marți, 19 ianuarie 2016

Care mai sunt sansele lui Bernie Sanders?

Care mai sunt sansele lui Bernie Sanders? – 13 ianuarie 2016
 
 
Draghi Puterity
 
 

Credeti ca dupa astfel de stiri Bernie Sanders mai are vreo sansa?

 

 

Hillary Clinton Made More in 12 Speeches to Big Banks Than Most of Us Earn in a Lifetime

By giving just a dozen speeches to Wall Street banks, private equity firms, and other financial corporations, Clinton made $2,935,000 from 2013 to 2015.

THEINTERCEPT.COM

 

Octavian Lupu Cel puțin BS a demonstrat că America nu e formata doar din decerebrati și că, mai devreme sau mai târziu, tinerii millenials vor aduce la Casa Alba un președinte care să le servească interesele. Asta cu condiția ca unul sau altul dintre cei doi sociopaths care se vor instala acolo în 2017 să nu se lanseze într-un război cu rușii și/sau chinezii de să nu mai rămână nimic de reformat în societatea americană.

 

Prospectiv A-z  Oamenii s-au fript odata cu Obama, cu toate astea, Sanders conduce pe alocuri din cauza aceluiasi segment care l-a propulsat pe Obama...

 

Preda Mihailescu Putea face mai mult decat Obama?

 

Octavian Lupu  Prospectiv A-z    Sunt unii analisti care sustin ca, totusi, s-ar fi facut mult mai multe sub administratia Obama decat este perceput de publicul american. Lucrul esential care-l separa pe BS de BO este faptul ca cel dintai nu a luat bani de la WS si nu se va simti obligat sa urmeze politicile financiare ale sacalilor care conduc jocurile acolo. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca daca ar face echipa cu Warren, aceasta deja i-a tras-o WS in cateva randuri. Asta nu inseamna ca va avea o viata usoara tinand cont ca America, dupa cum spune Fukuyama in ultima sa carte, a devenit o vetocratie in care puterile in stat se comporta ca doi jucatori de box care mai tot timpul meciului se sprijina unul de altul blocandu-se, in loc sa joace. Daca la asta adugam crizele geopolitice declansate de predecesorii sai pentru care i se va cere ritos boots on the ground de vulturii complexului militaro industrial si informational, fandaxia e gata, vorba lui nenea Iancu.


Smaranda Dobrescu "Tomorrow night will be Barack Obama's final State of the Union – the last time he addresses a joint session of Congress. So it seems like an appropriate time for a few thoughts about his presidency.
First, I think historians will judge it to be among the most successful – saving the U.S. economy from a second Great Depression, enacting the first almost-universal health insurance system (something neither FDR, nor Truman, JFK, LBJ, or Clinton could get done), finding and killing the person who engineered the worst terrorist act ever to occur on American soil, and, all the while, holding at bay the most disciplined, adamantly right-wing Republican Congress in history. The Obama administration has played the long game, and mostly won.
Second, Barack Obama as a person has exhibited extraordinary coolness under fire. No president in my lifetime has come under such relentless, scathing, disrespectful (often thinly-veiled racist) attack from political opponents and opportunistic pundits, and yet he has never wavered from the dignified tone he set for himself and his presidency at the outset.
Third, this administration has not been marred by scandal – no revelations of self-dealing by high officials, no sexual exploits, no illegal political payoffs, no secret and illicit deals. To laud a presidency for its lack of scandal may be a sad commentary on our era, but given the harshness and meanness of politics it is nonetheless a significant achievement.
It is not all roses. I won't easily forgive the mass deportations, the early emphasis on deficit-reduction, the compromises on civil liberties, the absurd Trans Pacific Partnership, or the failure to put tough conditions on Wall Street banks that got bailed out. The Administration has been way too kind to big corporations and Wall Street. Fifty years ago we would have considered Obama a liberal Republican.
But given the times and the circumstances, he has done remarkably well. That's a provisional verdict, of course; there's still a year to go.
What do you think? "
Robert Reich, yesterday

 

Draghi Puterity Ce zice Michael Moore despre Obama:

https://www.youtube.com/watch?v=nMuuaO-YLKE

 

 

Michael Moore Puts Obama's Legacy In Sad,…

YOUTUBE.COM

 

Octavian Lupu Absolut de acord si cu MM si cu comentatorul de la Young Turks. Intr-adevar deceptionant faptul, nu atat ca nu a reusit, cat ca nici macar nu s-a straduit sa schimbe sistemul politic american atat de viciat. Probabil ca in memorii va spune si el ca nixon ca sistemul l-a invins (cel putin asta spune Anthony Hopkins in filmul lui Oliver Stone). Eu i-as replica ca sistemul l-a invins din momentul in care a acceptat banii acestuia. Sanders a demonstrat ca se poate si fara super PAC-uri si fara sprijinul main stream media.


Prospectiv A-z  Octavian Lupu Ce ati fi facut domnule in 2008 daca vi se spunea ca fara a salva bancile se ducea TOTUL naibii? Problema despre salvarea bancilor trebuie si va fi mult dezbatuta. Ce nu are nevoie de dezbatere este faptul ca bacile au continuat practicile speculative ce au provocat Criza, iar bancherii s-au dus acasa cu buzunarele si mai pline de banii fraierilor care suntem. Holder, African-American ca si Obama, ministrul sau de justitie chiar a facut publica o pozitie a sa cum ca sefii finantelor/inustriei nu trebuiau sa fie atinsi pentru ca s-ar fi riscat nustiuce...

Ma rog, intru in detalii, dar sper ca ati inteles. Mai mult, aici nu-i vorba de rezbunare ieftina, ci de alocarea responsabilitatii si corectarea sistemului de motivatii si pedepse.

 

Octavian Lupu Onorabile domn Prospectiv A-z, eu nu am adus in discutie sistemul economic ci sistemul politic american. In al doilea rand prin 1999 am avut o discutie destul de animata cu un domn din Germania (cred ca avea peste 80 de ani) cu vederi politice mai degraba de stanga, ocazie cu care mi-am cam pierdut credinta in sistemul financiar occidental. Cred ca dl Obama trăitor in cadrul acestui sistem (si-a platit tuition-ul de student parlit de abia la inceputul celui de al doilea mandat) si provenind dintr-o familie de dezavantajati social ar fi trebuit sa stie mai din timp si mai bine dect un neofit ca mine cum functioneaza sistemul. Dar repet (desi nu am mai spus-o :)) : odata ce ai luat banii you have to provide. Si ce justificare mai buna decat aceea ca se duce dracului tarisoara ba mai mult lumea intreaga poti sa ai pentru a umple buzunarele sacalilor WS cu banii sarantocilor. Cum bine spunea cineva, pierderile sunt socializate iar profiturile privatizate. (O tara doua sisteme :)). La fel si cu pornirile orweliene ale NSA & Co: we have to keep this country safe. Sau poate ca nu stiati : intr-o carte autobiografica a unui agent SS concediat de Obama, agentul afirma ca dupa fiecare lovitura cu drona, ordonata de catre presedinte, considerata reusita de CIA si/sau Pentagon, acesta avea obiceiul sa zica zambind: I'm good at killing people. Stiti bine ca daca victimele s-ar fi rezumat la cativa jihadisti barbosi nu ar fi fost nimic in neregula cu aceasta afirmatie. Obama nu a negat niciodata, dupa stirea mea, aceste alegatii. Nu v-am oferit aceasta informatie pentru ca vreau sa-i dau in cap lui Obama ci vreau sa arat ca personajul are o anumita complexitate de care trebuie sa tinem seama.

 

Prospectiv A-z  N-as fi surprins daca dupa cel mult o jumatate de ora de clarificari in ambele directii sa vedem ca spunem cam acelasi lucruri. Am avut doar impresia ca Obama este chestionat (si) pentru bailout. Am incercat o explicatie dupa care am aratat ca problema si mai mare o vad nu atat in salvarea sistemului, ci in perpetuarea/accentuarea problemelor.

Observati articolul din Salon despre deep state si cautati acolo, mai ales printre comentarii, miza pe care si-o asuma un presedinte care ar vrea sa schimbe din interior sistemul.

 

Prospectiv A-z  Cred ca istoria il va gasi pe Obama *ineffective* pe plan intern; printre motive incap toate cele la care fac referinta postarile lui Octavian Lupu si Smarandei Dobrescu. Pe plan extern, cred ca Premiul Nobel pentru Pace exprima foarte bine ce-i datoram.

Continui prin a spune ca este foarte putin ce poate face un presedinte american pentru schimbarea din interior a Americii (exceptii in sensul asta fiind doar cativa) si care sa se opuna tendintei sistemice. Problema cu Obama este ca nici nu pare ar fi incercat prea tare in primii 2 ani cand a avut si Congresul si Senatul in mainile sale. Dupa aceea, cand lumea a vazut ca Obama s-a dat cu corpocratii, s-a votat masiv pentru erodarea puterii Democratilor. 

Poate parte din motivul plierii lui Obama a fost si setul initial de colaboratori cu care s-a inconjurat: Geithner, Summers etc. (http://en.wikipedia.org/wiki/Presidency_of_Barack_Obama ). In sfarsit, Obama spunea in prima campanie ca va sfarsi transferul resurselor umane din politic in afaceri si iar in politic, iar la cateva luni mai raziu, sefa task-force care s-a ocupat de Obamacare nu era alta decat o mare lobista a industriei farmaceutice... Continuarea este usor de dedus: dupa ce a trecut Obamacare (porcarie care acum debiliteaza planurile tuturor de asigurari, inclusiv cele private), s-a intors repejor in industrie.

 

Octavian Lupu  Prospectiv A-z Ce pot sa spun, dvs ca traitor pe acele meleaguri cunoasteti situatia mai bine. Totusi vazand intentia de vot spre Clinton si Sanders, inclin sa cred ca totusi a reusit sa faca si ceva care va ramane dupa el.

 

Prospectiv A-z  Nu cred ca va inteleg cum legati intentiile de vot pentru Clinton-Sanders de ce a facut sau nu Obama. 

De fapt, Obama insusi recunoaste ca in timpul lui desi economia merge (mai) bine, marea majoritate o duce mai greu. In timp ce o minoritate crede ca acest lucru se datoreaza reglementarilor guvernului (Dreapta), din ce in ce mai multi inteleg ca jocul e dereglat in cateva aspecte fundamentale. Din ce in ce mai multi din acestia din urma isi cauta un reprezentant, Sanders ar fi cel mai aproape numai ca Demo-corpocratii pun batista pe tzambalul lui.

Observati ca nu am descris majoritatea care trebuie sa munceasca mai mult pe mai putin de Stanga, pe motiv ca nu au dezvoltat sentimentul constiintei de clasa. Nici nu stiu cand/daca/in ce conditii s-ar putea intampla asa ceva, asa ca la timpuri d'astea grija cea mai mare e sa nu 'alegi' vreun fascist care sa le "rezolve' pe toate cu mijloacele consacrate (razboi, extern si intern etc.).

 

Octavian Lupu ,  D-le Prospectiv A-z, eu pornesc de la ideea, absolut banală că dacă există electori care-și exprima intentia de vot pentru un candidat democrat sau altul acest lucru se datorează și realizărilor reale sau imaginare ale predecesorului din aceeași stirpe politică. Pe de altă parte constat o anumită crispare din partea dvs în anumite momente ale dezbaterii, deși parcă cazusem de acord că pe FB nu ne batem în adevăruri absolute ci mai degrabă în percepții cărora le atribuim uneori absolut nejustificat valoarea de adevăruri absolute din pricina vanitatii noastre. Aici, în acest spațiu nu putem găsi adevăruri ultime demne de premiul Nobel și nici nu cred că trebuie să ne propunem acest lucru,stiind cât de perisabile și imprecise sunt analizele și predicțiile politice. Mai multă relaxare în tratarea subiectelor pe ni le propunem unul altuia ne ajuta să fim mai creativi și, poate, să ne apropiem de adevărul râvnit într - o mai mare măsură.


Prospectiv A-z Octavian Lupu,  Nu ma maguliti, domnule, ca-i tentant. 

Pe de alta parte, oricat ne-am cazni pentru altceva, am senzatia ca participam la un potluck al ideilor, fiecare aduce ce poate si ia ce are nevoie/placere. 

Eu va raman dator.

 

Mihai Ion Turcu Cum spuneam, dupa un presedinte afroamerican urmeaza o doamna ,urmatorul va fi cineva cu "|nevoi speciale'....

 

Octavian Lupu De unde stiti ca d-na Clinton nu are niste nevoi speciale. Impreuna cu d-na Nuland ar forma un cuplu reusit. Nu trebuie decat ca amandoua sa divorteze. emoticon smile

 

Mihai Ion Turcu Nu ca as crede ca femeile nu pot fi presedinte ale SUA , in special daca sunt batrane, ci pentru prevalenta " corectitudinii politice" asupra bunului simt.

 

Prospectiv A-z Iata si o alta perspectiva: 
"Q: How should we think about the deep state? Is it an elite conspiracy? A loosely defined social group? A network of specific institutions? How should we conceive of it?

A: Well, first of all, it is not a conspiracy. It is something that operates in broad daylight. It is not a conspiratorial cabal. These are simply people who have evolved [into] a kind of position. It is in their best interest to act in this way.

And given the fact that people would rather know about Kim Kardashian than what makes up the budget or what the government is doing in Mali or Sudan or other unknown places, this is what you get: a disconnected, self-serving bureaucracy that is … simply evolving to do what it's doing now. That is, to maintain and enhance its own power."

...

"Q: It doesn't suggest a lot of autonomy on Obama's part. 

A: This guy is to some extent controlled. That doesn't mean he is not articulate or bright or doesn't know what's going on; he is obviously more so, on all accounts, than his predecessor. But Obama, or any other president, has a very limited latitude of what he's going to do on the very big issues of international finance and national security. He is very hemmed-in on those accounts. So he becomes a kind of a spokesman."

http://www.salon.com/.../controlled_by_shadow_government.../

 

Draghi Puterity For the record:

http://usuncut.com/.../170-top-economists-back-bernie.../Vezi traducerea

 

 

170 Prominent Economists Back Bernie Sanders' Plan to Rein in Wall Street

USUNCUT.COM

 

Prospectiv A-z Deci insasi America poseda, teoretic, sansa reformei din interior. Nu ca nu s-ar mai fi intamplat sau poate tocmai d'aia.

 

Mihai Ion Turcu Din pacate presedintia americii depinde foarte mult de campania electorala care este o facatura extrem de costisitoare, deci depinde de grupul de oligarhi care sustin un candidat.

Niciun comentariu: