Romania, stat represiv pe calea unui stat totalitar – 10 ianuarie 2016
N-avem cu ce să ne lăudăm. România este la ora actuală un stat represiv- cu un drum accentuat către un stat totalitar. Atunci când știrile țării tale sunt date nu de ceva constructiv ci de DNA- ești un stat represiv. Atunci când un serviciu secret creat să apere țara de amenințări teroriste este folosit pentru poliție economică- ești un stat represiv. Atunci când în loc să educi masele tu le inciți împotriva unora din cetățenii tăi- ești un stat represiv. Atunci când în loc să fii o democrație normală, bazată pe un Parlament ales- tu inciți lumea împotriva Parlamentului- ești un stat represiv. Atunci când figura de vânzătoare de semințe a lui madam Stanciu plus cea de trotuaristă fără clienți a lui Kovesi devin principalele figuri în stat- ești un stat represiv. Mâine vom avea un stat totalitar- cu El Presidente (indiferent de cine va fi acela) care guvernează alături de șeful serviciului secret- plus niște figuri patibulare cum ar fi madam Stanciu și Kovesi, aplaudați frenetic de o masă de cetățeni imbecilizați pe principiul "Să-ți moară ție capra !". Democrație- no. Stat de porcurori și judecători- Si. Dezvoltare- no. Circ cu țapi ispășitori- Si.
Gavrila Ch Haideti sa duc eu metafora mai departe spre deznodamantul inevitabil al situatiei tarii - Romania este un stat esuat.
Gavrila Ch p.s. de unde poate tara gasi lideri luminati si resurse pentru a o lua dela inceput ?
Stefan Kovacs N-avem nevoie de lideri luminați- normal ar fi ca să putem face ceva noi, ăștia neluminați. Omul providențial există- în cimitir, prima alee la dreapta. Au rămas doar neprovidențialii...cât despre resurse- aș înțelege să se întrebe așa ceva Japonia- noi încă mai avem resurse...
Gavrila Ch speranta cica moare ultima/pana atunci vad ca mai palpaie in cateva candele - de'a Domnul sa aveti dreptate!
Mihai Ion Turcu Este esuat.
Prospectiv A-z Tehnic vorbind, probabil ca se poate spune ca Romania e un stat esuat. Daca tinerii impartasesc ideea esecului, exodul va continua. Daca politicienii achieseaza si ei la aceasta idee, vanzarea va continua.
Primul 'nebun' care va (putea) face ceva despre situatia aceasta va fi pe data improscat cu etichete si alte notiuni daunatoare vietii/sanatatii acestuia.
Mihai Ion Turcu Tinerii sa puna umarul sa traga la apa statul. Nu este chiar atat de greu.
Prospectiv A-z Mihai Ion Turcu Ar face-o, au crezut ca au facut-o cel mai recent cand au iesit ca proastele ghiftuite in strada pentru a fi montate cu guvernul lui.
Domnule Turcu, tinerii romani sunt ca tinerii de peste tot, purisanii dela butoane sa le dea directia!
Mihai Ion Turcu Partidele noastre sunt in criza , speram ca in criza de "crestere" si criza de personalitati politice implicit de orientare .
Prospectiv A-z Mihai Ion Turcu Domnule, sunteti convins de acest lucru, 'partidele noastre sunt criza', sau preluati un curant de gandire iscat deja de apropiati ai dvs?
Stefan Kovacs Mihai Ion Turcu Care partide ? Dacă în 1990 PNL-ul încă însemna ceva- și în 2012 încă însemna ceva- azi ce Dumnezeu e PNL ? Chestia pe care au încercat să o evite Tăriceanu și cei aflați la conducere în 2005- respectiv încorporarea forțată în PD_L- a făcut-o dna. Gorghiu cu Iohanis fluierând în 2014. Cât despre PSD- ăla e partid ? Niște social-democrați care fac bara-bara cu inamicul lor , care acceptă rapid orice li se ordonă de afară- ăla e partid ?
Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @ exista deformatii profesionale, exactitatea conceptelor uzitate. Cand spun "criza" am in vedere definitia conceptului de "criza".O criza nu este un lucru bun dar nu este o catatrofa decat atuncea cand nu se gaseste iesirea din criza. Cred, dinafara de partide pentru ca nu am nici macar simpatie politica pentru vreunul din partide, ca cele doua partide mari ( restul nu prezinta importanta) sunt constiente de blocajul in care au ajuns si cauta solutii (intern) . Cred ca sunt sub presiunea alegerilor care urmeaza si constienti de iritarea electoratului. In mare cetatenii iau in serios alegerile.
Mihai Ion Turcu Stefan Kovacs @Partidele sunt concurente, nu neaparat inamice, nu avuseram USL pe care l-am votat cu tot sufletul ? Cum toata lumea pare a fi de acord, inclusiv cele doua partide, politica de partid se afla in impas. Poate fi analizat de ce. Nu este simplu sa se restructureze si anume in raport cu alegatorii de care depind. Alegatori n-au stat pe loc, in plus a ajuns la majorat o masa de tineri. Nici problemele politice de acuma nu sunt cele de ieri.Mici mediul politic european si mondial nu este cel de ieri. ...
Prospectiv A-z Mihai Ion Turcu Si la ce sa ne asteptam, domnule, la imaculata conceptie in 2016?
Prospectiv A-z Mihai Ion Turcu Impasul a fost creat de sceneta dela Colectiv si aplificata de declaratiile grabite ale lui KWJ, care veneau toate coliniar cu ce declarau penelistii johannisti ca avea sa se intample.
Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @ sa ne asteptam la o mai mare atentie la problemele reale ale natiunii si mai mica la cele foarte foarte personale si oneroase , si la un discurs ceva mai aplicat. Ar avea mare succes partidul care ar parasi proasta strategie ( consilieri electorali de specialitate si import) vorbind deschis despre realitate.
Mihai Ion Turcu Nu, impasul a fost generat de dezamagirea noastra a electorilor atuncea cand USL s-a destramat, nu stie nimeni de ce ( au avut un mandat din partea noastra si o majoritate sdrobitoare), cind Domnul VVPonta a demisionat din functia de presedinte al partidului, nu stie cineva de ce, si pe urma s-a pus coada pe spate si a demisionat guvernul. PNL este in impas pentru ca a incorporat PDL , rau famat prin guvernarea Basesu-Boc). Accidentul "Colectiv' , mai putin oroarea in sine, n-a avut importanta politica. Poate spune cineva cu scaun la cap de ce a demisionat Ponta ? (politic nu emotional, in paranteza, n-a aparut a fi foarte emotionat).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu