joi, 18 decembrie 2014

Conflictul ucrainian in vederea candidatilor: Johannis



Conflictul ucrainian in vederea candidatilor: Johannis – 2 septembrie 2014
Smaranda Dobrescu   Este in interesul alegatorilor sa cunoasca punctul de vedere al candidatilor privind rezolvarea conflictului ucrainian: http://www.cotidianul.ro/ce-vrea-iohannis-de-la-summitul-n…/
Klaus Iohannis, președintele PNL, susține într-un comunicat remis presei că
cotidianul.ro
Gheorghe Gradinaru Eu cred ca singura declaratie aceptabila pentru noi cei multi ar fi ca fiecare candidat sa afirme ca data fiind seriozitatea situatiei va evita dezbaterea politica pe acest subiect .In conditiile concrete ale campaniei elctorale din Romania afisarea chiar si in dezbateri a unei pozitii divergente legate de subiect pot afecta in mod grav viitoarele masuri de politica externa sau excalada "obedienta " la nivel de politica de stat cu impact negativ major.
S.D  Este un punct de vedere matur politic, GG, In aceste momente insa cand lumea se reaseaza, se misca placi tectonice, ne bate razboiul la usa, ar fi cu totul si cu totul artificial sa vorbesti, tu candidat, despre reforma justitiei, niciodata reformata, viza Schengen, totdeauna amanata sau despre rolul activ sau mai putin activ al presedintelui in Consiliului European..
S.D  De exemplu, daca chestiunea zilei nu mai este basismul-antibasismul, ci ea s-a translatat inspre dilema: Vrem razboi ca sa se decida noua polaritate a lumii sau nu vrem razboi ci diplomatie, daca vrem manifestarea in continuare a autoritatii marii puteri americane sau a alteia, cum vom stii sa alegem presedintele, responsabil cu politica externa daca discursul este oficial, unic si de complezenta?
G.G  Smaranda Dobrescu intr-o situtie ipotetica o discutie despre viitoarele directii de viitor in politica externa ar fi cred eu benefica. Din pacate in conditiile prezente orice discutie despre subiect se va transforma intr-o disputa , fara argumente rationale, cu catalogari anti/pro rusi sau americani deci neproductiva si de natura a vulnerabiliza orice proiect viitor.
Zoe Petre Iubită doamnă, nimeni nu vrea război, nici măcar Putin. Dl. Iohannis a exprimat stîngaci cîteva banalități.
S.D  Aplaud aceasta idee de ar fi adevarata. Recunosc ca nu mai pot decela adevaratele intentii intre aratatul muschilor cu sanctiuni in crescendo si cu declaratii ale lui Rasmussen de cele ale lui Putin cu distrugerea Kievului. de crearea de baze suplimentare NATO in Romania, Polonia,Tarile Baltice, etc. Si peste toate senzatia ca Basescu este capabil de orice. Zborul avioanelor deasupra Marii Negre intensificat dupa fiecare ultimatum, poate destabiliza linistea oricarei persoane rationale

Niciun comentariu: