vineri, 25 august 2017

Coreene

Atacul SUA sau raspunsul la atacul NK asupra insulei Guam trebuie sa tina seama se pare in afara de pozitia anuntata de China si de parerea SK, aliatul traditional al SUA
"Questions are being raised about whether America would need South Korea's approval to strike back at North Korea if Guam was attacked.
According to international law, and the military agreement between South Korea and the US, it does not. So why would President Moon say no military action could be taken without Seoul's "consent"?
Kim Jong-un reviews plans for firing at Guam, but opts to watch the US before acting, state media say.
bbc.com|By BBC News
Comments
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Cand ii vad sarmanii cat sunt de biciuiti si speriati, ma intreb cum pot oameni in asa o stare de spirit sa manuiasca si desvolte chiar tehnologie ultra-sofisticata` ?
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Din pruncie sunt invatati ca a-ti da viata pentru iubitul conducator este un suprem act de patriotism. . Asta nu exclude insa dramatismul situatiei si al vietii lor.
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
In contrast, romanii care zburda ca mieii de 27 de ani, nu mai stiu nici ce au uitat nord-coreenii.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Prospectiv A-z Lasa ca nu este adevarat, misuna de tineri geniali intre ei - alta este ca nu pot sa se afirme...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Pentru ca nimeni nu are monopolul inteligentei, nici macar americanii.
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Preda, cand am scris romanii m-am referit la intreaga natie traitoare in Romania, nu la cativa romani, plecati sua ramasi care exceleaza punctual. In sensul asta, sa ne uitam ca numai caum studiul de fazabilitate al proiectelor in Romania e mai scump de cat proiectele respective executate inainte de 1989, iar proiectele de azi se executa foarte incet, la suprapret si sub management strain...
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Suptul banilor fara munca, nu se va sti niciodata unde sa il incadrezi: neputinta structurala, ingalare, sau chiar inteligenta a celor care "se orienteaza"? In Germania, a descoperi "nise" in legislatia taxelor, pentru a evita sa iti platesti impozitele, este un sport nobil in upper middle class, discutat deschis. Unii cauta slabiciunile legii, altii cauta cele ale organizatiei, dar cu acelas scop al profitului legal si fara efort. Mama lor de bozgori, vorba bancului!
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu La noi au fost cazuri in care elaboratori ai legilor taxarii isi deschideau firme de consultanta in acelasi scop , a ajuta "upper middle class" sa gaseasca portite..
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Ah, cred ca si in acest context au primit indicatii valoroase din occident. Steuerberater in Germania sau Elvetia este o meserie lucrativa - cred ca sunt mai multi ca doctorii :-) Sau poate nu tocmai, dar sunt cu zecile in orice mic orasel. Si consultenta de taxe ce poate insemna altceva.

Ah, cei care au influenta directa asupra legislatiei, nu vor sfatui niste burghezi cu burtica - ei merg direct la marile concerne. Mi-a ramas in minte remarca lui Trump din campania electorala: "M-am imbogatit legal. Desigur ca am folosit si eu trucuri, am folosit trucurile pe care ei le-au introdus in legislatii pentru clientii lor".
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Acesti consultanti se ocupa nu doar de subterfugii privind taxarea ci si de plasarea de bani in paradisuri fiscale. In general dupa parasirea postului de demnitar, dupa model european, cand comisarii europeni devin la terminarea mandatului lobbisti de incredere..
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Ei, pe-aici de aceste plasamente se ocupa deja banca, deci exista concurenta.
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Mă-ntreb , reducând totul la scara absurdului , dacă un nebun îmi sparge geamuerile , eu mai întâi întreb vecinii ?
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Daca ai o intelegere valabila in acest sens, da, intrebi vecinii..
 
 
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Da' pân-så-i întrb dau drumu' la pietroi , retevei , boambă , ...
Dup-aia : stiți , gheorghealscroafei beat dădu cu piata-n geam la mine . Îmi dați voie , nu vă supărați prea tare , știți ... gheorghe dete colțu ! S'teți d'acord ?
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Orice agresiune presupune victime, cu atat mai multe cu cat regulile existente de legitimitate in functiune sunt incalcate... Nu vorbesc de impulsul initial cu pietroiul ci de decizia rationala..
Stim noi ce intelegere are victima cu vecinul?
 
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Un răspuns în stil caracteristic : ăă !
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Domnule Stanescu, chiar ca ati redus la absurd. Care nebun, care geamuri sparte?


Dupa ce vezi ce se intampla in lume liderilor/tarilor care se opun sistemului, nebun esti numai daca mai crezi ca sistemul face exercitii militare in vecinateta ta pentru... pace...
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Corea de Sud nu va avea nici un cuvant de spus.

Declaratia este facute pentru coreenii care sunt speriati sau sunt de parte Coreei de Nord.

Poate parea ciudat dar sunt partide si grupari in Corea de Sud care demonstreaza pentru plecarea americanilor si unificarea celor doua tari (ca si cum ar fi posibil).
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Nu este deloc ciudat, se duc tratative dar grăsunelul are mereu ceva de obiectat.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Anna Zelinski @ Nu stiu de ce grasunelul pare predestinat crodililor. Sunt crocodili in Coreea?
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Nu cred, de folos ar fi și rechinii, balenele ...


Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
https://www.youtube.com/watch?v=7V7W46sOt38

Aug.16 -- Nassim Nicholas Taleb, adviser…


 

Niciun comentariu: