luni, 13 aprilie 2015

Top 10 Global Consumer trends for 2015, 23 ianuarie 2015




In prefata lucrarii Top 10 Global Consumer trends for 2015 se spune:
Consumption in 2015 is increasingly being driven by the heart: consumers are making choices defined by their positive impact on the world and community through cause-linked buying, the thriving “sharing economy” or the “can-do” attitude that Millennials have in common.
Malls are reinventing themselves as community hubs rather than the commercial antithesis of it. Health, tracked digitally, is often benchmarked against the progress of significant others, and rising, chatty vlogger stars are appealing to millions through their relatable stories.
Individualism prevails in the heightened consumer desire to safeguard privacy, and still this conversation is shared and debated. Consumers are also favouring greater convenience, for which they are increasingly prepared to pay. Brands
cater to the trend through sharper online
and offline shopping combinations and neighbourhood buying options. More
broadly, the blending of online and “real world” lifestyles is moving into a new, more unified phase.

  • Alexandru Botu Nu stiu ce sa zic, dar parca seamana, ma refer aici la "The Satori Generation" cu Generatia Hippiotilor.

  • Smaranda Dobrescu Pe de o parte adeptii si sustinatorii acestor tineri remarca cumpatarea, adaptarea la diminuarea resurselor pamantului si cele financiare, lauda lipsa tendintelor materialiste si consumeriste, iar altii, considera, cum de altfel sunt inclinata si eu sa o fac ca seva natiunii se va pierde prin acest tineret modest in pretentii, lipsit de ambitii colective si mai ales retras din societate. Nu se spune daca lipsa de joburi ii obliga sa fie deprimati si resemnati. Eu spun ca este anormal ca acesti tineri sa nu iubeasca, sa nu caute compania celuilalt sex, sa nu-si doreasca copii. Spiritualitatea, atat cata o fi le confera linistea in lipsa fericirii. Omul este facut sa caute fericirea.
    De altfel exista printre japonezi si pareri diferite:
    http://www.japantimes.co.jp/.../life-is-too-short-for.../...


  • The wise have always inveighed against materialism....
    JAPANTIMES.CO.JP

  • Prospectiv A-z .
    Adica in timp ce unii iau bani pe descrierea lui 2015 in culori, altii, ajunsi deja acolo, o fac in cateva tonuri de gri, pe mai putini bani, desigur. Care au dreptate? Depinde de venitul fiecaruia; oricum nu cred ca romanii pe faceboook sunt reprezentativi din punctul asta de vedere pentru toata tzara, dar pot face bine mersi, daca vor, obiectul studiului la care ne trimite dl. Botu.

  • Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu, cu 40 de ani in urma, faceam o crectare de amploare asupra muncitoarelor din industria de confectii din oras, majoritatea tinere. Un obiectiv era nivelul de aspiratie. printre intrebari era una deschia care intreba ce -ar dori daca ar putea cere si optine indiferent ce. Majoritatea raspunurilor au fot de tipul : flori de plastic, o rochie, un covor de iuta, rar mobiier de bucatarie, umoristic - un barbat. Trist dar si incurajator, sunt actualele mame si bunici, care au sfarsit prin a avea cam tot ce s-au dorit si ceva in plus.

  • Smaranda Dobrescu Adica au mobilier de bucatarie, un covor, un barbat si o grija in plus. . Ele oricum nu fac parte din generatia Satori, caci isi mai doresc inca lucruri nerealizabile 

  • Mihai Ion Turcu Trist era niveu de aspiratie foarte coborat. Formuarea dadea libertate de aspiratie totala, In cauza se aflau femei tinere ,muncitoare, cu scolarizare 7 plus caificare, parte imigrante intern, din zone slab industriaizate. Cercetarea investiga, cu scop profilaxic,sursele si niveul stresului si frustrarii cu potential de afectare a sanatatii.Frustrarea cu posibiitate de dizolvare poate dinamiza persoana, daca posibilitatea nu exista poduce resemnare, depresie sau activism ostil etc. Nivelu extrem de scazut a niveluui de aspiratie constatat si masurat, denota o multumire cu starea prezenta, o evaluare realista a niveulului scazut al ofertelor si posibiitatilor.Ce noi surprindeam era o stare dupa o faza, stare traita ca satisfacatoare intr-un sistem social rigid si inchis care plafona nivelar si absout, aspiratiile. A "nu dori" metodic, ca pas spre pacea interioara, este o raportare filozofica extrem orientala la sine si la univers. Este si o cale spre eiberare a persoanei de sine, in consecinta de durere, favorabila si confuentei cu sufletul lumii etc.

Niciun comentariu: