luni, 9 iulie 2018

Cine-i mediatorul?

Cine-i mediatorul? – 31 mai 2018

Smaranda Dobrescu

May 31

Cine-i mediatorul?
Simplist, copilareste, lucrurile in prezent fara a comenta de ce si cum s-a ajuns aici, stau in felul urmator: 
Din punctul de vedere al presedintelui si al corului de sustinatori, mai important decat orice este sa nu fie promulgate legile justitiei Nici macar nu pot spune ca ar fi voia strainilor, caci cel putin europenii, au intentia sa ne penalizeze din cauza lipsei prevederii legale de prezumtie de nevinovatie si a comportamentului adecvat, regasibile de altfel in noile proiecte ale coalitiei. Posibil sa fie doar o ambitie a presedintelui si procurorilor sefi in uniforma statului paralel.

De ieri si-au cam dat seama amatorii ca o motiune de cenzura nu poate trece iar alternativa este speranta in actiunea tefelista. Cum pot fi enervati suficient tefelistii? Presedintele le vorbeste de desfiintarea pilonului II ("Ce daca nu e rentabilitatea corespunzatoare, nu e acesta singurul element de analizat"!) iar Orban ii enerveaza cu greselile CCR. Pentru prima data s-a scandat "arestarea consilierilor CCR". Unde sunt frumoasele lozinci cu statul de drept? Ambele provocari pot aduna destui amatori dispusi la fapte mari. Oare cine mai mediaza in tara asta conflictele?
Parerea mea de rau este ca peste 10 ani, cand cel mai devreme vor incepe sa se acorde pensii din pilonul II , beneficiarii cu buzele umflate nu vor mai avea pe cine sa ia la intrebari, caci dreapta romaneasca de azi, partizana peneve a pilonului II nu va mai fi pe scena politica!...

 

Andrei Mocearov Nu exista mediator. Asta e marea tragedie. Toti stau închiși în tabere lor. Totul e alb sau negru. Nuantele au dispărut. Argumentele sunt de prisos. E valabil ce spun, vai, pentru toți.

 

Prospectiv A-z .
"Pentru prima data s-a scandat "arestarea consilierilor CCR"" Cand Adian Severin a catalogat pe fetelisti ca fascistoizi, atatia i-au sarit in cap. Ei, cine nu intelege ca arestarea consilierilor sau ridicarea dreptului la vot a celor fara bacalaureat sunt chestii fascistoide, fie e ticalos, fie n-a inteles nimic.

 

Dana Fantu Dar de ce a consilierilor, nu a judecatorilor? 
Aud ca s-a inregistrat deja o plangere penala la Parchetul General. 
Cum a zis dl. Severin de tendintele fasciste, eu am zis de mult ca Romania a devenit un stat de drept penal. In ce fel de societate oare exista un instrument penal pentru orice? 
Daca vrea deneaul iti face folos necuvenit din oxigenul pe care-l respiri. Si asta-i societatea pe care o vor unii!

Eduard Virgiliu E panica mare ...

 

Smaranda Dobrescu "Cum vom ieși din această situație? Începe războiul care să arunce țara într-o rupere de oase? Demisionează Laura Codruța Kovesi sau intrăm în suspendare și referendum? Îl arestează pe Liviu Dragnea (procesul fiind și el parte din acest război) și Iohannis își instalează „guvernul meu"?

Nu cine e mai nebun și mai tare ne interesează acum, ci omul care poate calma lucrurile și poate readuce forțele politice în fața unui obiectiv major: situația României.
https://www.cotidianul.ro/taberele-se-iau-de-git/
Manage

 

 

COTIDIANUL.RO

Taberele se iau de gît

 

Smaranda Dobrescu Nistorescu fie ca-l indeamna flerul fie ca e prea trecut prin multe ca jurnalist incat sa ascunda evidente, are o explicatie corecta:
"Percepția internațională a prestației DNA continuă să fie pozitivă, dreasă mai ales de interesele celor care au beneficiat. Mă refer la marile companii multinaționale. Au făcut ce-au vrut, de la repatrierea mascată a profitului la controlul pieței, adică la dominaţia aproape generală asupra marilor contracte cu statul. Ce primește România cu țîrîita de la Uniunea Europeană, repatriază îndoit sau întreit firmele care storc piața romanească de bani și resurse. Pe aceștia i-a protejat prin nelucrare DNA-ul condus de Laura Codruța Kovesi și ei s-au constituit ca veritabile gărzi de corp ale șefei DNA."

 

Andrei Mocearov Cu abuzul ( evident ) al multinationalelor trebuie sa se ocupe in primul rand guvernul, apoi BNR (băncile), Consiliul Concurentei (contra abuzurilor de piata) si alte agentii, precum ANRE. Adică este o chestiune de optiune de politica economica a guvernului. DNA intervine in ultima instanta, nu face politica economică.
Asadar, sunt foarte mulți vinovati. A reduce totul la DNA e o simplificare care nu ajută. Desigur, e clar ca DNA are o mare problema cu managementul resurselor, a felului cum le-a alocat si mai ales a criteriilor pe care le-a utilizat in alocarea resurselor disponibile. În plus, probleme de etică profesională. Cu toate astea nu DNA e marea problema a României, ci guvernarea. Guverne succesive au dus politici in esenta neoliberale. Acestea de vad in diverși indicatori, dintre care cel mai elocvent este raportul salarii / profituri. De asta nu e nimeni interesat, nici "profesorii" de la Bruxelles sau Washington.

 

Smaranda Dobrescu In discutiile de la Comisia parlamentara pentru controlul SRI s-a discutat despre cele trei campuri tactice de interes si actiune ale binomului: economie, politica, media. Daca in economie se hotara de la acel nivel atribuirea licitatiilor si efectuarea controalelor nu e de mirare ca guvernul nu avea cum sa intervina. Ar fi putut sa o faca doar daca Corpul de control al PM sau ANAF ar fi sesizat nereguli. Manifestarile tefeliste de factura multinationala in special de la inceputul 2017 dovedeau ca statutul detinut ar fi justificat interventia in elaborarea legislatiei. ceea ce a si facut in doua-trei cazuri DNA-ul.

 

Andrei Mocearov Da, corectez, nu guvernarea simplă, ci guvernarea captivă. Captivă în alegerea politicilor, dar și in alegerea oamenilor care guvernează.


Niciun comentariu: