miercuri, 30 martie 2016

introducerea venitului de baza

Inca o tara care se gandeste la introducerea venitului de baza: Noua Zeelanda
New Zealand's Labour Party has openly expressed interest in the concept of universal basic income for the country, and they may be doing away with benefits.
futurism.com

Comments
Eugénia Paraschiv
Eugénia Paraschiv Şi sclavii muncii pe viaţá...?...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Cf. articolului e gandit ca o reactie la somajul cauzat de automatizarea proceselor de productie.

"In theory, pure universal income will guarantee adults with a fixed, regular income given by the government, regardless of their current income or assets. UBI will then replace all various forms of government welfare, including pensions, benefits and student allowances."
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Pensiile ar putea fi incluse doar daca pensiile lor nu se bazau pe contributii ci pe transferuri bugetare. La fel somajul
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Deocamdata fara sa cunoastem amanunte pot sa ma pronunt asa cum am facut-o fata de testul introducerii venitului universal de baza in Canada:
"Nu stiu care este acest cuantum si cum se plaseaza el fata de un cos minim de consum. Nu rezulta daca el se r
idica la nivelul salariului minim sau e mai mic. Pentru sistemul asistential si de somaj exista avantajul simplificarii calificarii la venitul de baza, renuntandu-se la testarea mijloacelor, iar tara in ansamblu isi va reduce inegalitatile in special prin redistribuiri mai mari urmare a taxarii progresive. Intrand in acest sistem si casnicele de exemplu, efortul s-ar putea sa depaseasca posibilitatile bugetare existand riscul diminuarii cuantumului venitului de baza. Daca acesta este echivalent cu salariul minim in cazuri limita se poate recurge la situatia micsorarii salariului minim. Deocamdata e prematur cred sa facem presupuneri, caci depinde de situatia specifica a tarii. Canada nu este o tara saraca..."
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Relativ la pozitionarea cosului minim, exista doua modele de cetatean. In Europa ar fi modelul finlandez, in care venitul de baza e sub cosul minim, se porneste de la un model de cetatean egoist si lenes, care nu doreste sa lucreze. In Elvetia, se porneste de la modelul opus, al unui cetatean gaseste un sens si o structura in munca. Venitul de baza discutat in Finlanda este de cca 664€ (raportat la puterea de cumparare din Germania) iar cel Elvetian pe la 1500€. Copiii si pensionari ar urma sa primeasca jumatate din suma.

http://www.spiegel.de/.../grundeinkommen-was-sich-2016-in...
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Pana acum exista un principiu cred eu, sanatos: Orice ajutor social, simplu sau cumulat era necesar sa fie inferior in cuantum salariului minim pe economie, tocmai pentru a se incuraja munca ca optiune personala. Acum, daca politicile vizeaza aparitia revolutiei industriale 4 atunci e bine sa se descurajeze cat mai multi lucratori din cei fara calificari superioare sa persiste in a munci. Toata discutia se poarta in termeni cinici, de supravietuire in afaceri a antreprenorilor, si nu a populatiei. Se invoca ideea ca fara productie nimeni nu ar putea trai, asa ca vedeti, ajutorul acesta e un "cadou" care nu trebuie discutat.Si din pacate, cand se va umple lumea de roboti, nici macar nu vor mai fi argumente pentru a combate ideea....
 
Draghi Puterity Da, asa e. Proprietarii de roboti (care sunt sclavi ideali) nu vor mai avea nevoie de oameni, acestia le reduc doar resursele.
 
Eugénia Paraschiv Alte fonduri(taxare progresivă pe nivele statale ori de clase sociale) pentru venitul ăsta de bază necondiţionat;sau, altfel pusă întrebarea bugetele statelor devin n-bugete ale capitalului global?Cine multiplică mîna invizibilă a pieţei prin salarii versus venituri?
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Eu zic ca atat timp cat vor exista state si guverne, bugetul va fi national si ajutoarele universale de baza se vor plati din impozitele lucratorilor si corporatiilor. Daca va fi sa apara vreun guvern mondial, e clar ca voia corporatiilor si a profiturilor lor va picura cate putin, putin.... Tot raul, spre bine daca nu cumva UE va obliga pe toti sa introduca minunea cea noua. Cum suntem noi de informatizati si robotizati, va mai dura un timp pana la acea revolutie industriala...
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Ce bine este sa fii insula si sef de stat sa fie Regina Elisabeta a II-a !
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Urmas al prizonierilor Majestii Sale, mai exact grin emoticon
 
 
Preda Mihailescu Ei, discutia asta exista si in Germania si Elvetia. Probabil ca acum cu imigrantii se va inabusi, caci venitul se va rezerva doar pentru "resursele demografice de care avem mare nevoie".
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Si restul, de care statele prospere si puternice politic nu au nevoaie ?
 
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Restul de care nu au nevoie? Cei care pretind ca au nevoie evident ca si-au facut socoteala ca ii trimit ca rebuturi in statele colonizate. Acestia sunt poate 1% sau un promil din populatie. Ce cred ceilalti se va auzi tot mai puternic - a se vedea, in Franta, https://www.facebook.com/Non-%C3%A0-la-construction.../...
5,233 Likes
2,810 talking about this
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Este un moment de infelxiune, se vor schimba multe in sensul coborarii din nori in realitate.
 
 
 
 
Prospectiv A-z
Se dezbate din ce in ce mai intens ideea unui venit minim garantat de stat. Unii il vad ca o forma de…
pefacebook.blogspot.com
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Ati citit scrisoarea stahanovista impotriva Oanei Stanciulescu. Nu gasiti ca este timpul unei contra-ofensive bine gandite, o colectie de semnaturi in lumea intreaga, impotriva neo-stalinismului si a vanatorii de vrajitori moarte. O scrisoare care sa foloseasca dreptul international in mod inatacabil si mai ales sa sugereze pentru cateva tari ce ar insemna asta. E.g. Interdictia lui Heidegger de catre un autor est-german de carti de ateism stiintific, samd. Pareri?
 
 
Eugénia Paraschiv
Eugénia Paraschiv Asta e treaba elielor; dar aşa pentru proştil mulţimilor ca mine, dar cine l-a interzis pe Heidegger, şi-nchide arhivele Gy.Lukás?
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Eugenia Paraschiv @ Si pe multi altii. Chestiunea concreta este daca ne uitam cu furie indiferenta cum niste caraghiosi reinstaureaza instituia delatiunii publice, cu scrisori deschise semnate de "oameni din popor", sau daca este totusi important sa vina si o adevarata scrisoare din popor care sa le spuna domnilor ministri, presedinti si senatori, ca asa nu suntem de acord.

Niciun comentariu: