Gheorghe Gradinaru shared a link.
În
27 de ani, Ministerul Educației a avut mai mulți titulari decât orice
alt minister. Toți au fost ''reformiști''. După ei și după reformele
lor...potopul!
qmagazine.ro
Comments
Prospectiv A-z .
Sa retinem, ca in atatea alte cazuri, "crima fondatoare" a invatamantului de acum a fost, in opinia lui Liviu Antonesei, Legea 15 din 1990.
O fi facut ceva bun acea lege?
https://lege5.ro/.../legea-nr-15-1990-privind...
Sa retinem, ca in atatea alte cazuri, "crima fondatoare" a invatamantului de acum a fost, in opinia lui Liviu Antonesei, Legea 15 din 1990.
O fi facut ceva bun acea lege?
https://lege5.ro/.../legea-nr-15-1990-privind...
Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome și societăți comerciale actualizat 2017
lege5.ro
"Am cunoscut din mers, pe strada, in aprilie 2010, un domn, Chira, din Bistrita ori Dej. De meserie facea garduri de fier. Ca studii, ispravise liceul cu vreo patruzeci de ani in urma. Am stat cu el de vorba despre Eugen Barbu, Ivasiuc, Blaga, Esenin, Petru Culianu, Cioran, I. D. Sirbu si Art Nouveau.
Citise imens.
Am stat de vorba la Sasca Montana cu un batrinel sarman, Mircea Bragea, despre navarhii de la Arginuse, Hannah Arendt, Parinteasca dimindari, poeziile lui Dinescu, Ernest Renan, despre depozite cuaternare porfiroblastice, marnocalcare triasice si Ben-et-Nash, prima stea din Ursa Mare. Ca studii, avea cinsprezece ani de temnita grea dupa 1950.
Cind universitatile romanesti vor fi in stare sa cultive intelectuali de talia absolventilor de liceu din vremea lui Dej, de talia puscariasilor din vremea lui Groza, fiti amabili si treziti-ma."
La urma urmelor modul de exprimare a lui Liviu Antonesei relativ la generatiile prerevolutionare: "Exceptii cate au fost, si au fost, sunt mai degraba meritul exuberantei naturale a fiintei umane si al eforturilor personale de dezvoltare decat al regimului si al sistemului sau de educatie" - este perfect valabil si dupa 27 ani de reforme. Vezi si rezultatele profesorilor la examene de ocupare a unor posturi in invatamant. Personal inclin sa-i dau dreptate lui Istodor, caci asa zisul invatamant formativ adoptat in anii capitalismului romanesc a dat roadele cunoscute la examenele de bacalaureat in special.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu