miercuri, 22 februarie 2017

Paralela la Colectiv

Paralela la Colectiv – 5 februarie 2017

 

Smaranda Dobrescu

Constantin Balasoiu
· 
Rasturnarea guv. Scenariul Colectiv. Nu intamplator aseara au facuta legatura cu el. Daca nu era clar, acum e. 
Coruptia e gargara acestei crize. E de peste 10 ani. Primarii se fac presedinti cu ea, se doboara guverne din strada (nu iti trebuie alegeri sau vreo majoritate, poti sa ai cu 20% mai putin in parlament, e irelevant, nici macar n-ai nevoie de un motiv special, nici acum nu-l au, oricum data trecuta a fost suficient un incendiu nenorocit), poftim, bulgarii ni se alatura si ei, iar acum toata lumea cu mic, cu mare, are idei (vor sa desfiinteze de ex regimul OUG -nici nu stii daca trebuie sa plangi, sa razi) sau creaza legislatie, ca niste robinsoni sau niste colonisti de pe Mayflower proaspat debarcati si inaugurali intr-o lume pe care nu prea se asteptau sa o intalneasca. Totul pe fondul unei puternice excitari mediatice via o teribila presa de afiliere. In exterior nimic despre derapajele si actiunile debile ale presedintelui (precum acel referendum pe gratiere, nici macar nu stia ca nu se poate), care acum a devenit vocea si liderul celor din strada, cu idei de teoria democratiei, cu care te-ai putea oricand intoarce la era revolutiilor si a marilor lovituri de tip bolsevic sau nazist, cu justitia precum procurorul general si dna, care raspund disciplinat la nevoile lui etc etc. 
O intoxicare mediatica si o inconstienta de adancime ne-au luat in stapanire si fac din noi ce vor. Pe retele postacii, mai buni, mai rai, pregatesc subiectele tehnic dar cumva adaptat, alaturi de presedintele lor. Au devenit experti juristi peste noapte in termeni ca abrogare, prologare etc (ce imbecil acest prim ministru, isi merita soarta). Gandesc in perspectiva. 
Dar a aparut ceva. Au cantat in strada 'Desteapta-te romane din somnul cel de moarte'. Ce idioti! Si ups, au inceput sa se destepte. NU 200 mii, mult mai multi. Vom vedea ce o iesi din asta.

 

Smaranda Dobrescu Cred ca acum sunt lamurita de ce aceasta instigare, acest clivaj ce se lateste intre romani, de ce ura se materializeaza intr-o lipsa de cenzura verbala penibila: Celor care stapanesc si controleaza tara nu le place nu Dragnea, ci programul lui Dragnea. De atatia ani este primul program care da un imbold dezvoltarii, saltarii din saracie, unei perspective ceva mai suverane. Si-i consider pe toti cei care folosesc inocenta celor din strada (nu a tuturir) niste ne-iubitori de tara.

 

Alexandru Stanescu Așa este ! Cum įncepe să se miște ceva , un val tsunamic apare din senin ! 
Cât îmi doresc ca guvernul să reziste !!!

 

Rizea-manea Marius IMPOTENTA .ASTA ESTE TOT CE FACE pPSD!!!

 

Rizea-manea Marius vORBIM VORBE ,DAR NU EXISTA OAMENI DE STAT ,DOAR PROFITORI SI IMPOTENTII ASTIA II CONFIRMA PE CEOILALTI .

 

Smaranda Dobrescu Ce ati fi facut D-le Rizea in zilele acestea daca erati in locul lui Grindeanu sau al lui Dragnea? Va intreb serios, pentru ca eu nu am un raspuns unic, infailibil

 

Rizea-manea Marius aS FI INNABUSIRT IN FASA MITINGURILE ILEGALEW !!!

 

Rizea-manea Marius DAR NU SUNT OAMENII PE CARE NI I-AM IMAGINAT A NE APARA PE NOI SI TARA ...DOAR IMPOTENTI SI NEPRICEPUTI .

 

Rizea-manea Marius AI PUTEREA SI NU STII CE SA FACI CU EA .O PUI PE TAVA PRIMULUI INDIVID CARE O REVENDICA ,ASA CUM A FACUT SI PONTA !!!

 

Rizea-manea Marius DE CE DRACU S-AU MAI INTREBUINTAT DACA NU STIU CE TREEBUIE FACUT?

 

Rizea-manea Marius CARE ESTE SOILUTIA DACA NU ESTI IN STARE ???

 

Smaranda Dobrescu Va inteleg mania. Dar daca as fi avocatul diavolului v-as spune ca o manifestare pasnica e dificil sa o disipi. S-ar fi putut folosi argumentul meetingului neautorizat, caz in care s-ar fi putut bloca accesul in piete. Dar la 100 mii de oameni trebuie sa apelezi la mijloace violente ale jandarmilor, cum a facut Boc. Ori PSD-ul tocmai impotriva unui regim politienesc se revolta, impotriva dictaturii DNA_SRI_etc. Daca veneau pesedistii , cata frunza si iarba, iesea cu victime. Guvernul a fost mai mult decat intelegator. Dar, acum nu mai vorbesc teoretic. La prima incercare a demonstrantilor de folosire a unor sprayuri sau gaze sau mai stiu eu ce molotoave, piata ar fi trebuit eliberata rapid.Pentru asta e nevoie doar de respectarea legii si de jandarmi suficienti. PSD se afla inca in faza in care crede ca se poate rezolva ceva, se poate ajunge la o intelegere. Personal, nu cred si nu stiu cum se poate proceda


Rizea-manea Marius Ba nu ....pe noi ne-au rooisipit cu forta si nici nu ne ascultau dfaca nu aveam aprobare cu 3 saptamani inainte !!!

 

Rizea-manea Marius Doamna ,nu discutati cu unul care nu stie cu ce se mananca o demonstratie contra puterii.

 

Rizea-manea Marius OP actiune buna sau rea ,nu tine loc de noncombat .

 

Smaranda Dobrescu AS putea presupune ca la MI ar fi fost necesar un ministru barbat si cu multa experienta, nu sa o pacaleasca pe delicata ministreasa orice capitan de la SRI

 

Rizea-manea Marius Indiferent cine este acolo are niste regulamente .Confirmati amatorismul si lipsa de profesionalism .Asta ne va distruge !!!

 

Anna Zelinski Acolo sunt câteva forțe din umbră, copiii au fost aduși (genială viclenie) tocmai pt. a împiedica venirea demonstranților care doresc pace și nu rasturnarea Guvernului. Mai cred că Dragnea, departe de a fi duios și grijuliu, a anulat contramanifestația pt. că i s-a interzis de către SRI. Ar face bine să iasă din prim plan, sacrifică partidul și electoratul PSD.

 

Smaranda Dobrescu A gresit sau nu in privinta cauzelor sale penale, nu stiu; suficient insa sa i se arate mereu ceasul care ticaie impotriva sa. Am insa pesimismul sa cred ca oricare lider al stangii va reusi repede sa devina "penal" indiferent car de corect a fost.

 

Rizea-manea Marius Doamna ,nu intelegeti ca UE nu vrea sa fie nicio stanga ,nicio dreapta ,nimeni si nimic care sa puna la indoiala ,Reichul germman ???

 

Smaranda Dobrescu Dimpotriva, eu inteleg ca UE isi doreste la conducere partide populare , internationaliste si care sa nu vorbeasxa toata ziua de suveranitate si stat social. De exemplu: USR, PNL. PMP.


Rizea-manea Marius Nu intereseaza deloc ce se intampla aici ,atata vreme cat nu le contesta nimeni autoritatea ???

 

Rizea-manea Marius AStia-s doar alte papusi ,scopul este preluarea coontrolului tarii,in asa fel incat niciun roman sa nu mai miste in tara asta

.

Amza Gheorghe Sunt doar creiere spălate si manipulate de cei care le fuge puterea de sub picioare de cei care puneau cătuse la toti care nu se supuneau. Sub masca luptei anticoruptie au creat o mafie care dirijează totul ,au vândut tara si au trădat acest popor pentru a se îmbogățiți ei. Este îngrozitor de greu sa cedeze. Trebuie insa sa nu vedem noi cei care mai ținem la aceasta tara si nu vrem sa fim slugile lor!

Niciun comentariu: