joi, 26 ianuarie 2017

Se mai ridica cate un colt al copertilor cartilor de povesti

Se mai ridica cate un colt al copertilor cartilor de povesti adevarate, inventate. Incoerenta lui Nicusor Dan ar fi singura care da substanta povestii..Si rabufnirile surde ale liberalilor...
Rezultatul alegerilor, deși este defavorabil PNL, a oprit, pentru moment, planul de desființare a partidului, prin absorbția într-o formațiune condusă de Dacian…
dcnews.ro|By dcnews
Smaranda Dobrescu Daca e adevarat, imi pot imagina ce opozitie" coerenta si unita" va fi in Parlament: PNL la cutite cu USR, Basescu incercand sa fie seful opozitiei, asociat cu fostii pedelisti, actualii penelisti singuri, chiar daca sa spunem ar mai intelege cate ceva din ce se intampla in jur. .Asta o fi anti sistemul?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Angajamentul tuturor era sa avem un guvern politic, guvernele fiind prin definitei politica. Deci Dacian Ciolos putea fi nominalizat doar facand parte dintr-un partid parlamentar, inainte de a fi nominalizat.

 

Smaranda Dobrescu In caz ca vroia sa fie membru in USR si sa-si faca guvernul cu acestia, credeti ca fata de PNL a jucat fair play?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ Doamna, ne aflam in politica ...

 
Smaranda Dobrescu Am avut cateva exemple apropiate de la care am invatat ca politica presupune o oarecare onoare. Mereu ma ratacesc pe vechi coclauri, in vechi amintiri. Asa e, Domnule profesor. Mai trageti-ma va rog de mana cand mi se mai intampla...

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ Unde ar fi farmecul discutiei ? Si in "Principele" exista etica.

 
Smaranda Dobrescu Acum, sa va spun si parerea mea despre situatia de la aceasta ora: Presedintele in mod neconstitutional, a convocat maine la Cotroceni partidele parlamentare in virtutea art. 85 (1) din Constitutie. Acest articol vorbeste de consultari cu partidele parlamentare in vederea nominalizarii premierului. E neconstitutional intrucat nu exista inca partide parlamentare, exista doar partide politice. BEC nu a inmanat niciun mandat viitorilor parlamentari intrucat nu a terminat numararea voturilor , repartizarea mandatelor pe partide si nominalizarea parlamentarilor. Vrea D-l Presedinte sa faca propunere de premier unui parlament neconstituit? In plus, USR si PMP nu au fost niciodata partide parlamentare , nici in formula veche, nici in cea noua. PSD si ALDE nu se vor duce, nefiind constituit Parlamentul. Sper ca noaptea sa-i fie sfetnic bun Presedintelui, caci urmeaza altfel o mare vanzoleala in care se va vorbi destul de apasat de suspendare. Constitutia, art. 103(1) trebuie respectata chiar si de catre Presedinte/

 
Smaranda Dobrescu De ce o fi Presedintele atat de sigur ca numirea PSD va fi Liviu Dragnea?

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ nu este sigur. Dragnea n-a spus ca se va propune pe sine, dar este presat de ai lui sa se propuna cu interes direct pentru a fi generat un conflict cu Presedintele, apa la moara pentru cei care vor suspendarea Presedintelui,Ponta in special. Iohannis a spus ca este ferm in a mentine ce a spus privind criteriile de excluziune privind decretul de nominalizare a mandatului cuiva pentru formarea guvernului, ( existand articol de lege organica care exclude nominalizarea unor condamati penal in guvern). Mesajul este pentru extern si pentru cei care agita tema suspendarii presedintelui. Din exterior, UE, vin mesajele in sensul exigentei si legii in cauza. Explicit si dur Dragnea la dezavuat pe agitatorul din Alba, si pe Ponta privind tema suspendarii presedintelui. Dragnea s-a luat timp pentru a propune spre nominalizare pe cineva, propunere valabila, dupa constituirea noului parlament. Astazi la discutiile de la Cotroceni, minus PSD, Nicusor Dan, UDMR, minoritatile si PNL vor fi informate ca Dragnea nu poate fi premier ( pe lege). Momentul dificil pentru guvernul PSD va fi legea bugetului, care si aceea va trebui sa treaca prin parlament si sa fie promulgata de Presedinte. Din UE vin semnale si privind legea bugetului. Final Presedintele si Dragnea vor ajunge la consens. Parte din promisiunile electorale vor fi "prorogate".

 
Smaranda Dobrescu Nu am pretentia ca ma pricep nici ca as fi de parere ca doar Dragnea ar putea fi premier. Dar, situatia sta in felul urmator: Constitutia din 2003 spune ca drepturile civile se pot pierde prin hotarare judecatoreasca. Dragnea nu a avut aceasta impunere.Alte legi contrare,textelor Constitutiei, elaborate ante 2003 isi pierd valabilitatea, graieste Constitutia.. Acea lege care vorbeste de imposibilitatea accederii in Guvern a unui condamnat definitiv nu a fost nici abrogata nici declarata neconstitutional, din neglijenta. Asa ca fiecare parte invoca azi ce-i convine. CCR-ul s-ar putea pronunta.

 
Alexandru Botu Tensiunile extraordinare din PSD au fost blocate un timp de obiectivul castigarii alegerilor, obiectiv care i-a obligat pe cei mai multi sa se manifeste cu echilibru si precautie, asa cum insusi Dragnea a facut-o. Dar odata castigate alegerile a dat strechea in cei care rationalitatea, echilibrul si educatia nu au pe ce sa se prinda. In fruntea acestora se situeaza Ponta, care din motive de orgoliu prostesc a facut mult rau PSD-ului in mai multe randuri. Nu stiu de ce Dragnea nu-l potoleste odata pentru totdeauna.
La acestea se adauga, sfatuit intentionat ori nu, gafa monumentala, la fel de irationala a lui Iohannis, care nici el nu dovedeste ca isi stapaneste orgoliile daunatoare celorlalti (cele daunatoare doar lui nu ma intereseaza).
Se poate iesi din aceasta situatie? Daca se accepta de toti ca trebuie, atunci sigur ca se poate iesi. Este de asemenea cert ca in ambele tabere, o solutie rationala, ar putea imbufna si indarji pe mai multi descreierati, dar acestia au vreun drept sa ne impuna noua refularile, vidul din creiere si iadul din sufletele lor?

 
Alexandru Botu Ceea ce scrie acum DCNews eu am postat pe FB cu putin timp inainte de a intra in campania electorala si anume ca planul consta in aneantizarea celor doua partide mari (PSD prin interzicerea prin oricare artificiu posibil a accesului la guvernare si prin implicarea absolut formala a PNL in noul Guvern Ciolos). PSD urma ca "uscandu-se de dorul si beneficiile guvernarii" timp de patru ani sa se fragmenteze si sa nu mai conteze ca forta politica, iar PNL-ul sa se dilueze aproape natural prin acceptarea de catre acesta de a avea tutori straini de interesele acelui partid, ajungand repede o stafie politica. Intre timp, guvernarea s-ar fi bazat din ce in ce mai mult pe activisti fara doctrina politica, de fapt cu o "doctrina" a servirii intereselor globalizarii.
Inca am mai si repetat si cu alte ocazii ca s-ar fi ajuns ca guvernarea tarii sa nu mai aiba legatura cu votul cetatenilor "prosti, incapabili sa inteleaga marile transformari ale lumii"(asa cum se intampla deja la UE si apar, la unele tari mai "demne", ruperi din gelatina), ci cu solutiile elitelor tehnocrate.

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Tendinta evidenta.Cum poti face opozitie unui "sistem" (UE)fiind parte a lui, si nedorind distrugerea lui nici propria pierdere de identitate ?

 
PAz
Brexit dixit.

 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu PAz @Nu ma exprim pentru ca nu stiu ce urmari complexe ar avea. Cred ca se asteapta rezultatul experientei UK. Posibil UE va deveni mai inteligenta. Posibil va fi foartata sa devina. Posibil ca schimbarile din SUA sa permita mai multa inteligenta.

 
PAz
Mihai Ion Turcu@ Tocmai de aceea aplicarea Lectiei Orban nu trebuie amanata! Maghiarul n-a asteptat sa vada ce si cum, a actionat... A astepta, dela un moment dat incoace, echivaleaza cu a supralicita pentru atentiile Germaniei.

 
Mihai Ion Turcu

Mihai Ion Turcu PAz @Cu alt suport national, atent cultivat, decat am putea activa noi.Ungaria,Polonnia si Romania, in cooperare, ar insemna ceva.


Niciun comentariu: