duminică, 19 februarie 2017

Prezumtii privind demonstratiile

Prezumtii privind demonstratiile – 1 februarie 2017

Smaranda Dobrescu

Daca tefelistii cu cei care i-au mobilizat in jumate de ora nu vor avea oponenta , cred ca vor renunta la un moment dat. Ei doresc sa provoace. Inteleg ca pe FB circula atentionari ca :"ticalosii" vor proceda precum in 28 ianuarie 1990 (adica la adunarea cu taranistii, liberalii si social democratii istorici) si vor veni cu camioane cu lanturi sa sparga geamurile de la guvern in speranta ca vor avea motiv sa incrimineze o lovitura de stat. Parerea mea este ca o iesire nu va face altceva decat sa desparta poate si faptic ceea ce este deocamdata doar ura si dihonie intre romani. Profesionistii destramarii; e seara lor.

 

 

Rizea-manea Marius Partea cea mai neplacuta este ca indiferent cum vor proceda ,orice raspuns nu va face decat sa amplifice si sa potenteze o escaladare a evenimentelor ,si legimizarea protestului .Daca de la inceput sunt tinuti sub control ferm ,e bine ,daca se derapeaza cat de putin ,se va ingrosa gluma ,pentru ca revad scenariul de la prima incercare de lovitura de stat ,terminata cu mineriada , dar de la care nu se povesteste decat partea cu minerii.

 

Henrieta Szabo Ce este mai trist este ca lideri de opinie așa cum este și distinsa d-na prof M Miroiu răspândește astfel de vesti ,ca ticăloșii vor veni ca și în ianuarie 1990 cu lanțuri și camioane ,ca vor sparge geamuri....se pare ca avem o vocație autodistriductiva clara ca națiune . ..ne meritam soarta ...Cat despre indemnul d-nei M. Miroiu cuvintele nu își au rostul !!

 

Rizea-manea Marius Nu ,asta-i defetism si e contraproductiv in acest moment .

 

Smaranda Dobrescu Lozincile sunt lipsite de echivoc. Si vizeaza caderea guvernului si alegeri anticipate. Si daca nu stiti, va mai dau o veste: basescu si-a dat demisia din pozitia de seff PMP> Oare pentru ce? Ia ganditi-va putin si scurt, ca sa nu visati urat la noapte!

Rizea-manea Marius Este clar ca tot ce se intampla are legaturacu interese straine lezate grav de poolitica de reconstructie nationala afirmata de Guvernul asta !

 

Doina Nicolescu Se pare ca am avut viziune cand am spus ca Soros doreste pastrarea Romaniei ca si cap de pod in partea asta a Europei. Poate vrea si scenariul din Ucraina? Nu stiu din ce motiv presedintele Iohannis ii sustine pe protestatari. Nu a vazut ce s-a intamplat in anul cand a avut "guvernul meu"?

 

Smaranda Dobrescu Soros are rolul lui de mare combinator, finantator, incitator. Dar nu el este cel care invrajbeste romanii. As pleca de la lozinca "ciuma rosie" atat de scandata de manifestanti. Care e semnificatia? Sunt pesedistii comunisti? Au luat de la bogati si au dat la saraci? Au impozitat averile, au obligat capitalul strain sa plateasca impozit pe profit? Au dat salarii egale la toti, dupa nevoi, au asigurat tuturor un loc de munca, au nationalizat toate ramurile instrainate de Basescu si altii, au micsorat CAS-ul la lucratori, sau la patroni? Etc, etc. Daca nu sunt comunisti (nici macar comportamentul de stanga nu e consecvent) inseamna ca este vorba de un automatism de gandire indus si bine incastrat de SISTEM. Sistemul nu poate accepta decat pe cei care asigura imbogatirea continua a unei mici, foarte mici parti a populatiei. Faptul ca dupa atata timp a crescut mai mult salariul minim si implicit toata grila salariala, ca au crescut si vor mai creste pensiile, in loc sa nasca ceva multumire, apar din cauza zgomotului corporatist-sorosisr-tefelist-userist ca neimportante. Apare important doar potentialul profit al potentialilor penali pesedisti. Mi se pare ca traim intr-o epoca a absurdului. Sa explice de exemplu Nicusor Dan care sunt hibele reale ale celor doua acte normative initiate de guvern. Daca ma va convinge, jos palaria. Il voi insoti la manifestatii.

 

Rizea-manea Marius ASa vrea Germania si parintii lui sunt acolo !!!

 

Smaranda Dobrescu CSM: "O putere a intrat pe teritoriul altei puteri" "S-a nascut un conflict juridic de natura constitutionala". In rezolvarea problemei atributii are CCR. Presedintele care a prezidat sedinta CSM din aceasta dimineata s-a antepronuntat, luand partea CSM.
Intreb si eu, asa mirata: Guvernul nu mai are drept de legiferare? In ce masura CSM are atributii in domeniul legiferarii si nu in materie de elemente discutabile legate de infaptuirea dupa lege a actului de justitie?

 

Rizea-manea Marius Se merge cu fortarea bunului simt pana la pragul arogantei ticaloase .Ar trebui o oabordare ferma a guvernului si a parl;amentului ,in planul legislativ ,fara balbaieli si o alta abordare la niveliul mmanifestatiei publicxe ,in sernsul interzicerii manifestatiilore neautorizate ,la fel pentru toti ,si reevaluarea dreptului la protest .

 

Smaranda Dobrescu Interzicerea in aceste conditii de furie dezlantuita ( nu vorbesc de motivatia inexistenta) ar provoca victime. E de preferat , cum am spus si aseara (dar poate fi doar parerea mea, a unui om trecut prin atatea experiente sociale) sa nu se raspunda la provocarile strazii si sa se rezolve cat de repede problema in Parlament, indiferent de parerile altor institutii. In materie de legiferare rolul este al Parlamentului. Sa faca motiune. Asta va linisti lucrurile.

 

Rizea-manea Marius Nu trebuie ignorata nici o riposta ,pentru ca pe acest fundal au degenerat lucrurile si in 90....Frica de a actiona ferm ,cu celeritate si fara retinere ,creaza asteptari si incurajeaza actiunile anarhice in toate colturile lumii.Nu sunt pentru reprimarea in foorta ,dar pastrarea limitelor democratice trebuie respectata de toti participantii.

Niciun comentariu: