vineri, 17 noiembrie 2017

Invitatii neonorate la Comisia Parlamentara

Invitatii neonorate la Comisia Parlamentara – 28 octombrie 2017

Dan Diaconu's post.
Pana la un moment dat as fi fost de acord cu autorul acestui text. Acum cred ca trebuie sa cautam la alt nivel cauza problemelor. Ma incearca gandul ca Romania a fost incadrata in acesti parametri pagubosi la unul din momentele importante din ultimii 27 de ani, un moment pe care romanii l-au sarbatorit ca pe o mare victorie in procesul de desprindere de socialism si inscriere in sistem. Cum am mai scris aici, Romania cred ca a facut aderari cu asterisc.
Lispa identificarii cauzelor ne condamna la pseudo-razboiul civil, al poporului impotriva poporului si impotriva romanilor numiti/alesi/schimbati...
Puem condamna liderii post-1989 ca n-au fost eroi?

Aflu cu stupoare că tovarăşa Gheorghe de la Petrom nu se duce în faţa Comisiei Parlamentare de Anchetă. De ce? Pentru că aşa vrea muşchiul ei, pentru că i se rupe, pentru că e şmecheră s.a.m.d. Pentru că suntem o ţară de căcat în care organul suprem, Parlamentul, este în permanenţă bătaia de joc a oricărui terchea berchea. Adevărul e că după ce nulităţile Ciorduţa şi Lăzărică au refuzat să meargă şi nu li s-a întâmplat nimic, ce sens are să te duci în faţa ălora? Trebuie să fii prost s-o faci!
Problema este că Petrom-ul, privatizat prin presiune şi la un preţ mai mult decât insignifiant, beneficiază în continuare de un comportament mult prea protectiv din partea statului român. Redevenţele care se percep sunt aceleaşi, aberant de mici! Ele ar fi trebuit modificate în urmă cu ani buni, însă coada de topor Ponta a făcut tot ce-a putut pentru a amâna adoptarea unei noi legi a redevenţelor. La fel şi Cioloş, Grindianu şi acum Tudose. Toţi le permit austriecilor şi americanilor să scoată resursele noastre practic pe gratis, îmbogţindu-i într-un mod fraudulos. De ce oare se întâmplă asta?
Mai ţineţi minte venirea în funcţia de Prim Ministru a limbricului Mihai Răzvan Ungureanu? Atunci, o răzmeriţă în servicii a făcut să se afle că nevastă-sa avea un contract cu OMV-ul de 7 000 EUR/lună. Anterior, MRU fusese şef la SIEşi probabil din acea vreme funcţiona contractul cu pricina. Mă întreb sincer, dacă numai ăstuia i se dădeau aceşti bani, oare cui i-or mai fi plusând ăştia de la OMV în condiţiile în care stau atât de liniştiţi şi li se rupe de orice? Ce contracte de consultanţă şi, mai ales, cu cine or avea ăia de la Schweighofer de li se rupe de Codul Silvic(mai ştiţi ceva de noile norme de aplicare? Trebuiau elaborate încă din 2013-2014!). Ce contracte şi ce şpăgi or da americanii de li se permite să exploateze în Marea Neagră fără niciun ban?
Privind retrospectiv constatăm cu stupoare că SOVROM-urile - societăţile mixte folosite de ruşi pentru sărăcirea economiei noastre - erau adevărate monumente de cinste pe lângă ceea ce fac paraziţii ăştia azi. Păi dintr-un SOVROM mai avea şi statul român ceva de câştigat, pe când din „privatizările" şi concesionările de azi statul, adică românul, nu mai câştigă absolut nimic. Praful de pe tobă. Şi, probabil ca o compensaţie pentru faptul că iau totul pe gratis, neo-grofii ne mai calcă şi-n picioare şi-şi bat joc de noi. Vă întreb sincer, refuzul ăsta al babetei de la Petrom s-ar fi putut produce în SUA sau în Austria? Ştiţi ce s-ar fi întâmplat? În afară de-a fi adusă la Comisie cu mascaţii, ar fi fost băgată şi cu urgenţă la bulău pentru sfidarea statului. Căci acolo lucrurile acestea sunt luate în serios, nu-s doar simple butaforii ieftine pentru mimarea statului de drept.
Suntem la aproape o sută de ani de la Unire şi la aproape treizeci de ani de la Revoluţie. Lucrurile în continuare stagnează. România e batjocorită din cauza, în primul rând, a politicienilor ei, mult prea uşor trădători, mult prea proşti sau mult prea mafioţi. Nu mai merge aşa! Ţara trebuie schimbată în profunzime şi pentru asta, din păcate, va trebui demolat tot! De la A la Z.

Dana Fantu E ceva mai complicat.
Din punctul meu de vedere, chestiunea redeventei pe petrol/gaze e inutil de discutat astazi, daca privesti cantitatile extrase. Romania nu mai are nimic. 4% (nivelul actual al redeventei) sau 10% e cam acelasi lucru. 
Astazi omv petrom importa titei la greu pentru asigurarea consumului. Cu gazul cam la fel.
De ce credeti ca Petrobrazi si-a injumatatit productia?
In Marea Neagra... sa fim seriosi. 20 mil mc estimati sunt joaca de copil.
Sigur, astept sa ma contraziceti.

Dana Fantu Poate gresesc. La ora asta n-am forma necesara sa scotocesc in informatie.
Sunt maxim 3 luni de cand omv petrom a anuntat vanzarea majoritatii zacamintelor de titei. 
Daca as avea bani si as avea nepoti, le-as cumpara. Peste 50 de ani, zacamintele vor produce iar. Sau peste 100.

Prospectiv A-z .
Peste 50 de ani cred ca vom vorbi altceva decat hidrocarburi. Intr-o suta sunt convins.




Prospectiv A-z .
Asta-i o stire cam suspecta. Vand ca astea-s cu adevarat marginale sau ca vor sa li se piarda urma? Daca sunt cu adevarat marginale, cumparatorii le vor putea exploata cu fracturare hidraulica? Cert este ca romanii sunt lasati ca la cinema, spectatori.


It doubled its solar capacity last year. Read more: http://wef.ch/2x2mS7z

Draghi Puterity Apropo OMV Petrom:

"Sevil Shhaideh a fost numita membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit si membru al Comitetului Prezidential si de Nominalizare ale OMV Petrom, incepand cu data aprobarii numirii sale de catre...See More


Niciun comentariu: