Costurile alungarii lui Ponta de la guvernare – 5 ianuarie 2016
Gheorghe Gradinaru a distribuit postarea publicată de Constantin Gheorghe.
Conştiinţa Unui Liberal de Stânga: Costurile alungării lui Ponta de la guvernare
CONSTANTINGHEORGHE.BLOGSPOT.COM|DE CONSTANTIN GHEORGHE
Prospectiv A-z Salut acest text al coprospectivului Constantin Gheorghe. Adauga o perspectiva ce reuneste cateva din punctele de vedere exprimate de mine si cateva altele care dau savoare locala argumentului.
Singurul lucru care l-as intreba pe autorul textului este daca discutia mai poate ramane in termenii 1) principiilor (democratice) si 2) locali (adica fara includerea elementelor geostrategice).
Multumesc!
Alexandru Botu Traim din ce in ce mai accentuat in mediul supozitiilor nedovedibile, nu pentru ca nu s-ar putea dovedi, ci pentru ca nimeni nu risca sa dovedeasca ceva, de frica de nu fi facut raspunzator pentru degringolada ce va urma. Toti ii suspecteaza pe toti, nimeni nu mai are incredere in nimeni pentru a construi ceva, si, astfel, nu stagnam nervosi si infranati, ci plini de ura si de dorinta razbunarii. Dar nu stim pe cine sa ne razbunam pentru a iesi din impas. Mai perfecta dezinformare si manipulare nu se putea, acestea au fost preluate de la profesionisti de catre toate institutiile si le folosesc doar pentru amanarea conflictului deschis.
ProspectivA-z Asa, domnule Botu; pentru moment, zic eu, fara ura, fara razbunare caci altfel se umple repede scena de hoituri.
Ati scris: " Dar nu stim pe cine sa ne razbunam pentru a iesi din impas."
Va intreb, cand vreodata razbunarea a scos pe careva din impas?
In anticiparea conflictului deshis, as spune ca e prudent sa va asigurati ca viata poate continua (adica reduceti/eliminati dependentele externe) si nu va grabiti cu o secunda sa luati parte/a! Cand veti fi aflat ce si cum, e altceva.
De ce spun astea? Pentru ca un conflict deschis va opune cel putin initial actorii locali..
.
Alexandru Botu Va impartasesc ingrijorarile Domnule Prospectiv A-z si daca as sti ca ele se datoreaza credintei ca eu ma pozitionez si/sau influentez prin opiniile mele pe cineva, determinandu-l sa declanseze procese fara control, atunci sunt gata sa fiu mult mai atent la exprimare. Insa, prea mult control asupra a ceea ce vrei sa spui poate denatura intr-atat lucrurile incat sa aiba consecinte mult mai grave. Cainele care latra ia pozitie, spre deosebire de cel care maraie. Pe cel care ia pozitie ferma il tratezi cu atentie, nu cu ingrijorare.
Mihai Ion Turcu Sa vedeti ce frumos se vor aranjqa lucrurile dupa alegeri. Ce se ignora in mediul politic si in presa este ca cetatenii sunt iritati si obositi, inclusiv obositi sa aleaga .
Adrian Severin Corecta analiza. Exact aceasta este problema. Nu plecarea lui Victor Ponta sau caderea Guvernul Ponta sunt problema, ci modul in care ele s-au produs - printr-o lovitura de stat - si mai ales ceea ce le-a urmat - inlocuirea democratiei (pentru care, cum necum, in 1989 au murit oameni) cu oligocratia (numita tehnocratie), respectiv cu dictatura. Intr-adevar, s-a revenit la dictatura carlista din 1938.
Prospectiv A-z "cetatenii sunt iritati si obositi, inclusiv obositi sa aleaga" Si atunci, in loc sa mai astepte alegerile, KWJ si-a instalat guvernul lui. AM vazut deja, de ce mai vorbim la viitor, ce ar trebui sa mai vedem? Ca zbirii bugetelor de austeritate vor renunta cu totul la alegeri pe motiv ca...?
Henrieta Szabo Despre democratie si jocul democratic , in cartea lui Adrian Severin ' Pledoarie pentru adevar " , o definitie si o opinie cat se poate de clara ,un mesaj in timp perfect valabil pentru Romania anului 2016 .Fragment dintr-o analiza publicata de Adrian Severin in anul 2000... " Democratia inseamna transparenta. Nimic din actul de conducere nu este, deci, doar treaba conducatorului, el trebuind sa spuna cat mai exact ce va face, atunci cand este candidat, si ce face, atunci cand este ales. Democratia inseamna responsabilitate. Or, cum sa raspunzi cand in loc de program politic tu zici "Eu sunt dur si priceput iar ceea ce voi face pentru voi ma priveste doar pe mine !" ? Asa poate vorbi un monarh de extractie divina, nu un cetatean ce se vrea doar primul intre egali . Democratia inseamna participare...... Democratia inseamna solidaritate . In actiune ca si in impartirea castigului si in asumarea esecului. Democratia este un mod de a gandi si a trai in fiecare zi In cadrul unei comunitati, iar nu doar un mod de a vota, "..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu