absorbtie fonduri europene pana acum ZERO, in mod intentionat sa nu cumva sa avem crestere economica si imprumutul de la FMI sa fie necesar obligatoriu. Acum ca tara asta "merge struna" ce dracu fac trepanatii aia pe creier de tineri frumosi si liberi cand tara se duce-n cap. Doamne ce tara de cacat

 

Mihai Ion Turcu Fiind facuti dependenti de creditele de la FMI CE urmeaza sa suportam dictatura creditorilor peivind ce mai este de cedat capitalului strain, cel mai probabil aurul si gazele de sist. Nu ne va ajuta cu ceva caderea guvernului (nul si neavenit) nici instaurarea noului parlament si noului guvern.Inainte de a taia puteam sa nu marim salarii si sa prorogam alte cheltuieli.Intre a infeuda total tara si populatia pe cateva generatii si a exista cu ce putem, alternativa II era de preferat. In plus existenta cetatenilor poate fi ameliorata taind din din cadourile pe care le facem prin vanzarea a ce nu trebuia vandus, transport apa, electricitate , telefonie, carburanti. O tara in prag de colapt ia masuri extreme scurt, cu riscul de a ne suspenda din UE daca reglementarile UE nu ne permit masurile de urgenta.

 

Doina Nicolescu De 26 de ani destramam tara si tot mai avem bogatii care sunt ravnite de straini: surse energetice, pamant arabil, minerale in subsol, apa, patrimoniu etc.

 

Ioana Muresan Dar sa se termine odata, sa le ia si sa ne lasa in pace apoi.

 

Doina Nicolescu Si vom avea un statut mai rau ca a sclavilor din antichitate. Cel putin acestora stapanii le dadeau de mancare, fiindca aveau nevoie de ei in viata!

 

Corina Leșan Cred că guvernul vrea să nu colecteze. Pentru a avea motiv de împrumut extern, f m.i. Se fac că nu au altă soluție.

 

Smaranda Dobrescu Ar fi o ipoteza plauzibila, avand in vedere conflictul public intre Ministrul Finantelor si fostul sef ANAF:
"În data de 26 mari, Gelu Diaconu a scris un text pe blogul personal care începe în stil tabloid: "Este absolut incredibil! Teroare în Finanțe!În 2016, la 26 de ani de la împușcarea lui Ceaușescu, un ministru (Anca Dragu) și un secretar de stat (Gabriel Biriș) anchetează și amenință angajații pentru că aceștia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării!".(Cotidianul)

Grad ridicat de polarizare sociala

Grad ridicat de polarizare sociala – 31 mai 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

Conform viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, distribuţia economisirii în România demonstrează gradul ridicat de polarizare social. La 31 decembrie 2015, persoanele fizice rezidente deţineau în bănci un număr de 14,4 milioane conturi. Suma depozitelor înregistrate în aceste conturi era de 130,4 miliarde de lei.
Dintre deponenti, 94 persoane având depozite peste 10 miliane lei deţin 2% din economisire, adică dublu faţă de prima grupă reprezentată de micii deponenţi în număr de 9,4 milioane persoane fizice.

Ceea ce este specific Romaniei si in discordanta oarecum cu teoria lui Piketty care sustine ca inegalitatile in societate provin din capital (averi ) cumulate in generatii. Formula inegalitara propusa de el ia in calcul capitalul productiv. La noi, acesta are o pondere extrem de mica si de aceea inegalitatile par nesemnificative. De unde concluzia ca romanii bogati tezaurizeaza fara sa investeasca in economia reala.

 

De ce dezvoltarea în România este mai lentă decât creșterea economică

De ce dezvoltarea în România este mai lentă decât creșterea economică

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Indicele dezvoltarii umane este o măsură comparativă a speranței de viață, alfabetizării, învățământului și nivelului de trai. În acest fel, este folosit pentru a compara mai bine nivelul de dezvoltare a unei țări decât PIB-ul pe cap de locuitor, care măsoară doar prosperitatea materială și nu alți indicatori socio-economici. In mod normal cei doi indicatori ar trebui sa-si pastreze proportionalitatea.

 

Mihai Ion Turcu Mediul de afacei romanesc romanesc este haituit de DNA. Mediul de afaceri cu capital corporat este liber ca pasarea si profitul se expatriaza. Afacerile mici si mijlocii sunt omorate de concurenta, taxe , exigente precum pentru marile afaceri, si lipsa creditului.esentrial urmare a lipsei de concept statatal in ale favoriza existenta.Afacerile mici si mijlocii sunt parte din solutia privind somajul.De stanga la noi este de dreapta plus reglementari dure pentru conservarea a ce ne mai apartine, resurse, pamant, energie.

 

Smaranda Dobrescu O tara care nu are dreptul de a-si hotari nici politica interna, nici cea externa se numeste colonie. Asta spune tot, inclusiv despre soarta ultimelor resurse.

 

Mihai Ion Turcu Roamnai a pierdut "rzboiul rece".Nu in 1989 ci din momentul in care a devenit "libera si suverana"'.


Smaranda Dobrescu Paradoxuri impuse de mase mari de oameni care foloseau doar registrul acutelor in rationamente..

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu Fenomenele de masa sunt prin definitie bezmetice, de unde importanta conducatorilor si elitelor. Acestea au lipsit.Nu a lipsit elita intelectuala ci elita politica, singura institutionalizata atuncea fiind nomenklatura, perfect repreprezentata, pentru segmentul dizident, de Ion Iliescu.Ion Iliescu si cei care au preluat puterea in jurul sau nu puteau fi altceva decat ce erau prin voctie si formare. Corneliu Coposu, o personalitate autentica, nu avea in spate un partid fie el si trecut in umbra, cum trecut in umbra si demontare se afla PCR. Ion Iliescu a trebuit sa faca echilibristica intre ape si puteri. A fost mult mai putin rau in aceasta situatie decat se pretinde acuma. Corneliu Coposu nu ar fi fost sustinut extern de niciuna din parti. Iliescu este un om inteligent,abil, nu curajos. A lasat partea murdara pe mana unor unsurosi malefici care au urmasi. Populismul a adus in fruntea treburilor, in institutiile elective si guverne, ce vedem, frustrati primitivi pusi pe capatuiala, veleitari de periferie, toape cu ifose, prosti cu patenta si neaparat cu doctorat. Oamenii de buna conditie s-au retras. Tinerii performanti au emigrat si emigreaza. Capatuitii nu au stofa de intreprinzatori, sunt vulnerabili, nu s-au educt urmasii pentru a genera capitalism autohton, nu stiu face fata concurentei externe, politic sunt niste sobolani.

 

Smaranda Dobrescu O concluzie reiese si din articolul lui Florin Georgescu: Cei mai bogati dintre romani economisesc, tezaurizeaza, poate isi cumpara proprietati in tara si neaparat in Monaco, dar nu investesc in tara. Ideea de a se bucura de bogatia obtinuta impreuna cu lucratorii de pe mosie, dandu-le de lucru si platindu-i o aveau pana si ciocoii, boierii din secole trecute unii mai generosi, altii mai hapsani. Sa faci insa avere prin rapt sau exploatare si apoi sa beneficiezi singur de roade denota o atitudine foarte toparlaneasca (Scuze pentru cuvantul impropriu mie!)

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu Cineva, nu mai stiu cine, a diagnosticat epoca ca " a toapei". Toapa nu este tarana nici burgeza nici aristocrata, este nimic cu penen-n dos.

marți, 14 iunie 2016

Exemplu de propaganda electorala

Exemplu de propaganda electorala – 27 mai 2016


Platon Florin shared Simona Tache's post.
 

"Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi."

... cand se vor termina de numarat voturile, as fi curios sa stiu cine sunt "Ceilalti"... aia care n-au premier si ministrii de-ai lor, dintre ei...
Ii recunoasteti usor daca ati descoperit ca Bucurestiul nu incepe si nu se termina in centru, daca iesiti din Bucuresti si altundeva decat pe afara... Romania Cealalta... aia care n-are premier si ministrii de-ai ei, dintre ei...

 

 

Simona Tache

Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi. Miniștri și oameni din echipele lor care, printre picături, vorbesc personal cu noi pe Facebook, nu prin intermediul responsabililor de comunicare. Unora dintre ei le spunem pe numele mic. Sunt Vlad, sunt Valeriu, sunt Corina, sunt Monica, sunt Laurențiu, sunt Ștefan, sunt Simona, sunt Cristian… Nu sunt nici perfecți, sunt oameni ca noi, și nici nu vor putea să ne lase o Românie funcțională într-un timp atât de scurt. Dar măcar știm încearcă să facă TOT ce pot. Că nu ne mint și că fac gesturi de transparență pe care nu le-a mai făcut nimeni.

Avem, pentru prima oară, tot mai mulți cetățeni care vorbesc, care aleg să reacționeze la locul lor de muncă, să denunțe, să emită avertizări publice, să nu mai tacă, să nu mai legitimeze abuzul, să nu mai fie părtași la el.

Mai avem și niște anchete jurnalistice care dezăluie lucruri fără precedent.

Chiar dacă e mică, timidă și nu ne va aduce o altă viață peste noapte, schimbarea plutește în aer. Ea a început în noaptea de 30 octombrie 2015, când niște oameni au murit, fără ca măcar să știe ce va însemna asta pentru noi. Când a mai fost atât de palpabilă și atât de aproape de noi, în ultimii 26 de ani? Niciodată.

Pe 5 iunie, schimbarea înseamnă să punem ștampila pe unii de-ai noștri, așa imperfecți cum sunt ei. Pot fi recunoscuți după sigla USB din buletinele de vot și după faptul că ne vine să le spunem pe numele mic sau chiar foarte mic. :)

Mult mai multe argumente, în text.

 

 

Voi vota oameni care vin dintre noi. Atâta timp cât știu că nu vor fura și nu vor minți, accept...

Mai țineți minte vremurile în care unii dintre noi votam pe criteriul "Să fure,…

SIMONATACHE.RO|BY SIMONA TACHE

 

Smaranda Dobrescu Spuneti-mi Domnule Platon Florin ca glumiti si doar doriti sa ma provocati, cel putin pe mine cu aceasta incercare de campanie electorala. Daca e doar o gluma, o consider buna. Daca e adevarat, am nevoie de ceva timp sa-mi temperez pornirile si sa devin sintetica, eventual sa recurg doar la o fraza . :-)

 

Platon Florin era o ironie... "Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi."...

 

Smaranda Dobrescu Sunt atatea voci tinere care se considera reprezentate atat de "Guvernul meu" cat si de Nicusor Dan, incat v-am considerat un moment a fi tanar precum spiritul D-voastra, .mai ales ca citatul putea fi un preambul concluziv.

 

Platon Florin poate vom avea curajul si rabdarea sa discutam odata si despre prapastia in crestere dintre Romania Frumoasa si Romania Cealalta, despre cum confirmarea autenticitatii si validitatii primei nu se poate face decat prin culpabilizarea si damnarea celei de a doua Romanii

 

Platon Florin ...uneori un succes pe jumatate poate fi mai rau decat un esec. Iluzia alternativei este doar confirmarea lipsei sale.

 

Smaranda Dobrescu Ar fi o tema interesanta. Acum insa mi-e greu sa depistez ce anume din Romania este frumos. Sigur este frumoasa natura si cu tot ce ne-a daruit ea. frumosi sunt si oamenii care traiesc dupa un cod moral si au sufletul si straiele curate. Frumoase sunt cladirile in stilclasic romanesc, parcurile salbatice, statuile din Parcul Carol, din Cluj, etc, frumoase sunt catedralele, bisericile din lemn, casutele mici de pe dealuri sau din inima muntilor, frumoase sunt unele muzee. Frumoasa este Romania care traieste cu aspiratii si planuri de mai bine general.

 

Platon Florin "Frumoasa" tot ironic :) "al nostru, ai nostri, dintre noi" - excluziv, nu solidar...


Smaranda Dobrescu "poate vom avea curajul si rabdarea sa discutam odata si despre prapastia in crestere dintre Romania Frumoasa si Romania Cealalta, despre cum confirmarea autenticitatii si validitatii primei nu se poate face decat prin culpabilizarea si damnarea celei de a doua Romanii"
Nu am considerat a fi un ndemn ironic. Cred ca mi-am pierdut umorul in fata atator intamplari si fatete dihotomice.

 

Platon Florin indemnul nu e ironic, doar modul in care se identifica cei cu "ai nostri",

 

Alexandru Botu De ce nu continuati? Este aproape week end si avem dreptul sa primim acest schimb frumos si inteligent de replici...

 

Platon Florin Alexandru Botu va invit la Subversive Debates data viitoare

 

Alexandru Botu Domnule Platon Florin, deocamdata urmaresc maestrii.

A contesta fara moderatie

A contesta fara moderatie – 27 mai 2016


Smaranda Dobrescu
 

In Franta, opozitia fata de reforma Codului Muncii si ocuparea spatiilor de catre miscarea Nuit debout au confirmat refuzul unei viziuni privind politica sperantelor colective si parasirea acestora in gaura neagra electorala ce inghite ordinea sociala normala. Asistam oare in Franta si in alte multe parti la finalul unui ciclu marcat de revendicari din ce in ce mai modeste si niciodata satisfacute?
Amanarea sine die a aplicarii taxei Tobin (pe tranzactiile financiare), promisa de altfel in campania prezidentiala de catre Hollande este un exemplu tipic, desi limitele taxarii propuse si cerute cu insistenta erau minime
La noi, desi amintita uneori in programele partidelor, aceasta taxa este imediat uitata dupa alegeri, ca peste tot..

 

 

Contester sans modération

Par Pierre Rimbert (Le Monde diplomatique, mai 2016) // En France, l'opposition à la réforme du code du travail et l'occupation des places par le mouvement Nuit debout ont convergé dans le refus d'une vision étriquée de la politique :…

MONDE-DIPLOMATIQUE.FR

 

Alexandru Botu Bogatii cred ca li se ia, prin taxare, ceea ce aveau ca drept inalienabil, saracii accepta ca li se ia o parte din ce li se da. Cand si bogatilor li se va da ca sa li se ia, iar saracii vor avea ca drept natural ceea ce au, lucrurile se vor schimba. Adica, niciodata!...

 

Smaranda Dobrescu "French workers have shut down the country! More than 100,000 workers and young people protested in Paris and thousands more across the country, as workers went on a national strike against pro-business reforms that will leave many jobless and break down social rights of working people.
Motorways and bridges were blocked and flights delayed. Rolling strike by train drivers has brought disruption to regional and commuter rail services.Oil workers on strike have forced the closure of 3,000 gas stations, forcing the government to use its strategic oil reserves as a third of France's petrol stations are now running dry. Workers at nuclear plants also went on strike, causing outages at at least 11 power plants, nuclear power provides about 75% of the country's electricity.
Trade union representative Franck Barbay: "If we have to carry on, then we will. We are not pleased to have lose money but if it is to see this law overturned, then we'd have done what was right."'
teleSUR English

Poate ca socialistii de la guvernare din Franta sau din alte tari europene vor invata ceva..

Cazul Hexi-Pharma, un rationament facut pe invers

Cazul Hexi-Pharma, un rationament facut pe invers – 25 mai 2016

 

Smaranda Dobrescu distribuie postarea Contelui de Saint Germain

Stim ca personalul DNA/SRI este numeros si de diferite specializari. Un aparat complet, dotat si profesionist. Totusi, neavand ideea necesitatii unui calcul probabilistic al intamplarii accidentului "la zi" si neapeland la Conte, s-a pierdut ceva din vedere:
"Am calculat, foarte rapid, și aproximativ (în exces, ca să nu avem vorbe) care este probabilitatea de apariție a unui astfel de eveniment, produs prin coincidența a cel puțin patru evenimente considerate independente (însensul limbajului matematic) și anume:
– probabilitatea ca un român să moară, într-un an, prin accident auto (55 morți la un milion de români): (p1=0.000055);

– probabilitatea ca un eveniment să se producă într-o anumită zi, bine aleasă, a anului (o zi din 365 zile): ( p2=0.0027);

– probabilitatea ca în urma evenimentului victima să fie mutilată și de nerecunoscut (2 mutilări complete din 55 morți): (p3=0.0037);

– probabilitatea ca victima să fie personaj central într-unul dintre cele mai mediatizate scandaluri de corupție ale momentului: ( 100 personaje centrale din 20 milioane români): (p4=0.000005).

Fiind vorba despre evenimente independente care trebuie să se întâmple simultan, probabilitatea finală se obține prin inmulțirea probabilităților de apariție a fiecărui eveniment în parte. Așadar:

P(ev. final)= P1*P2*P3*P4 = 55*10-6 *27*10-4*37*10-4*5*10-6 = 274 725*10-20 = 27*10-16

Pentru comparație, trebuie spus că probabilitatea de a câștiga la loteria 6 din 49 premiul cel mare este (conform calculelor Loto Prono) 7*10-8

Adică, șansele matematice ca moartea lui Condrea să se fi produs din pur hazard (adică fără ca cele 4 evenimente considerate în calcul să fi fost parte a unei premeditări, a unui plan bine gândit) sunt de circa 3 miliarde de ori mai mici decât șansa de a câștiga la loterie premiul cel mare. Realizați? Șanse practic, nule!"

In rest, personal nu avansez nicio parere .

 

 

Cazul Hexi Pharma – un raționament făcut pe invers

Cazul Hexi Pharma – un raționament făcut pe invers Contele de Saint Germain 25/05/2016 Cazul Hexi Pharma – un raționament făcut pe invers2016-05-25T14:30:30+00:00 Editoriale No Comment Scorul acestui articol[Total: 0 voturi.…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Mihai Ion Turcu Animatia dupa identificarea traseului inafara carosabilului si izbirea succesiva de trei copaci , a II izbitura laterala cu usoare schimbare de directie spre stangaprin rotirea vehiculului si directionare spre al III-lea copac in care vecuolul a intrat cu partea anterior stanga contravine ideii de suicid. Tipul de suicid posibil de avut in vedere ar fi fost izbirea frontala cu toata viteza in primul obstacol consistent. ce pare a se fi intamplat ar fi o parasire involuntara sau intentionata (din motive tehnice survenite care ar fi dezabilitat conducatorul sa controleze parcursul si sau viteza) a carosabilului. Un martor afirma ca anterior accidentului, masina circula pe soseaua libera in viteza si dezordonat. Se adauga lipsaurmelor de franaree pe carosabil si inafara lui. Victima nu era in centura de siguranta, inafara vehcicolului ceea ce permite supozitia ca ar fi incercat in ultimul moment sa se salveze ejectandu-se din automobil.Nu insemneaza ca defectiunea tehnica posibila sa fi fost efectul unui sabotaj.Victima nu folosea automobilul sau.

 

Smaranda Dobrescu Nu trag eu nicio concluzie si nu emit nicio ipoteza, dupa cum am mai spus. Intaresc doar spusele Contelui ca probabilitatea ca cele patru evenimente sa aibe loc simultan au o probabilitate de ordinul 10 la minus 16, practic, nula.

 

Mihai Ion Turcu Concluzii poate produce doar expertiz tehnica si ciminalistica.

...

Smaranda Dobrescu Oare de ce am trait cu convingerea ca Hexi Pharma are monopolul dezinfectantilor si alimenta toate spitalele?Tocmai am aflat doua noutati:
1 Din comunicatul companiei rezulta ca detineau ceva mai putin de 20% din piata romaneasca. Restul, concurenta straina, romaneasca, nu stiu
2. ICECHIM, unde GUvernul comanda analize nu este autorizat pentru asa ceva.

Tolontane, oare in ajutorul cui ai sarit tu?

 

Smaranda Dobrescu Multumesc Doinei Nicolescu care a dat cifra exacta: 16% din piata.

 

Cornelius Scipio tare as vrea sa cunosc cum anume (practic/fizic) si-a dat seama agentul constatator ca dezinfectantul este diluat daca, asa cum se spune, nu exista un laborator acreditat. trag concluzia ca toata tarasenia se baza (la momentul semnalarii) pe vorbele unora (probabil a competitiei).

 

Mihai Ion Turcu A crede ca ICECHIM nu este capabil sa faca analizele respective este eronat. Ca nu mai este acreditat pentru ca nu a mai fost intreprins demersul de acreditare (care costa) face ca formal analizele sale sa nu aiba valoare probatorie in justitie nu ca nu poate face analizele in cauza. Neacreditarea obliga comandarea de expertize la laboratoare concurente din strainatate , acreditate ( contra bani) . Amintim ca Romania a pierdut autoritatea de certificare a calitatii aurului , certificarile trebuie facute in... Bulgaria. Toate acestea sunt "lalaieli" ale Statului care se retrage din rostul sau -acela de a guverna.

 

Cornelius Scipio Mihai Ion Turcu nu la asta m-am gandit, ci cum a facut agentu': a luat probe din dizolvant si si-a dat el seama ca e diluat s-au l-a dus la vreun laborator, sau cum ? eu nu vad cum poti ca simplu individ (fara sa utilizezi un laborator specializat) sa dai un verdict clar ca o substanta e diluata. de altfel vedem ca nici cu laborator nu avem un verdict clar....cam astea imi sunt neintelegerile.

 

Mihai Ion Turcu ICECHIM daca este macar umbra a ce a fost poate face o analiza din care sa rezulte dilutia unor substante.Nu este vorba ca nu poate sa faca analiza si determinarea ceruta ci ca "nu este acreditat" , o chestiune birocratica.

 

Smaranda Dobrescu Din pacate chiar daca stie , are cu ce sa faca analize, nu le poate furniza nici Guvernului, nici presei din cauza acelui amanunt cu autorizarea. Dealtfel odata a fost autorizat, dar probabil ca nu a dispus de bani ca sa reinoiasca la termen autorizarea. Azi mi-a fost dat sa mai aud ceva: Se spune de catre Ministerul Sanatatii ca in 11 cazuri din 13 de imbolnavirile acelea grave ale bebelusilor din Arges poate fi incriminata drept cauza un tip de vaccin, livrat din Kazahstan dar fara testare suficienta si nu pentru uz european (!!) Guvernul declara ca nu dispune de 15 mii euro ca sa faca analiza dozelor de vaccin inca existente in cabinetele medicilor de familie...

 

Alexandru Botu Dupa un timp, cand toate supozitiile se vor filtra, ramanand doar cateva, fanteziste sau nu, se vor da niste explicatii despre complexitatea cazului, care trebuie analizata cu atentie (posibil foarte multi ani) ori se va "gasi" scrisoarea de adio a lui Condrea care va lamuri scurt toate lucrurile.

 

Alexandru Botu O poezie de Dan Puric

Din balegi si din cuib de cuci,
Rasar ca viermii, politruci
Si din haznalele de bani –
Costume negre cu snapani,
Viteji ca musca la arat!
Si ne-ati mintit si ne-ati furat,
Si-ati pus pe noi si jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Murdari în suflet si în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici si uzine,
Voi ati lasat numai ruine!
V-ati gudurat pe lânga clerici
Cu mânastiri si cu biserici
Si vile v-ati facut, de soi...
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-ati tradat si între frati,
Ca voi, si viermii-s mai curati.
Ati darâmat scoli si spitale
Ca sa va fie voua moale
Si v-ati brodit si parlamente
Din lichelute repetente.
Si ne-mproscati doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Ati omorât orice dreptate,
Ati jecmanit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu ministri
E-o adunatura de sinistri,
Batjocura si umilinta
Au mai ramas la voi credinta?
Ghiolbani de jafuri si gher?oi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Ati saracit o tara-ntreaga,
Nici dracul sa nu o mai dreaga
Si din privatizari cu fumuri
Ati tot lasat lumea pe drumuri!
Dar cum sa faceti voi vreun drum
Când urma voastra e doar scrum?
La tâlharii va strângeti roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu sa va loveasca,
Doar bube rele sa va creasca,
Ochii sa îi aveti ca napul
Si sa va roada viermii capul!
Sa putreziti toti prin palate,
Toti spulberati sa fiti în toate
Si sa aveti doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

 

Mihai Ion Turcu Fratele meu a fost chimist, a lucrat in industria de armamemnt apoi la o intreprindere foarte perfoprmanta din Brasov, final ca sef al laboratorului chimie. La vremea respectiva pentru a avea industrie chimica si metalurgica apta de export, nu erau necesare "acreditari" ci performanta in productie. Daca formalmente sunt necesare "acreditari"( cunosc sistemul pentru ca am avut a face institutional cu problema "acreditarilor") este inpardonabil faptul ca nu am obtinut "acreditari" pentru ce era necesar sa existe.Acreditarile costa niste bani . nu acesta poate fi motivul pentru ca nu sunt in cauza sume care sa nu poata fi platite.