miercuri, 30 martie 2016

Ne grăbim să închidem repede repede toate capacităţile de producţie de energie electrică

O stire data de Evenimentul zilei (deci, rezervele necesare, va rog) ni-l arata pe fostul premier Victor Ponta cu dosar penal la DNA intr-o atitudine complet diferita de actualul presedinte PSD, posesor si D-lui al unui dosar penal. Cele deconspirate, de-or fi reale ne pun intr-o situatie extrem de dificila.
" Ne grăbim să închidem repede repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar că să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţă comună regională)"
Într-o postare recentă pe Facebook, fostul premier Victor Ponta se dezlănţuie împotriva atitudinii adoptate de România în cadrul Uniunii Europene care în loc…
evz.ro
Comments
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Am mai citit despre aceas aranjament acceptat de Victor V. Ponta.Daca acesta si altele sunt adevarate va trebui ca aceste decizii sa fie anulate cu asumarea risculului.Romania trebuie sa mai pastreze ce ma exista din ceea ce-i asigura bruma de suveranitate.Este neclar cum va evolua UE si in ce fel va fi gandita Romania in cadrul uniunii, poate inacceptabil, situatie in care cu toate enoprmele neajunsuri va trebui sa ne reluam suveranitatea deplina.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Este momentul sa ne gandim putin in urma cu 5ß de ani buni. Romania, SINGURA, a facut opozitie integrarii Caer si pietei comune la modul sovieto-moscovit.

Sa ne mire ca maoistii de la Bruxelles of fi facut totusi un minim necesar de studii, si au avut de la inceput Romania pe lista lor, ca un sat Gallic de ireductibili. carora li se trebuie administra o doza mult mai perversa de anihilare?
 
Gavrila Ch macar acum are libertatea de a spune lucrurilor pe nume!
 
 Prospectiv A-z:
Cam scump platita aceasta libertate a lui Ponta, de romani in primul rand.
 
Smaranda Dobrescu Daca cumva acea piata comuna regionala a fost propusa tocmai in ideea premonitorie a unor europeni de a ajuta tarile de rang inferior, (de viteze n) sa nu ramana insule neajutorate?. Acesta este gandul optimist al meu pe care mi-l reprim singura cu argumentul ca o mica uniune cu comert liber ar trebui sa-si decida singura produsele fiecareia de export, daca chiar se doreste o departajare...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Din ce citesc eu mi se pare mult mai rau: e vorba de a rupe legaturile Transilvaniei cu restul Romaniei si a o face dependenta de tari din vest.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Draghi Puterity, dela inceputul mandatului lui Ponta, dupa acea vizita in Germania(covor rosu, discutie indelungata cu Merkel) se spunea ca s-ar fi oferit alternativa de care vorbesti in caz ca nu.. Mereu mi-am zis ca sunt zvonuri, ca nu om fi noi atat de blestemati..
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Noi nu suntem blestemati, blestemati sunt cei care zamislesc asemenea planuri. Ca si in Croatia si Slovenia, etc.
 
 Prospectiv A-z:
Romania este un pilot pe care s-au incercat su succes multe din planurile noii ordini mondiale. Nu este singura, dar depaseste probabil pe multe altele prin *realizari*.


O sa arate toata lumea ca Romania? Nu neaparat caci va depinde de fiecare tzara in parte, desi dulaii si-ar dori massificarea *realizarilor* romanesti.

Ponta da un semn tardiv si firav ca ar avea un sistem nervos. Este interesant cum se pozitioneaza inca fata de Ciolos--sa fie asta semnul valorii lui Ciolos sau parte din pragmatismul lui Ponta?

Domnule Turcu, desi Romania e plina de refuznici ai binefacerilor sistemului, n-am vazut pana acum o socoteala care sa arate ce si cum, inclusiv in cifre, pentru diferitele scenarii. Poate ca ar trebui umblat la asa ceva; exact cum Varoufakis si altii lucrau la o alternativa greceasca la Euro in timp ce re/negociau despre colapsul financiar-economic al tarii lor.

Draghi, sunt de acord cu tine si ma ingrozesc la gandul ca Vestul EUropean n-a renuntat la planul spargerii Romaniei nici dupa atatea biruri. Asta chiar ca ar trebui sa impinga elita Romaniei catre o alta stare de agregare. Ma intreb daca, pe spetza asta, busola lui Isarescu mai poate fi crezuta...

Oricum, ma mai intreb cand i-au fost clare aceste lucruri lui Ponta si, presupunand ca inca de pe timpul sau la Palatul Victoria, ce a intreprins?
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Spune corec "ne comportam", asa s-a compoportat si s-ar comporta daca ar avea ocazia sa slugareasca ....
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Eu sunt de alta parere, domnule Turcu. Pana la urma oricine poate fi constrans sa faca compromisuri. Unde noi, romanii, am putea alege este intre cei care incearca cel putin sa duca la indeplinire o agenda nationala, si cei care nici macar nu incearca. Din pacate insa se pare ca nu reusim sa diferentiem, renuntam la comparatii cantitative si recurgem la comparatii calitative, idealizate si acelea, si atunci preferam, de multe ori retroactiv, sa spunen "toti sint o apa si un pamant". Nu e asa.
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Draghi Puterity, sunteti tanar, inteligent, om realizat. Credeti ca ati putea candida pentru o functie inalta in Romania?
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Alexandru Botu - regret, insa, ca sa il parafrazez pe politicianul meu preferat, eu cred ca am ratat intalnirea cu poporul roman. Voi continua insa, dupa posibilitati, sa ajut Romania si fara a ocupa o functie inalta.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Draghi Puterity , asa este, de aceea am respins pe "ne" .In principiu suntem indusi sa acceptam pe "ne' implicit o vinovatie colectiva. Noi, cetatenii Romaniei nu "ne" conducem prin democratie directa ci prin democratie reprezentativa. "Ne' s-ar potrivi daca nea-m conduce nemijlocit. Asumam faptul ca am votat si mandatat propusii spre a ne reprezenta, de catre un partid sau altul, implicit ca suntem responsabili pentru votul dat. Este o responsabilitate reala dar partiala. Nu avem toate posibilitatile pentru alegere ci strict cele pe care partidele mi le ofera. Pe cineva trebuie sa votam pentru ca este nevoie de votul nostru pentru continuarea guvernarii (parlamentr guvern).dar este o raspundere partiala. Avem nevoie de stabilitate ( relativa) , chiar daca o guvernare este slab performanta, doar in cazuri extreme intelegem ca guvernul ar trebui fortat sa demisioneze prin prezenta noastra ca protestatri in strada. Nu putem fi non stop in strada. Stiut democratiile au minusurile lor.
 
 Prospectiv A-z:
Domnule Botu, stim un roman care este "tanar, inteligent, om realizat" si care s-a intors in Romania. Cum credeti ca ar putea candida pentru o functie inalta in Romania?
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Domnule Prospectiv A-z,
Pe bune, adica pe cai oneste? Nu stiu raspunsul. Lumea s-a obisnuit cu circul, nu cu teatrul serios. La circ se iau toate deciziile importante, se fac toate giumbuslucurile, este permisa si defecarea in arena.
Cred ca l-as sustine atat cat pot eu pe acela prezumtiv "tanar, inteligent, om realizat" si care s-a intors in Romania.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Prospectiv A-z, Da, stim. Cu un titlu de doctor primit la Yale (magna cum laude) si cu un job asigurat de peste 2 milioane $ pe an in New York, s-a intors in Romania. La prima candidatura a fost suntata in cel mai execrabil mod, dar nu s-a lasat, si acum face legi care sa ii apere pe romani de lacomia bancherilor.

http://www.anabirchall.ro/

Niciun comentariu: