Ion Cristoiu: A știut Klaus Iohannis cu mult înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de... – 5 ianuarie 2016
Prospectiv A-z Cei in favoarea miscarilor, mai ales de-o varsta care le permite aducerea aminte, sa cantareasca bine ofertele caci am senzatia ca se cauta... figuranti. In *competing narratives*.
Mergand mai departe, romanii nu-s inerti sau cum se mai spune, doar pățiți.
Iata legaturi la 3 articole:
http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-a-dat-ordinul-2739…/
http://www.cotidianul.ro/ion-cristoiu-a-stiut-klaus-iohann…/
http://www.evz.ro/din-enigmele-lui-2015-a-facut-parte-si-ps…
Ion Cristoiu: A știut Klaus Iohannis cu mult înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de...
Chiar dacă multora nu le vine să creadă (mai ales celor care știu de prăpastia dintre mine și Ion Cristoiu), reproducem câteva fragmente dintr-un articol din…
Prospectiv A-z Salut acest text al coprospectivului Constantin Gheorghe. Adauga o perspectiva ce reuneste cateva din punctele de vedere exprimate de mine si cateva altele care dau savoare locala argumentului.
Singurul lucru care l-as intreba pe autorul textului este daca discutia mai poate ramane in termenii 1) principiilor (democratice) si 2) locali (adica fara includerea elementelor geostrategice).
http://constantingheorghe.blogspot.ro/.../costurile...
Smaranda Dobrescu In urma cu destui ani am avut in probe la Institutul din Petrosani un echipament de culegere de date din minele de carbuni. Trebuia sa dovedesc ca are un consum general sub limita impusa de siguranta mediului si ca componentele electronice nu pot produce scantei in functionare. S-a dovedit ca nu era cazul, in schimb au gasit o componenta iesita din toleranta, desi fara pericol exploziv. Am vrut sa spun cu asta cat de seriosi si atenti sunt cercetatorii din acel institut. Cel mai bun lucru ce putea fi facut pentru deslusirea adevarului era sa se fi inchis acei cercetatori in cateva incaperi cu probele prelevate, fara niciun fel de legatura cu exteriorul, si mai ales fara amenintari, influente, promisiuni din partea celor priceputi in asa ceva. Pana acum ar fi fost gata rezultatele reale.
Mihai Ion Turcu prin asemenea asertiuni , Presedintele este vazut ca initiator sau complice la o crima multipla cu premeditare. Pntru ce ? Pentru dislocarea pui VVPonta !? VVPonta se dislocase insui spre stupoare generala a PSD in primul rand. Guvernarea Romaniei are probleme serioase ....
Prospectiv A-z Dupa cum vedeti, domnule Turcu, problema de legitimitate a Guvernului lui KWJ se amplifica daca nu se pun niste lucruri la punct. Imi dau seama ca democratia nu mai e nici in Romania, dar dreptul oamenilor de a ridica intrebari nu s-a abolit.
Mihai Ion Turcu Guvernul Ciolos a trecut prin parlament deci este "legitim".Felul anormal in care a fost rezolvata o criza guvernamentala, tinand de "inventivitatea" care ne este caracteristica, a raspuns la un singur deziderat - existenta unei guvernari insemnand stabilitate interna, acceptata de marile partide si de cetateni, cu misiunea de a adminitra si pregati administrativ alegerile.Problema centrala si reala sunt partidele care sunt fortate , DNA si presiunea publica, sa se reformeze. Ambele partide trec printr-o criza interna severa.Ca in aceasta situatie in care parlamentul este discreditat, guvernul este interimar, varfurile puterii judecatoresti si CCR sunt la fine de mandat, PSD are un sef eficient dar care nu poate fi premier , PNL "mare" contine conflicte interne urmare a fuziunii PNL PDL, aparentul succes financiar al guvernarii Ponta cere imediate ajustari pentru integrare in diferiti parametri impusi de UE si garantii de acoperire, Presedintele , care are inca legitimitate trebuie sa functioneze ca factor regulator. Se adauga o conjunctura globala incarcata de tensiuni si incertitudini.Romaniei i se cere imperativ "stabilitate" (SUA). UE nu se simte deloc bine si reclama impreuna cu SUA NATO, intarirea flanclului estic, insemnand Polonia Romania si Turcia ( devenita problematica). Romania nu este de capul ei. Va putea presedintele sa gestioneze criza ? Evident incearca si pozitiv are cooperarea PSD si PNL.
Prospectiv A-z Cu atat mai mult trebuie sa le dau dreptate d-lor Cristoiu si Severin daca din punctul dvs de vedere legitimitatea Guvernului Ciolos vine din faptul ca ar fi trecut prin Parlament.
Pe cand dumneavostra vorbiti de "Felul anormal in care a fost rezolvata o criza guvernamentala," eu vorbesc de Felul anormal in care a fost generata criza guvernamentala.
Adrian Severin Nu am fost si nu sunt un admirator al Guvernului Ponta si al lui Victor Ponta ca persoana. Nu pot sa nu observ insa ca "populatia", "cetatenii" nu erau impotriva acestui guvern intrucat in plan imediat nu aveau de ce fi impotriva.
Initial demonstratiile amorsate de tragedia de la Clubul Colectiv nici nu au cerut demisia guvernului. Aceasta cerere a aparut mai tarziu, fara nici o legatura logica cu cele petrecute acolo. Asadar Guvernul Ponta a cazut fara o criza sociala, economica sau politica. In nici o tara serioasa demonstratiile acelea nu ar fi dus la caderea guvernului. Prin urmare, guvernul a fost inlaturat in mod artificial, fortat, adica printr-o miscare / lovitura de forta.
Partidele au fost fortate sa achieseze la acest deznodamant. De catre cine? De liderii lor. De ce? Poate pt ca erau santajati de DNA. Poate pentru ca au ajuns la o intelegere secreta cu Johannis. Poate din ambele cauze. Poate din altele.
Votul Parlamentului nu a legitimat guvernul. Asta nu numai pt ca Parlamentul a votat sub presiune ci mai ales pentru ca parlamentarii aveau mandat sa foloseasca puterea incredintata lor spre a guverna iar nu spre a o "subcontracta" unora care nu fusesera alesi de electorat si nu raspundeau in fata lui.
De ce s-a ajuns la acest "guvern personal" al Presedintelui? Pot numai sa presupun. Astazi stim insa de ce Carol al II-lea a instituit dictatura regala. A facut-o pentru a acumula puterea necesara limitarii dorintei oligarhilor nationali (dintre care si el facea parte) de a monopoliza accesul la resursele Romaniei, in asa fel incat sa faca posibila satisfacerea pretentiilor corporatiilor straine (in special germane) de a acceda la aceleasi resurse trecand peste rezistenta elitelor romanesti, evident "corupte". Prin aceasta manevra Carol a sperat ca va putea negocia accesul strainatatii la amintitele resurse in termeni rezonabili, care sa tina seama si de interesele capitalului romanesc.
Pentru protagonistii europeni ai razboiului mondial in curs de a izbucni (in special pt Germania), aceasta nu a fost de ajuns. De aceea Carol a fost in cele din urma debarcat si s-a trecut la alte forme de dictatura mai severe dar toate caracterizate de incercarea de a salva suveranitatea Romaniei. Ramane de vazut ce va face acum KWJ cu guvernul sau
Prospectiv A-z Domnule Severin, sper ca aceste clarificari se vor adauga textului dvs initial, preluat la viteza de 'Adevarul' si criticat la comanda. Criticii la comanda sunt limitati, cei mai multi sunt mai degraba nedumeriti.
Desi sunt de acord ca ceea ce asezam noi in scris sunt mai degraba ipoteze de lucru, numai timpul le poate confirma, este nevoie de astfel de exercitii pentru a scade directionat entropia, pentru a-l cita pe dl. Turcu.
Smaranda Dobrescu Adrian, nu stiu daca ai auzit de sondajul INSCOP care interogand in principal esantionul asupra cauzelor nefericitului accident de la Colectiv a obtinut un numar de 14% dintre respondenti care considerau ca vina apartine intr-o forma sau alta guvernului. Asadar, guvernul a cazut ca sa satisfaca un procent de 14,8% din populatie, desi a fost investit de un procent mult mai mare...
http://raduherjeu.ro/iete-ca-strada-nu-fu-tara/
Mai țineți voi minte tragedia din Colectiv? Aceea cu 60 de morți? Care a declanșat o emoție…
Adrian Severin Am auzit, Smaranda. Evident ca "strada" nu a fost "tara".
Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z , De ce a demisionat premierul este enigmatic. Se pare ca a profitat de ocazie pentru a se retrage, o actiune personala care a lasat in uimire pe membrii cabinetului si majoritatea parlamentara. O demonstratie de strada civilizata cu motivatie emotionala legata de o drama nu justifica demisia guvernului.
Prospectiv A-z Mihai Ion Turcu, poalele enigmei incep a fi ridicate, ici si colo, iar enigma pe care am credea-o fata mare, e cam gravida. Daca lui Ponta nu i se va face o oferta pe care sa n-o poata refuza, vom afla cu siguranta mai multe.
Cred ca diferenta intre perspectivele noastre d-le Turcu nu este atat inceea ce-l priveste pe Ponta, despre care ne-am inteles in linii mari, ci despre gesturile lui KWJ din vecinatatea momentului demisiei lui Ponta (vecinatate ~ plus/minus delta t).
Gavrila Ch Sa inteleg D-le Turcu ca Parlamentul e discreditat, la fel si partidele; singurii neprihaniti sunt guvernul Ciolos, Justitia si presedintele. Asa se vede realitatea/de/la Sibiu? Cum nu prea cred in coincidente, faptul ca sefii de guvern si presedintie, precum si sefii DNA, CC si servicii vin din aceeasi zona geografica ma face sa cred ca un numar prea mare de ardeleni sufera ipohondriac de un penibil complex de superioritate. Despre cei enumerati circula deja destula informatie statistic semnificativa pentru a li se dresa cate un caz penal solid, ceea ce le descalifica presupusa lor legitimitate. Tentativele dv incep sa devina predictibile si se adauga mai degraba problemelor cu care se confrunta Romania decat sa ajute la gasirea unor solutii pertinente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu