marți, 29 martie 2016

Ce urmaresc maghiarii

Ce urmaresc maghiarii prin nationalizarea utilitatilor: Autorităţile au redus în ianuarie cu 10% preţurile la serviciile de utilităţi pentru populaţie. Guvernul a ajuns la concluzia că preţurile pot fi scăzute cu 20-30% dacă profiturile furnizorilor de servicii sunt reduse sau eliminate. -
Ar mai ramane problema alinierii preturilor si participarea in Uniunea Energetica Europeana. Vor obtine oare derogare? Pot fi invinuiti de intentie in acest caz?
Guvernul din Ungaria negociază răscumpărarea a șase-șapte companii de utilități privatizate în trecut de statul ungar. Negocierile de naționalizare fac parte…
dcnews.ro|By dcnews

Comments
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Ungaria se comporta ca putere europeana, ca ceva ce nu mai este demult dar a ramas ancorata in ce la zenitul ei a fost. Tine de "cultura" ungurilor. Recomand pentru intelegerea vecinilor nostri si concetaqtenilor nostri unguri citirea traducerii tehtului imnululi national al "ungurilor", este unic. Melodia insasi este mareata in tristetea ei.
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity
Draghi Puterity Europa se confrunta in acest moment cu alte probleme (multumim, "mamico"!) asa ca ar putea fi momentul oportun pentru asa ceva. Desigur mai trebuie si politicieni fara mentalitate de slugi ca acest demers sa aiba sanse.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Ungaria apare frecvent ca fiind nerezonabila spre ridicola prin incremenirea in mentalitatea si obiectivele ei imperiale, plus coalizari ale vecinilor contra ei ("Mica Antanta" interbelica). Apare ridicola pentru ca efectiv nu are si nu va avea suportul necesar, teritorial, financiar, militar si politic pentru asemenea veleitati. Romania s-a demontat si suportul avut pentru o politica nationala autonoma, de unde conformismul denotat. Se adauga idealizarea din necunoastere de cauza a modelului occidental si recunoasterea diferitelor decalaje reale pe care le avem.In aceasta pozitie un comportament mai conformist fata de exigentele "civilizatorii" , ale modelului occidental, iata araoganta Olandei, poate fi un comportament adecvat. Nemultumitor este faptul ca pseudoburghezia pe care o promovam pentru a recupera decalajele nu performeaza in sensul nevoilor nationale obiective , cele care ne-ar schimba statutul. Toata l;umea se plange de ceva, unde sunt solutiile, cele politice prin care putem avea alta eficienta a guvernarii. Periculos este consensul privind schimbarea ca efect a intaririi periculoase a statului politienesc care ameninta sa blocheze societatea fara a repara efectiv ceva, nici macar recuperarea unei parti din cele jefuite in 25 de ani !?
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Sa nu uitam ca cei care din dorinta de resetare au schimbat scena politica romaneasca-plina de racile, incompetenta, coruptie nu de putine ori- nu au avut o vedere de ansamblu a societatii. Asa a aparut un guvern lipsit de legitimitate (stiu, am mai discutat pe aceasta tema si nu am cazut de acord smile emoticon ) care nu a fost investit de catre strada cu datoria de a reveni la un stat normal care apara legea si democratia si care nu are voie sa devina un stat politienesc.
Despre suveranitate, interes national nedemonetizat de diverse personaje politice dubioase trebuie sa vorbeasca totusi politicienii. Parte din cei vechi, versati, parte din cei tineri. Onestitatea tuturor din pacate nu avem cum sa o masuram..
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Romania nu are "proiect de tara" ca atare nu are nici situiari politice sau civice ferme, pe mari obiective, ci solutii de adaptare la initiative straine, unele efectiv periculoase pentru prezentul si viitorul teritoriului si cetatenilor romani. Demantelarea a orice ar putea fi profitabil pentru romani este forma agresiunii majore la care nu numai ca n-am facut fata dar am si cooperat pagubos. Ideea ca Romania acuma este un protectorat american, include ceva pozitiv si toate negativitatile unei asemenea situatii. La varf presedintele si guvernul , acesta si viitorul, vor face echilibristica, incercand sa gaseasca ferestre de oportunitate pentru promovarea vreunor interese romanesti, cam atata. Directivele forte vin din SUA, singurele care cheltuiesc pentru securitatea noastra si pe care in consecinta putem conta. SUA-si apara banii investiti , este notoriu.

Niciun comentariu: