luni, 13 aprilie 2015

texte vestitoare, 31 martie 2015


Acest text/gen de rationament al lui Cosmin Manescu este vestitorul unei distantari a publicului romanesc de SUA. Antidotul ar fi dezvoltarea, care pana una alta eludeaza Vestul in ansamblul sau.
Trupele americane nu sunt aici sa ne pazeasca de rusi. Rusii le extermina in 10 minute cu rachete de croaziera in caz de razboi. Nu sunt o provocare pentru rusi cateva mii de soldati americani. De fapt nici toate trupele americane din Europa nu sunt vreo provocare serioasa pentru Rusia. Daca america…
GANDESTE.ORG

  • Smaranda Dobrescu Daca am fi ascultat in fundal un imn al URSS, ar fi fost si mai credibil! Nu poti fi convingator ingrosand argumente ca sa inclini balanta unde-ti convine.Aici, la grup am desfasurat discutii infinit mai nuantate si am cautat solutii in afara unui conflict armat incercand sa intelegem pozitia tuturor partilor, incercand sa ne pastram luciditatea.

  • Mihai Ion Turcu Presedintele Ucrainei manifesta o ingrijorare maxima legat de posibilitatea ca un militar in uniforma al Federatiei Ruse ar putea fi ucis de un militar al Ucrainei, ideea fiind ca incidentul ar justifica comutarea "razboiului hibrid" in razboi clasic formal. Uciderea unui soldat american aflat legal in Romania de catre un proiectil, racheta ruseasca, sau in cadrul unui asalt militar clasic peste granitele Romaniei ar insemna razboi mondial. Pe noi nu ne apara mana de soldati americani si carteva rachete si instalatii de supraveghere balistica ci steagul SUA. Miscarea este politica .

  • Octavian Lupu SUA, pentru a schimba guverne sau a "castiga" alegeri in Romania, nu au nevoie de trupe. Romania este printre cele mai pro-americane tari de pe continent si probabil din lume. Colaborarea si actiunile serviciilor secrete sunt suficiente pentru a obtine rezultatele mentionate la primul paragraf. Le sugerez postacilor prorusi sa studieze lirica antiamericana din Romania stalinista pentru a impana articolele cu element dramatice si spiritual. Iata o mostra de poezie pe care am intalnit-o intr-un roman din perioada ceausista: Satelit american / Sa cazi noaptea in ocean!.

  • Liviu Petre "Acest text/gen de rationament al lui Cosmin Manescu este vestitorul unei distantari a publicului romanesc de SUA. " Serios? Cine descopera astfel de perle analitice? Si cine da liber postarii unor astfel de tiribombe? Nu imi pot opri de fapt sentimentul ca administratorii grupului isi refuleaza in realitate antiamericanismul (deocamdata) nemarturisit public, prin astfel de proxies cum este 'celebrul' Cosmin Manescu, probabil un avatar al acestor frustrari antiamericane. In plus, cum adica "Antidotul ar fi dezvoltarea, care pana una alta eludeaza Vestul in ansamblul sau." Este aici in primul rand o gramatica tare schioapa: "eludeaza Vestul in ansamblul sau." Adanc...

  • Liviu Petre Dl. sau dna. Prospectiv A-z posteaza in general eseuri extrem de incitante si de bine articulate intelectual preluate din surse de prestigiu. Dar Cosmin Manescu? WTF is Cosmin Manescu? Unde a stat ascuns pana acum? Probabil ca la 'fabrica de troli din Sankt Petersburg' conform unei extrapolari, cred corecte, pornind de la http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate.... Nu pot decat sa banuiesc ca postarile provocatoare intelectual ale dlui. Prospectiv A-z au avut doar rolul unei obiectivari ulterioare a alegatiilor talentatului domn Manescu.
    Un material al Radio Europa Libera despre trolii...
    ECONOMIE.HOTNEWS.RO

  • Smaranda Dobrescu Domnule Liviu Petre , 
    Daca ati cerut sa intrati in acest grup ne-am inchipuit ca v-a atras cu ceva anume. Banuiesc ca citind temele si comentariile respective ati remarcat ca sunt nu putine discutii in contradictoriu dar care pastreaza nu numai un toncivilizat dar chiar amical. De aceea ne surprind interventiile D-voastra la postarile lui Prospectiv-A-z, Octavian Lupu si Adrian Severin care sunt in afara uzantelor de adresare ale grupului si pot fi considerate atacuri la persoana, lucru nepermis prin regulamentul grupului, afisat in partea din dreapta sus. Daca doriti sa reveniti la discutii constructive si argumentate, va vom considera cu placere un coleg al nostru. Multumesc pentru intelegere!

  • Prospectiv A-z .
    Domnule Petre, de cand cu dezvaluirile d-nei Udrea, e aproape oficial ca in paginile romanesti de discutii sunt multi animatori platiti. Asta fie ne conduce la incheierea oricaror discutii si acceptarea *adevarurilor* dela centre autorizate (de drap
    el, de exemplu), fie la continuarea discutiei ca si cum acesti animatori n-ar exista, caz in care le cerem mai multe argumente.

    Am preluat postarea d-lui Manescu dela situl gandeste.org, pentru felul in care pune niste probleme si care mie mi se pare vestitor pentru a schimbare de atitudine in lipsa unui antidot la problemele cronice de subdezvoltare romanesti. Mai toti folosesc ideea ca in prezenta crizei economice cronice, societatile aluneca spre extreme. Cum nimeni nu se asteapta ca extremele pot fi evitate doar cu discutii, solutiile sunt cautate pana la urma in econmic/dezvoltare.

    P.S. Vad ca exprimarea mea va ridica o problema de stil/gramatica. Regret. Sper totusi ca aceasta revenire sa va canalizeze energiile pe discutie, nu pe procese de intentie ("refuleaza in realitate antiamericanismul (deocamdata) nemarturisit public"). Antiamericanismul si proamericanismul sunt niste emotii care desi pot fi graitoare nu pot constitui un argument. Si ca veni vorba, ele nu pot fi nici interzise.
    P.P.S. Se pare ca ati stabilit ceva despre motivatiile/resorturile d-lui Manescu de a publica asa ceva. Nu stiu care sunt legile in Romania in sensul declaratiilor sale, dar as vrea sa cred ca are cine sa le aplice daca cineva le incalca.

  • Stefan Kovacs Dacă aș vedea măcar o fărâmă de interes din partea SUA pentru adevăratele probleme din România- cum a fost Centrul Cultural în anii 80- ar fi altceva. Dar la momentul în care avem diverse persoane- nici măcar distinse- din conducerea SUA care lucrează doar pe principiul ”Dă-mi, dă-mi, dă-mi” deja devine trist și jenant. Din 1990- de când am pupat licuriciul pentru prima dată și până azi puteam să avem o armată formată și structurată de SUA, am fi putut implementa niște chestii utile din educație, sănătate sau pur și simplu din sistemul puternic participativ al democrației americane. Avem doar un Gitenstein și o Nuland cu ”Dă-mi, dă-mi, dă-mi”. Față de fondurile secrete pompate în ONG-uri dubioase- cred că nici n-ar fi costat mult. Dau și eu un exemplu- stupid- să fi deschis în București și în marile orașe centre pentru educație- începând cu limba engleză și terminând eventual cu politologie sau management. Dacă ar fi făcut așa ceva- din 2000- de exemplu- cu copii de condiție modestă (ăia bogați merg la școli particulare)- deja ar fi putut avea acum o generație de politicieni curată, școlită pe democrația americană, etc. Cer cumva prea mult ?

  • Liviu Petre Stimate domnule Prospectiv A-z, stilul elegant al postarilor dv. ma obliga sa incerc sa fiu la inaltimea lor. Probabil ca nu voi reusi. De acord ca anti americanismul este o atitudine care, cel putin dpdv 'intelectual', este perfect 'acceptabila' ca si pro americanismul. Dincolo de simpatiile mele personale (clar pro americane) , nu sunt eu in masura sa dau drept de existenta atitudinilor contrare. Ce m-a suparat  este sentimentul ca dl. Manescu este un avatar (dati-mi, va rog, argumente ca ma insel, dar nu faptul ca acest domn Manescu scrie pe un blog...) si acel 'laudatio' scris probabil de dv. ca introducere, care m-a descumpanit dpdv gramatical.

  • Liviu Petre Stefan Kovacs: am fost un pasionat client al Bibliotecii Americane, nu o sa va vina sa credeti, inca din clasa a 5-a cred, cand am fost in vechiul sediu din Arghezi unde am vazut un film despre msiunea Apollo 8. Mai tarziu, in liceu si facultate, facem coada la sediu din Sahia... Ce vremuri... Asa ca, da, am nostalgia acelor vremuri. Incercand sa ma pun insa in pielea birocratului givernamemtal american, de unde sa mai fac niste economii? De la Bucuresti, oh, yes, nu mai are sens sa oferim gratis acces la cultura americana, este omniprezenta acum pe nenumrate alte canale. Let them pay! Faptul ca noi (acei impostori care ne conduc) nu sunt capabili de un astfel de mod de a gandi, perect sanatos, nu este vina Americii.

  • Prospectiv A-z .
    Domnule, daca o fila de calendar va spune ca miercurea viitoare este 8 aprilie, nu cred ca o putem considera laudativa--la adresa zilei de miercuri si/sau 8 aprilie.


    Am urmarit linkul dela gandeste.org si am vazut ca ma ducea la un profil care exista pe facebook. iRealitatea acestor profile nu ma intereseaza prea mult, eu avand parerea ca ideile ar trebui sa existe dincolo de emitentii lor. Am introdus link la profilul d-lui Manescu in postarea initiala in caz ca cineva vrea sa-l contacteze pe acesta.

  • Stefan Kovacs Dle. Liviu Petre- dacă ceri ceva de la cineva- trebuie să îi și dai. Și eu nu mă gândesc acum la pomană ci la un ”dat” pe care o țară ca SUA și l-ar fi putut permite ca să-și facă din România un adevărat cap de pod.

  • Liviu Petre Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu Dv.: nu pot desparti ideea de emitentul ei. Cine este acest domn Manescu, ce il mana pe el in lupta? Toate semnele mie imi arata ca este doar un nou talentat domn Mandrasescu. 

  • Liviu Petre Stefan Kovacs: Desi numele Dv. ma duce cu gandul la un alt Stefan Kovacs de pe vremurile Stelei lui Tataru II si ale Ajax-ului ui Cruyff , no offense,asteptarile Dv,. sunt mai degraba teleormanene . Ce au 'dat' SUA Coreei de Sud? Nimic, dupa grila dv. Este sanatos sa ne asteptam la un tratament similar: blood, sweat and tears. Ma indoiesc ca puteti propune o alternativa realista (daca vrem sa ajungem precum S KOrea).

  • Stefan Kovacs Domnule Liviu petre- idei de acest gen au fost exprimate de foarte multe ori- inclusiv în acest grup- fără ca nici unul din cei care au avut opinii în acest sens să fie troll, postac sau plătit de SUA- după știința mea. Personal- mi-am exprimat opinia- inclusiv aici- că bazele militare străine în România sunt o prostie. Mi-am exprimat această opinie pe baza unei realități trăite- de vreo 53 de ani- plus a unor lecturi zic eu care au depășit un anumit spectru ideologic încă de la o vârstă destul de fragedă.

  • Prospectiv A-z .
    Domnule Petre, sunt de acord sa fim in dezacord, mai ales ca speculatia dvs mi se pare curajoasa si interesanta. 


    Pe de alta parte, eu nu cunosc mai mult de cca. 10 din cei 343 membri ai Grupului, dar asta nu ma impiedica sa nu iau identitatea fiecaruia in *serios*, inclusiv pe a dvs...

  • Stefan Kovacs Domnule Liviu Petre- nu știu dacă dvs. ați fost cumva în Coreea de Sud. Eu întâmplător am fost- și unul din posturile publice și funcționale la Seul era un curs de limba engleză foarte bine făcut- post susținut de misiunea americană din Coreea de Sud.

  • Octavian Lupu Economia sud coreeana a beneficiat de un aport esential de investitii din partea FONDURILE DE PENSII AMERICANE. Pentru ca oricat de harnic si talentat ai fi ca popor, fara investitii ramai la stadiul de fabricant de biciclete. valabil si pentru Germania. Chiar si indemnul lui Churchill refritor la blood, sweat and tears nu putea fi pus in practica fara cheltuirea tezaurului majestatii sale pe armament american.

  • Stefan Kovacs Acuma dacă discutăm despre termeni democratici- prezența trupelor americane în Coreea de Sud a sprijinit inițial un guvern la fel de jenant din pdv. al drepturilor omului ca și diverșii Kim- dar tolerat și susținut pentru că nu era dictatorul comunist cel rău ci dictatorul ”nostru”. Parcă nu mi-aș dori să fim tratați precum Coreea de Sud.

  • Liviu Petre Prospectiv A-z: galceava relativ la talentatul domn Manescu ar inceta in momentul in care am afla ca lucreaza la ASE, ori a urmat Automatica la IPB, ori altceva... Cum l-ati descoperit? Sunteti un talent scout?

  • Liviu Petre Stefan Kovacs: americanii nu sunt niste idealisti naivi (doar Obama se incapataneaza sa pozeze in asa ceva), sunt un imperiu care se ghideaza dupa logica specifica. Nu sper decat ca noi sa fim suficient de abili incat sa vedem avantajele pentru noi in a ne alinia acesti logici.

  • Prospectiv A-z .
    Domnule Petre, observ ca ati venit la Grup acum o luna si incercati intr-o singura zi sa faceti cat altii intr-un an. Re/Vedeti va rog regulamentul Grupului caci am senzatia ca disipam resursele de atentie colectiva pe ceva care nu are de-a face cu misunea declarata a Grupului si cu care ati fost implicit de acord cand ati cerut sa fiti admis.

  • Smaranda Dobrescu Domnule Liviu Petre, Daca vreti sa aflati mai multe despre orientarile noastre, despre ideile si solutiile propuse, va invit sa ne urmariti ca participant la discutii macar o perioada de un an de zile Nu cred ca intr-o seara veti reusi sa aflati parerea noastra despre situatia geostrategica, si eventualele noastre solutii. Despre Basescu, cred ca sunteti edificat.

  • Liviu Petre Prospectiv A-zSmaranda Dobrescu: Inchei si zic: imi displace postura de 'maverick' al acestui grup, nu ma deranjeaza nicio parere pe care ati avea-o despre cei mentionati, recunosc insa ca ma enervez  cand aceste pareri sunt de fapt niste mantre, uneori inelegant agresive.

  • Stefan Kovacs Domnule Liviu Petre- eu personal- și vă asigur că nu sunt postac în slujba nimănui- nu văd nici un fel de avantaj. Poate că mă înșel. Poate că am fost naiv- ca și alții- când am sperat ca SUA și UE să aducă o prosperitate și cooperare pe care sincer cred că le meritam- în toate țările astea de la granița cu fostul URSS_ și să asigure în același timp un mediu dinamic și pașnic pentru o colaborare cu Rusia- și nu pentru un conflict. Se pare că SUA gândește altfel...

  • Liviu Petre Stefan Kovacs: Va respect punctul de vedere diferit de al meu. Poate ca ma insel eu, sper ca nu.

  • Mihai Ion Turcu Nu pot citi textul. Americanii sunt aici pentru a marca "linia rosie" pe care Federatia Rusa nu o va trece. Este un joc strategic. In spatele lui vor avea loc aranjamente politice.

  • Prospectiv A-z .
    Cei care evalueaza sansele Rusiei de azi, uita cum Imperiul Tarist a incasat-o dela Japonezi si se gandesc la soldatul rus dela Stalingrad si armele nucleare ale Rusiei. Lucrurile sunt mult mai complicate, la care as adauga ca infanteristul american
     nu-i tocmai cel mai grozav--motiv pentru care Gica Friedman spunea ca mai intai infanteristii aliati trebuie sa lupote pana la unul, ecuaia stategica sa se rastoarne, iar numai dupa aia se poate spera la implicare americana. 

    Sunt de acord cu d. Turcu, asistam la la ingrosarea unei linii rosii, mai ales daca europenii (locali) nu musca si ei din marul discordiei, caz in care magareatza e pe ei. 

    Acum toata chestia e in jurul pozitiei rusesti pe care blocada Vestului o trimite din ce in ce mai aproape de China ca si cum s-ar vrea grabirea transferului centrului de greutate al lumii dela NYC/DC la Shanghai/Pekin.

  • Stefan Kovacs Teamă mi-e că sunt unii nebuni de la Washington- militari care vor să-și încerce jucăriile, oameni politici care n-au idee de ce înseamnă un război și alți amețiți de propagandă. În acest joc- Rusia- dacă este deșteaptă- își va valorifica realizările din 2014 și se va apăra- destabilizând Ucraina până ce un ruso-maidan îl va scoate din funcțiune pe Poroșenko și compania. La huliganii găsiți de Nuland se vor găsi alți huligani plus o populație căreia sloganurile despre EU și democrație nu-i țin de foame. Vorbind despre realpolitik- Ucrainei îi stă mai bine neindependentă- și împărțită între Rusia, Polonia și eventual România. Nivelul de viață din aceste trei țări e categoric mai mare decât cel din actualul stat.

  • Prospectiv A-z .
    Domnule, cel putin unii din strategii acestia se gandesc probabil la sicanarea Japoniei dinainte de Pearl Harbor. Numai ca daca ar fi nuamai atat, ei scapa din vedere supapa chineza la blocajul care oricum costa scump aliatii europeni. Dupa mine, s
    e incearca trucuri vechi la o configuratie inedita a tensiunilor lumii--ceea ce ilustreaza pericolul analogiei istorice ca unealta, fie aceasta strategica sau propagandistica.

    Sa ne amintim, postarea aici era initiata sub semnul prevestirii unei schimbari de atitudine in psihologia colectivului romanesc. Cumva, discutia s-a dus in multe alte locuri, ceea ce pentru mine indica un filon prea putin explorat in spatiul public (ca de desen animat) romanesc.

  • Preda Mihailescu Kovacs @ "Teamă mi-e că sunt unii nebuni de la Washington- militari care vor să-și încerce jucăriile" - interesant! Ieri discutam la masa cu un coleg Ucrainean si bine informat, care ne povestea ca exista o linie de oameni "influenti" in Rusia, pentru care Putin nu mai este suficient de ... puternic si impresionant, si isi doresc o atitudine si mai intimidanta. Si oameni pentru care o bomba atomica este ceva trecator, un mic Nagasaki ce poate fi uitat. Mi se pare interesant cum in lumea intreaga se raspandeste grija despre nebunii americanilor, in timp ce cestialalti sunt ... aproape business as usual?

  • Stefan Kovacs Domnule Mihăilescu- probabil că este - ca să spunem așa- un bias propriu. Pe de altă parte experiența istorică ne arată că Rusia se oprește la un moment dat- pe când SUA nu prea. Dr. No în varianta rusească- și cu foarte mulți bani- și-ar fi putut construi propria lui jucărie nucleară din 1991 încoace. Și ce-ar fi realizat cu asta ? Din punct de vedere practic- și pragmatic- nu merită. Pe partea cealaltă evident că merită- pentru că amatorii de jucării care s-ar îmbulzi să cumpere niște echipamente ”pentru protecție” (așa cum ne sunt vândute nouă) sunt o groază- mai ales considerând lumea prost informată. De ce m-ar invada rusul pe mine, stat X la această oră ? Numai logistica trupelor de invazie plus necesitatea de a susține populația din statul invadat ar fi prohibitive- e o lecție încă de pe vremea lui Hitler.

  • Prospectiv A-z .
    Vorbind cu "un coleg Ucrainean si bine informat" despre rusi nu este ca si cum ai vorbi cu *un ungar bine informat* despre pozitia Bucurestiului (in contextul autonomiei/regionalizarii)? 


    Eu nu cred ca-s nebuni nicicunde in cercurile puterii americane & ruse, dar sunt sigur ca unii calculeaza gresit.

  • Stefan Kovacs Personal- atâta vreme cât trăiesc într-o civilizație mai bună decât cea naționalist-comunistă- mi se fâlfâie de diversele axe- problema apare când respectivele axe o țin gaia-mațu cu un război fără sens. Din 1990 încoace ar fi avut toată lumea de câștigat dacă occidentalii ar fi gândit un plan Marshall pentru Europa de Est plus o zonă de dezvoltare și transfer tehnologic la interfața Occident- Rusia. E puțin cam nașpa să finanțezi cu nerușinare un euro-maidan în care mor oameni nevinovați pentru niște aiureli lipsite de conținut- UE n-are fonduri să dea pentru cetățenii proprii din statele mai dezvoltate- darmite să investească în Ucraina ca să ajungă la nivel UE- dovadă, atunci când Ianușevici a cerut respectivii bani - necesari pentru Ucraina- ca să nu meargă cu Rusia- care probabil că acoperea respectivele fonduri cu gaz- i s-a închis telefonul în nas.

  • Prospectiv A-z .
    "Din 1990 încoace ar fi avut toată lumea de câștigat dacă occidentalii ar fi gândit un plan Marshall pentru Europa de Est plus o zonă de dezvoltare și transfer tehnologic la interfața Occident- Rusia."


    Domnule Kovacs, cum naiba se face ca si eu am crezut acelasi lucru? Intreb asta deoarece eu am pus acea credinta pe seama Europei Libere, pe cand dvs ati spus ca aceea n-a avut niciun efect asupra dvs, (si pe motiv ca citeati publicatii americane pe Arghezi).

    Domnule, dupa atatia ani dela schimbarea macazelor imi dau seama ca triajul vestic n-a vrut NICIODATA altceva pentru cei din afara spatiului lor decat ce s-a obtinut in acesti ani. Greseala noastra a fost sa extrapolam experienta integrarii catorva tzari in Comunitatea Europeana (Grecia, Spania & Portugalia). Daca ne-am fi uitat un pic si mai departe in lume/istorie decat ne permiteau ai nostri, fie ei romani sadea in Romania sau cei de pe la radiouri, am fi observat poate experienta latin-americanilor sau conditiile ridicarii tigrilor asiatici--n-a vrut NIMENI o Coree de Sud atat de dezvoltata, dar cum ar spune presedintele romanilor, ghinion!

    Revenind, pe asiaticii in ascensiune nu-i jeneaza catusi de putin ca le e din ce in ce mai bine in ce s-o chema sistemul lor. Numai ca noi am fost victime facile caci aspiratiile ne-au fost plimbate de colo-colo iar mutarea referentialului am considerat-o mereu un neajuns propriu. Neajunsul romanilor in lumea asta este ca cel al africanilor, ne incredem repede, doar ca ne si sucim repejor...

  • Stefan Kovacs Domnule Prospectiv- nu mi-aș fi închipuit niciodată că vom fi tratați ca un fel de colonie . Greșeala mea- ar fi trebuit să rămân în Germania în 1993. Am crezut că tot circul de la Revoluție și toate victimele - sunt pentru ca să urcăm cumva pe scara progresului social. Am avut o relativă încredere în conducătorii mei- ceea ce s-a dovedit a fi o mare greșeală.

  • Stefan Kovacs Țin minte că în mediul meu se tot comenta în 1990 ce bun profesionist este Iliescu și cum va avea el grijă de industrie că e specialist...ha,ha,ha..

  • Prospectiv A-z .
    ...tocmai, nici eu. Numai ca eu am o explicatie pe care o repet, intuneric/obscurantism la intern si minciuni dela extern


    Mi-e mi-a disparut repede increderea in liderii de atunci, am luat o decizie dureroasa si mi-am vazut de drum. Acum vad ca liderii nu erau chiar cum credeam, iar durerile s-au mai schimbat in natura. Pe de-o parte vad ca motivele care m-au facut sa plec atunci au ramas valabile si azi, pe de alta, imi dau seama ca prin exodul nostru am retezat multe din sansele Romaniei, pana in ziua de azi, de mai bine. Poate de maine-poimaine vom putea incepe sa lucram la restabilirea Romaniei, mi-e teama insa ca rezultatul depinde mult prea mult de cei din teren--a se vedea cu cine-si cheltuie Bucurestiu banii, nu in primul rand cu/pentru romanii din Romania/lume. 

    Se pare ca Iliescu a incercat sa aiba grija de multe. Insa valul ce ne-a maturat era prea mult pentru cei mai multi, sa nu scriu TOTI.

    Industria a luat-o la vale accelerat in timpul CDRului, acei oameni de treaba care erau experti in... anti-ceausism. Era, si pentru unii a ramas, anti-ceausismul cel mai autentic exercitiu de validare in lumea buna. In cele mai multe cazuri, ca si urlatul la luna care nu aduce patrupedul mai aproape de astre, anti-ceausismul a fost un exercitiu pentru os.

  • Mihai Ion Turcu pentru reasezarea unei societati sunt necesare trei generatii de tranzitie si se produce daca pe parcursul tranzitiei n-au fost epuizata baza necesara acelei societati. Cam asa rezulta din mersul istoriei.

  • Prospectiv A-z .
    Iata ce au cehii de spus, cei care au fost invadati de sovietici & surori socialiste, in 1968...


    http://www.bbc.com/news/world-europe-32189757
    http://www.flux24.ro/presedintele-cehiei-usile.../
    Czech President Milos Zeman says he will not invite...
    BBC.COM

  • Prospectiv A-z .
    Parca in timpul de maxima influenta al d-lui Degeratu s-a diminuat capacitatea de aparare a Romaniei (cedereul). Daca se bazeaza pe aceleasi calcule ca atunci sa determine ca Romania e tzinta, sa ne spuna. In plus, vad ca "din anul 2005, el deține 
    funcția de consilier de stat la Departamentul Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale." Adica in perioada basismului autoflagelator. Iau cele spuse de Degeratu in modul cel mai corespunzator. Dela generali(ssimi) ma astept la mai putina vorbarie, altfel poate le vine pofta de pinocheala/chavezeala... 

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Degeratu

  • Prospectiv A-z .
    Armata e cu noi sau cum va ajunge increderea romanilor in armata? 
    ...See More
    Vă avertizăm din start că veţi avea un şoc. Chiar dacă...
    COMISARUL.RO

  • Prospectiv A-z .
    Din Cotidianul: Fostul secretar de Stat al SUA James Baker a spus că Statele Unite ar fi trebuit să propună Rusiei să adere la NATO imediat dupa încheierea Războiului Rece, în loc să izoleze Moscova, transmite Deutsche Welle.

    ”Ar fi trebuit să oferim Rusiei posibilitatea de a dera la NATO la sfârșitul Razboiului Rece și după prăbușirea URSS. NATO este atât o alianță politică, cât și una de securitate”, a spus Baker, care a fost șeful diplomației SUA între 1989 și 1992.

    ”Rusia ar fi trebuit să aiba parte de același tratament ca Germania și Japonia după al Doilea Război Mondial”.

    Potrivit lui Baker, relațiile dintre SUA și Rusia au fost bune timp de 15 ani, în timpul mandatului lui Boris Elțîn și în primii ani de mandat ai lui Vladimir Putin.

  • Mihai Ion Turcu "Inamicii nostri de astazi sunt aliatii nostri maine"....

  • Prospectiv A-z .
    Numai ca neoconii par a fi uitat asta. Mare ratacire a mintii s-a abatut pe lidershipul american de cand Tufish II a ajuns nominal responsabil...

  • Preda Mihailescu Exista un caz limita al afirmatiei, cand inamicii devin cuceritori. Sa ne fereasca Sfantul...

  • Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu, am citat o formula americana.De la Poporul ales am aflat ca Dumnezeu de felul Sau este dur, intervine cand cevqa contravine planului sau nu de dragul cuiva.

  • Mihai Ion Turcu Preospectiv A-z, ma tot gandeam cine e "Tufis" haha !

  • Octavian Lupu Ma indoiesc profund de faptul ca Rusia, chiar in anii de inceput ai lui Putin ar fi acceptat rolul de vioara a doua in cadrul NATO. Va dati seama cate "reforme" politice si economice (resursele naturale ar fi trebuit exploatate occidental de catre occidentali), ar fi trebuit sa faca Rusia ca sa fie pe placul aliatilor. Le-a sarit mustarul unor "pigmei" precum Cehia, Slovacia, Ungaria, etc. darmite Rusiei.

  • Mihai Ion Turcu Rusia este un lucru in sine. Trebuie respectata , ar fi important sa le mearga mai bine, si sa se poata relua afacerile.

  • Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ "am aflat ca Dumnezeu de felul Sau este dur, intervine cand cevqa contravine planului sau nu de dragul cuiva." - dar cine ne poate spune ce planuri are Dumnezeu pentru noi? Si daca nu le cunoastem, nu putem sa ne dorim sa fie bune, si deci sa ne fereasca de a fi ocupati insasi prin Lege? Nimeni nu ne-mpiedica... De efecte discutam in 50 de ani!

  • Mihai Ion Turcu Parafarazand un mare jurist roman, presedintele Curtii Constitutionale, "In aceasta consta maretia lui Dumnezeu".Am plecat de la faptul ca Dumnezeu n-a fost deloc binevoitor cu "poporul ales".I-a incredintat o misiune legata de planul sau (?) dupa care poporul ales a trebuit sa se descurce, primind sanctiuni severe cand a dat semne de abatere de la misiune ( zice scriptura in interpretarea mea voi simplista si vulgara).Personal indemn pe cei care vor sfat de la mine, au fost multi, sa se puna pe treaba, alta porunca a lui Dumnezeu la alungarea din Eden, cu observatia ca Dumnezeu i-a inzetrat cu cele de trabuinta si libertate, deci sa nu stea cu ochii la cer si mana intinsa, nici macar catre Dumnezeu, chiar daca acesta mai intervine din cand in cand cu vre-o minune potrivit planului sau.Ce ar putea fi planul lui Dumnezeu ar deriva din conceptul de "logos" , o constrangere introdusa de Dumnezeu in lume, acceptata de insasi Dumnezeu. Treba noastra ar fi sa facem planuri bune pe care sa le si urmam si sa nu actionam bezmetic sau dupa planul altuia, decat in masura in care se intersecteaza cu al nostru.

Niciun comentariu: