Pe facebook
Discuții selectate dela
Grupul Prospectiv
pe
facebook
luni, 28 martie 2016
Palestinieni din Irak pentru Romania?
Palestinieni din Irak pentru Romania? – 16 martie 2016
Draghi Puterity
WikiLeaks - Hillary Clinton Email Archive
If you need help using Tor you can contact WikiLeaks for assistance in setting it up using our simple webchat available at:
https://wikileaks.org/talk
WIKILEAKS.ORG
Smaranda Dobrescu
Draghi, de ce faci paralela asta? Era vorba de tari din America de Sud. Ai vreun firisor de gand temator?
Draghi Puterity
Din mail:
"As well as having Latin America's largest Palestinian population — estimated at more than 200,000 — Chile had previously accepted refugees from Afghanistan, Colombia and the former Yugoslavia. Podesta said other Palestinians from Iraq were settled in Brazil, Iceland and Romania."
Smaranda Dobrescu
Scuze, nu am vazut. Nu stim insa daca chiar s-a si pus in aplicare..
Draghi Puterity
Oricum, genurile astea de planuri au prostul obicei sa fie longevive...
Prospectiv A-z
.
Draghi, chiar prospectivi cum suntem, incepem sa deprindem conturul abia dupa ce trenul a plecat din statie. Adu-ti, te rog, aminte de necesitatea incadrarii situatiei Romaniei prin prisma recentei *intelegeri* ruso-americane (Siria-Ucraina) pe care ne-ai semnalat-o: In ce tabara a cazut Romania si ce mai poate face ea?
Draghi Puterity
Nu am inca nici un indiciu,
Prospectiv A-z
, ca s-ar fi schimbat ceva in situatia geopolitica a Romaniei. Daca as avea macar o banuiala, aici ar fi primul loc unde as supune-o atentiei.
Smaranda Dobrescu
Are o emisiuneAS la un post de radio din Moldova. printre altele spune: "Desigur, că eu deplâng faptul că Rusia nu a gândit o politică specifică pentru România și n-a făcut, practic, din știința mea, nicio ofertă specifică României, nu ca să întoarcemspatele Occidentului, dar ca să construim o relație pozitivă cu Moscova. Dar, pe de altă parte, eu spun că prima vină aici este a noastră, a românilor, a diplomației românești, care n-a creat nimic, care ea n-a propus ceva serios", a spus Severin.
Relația noastră cu Statele Unite s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat / Conflictul SUA - Rusia este de fațadă și se vor înțelege. Dacă nu ești atent se vor înțelege pe seama celor mici"
Prospectiv A-z
.
1) Mi-aduc aminte ca Putin a facut niste oferte Romaniei;
2) Ce interes ar avea Rusia intr-o 'oferta specifica' care sa eleveze pozitia Romaniei in ochii Vestului? Doar daca nu cumva Romania ar fi Cal Troian.
3) Sigur ca prima vina este a romanilor dela conducere, dar cu asta ce am facut? Mai ales cand o spun tot cei care au fost la conducere.
4) Poate ca Romania ar trebui sa se uite la exemplele de protectorate americane si sa vada cum le-ar putea ajunge din urma p'alea model. Cetatenii model pot sa inceapa familiarizarea cu literatura anti-coloniala, altfel o sa ia 100 de ani pana se reinventeaza roata retoricii.
5) Cei mari tocmai d'aia se inteleg, ca sa-i faca eficient pe cei mici.
6) Resentimentele romanilor la adresa rusilor sunt mai vechi decat dupa 'eliberarea' din 1944.
7) Conflictul nu este da fatzada, altfel cum se explica asediul financiar al Vestului impotriva economiei ruse? Intelegerea in ceea ce priveste Romania e un lucru, n-as extrapola.
8) Intre truisme si paradox, ca asa-i in rating...
Smaranda Dobrescu
Sa ne perfectionam in situatia unui protectorat? Nu as spune asa ceva concetatenilor mei, chiar "vinovati" de multe acceptari cum se prezinta.
Prospectiv A-z
.
Mutatis mutandis, G
ermania e tot un fel de... protectorat.
Smaranda Dobrescu
Care-si construieste singura bugetul si isi hotaraste singura politicile..
Smaranda Dobrescu
Ramane de vazut cum se va transa TTIP-ul sa vedem cate tari europene sunt protectorate.
.
Prospectiv A-z
.
"Care isi hotaraste singura politicile.." Cand a hotarat despre imigranti? A fost vreun vot/discutie in Parlament?
Smaranda Dobrescu
Am sustinut mereu ca in privinta refugiatilor trebuie sa hotarasca Parlamentul ca sa satisfaca conditia de protectorat (autonomia politicii interne).Daca Parlamentul nu va interveni atunci nici macar de definitia protectoratului nu mai putem beneficia..
Prospectiv A-z
.
Vorbim despre Germania inca?
In Romania, fictiunea parlamentului a murit odata cu guvernul lui.
Smaranda Dobrescu
Vorbesc despre Romania= protectorat, o situatie care nu e de dorit, caci de aici am plecat intrucat chiar politica externa a unui protectorat poate fi decisa sau pusa de acord cu tara respectiva, Cum la noi politica externa dar si cea interna este decisa de altii atunci definitia de protectorat nu mai e valabila. Acela e un statut superior. Ca nu as putea sa fac apologia protectoratului, e iarasi de inteles, cat timp ne dorim un parteneirat strategic in care sa avem posiibilitatea impunerii unor idei de politica externa. Tindem spre mai bine, nu spre mai rau, doar!
Prospectiv A-z
.
Eu vorbeam de Germania ca model de suspendare a suveranitatii nationale pe o chestiune care pana acum era atat de sensibila incat germanii dadeau castane noilor europeni care faceau un ban mai mult sau mai putin cinstit.
Ramane sa vedem cat vor dura experiementele de suveranitate ungare si poloneze.
Romania se poate misca teoretic intre aceste modele si status qvo. Niste romani mai de soi pot impune si o stare de urgenta.
Draghi Puterity
Germania avea, pana la reunificare si de jure nu doar de facto suveranitatea limitata. Dupa reunificare totul a devenit mai subtil. Mass-media postbelica a fost mereu in mana "atlantistilor". Cea moderna, impreuna cu infrastructura, a fost initial facuta de germani, dar odata ajunsa la maturitate, a trecut in mana americanilor. Vezi cazul lui Leo Kirch si Deutsche Bank e cel mai cunoscut, dar exista si altele mult mai dure, gen preluarea infrastructurii de televiziune si internet prin cablu. Multor IMM-uri de succes germane bancile le-au facut probleme, pentru ca in final sa ajunga sau sa fie cumparate de SUA, sau sa primeasca o noua conducere germana de orientare extrem neo-liberala. Cateva actiuni din astea m-au afectat in mod direct. Unor mari concerne germane li s-a impus politic (mai ales in perioada conducerii SDP) un CEO strain, tot cu idei ultra-neo-liberale. De exemplu, la venirea lui (A)Ron Sommer la conducerea Telekomului acesta avea o rezerva de cca 100 mld €, la plecarea lui -100 mld €, o gramada de active vandute, si o "gaura neagra" in SUA. La fel si "CFR-ul german" die Deutsche Bahn, condus de cel Harmut Mehdorn, cel care a neoliberalizat si Heidelberger Druckmaschinen, prietenul lui Gerhard Schröder - cancelarul supranumit si "der Genosse de Bosse" - "tovarasul boss-ilor". Mai nou am aflat ca si serviciile germane spioneaza de zor firme germane, pentru americani. Iar de la Merkel incoace si conducerea politica pare mai degraba interesata de satisfacea intereselor plutocratiei americane decat de dorintele propriului popor. As putea continua mult si bine cu exemple, dar cred ca s-a prins ideea.
P.S. Remarca ieri cineva la un talk show pe televiziunea nationala: "Programul AfD de azi e practic identic cu programul CDU de dinainte de Merkel".
Costel Gilca
Nu prea am priceput!
Prospectiv A-z
.
Avem deja precedente care sa indice cum se vor ajusta aceste hoarde. Suedia, Koln, acum Calais...
http://www.cotidianul.ro/groaza-si-teroarea-din-calais.../
Curand cetatenii indieni din Romania, intre prieteni numiti inca tzigani, vor ajunge modele de integrare.
Groaza şi teroarea din Calais, povestite de o localnică
COTIDIANUL.RO
Prospectiv A-z
.
Pana una alta, CSAT-ul si Parlamentul ar face bine sa gandeasca la un plan de absorbtie... De exemplu, ii pui pe toti intr-un loc (sa zicem, Delta) sau ii dispersezi? Dupa cat timp le dai drept sa aplice pentru cetatenie? Ce pot si ce nu pot face,
la inceput si dupa ce-si vor obstine cetatenia? Pot aduce altii dupa ei sau nu? In caz de crime, cei dovediti dintre ei vor fi expulzati sau vor incarca sistemul din Romania? Pe ce pasapoarte vor circula? Ce drepturi EUropene vor avea pana la obtinerea cetateniei? Care vor fi conditiile acordarii cetateniei? ETC.
Mihai Ion Turcu
Criteriul statistic (densitatea populatiei) observam ca koca rol in deciziile supranationale de plasament de imigranti.Romania se depopuleaza deci devine teritoriu pentru colonizari. Paradoxal faptul ca Iracul se transforma in pustiu nu face obiect de
discutie si identitatile nu intereseaza pe decidenti. Esecul acestor implantari(Franta Germania) nu sunt fara urmari.Rezistenta la denaturare devine activa. Toata Europa va trebui sa faca disrinctie clara intre refugiati si imigranti. Refugiatii au un simplu drept de azil si atata.Subzistenta lor de durata este asigurata din bugetul national, care limiteaza capacitatea de azilare. Natuiralizarea peste tot esuata nu este realista. Parlamentele trebuie sa inaspreasca conditiile de dobandire a cetateniei. "Noile state europene" , care par a deveni simple anexe a UE Shenghen se pot emancipa de acest statutut care nu asigura ceva, nici securitate nici prosperitate si nu va asigura nici emigrare in vest din est prin cresterea ostilitatii fata de imigranti in general, emigrarea fiind sub raportul statusului national catatrofala ( trei milioane de romani activi emigrati in 20 de ani). "Cordonul estic" strategic de la Baltica la Marea Neagra, are posibilitatea unei uniuni strategice in sine de state care fac un oficiu de securitate dar ca state suverane.Propiectul UE poate fi considerat depasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Postare mai nouă
Postare mai veche
Pagina de pornire
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu