luni, 13 aprilie 2015

Despre Miron Mitrea, 2 februarie 2015

Miron Mitrea este unul dintre politicienii corupți din PSD, care a jucat în câteva împrejurări importante alături de Băsescu, pentru a beneficia de protecție în fața brațului Legii. Miron Mitrea trebuia să plece mai de mult. La alegerile pentru primăria Bucureștilor din 2000, când toate primăriile de sector au fost câștigate de candidații PSD, Sorin Oprescu a pierdut în favoarea lui Băsescu datorită malversațiunilor controlate de Mitrea la numărarea voturilor. Această realitate a fost afirmată în public de Sorin Oprescu de mai multe ori, iar eu am reluat-o.
http://www.dcnews.ro/miron-mitrea-a-demisionat-din-camera-d…
Ziar online - DC News va aduce cele mai noi stiri din politica, monden, sport, international. Cititi stirea zilei si fiti informati. Realitatea din Romania prezentata de cei mai buni jurnalisti. Un ziar online care te tine in...
DCNEWS.RO|BY DCNEWS

  • Prospectiv A-z .Domnule Alexandru, care a fost calculul de partid legat de tranzitia lui Mitrea dela Fratia la PSD? Gurile rele ar putea spune ca la Fratia nu erau la fel de multe oportunitati de ciordeala, dar intrebarea mea e alta: PSdul si-a dorit vroedata o miscare sinficala puternica? Daca da, aveti cumva idee ce a facut pentru asta, in afara de promovarea lui Mitrea?

  • Andrei Alexandru @Prospectiv A-z Pe scurt, n-a făcut nimic, dar am și un răspuns mai lung. După cunoștințele mele insuficiente, relația dintre partide și sindicate în practica mondială este cam așa: partidele, care ajung la un moment dat să fie un soi de patronat, atunci când ajung la Putere, oferă masei sindicaliștilor atât cât pot oferi în condiții de menținere a unui echilibru financiar. De regulă, cererile sindicaliștilor sunt de natură salarială și de multe ori, dar nu întotdeauna, sunt excesive. Simultan, partidele încearcă să ”cumpere” lideri sindicali pentru a se folosi de influența lor în vederea unui control asupra mișcărilor sindicale. ”Cumpărarea” liderilor sindicali este utilă și pentru perioada campaniilor electorale. În chip asemănător procedează partidele, mai pe la noi, în privința clerului. Liderii sindicali sunt vectori de influență economici, iar clerul este influent în plan spiritual. Cam așa s-au petrecut lucrurile cu Mitrea și cu câțiva ciraci cu care a intrat în PSD, căci Mitrea n-a venit cu mâna goală. Au intrat în PSD cu o situație financiară modestă, dar au progresat foarte rapid. Mai ales Mitrea. Mișcarea sindicală din România a fost redusă la zero prin diverse politici economice, prin privatizare, printr-o legislație antisindicală, prin promovarea cu precădere a intereselor corporațiilor. Niciun partid nu e cu adevărat interesat ca mișcarea sindicală să fie puternică. Acesta e adevărul, așa cum îl percep eu.

  • Prospectiv A-z .Va multumesc.

    Sunt 2 probleme aici:

    1) Daca ne uitam cumulativ la ultimii 25 ani, sidicatele in Romania au cerut si obtinut prea putin, nu prea mult. Cum rezolvam discordanta dintre aceasta observatie si premiza dvs?

    2) "Niciun partid nu e cu adevărat interesat ca mișcarea sindicală să fie puternică." Eu peste tot vad ca doctrina social-democrata deplange disparitia claselor/constiintei de clasa. Ca aceasta disparitie e o iluzie cauzata de a 3-a cale e o alta poveste, dar eu gandesc ca un partid social democrat isi doreste o miscare sindicala puternica, aceasta agregand mai bine nevoile sindicalistilor decat partidele insele--e adevarat, nu e neaparat ca si un guvern social democrat sa-si doreasca in timpul exercitiului sau sindicate vocale.

    Iata si doua intrebari auxiliare:
    2.1) Credeti ca solutia ar fi fost ca seful partidului sa fie altcineva decat primul ministru?
    2.2) Au fost/sunt sindicate de Dreapta in Romania? Sau au fost corespondenti ai lui Mitrea care (s-)au vandut la Dreapta?

  • Andrei Alexandru 2.2. Cele conduse de Ciorbea și Ciorbea însuși. 2.1. Da. 2) Social-democrația la noi nu există, chiar dacă un partid se numește PSD. 1) nu știu

  • Ionel Iani Velciov  Social-democrația e cam slaba intradevar dar avem o puternica Democrato-Socialiție  !

Niciun comentariu: