luni, 27 aprilie 2015

Appearing on Democracy Now!, Nation contributing editor Stephen Cohen...
THENATION.COM

  • Smaranda Dobrescu Stephen F. Cohen: Right-wing Extremists Control the Kiev Protests???

  • Smaranda Dobrescu Daca seful partidului Svoboda are fotografii facute cu John McCain si cu Victoria Nuland, daca mediile americane recunosc ajutorul material dat de catre americani acestui partid neo nazist si nationalist, atunci de ce media persista sa spuna ca protestatarii sunt proeuropeni si ca sunt partizani ai valorilor europene?

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Smaranda Dobrescu Istoric vorbind SUA a fost un dezastru la foreign policy pe termen lung, sustinand Contras in Nicaragua, pe Saddam vs Iran, talibanii afgani, inclusiv Al Qaeda vs URSS si pe khmerii rosii vs Vietnam. Nu e de mirare ca ei sustin Svoboda impotriva Rusiei. Nu media, ci chiar protestatarii continua sa spuna ca sunt proeuropeni din mai multe motive: sunt divizati in intentii, nu sunt informati cu privire la politica si intentiile SUA in regiune si ei cred ca singura lor alternativa e integrarea in UE. Pro-europenismul e platforma ideologica, nu pot cere integrarea in SUA, doar in UE, dar strategic vorbind SUA are un control mai mare asupra noii puteri de la Kiev decat UE-ul.

  • Smaranda Dobrescu UE-ul nu-i poate apara de nimeni, le poate livra doar vize si eventual valori europene pe care majoritatea nu le impartasesc sau nu le vor tine de foame. Acolo este deja consolidata oligarhia care va prelua relatia cu UE si o va orienta dupa model.Pe de alta parte, or fi si ei satui de ce primeau de la rusi. E o situatie dramatica, caci se simte zvon de manipulare la fiecare colt de strada, la fiece post de radio sau televiziune.

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Nu stiu daca va amintiti dar tot asa eram si noi cu UE-ul in anii 2000-2007. Eram toti pro-europeni si iubeam Europa, visam ca o sa ne integram, s.a.m.d. Intre timp ne-am cam lamurit si cu UE-ul asta, dar ucrainenii n-au experienta noastra. Sunt naivi cum eram si noi, nu-i putem condamna, e oricum gratis sa visezi.

  • Carmen Rodikaa Pai intre timp si la noi oligarhii s-au integrat perfect in UE. Modelul functioneaza, poate fi repetat si cu Ucraina. Inclusiv in privinta resurselor

Niciun comentariu: