marți, 28 aprilie 2015

Ignorand pozitia strategica a Romaniei, valorizand-o intr-un plan secund, SUA continuand sa se ocupe de statul nostru de drept si lasand taberele politice sa foloseasca aceasta interventie in folosul uneia sau alteia, lezeaza de fapt sentimente de demnitate nationala.
http://www.corectnews.com/…/se-reseteaza-politica-externa-r…
Concluzia unui interesant articol intitulat „Importanta Statelor Unite pentru Romania”, aparut pe 9 ianuarie 2014, subegida Stratfor – Global Intelligence, suna astfel: „Desigur, Bucurestiul nu primeste cu bucurie asemenea critici (este vorba despre criticile americane referitoare la pretinsul defic...
CRCT.RO

  • Un Prospectiv .
    „…avand parteneriatul strategic cu SUA, pentru dezvoltarea noastra in primul rand economica dar si politica, este important sa ai relatii foarte bune cu Turcia…, China … si chiar Rusia. Fiind si dintr-o alta generatie…eu vreau sa pastrez relatia pro-
    europeana si americana dar sa deschidem Romania catre cat mai multi parteneri; asta inseamna investitii, locuri de munca, exporturi romanesti.” Victor Ponta

    Ma intreb, Cati din polii de putere romanesti suporta pozitia lui Ponta? Iesirea lui Melescanu sa fie raspunsul Dreptei la ideea lansarii in politica a lui Maior? Ponta ii da intr-una cu generatia, de parca tineretea ar fi fost vreodata virtute in jocurile astea. Luand insa vocal partea lui AN ma face sa cred ca are si (mai) batrani cu el.

    2014 e numai inceputul unui timp interesant, in Romnaia si nu numai.

  • Gheorghe Gradinaru Evolutiile economice vor conduce inevitabil si la repozitionarea zonelor de influenta.Pentru noi solutia/varianta de adoptat este cea care va aduce avantaj Romaniei pe termen lung si nu supusa unor interese interne vremelnice pentru un partid, pol de putere sau interes personal.Sincer nu cred ca vom putea depasii propria mediocritate a actualei clase politice si sa navigam , profitind de actualele provocari, in interesul nostru pe termen lung( un motiv dar pot fi mai multe- nici acum nu avem obiective strategice de tara la care sa achieseze toate fortele politice)

  • Un Prospectiv .
    GG, eu vad problema altfel: Pana se reorienteaza economic, vor fi incercari de pace & razboi! Astea au darul de a forfeca o tzara a carei elita&popor nu-s de aceeasi parere.

  • Gheorghe Gradinaru Un Prospectiv "incercari de pace & razboi" daca te referi la confruntari militare eu personal cred ca pot avea doar un caracter local/limitat si intradevar vor fi pornite pentru a putea negocia pacea.In opinia mea" razboiul" va fi in domeniul economic. Absolut de acord cu ultima afirmatie.Fara o elita care sa reprezinte interesele poporului nu vom putea face fata nici unei provocari indiferent de natura acesteia.

  • Un Prospectiv .
    GG, despre un razboi putem spune cand/cum incepe, dar niciodata de cum evolueaza si cand se termina. Acum 100 de ani, in afara de britanici, cine (mai) stia ca lumea intra intr-o nazbatie asa de mare? Adica, ce incepe "local/limitat", la momente mu
    ltipolare, se poate relativ usor transforma in ceva mai mare. 

    Oricum, n-am de unde sa stiu cum si ce va fi (mare, mic sau daca va fi intr-adevar). Pot spune cu un grad mare de certitudine ca daca ar fi sa fie, Romania e un loc candidat si pentru romani va fi foarte grav.

  • Smaranda Dobrescu GG, daca dupa cum consideri ca evolutiile economice vor conduce inevitabil la repozitionarea zonelor de influenta si solutia noastra optima ar fi cea care ne va aduce avantaje pe termen lung, atunci gandesc ca este vital sa nu scapam din mana, acum, manati de minti infierbantate toate atuurile tarii. (resurse, pamanturi, ultime privatizari de industrie, distributie, etc.) Cum am putea face? Deja suntem in ceasul al 12-lea, cu legi si hotarari de guvern gata sa fie puse in practica!

  • Gheorghe Gradinaru Smaranda Dobrescu Este evident ca cine va avea mai multe resurse va putea negocia cei mai avantajosi termeni.Cred ca important este factorul de oportunitate.Ce poate fi avantaj intr-o etapa se poate transforma in dezavantaj ulterior. Nu detin datele necesare pentru a da un raspuns la intrebarea "ce am putea face"

  • Smaranda Dobrescu Cateva exemple despre modul in care alte tari europene au rezolvat problema limitarii suprafetelor de teren agricol vandute cetatenilor altor state membre (evident daca datele sunt corecte):
    http://www.badpolitics.ro/cum-este-reglementata-vanzarea.../

  • Un Prospectiv .
    Smaranda, citind acel document postat de tine imi vine sa... disper. Sa vrei sa faci ceva pentru/in Romania e ca si cum ai vrea sa construiesti ceva numai cu nisip.

  • Smaranda Dobrescu Daca stii ce ingredient sa adaugi la nisip, poti vedea efecte neasteptate! Doar sa speri, doar sa crezi, doar sa nu-ti lasi uneltele departe..

  • Un Prospectiv .
    Nu stiu, as incepe cu cei 3 milioane de rataciti, desi s-ar putea ca Ana sa nu mai fie de acord...

Niciun comentariu: