miercuri, 26 octombrie 2016

Iohannis anunta pe cine nu va desemna premier

Iohannis anunta pe cine nu va desemna premier – 4 octombrie 2016


Smaranda Dobrescu

 

Daca stim cine va face Guvernul aproape sigur, care ar mai fi rostul campaniei costisitoare si al alegerilor? Nici macar de postaci, de TFL, de lideri semiacceptati pe FB nu ar mai fi nevoie sa ne povesteasca ca votul universal nu e bun sau ca parlamentul devine inutil si alte asemenea idei"progresiste" 
Dupa cum bine spunea azi Alina Gorghiu a mai ramas cel putin in PSD doar cel care sta in randul sapte de la geam, toti liderii ceilalti incadrandu-se intr-unul sau altul din criteriile eliminate de Presedinte. Buna lucrare, remarcabil binomul!

 

 

Iohannis anunță pe cine nu va desemna premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu va desemna ca premier "o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură", spunând că acest criteriu e "eliminatoriu".

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Gaselnita este ca presedintele este suficient de responsabil sa nu numeasca un politician "cu probleme" care sa nu intruneasca apoi in Parlament acordul.Aici gasesc eu ca avem o greseala de logica: sa zicem ca vine propunerea ca PSD impreuna cu alte doua formatiuni politice cu care ar avea majoritate il propune Presedintelui pe X ca premier. In acelasi timp acesta are nu stiu ce problema in discutie cu ANI si Presedintele nu-l propune de teama sa nu-l respinga Parlamentul. Pai daca majoritatea l-a propus, nu majoritatea ii va da binecuvantarea in Parlament? Stiu, Ciolos e mai performant...

 

Niculae Malanca Criteriile domnului Johannis n-au nimic in comun cu Constitutia Romaniei .Prin ceea ce a declarat astazi ,s-a erijat in instanta suprema de justitie .O fi bine ?

 

Smaranda Dobrescu Exact! De aceea am subliniat gaselnita slaba cu prevederea si responsabilitatea, atribute proprii, nu constitutionale.

 

Alexandru Botu Dar daca chiar aceste criterii subiective si neconstitutionale vor trebui aplicate chiar presedintelui, cu ce ne vom alege? Nu ar fi mai bine, pana una alta, sa se respecte constitutia?

 

Smaranda Dobrescu Retorica tehnocrata..

 

Alexandru Botu Eu nu sunt tehnocrat, sunt un fel de conservator al traditiilor si Constitutiei. Cer ca fiecare sa se raporteze deocamdata la acestea. Afirmatiile Presedintelui pot fi spulberate daca cineva care conteaza pentru el ii va cere sa faca altfel decat declara acum. Singura care nu l-ar pune in situatii precare este Constitutia Romaniei. Dar si partidele politice trebuie sa inteleaga ca nu confruntarea care pe care rezolva lucrurile, ci fiecare pe el insusi. Cei care vor sa aduca in functii publice oameni cu probleme de integritate sa-si asume riscul de a veni cu astfel de solutii.

 

Smaranda Dobrescu Ai dreptate Alexandru, doar ca lasi loc de o intrebare: problemele de integritate nedovedite sunt "probleme"? De aici deriva si alta intrebare: poate justitia noastra sa cerceteze ani de zile pe cate un politician caruia in final sa-i dea NUP? (Sunt cazuri diverse) Bataliile actuale intre partide nu sunt lucruri noi, dar cred ca partidele in special in acest an sunt drone trimise de interese clare. As spune ca parte din ele, fara indoiala. PSD-ul nu mai e sustinut decat de cei 42% electorat. E insuficient in Romania anului 2016.


Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu, intrebati: problemele de integritate nedovedite sunt "probleme"? Aici Parlamentul, institutia fundamentala ar trebui sa raspunda. Prin legi clare.

 

Smaranda Dobrescu Tu respingi ideea, Alexandru ca mai sunt si cazuri politice?

 

Smaranda Dobrescu In concluzie, ca sa nu intervin prea mult in aceasta discutie, cred ca D-l presedinte a dorit sa dea un semnal celor 42% din sondaje ca votul lor va fi inutil din moment ce criteriul neconstitutional propriu ce-l va impune scoate din discutie pesedistii mai cunoscuti. Este evident ca e o recomandare de orientare a electoratului spre zona PNL-USR. 
Cand a candidat D-l iohanis la prezidentiale se afla in plin proces (s-a uitat!) Daca dupa alegere ar fi fost condamnat, s-ar fi reluat alegerile.Dar justitia noastra, e previzibila..

 

Alexandru Botu Nu , Doamna, eu nu exclud ca mai sunt si cazuri politice. Dar acestea sunt urmare a servilismului de toate felurile, excluzand pe acelea in slujba poporului. Adica daca partidul l-a propus, este dator sa slujeasca pe conducatorii partidului ca pe Dumnezei. Oare nu acest servilism a facut sa se compromita parlamentarismul? Cel care asigura reprezentarea poporului si garanta democratia? Nu fiecare institutie fundamentala a functionat dupa criteriul servilismului politic, compromitand esafodajul societatii democratice? De ce sa-mi fie mila de acesti tradatori? Doar pentru ca ii darama altii asemenea? Speranta mea este sa se distruga reciproc si vad ca spre asta se indreapta cu o repeziciune mai mare decat si-ar fi imaginat-o. Vom avea pierderi colosale daca se destabilizeaza sistemul? Desigur, dar ii vom uri de moarte pe tradatori si pe toti cei care i-au facut posibili, in veacul vecilor. Amin!

 

Smaranda Dobrescu Alexandru te rog nu te ambala atat de tare, mai ales cand ai dreptate. Avem un parlament slab, vulnerabil din multe puncte de vedere, ineficient, care nu-si face de multe ori datoria. Dar, e ales de electorat si la mana acestuia sa-l schimbe. Parlamentul trebuie sa respecte Constitutia, legile tarii si Statutul lui, indreptar de conduita. In aceeasi masura justitia trebuie sa-si respecte legile scrise si nescrise si sa nu greseasca nici in directia nepedepsirii dar nici in a pedepsi nevinovati. Avem din pacate institutii discutabile care reprezinta cele trei puteri . Asta nu ma indreptateste pe mine, de exemplu sa nu am exigente fata de parlamentari sau sa cer desfiintarea parlamentului, prin definitie slab sau corupt. Cei care pe plan global isi propun desfiintarea parlamentelor si in consecinta a democratiei liberale vor fi fericiti sa gaseasca la noi justificarea nevoii pentru aceasta reforma a societatii. Si, dupa cum stii, noi suntem cobaii perfecti.Plecasem de fapt de la ideea daca presedintele poate face numiri pe baza unor criterii inexistente in Constitutie. Ea spune ca ceea ce e stipulat e permis sau obligatoriu si nu inseamna ca ce nu e stipulat, e si permis.

 

Maria Vintila Va fi obligat de constitutie sa voteze pe cine pune majoritatea formata! Presedintele Iohannis nu-i Badescu, doar nu vrea framantari si instabilitate in tara. Presedintele cand a fost ales nu avea dosar penal? Cum este cu casa aceea cu actele falsificate?Chiar este penibil.....

..

Mihai Ion Turcu Procesul in cauza este civil nu penal. KWI a cumparat o propietate de la cineva care a dobandit-o prin mostenire-retrocedare, in discutie este calitatea de proprietar a mostenitorului care a vandut proprietatea. Daca este anulat dreptul de proprietate al vanzatorului automat este anulat si dreptul de proprietate al cumparatorului ( de buna credinta). Este vorba de autenticitatea dreptului de mostenire a vanzatorului.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu Nu am de ce sa nu va cred. Am cazut si eu pe formularea presei care ii punea presedintelui (sau sotiei D-lui ) in sarcina o falsificare de acte.

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ In chestiunile privind casa din centru, care este alcatuita din mai multe proprietati, exista un litigiu grav intre fostii chiriasi ai statului, care nationalizase casa, care s-au cumparat locuintele de la stat, dupa care au survenit retrocedarile catre mostenitorii fostilor proprietari, actul de proprietate al fostilor chiriasi fiind anulat. Mostenitorii prin retrocedare au vandut proprietatile dobandite, unul din cumparatori fiin KWI.Mostenitorul prin retrocedare este american.Fostii chiriasi au deschis actiuni in civil contestand legalitatea actelor de mostenire a celor care au fost improprietariti prin retrocedari si le-au vandut. Aceasta este cauza despre care sunt informat cu totul intamplator( unul din cei implicati in proces este un coleg de liceu) Ce a rezultat printre altele este ca partea cumparata de KWI, care include un spatiu compercial, nu era intabulata de muncipiu in fondul public, astfel nici municipiul nu era de fapt proprietar. O serie de incurcaturi specifice. Despre etajul vilei "von Hannenheim" acela care apare mereu in presa ( o casa de secol XIX frumoasa) sunt informat de catre un coleg de scoala si prieten, traitor in Germania, ruda a familiei von H. care a locuit in acea casa si care mi-a scris din Germania cand scandalul era in toi. A existat in Sibiu cutuma ca sasii sa-si vanda proprietatile unor sasi ( tot mai putini). Intreaga casa necesita reparartii capitale, etajul este nelocuit. KWI a explicat ca "neavand copii"(care sa-i asiste la batranete) s-au asigurat investind in locuinte de inchiriat in diferite imobile.Real au o singura "casa", pe strada Balea, construita de parintii Doamnei,cojocari, prin anii 60 daca bine am retinut de la un prieten, care locuieste peste drum in casa mostenita de la bunicul sau (tamplar). Este un fost cartier periferic, case familiale 2-3 camere, construite de tarani muati in oras.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu Va multumesc pentru ca ati cheltuit timp sa-mi explicati. Revenisem deja de la prima interventie a D-voastra. Presa este manipulatoare si uite, pot gresi. Desi, cauza in discutie era alta si continui sa cred ca ceva nu e in ordine. 
Intre timp m-am documentat sa nu mai gresesc. Poate va va ajuta si pe D-voastra daca veti fi nevoit sa mai explicati.
http://newsbv.ro/.../procesul-presedintelui-johannis.../

 

 

Procesul preşedintelui Johannis, luni, la Curtea de Apel Braşov -

NEWSBV.RO

 

Mihai Ion Turcu Neclaritatea vine de la un act in care expertiza grafologica atesta autenticitatea semnaturii nu si a texului de deasupra ei (!?)

 

Draghi Puterity Solutia o avem deja: il suspendam si pe asta. Americanii si proxy-ul lor UE o sa-l tina in post pana la sfarsitul mandatului, dar pe post de "coabitant", ca sa nu iasa revolutie.

 

Smaranda Dobrescu Dintre problemele cunoscute exista una care poate balansa foarte fin rezultatul alegerilor, referendumurilor, etc: diaspora. Au comunicat cam 10000 ca vor sa voteze la sectii sau prin corespondenta si Comisia electorala a facut o lista cu 700 mii, adica toti care au pasaport de strainatate. Dar mai sunt si probleme necunoscute.

 

Smaranda Dobrescu Ai vazut Draghi lista cu noile privatizari??!!

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Da :( Si am inteles ca asta nu e un subiect pentru mass media mainstream din Romania. Perioada pana la alegeri e critica, acum o sa traga "tehnocratii" marile tunuri.

 

Smaranda Dobrescu Sa te manii, sa te resemnezi? Ce se poate face? Partidele au inca tribuna de vorbit, cat de cat. Dar nu o fac de teama, probabil.


Draghi Puterity Cam asta e senzatia mea in acest moment:

https://www.youtube.com/watch?v=NnP5iDKwuwk

 

 

Stay on Target

Gold Five stays on target.

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu Foarte optimist, Draghi! Asadar, ne luam cearceafuri albe... (era un banc) :-(

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Adica sa ii acoperim cu orice pretz spatele celui / celor care mai au o sansa sa ne scape de "Death Star".

 

Preda Mihailescu "Sau are probleme de integritate de alta natura" - good luck! Daca mai gaseste in Romania sau aiurea vreum politician care sa corespunda acestui criteriu, luat in serios. Adica politicieni cu zero probleme de integritate ... Dar daca acest criteriu nu se poate satisface, de ce il mai enunta? Ca o rezerva?

 

Smaranda Dobrescu Probleme de integritate sunt o multime, nici nu te duce mintea cat de diverse. Fara lege, fara criterii, se poate ajunge la cine stie ce anomalie..

 

Draghi Puterity Un exemplu la remarca Smarandei:

http://www.dcnews.ro/tariceanu-spune-ca-a-fost...

 

 

Tăriceanu spune că a fost interceptat pe mandat de siguranţă naţională

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity batalia cea mare este ca partidele"balama" cum e socotit ALDE, desi e al treilea partid ca scor sa fie cele planificate. Adica PNL trebuie sa faca majoritatea cu altele (PMP, USR), scop pentru care e vital sa nu reuseasca ALDE un 5%.Mi-e ca vor reusi in stilul de mai sus si cu ajutorul Alinei care se ineaca de atata revolta..E bine ca Tariceanu povesteste, caci asta mai ii pune pe ganduri pana unde se poate inainta cu tupeul..

 

Draghi Puterity Stii care e partea interesanta, Smaranda? Pe Tariceanu ar putea usor sa il infunde pt. ca a facut insider trading cu Patriciu si a fost suficient de ... (spune tu ce) ca sa povesteasca asta la TV (l-am auzit eu). Insa se pare ca a crea un precedent la asa ceva e tabu pentru cei care acum il vor scos din viata politica.

 

Smaranda Dobrescu A doua zi dupa ce Tariceanu a fost atat de .. trebuia luat la intrebari . Acum, dupa 10-15 ani, cand a ramas unicul oponent al adevaratei puteri care vorbeste, e cam tarziu. le-ar trebui niste acuzatii foarte tepene..

Draghi Puterity Ar mai fi o explicatie. Baietii aia de la procuratura sunt prosti, si stiu si ei asta. Asa ca nu intrevad nici o sansa sa demonstreze ceva atat de "white collar". In consecintza, prefera sa incerce cu metodele astea verificate in perioada stalinista. Oricum, sper ca Tariceanu sa ramana "on target". May the force be with him 

:)

Mihai Ion Turcu Draghi Puterity @ Cam ce stat credibil este Ro daca toate varfurile in frunte cu fostul 10 ani presedinte ajung la zdup ? O fi justitia independenta si oarba nu si surda.In strainatate este acreditata ideea ca Ro este neguvernabila si inapta de democratie si stat de drept, sau performanta economica, drept care trebuie guvernata dinafara sau dezmembrata.

 

Draghi Puterity Nu prea stiu in ce context sa pun comentariul in care ma mentionati, domnule Turcu . Cu titlu general pot sa adaug urmatoarele lucruri:

In strainatate se stie exact cum stau lucrurile in Romania, mai ales cand vine vorba de fostul dar si de actualul presedinte. Ca se vor specula niste lucruri propagandistic, nu cred ca ar trebui sa ne deranjeze atat de mult, atat timp cat din p.d.v. economic Romania are cea mai mare crestere din UE datorita masurilor luate de guvernul Ponta. Pacat ca in 2017 vom plati (si) pentru marasmul lasat de guvernul tehnocrat. Sper sa avem mai mult noroc la alegerile parlamentare din decembrie, in sensul ca SUA si UE vor fi atat de ocupate cu alte probleme incat in Romania sa iasa ceea ce voteaza alegatorii.

 

Smaranda Dobrescu Lucrurile la noi au mers din rau in mai rau ca si cum ar fi fost planuite. Prea multi au vorbit de acel act al Germaniei de dupa razboi in care se vorbea de divizarea tarii pe linia arcului carpatin. Talpes, in ultimul interviu discutat aici a reiterat ideea ca nu am primit fonduri intrucat se stia ca tara nu va ramane la dimensiunile si in granitele de atunci. Tot atunci Talpes a mai spus ca se vantura aceasta idee pe care a enuntat-o si D-l profesor ca tara nu e guvernabila. Un cumul de factori au adus-o aici, nu toti intamplatori, nu toti datorati noua ca populatie: coruptia , faptul ca nu suntem capabili sa tragem fonduri sa ne dezvoltam, ca a cazut intr-un an de zile un guvern si celalalt a schimbat 7-8 ministri, ca tara scoate pe bursa si vinde ultima argintarie de la bunici, etc. Oare nu am fost impunsi sa ajungem in aceasta situatie pentru a implini planul altora de dupa razboi? Sigur, ca orice gest brusc ar putea declansa fapte neprevazute. Asta nu inseamna insa ca daca sunt politicieni care mai vorbesc si incearca sa atraga atentia sa fie chemati la sperietoarea cea mare.. Exista limite.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Exista un paradox: Cehoslovacia era destul de acceptabil guvernata, si a fost sparta. Despre Jugoslavia se pot spune desigur multe, situatia este mai complicata - dar totusi numele de tara neguvernabila nu a urmarit-o atat de mult dupa razboi ... As dori ca acest paradox sa poata sugera ca zvonurile controlate de altii nu sunt in raport cauzal direct cu dezmembrarea sau nu a unei tari. Dar ... nu este nici asa simplu.

 

Mihai Ion Turcu Draghi Puterity @In Ro nu mai credem in "cresterea economica" daca exista este asigurata de multinationale si comertul cu marfa de import, profitul se expatriaza. De cele stiute in strainatate despre situatia din RO iarasi nu sunt foarte sigur ca se stie care este stituatia sau doar ce este interesant de stiut pentru guvernele straine, totul interpretat in cheiea interesului acelor state, interes care coincide doar partial si temporar cu al nostru. Felul in care au actionat puterile straine in 1989 si imixtiunea grosiera in chestiunea referendumului de demitere a Presedintelui TB ma face foarte circumstpect.Ce este sigur este faptul ca RO are nevoie de stabilitate interna tocmai pentru ca este fragilizata si in precaritate economica si sociala (un numar mult peste normal de oameni foarte saraci, inclusiv in termeni romanesti, nu prin comparatie cu standardele UE).Toate guvernarile noastre de dupa 1989 au fost slab eficiente si sunt compromise in ochii cetatenilor. In prag de alegeri parlamentare suntem in deplina confuzie si neconstructiva galceava, inclusiv partizanatele existente sunt in deruta.Presedintii au o mare autoritate (fiind alesi direct) si aproape zero putere, dar fiind direct alesi li se cere atitudine si interventie. Cand intervin li se taie elanul invocand o constitutie confuza, cand nu intervin se reproseaza adormeala.Masacrele politice sunt operate de procuratura, confundata cu "justitia", care institutie nu este putere in stat dar exercita forta si presiune.Steaua procuraturii este LCK care tocmai este demolata ca plagiatoare. Cui profita zapaceala generala ?

 

Smaranda Dobrescu Preda Mihailescu Cehoslovacia cred eu ca a avut un alt regim, in sensul ca chiat Havel a sustinut dupa `89 spargerea ei prezentand argumente si insistand in acest demers discutat cu cehii si slovacii. Eu nu spun ca, Doamne fereste, vom avea probleme de granite si despartiri dureroase. Stim insa cu totii ca suntem ajutati sa aparem neguvernabili, incapabili sa ne administram singuri. Nu cred ca se vantura aceasta legenda fara vreun scop anume. Macar acela ca vor sa ne lase in viteza a 5-a in UE.

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @Daca nea-r lasa in viteza a V-a si in pace n-ar fi rau. Ce pare a se intampla este jaful grabit inainte de dezmembrare pentru ca nu se stier care parte unde va pica.Dezmembrarea va fi cu scantei pentru ca nu ne vrem dezmembrati.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu Cel mai mult ma pune pe ganduri graba cu care guvernul tehnocrat se grabeste sa vanda ce mai are, nefiind deloc, dar deloc abilitat prin programul de guvernare trecut prin Parlament si prin specificul unui guvern temporar, discutabil de legitim sa o faca.De ce presedintele nu le atrage atentia ca nu sunt abilitati sa faca asa ceva?

 

Mihai Ion Turcu Guvernul tehnocrat este o solutie proasta. Daca presupunem ca VVP_ a fost doar tembel cand a demisionat este una, daca a fost fortat sa demisioneze, slab ca persoana fiind, este grav.In acest moment aveam trei oameni cu osatura: Iohannis,Dragnea si Blaga.Doi tocmai dispar. Fara Dragnea si Blaga, in prag de alegeri, cele doua "mari" partide sunt "in fibrilatie". Daca nu Iohannis i-a mancat este grav. Daca si Iohannis va fi mancat este foarte grav.

 

Smaranda Dobrescu Cred ca indiciul il va da soarta LCK.

Niciun comentariu: