Discuții selectate dela Grupul Prospectiv pe facebook
SA MAI PRIVATIZAM! – 14 FEBRUARIE 2016
SMARANDA DOBRESCU
Tocmai ce am ascultat la A3 ca ministrul transporturilor a anuntat ca exista cereri ca Aeroportul Henri Coanda si portul Constanta sa fie privatizate la bursa. Doar cerere nu si necesitate intrucat Aeroportul este profitabil . Motivatia -falsa desigur- este ca Henri Coanda are nevoie de extindere si ca statul nu ar dispune de capital. De ce nu ar apela la fondurile europene in acest scop? Asa cum s-au facut parcuri in paduri cu bani europeni si alte minuni, nu ar fi posibil sa extindem cea mai importanta poarte de intrare a tarii pe cale aeriana in acelasi mod? Atat portul cat si aeroportul sunt puncte strategice vitale ale tarii. Ca exista aceasta intentie serioasa o atesta si expertiza facuta celor doua aeroporturi, Coanda si Baneasa. Cel de la Baneasa este evaluat la 1 mld de euro, Otopeniul, de 10 ori mai spatios si dotat, doar la 900 milioane euro. Stau si ma intreb: pentru asta a fost nevoie sa plece un guvern politic ca sa vina unul de tehnocrati care prin uzanta are menirea doar sa pregatesca noi alegeri iar prin programul de guvernare trecut prin Parlament nu are stipulate privatizarile Oltenia, Hidroelectrica, aeroportul tarii, portul tarii..? Probabil romanilor li se va servi pe tava drept compensatie acordarea vizei Schengen (in sfarsit Olanda isi va da acordul) intr-un moment in care Schengenul va fi fost deja desfiintat...
Prospectiv A-z .N-am fost un prieten al Guvernarii Ponta, dar ma intreb daca n-au facut si ceva bine tocmai tergiversand implementarea indicatiilor pretioase.Pe timpul lui Basescu/Boc nu credeam ca se poate mai rau. Iata ca se poate!
Smaranda Dobrescu Actualul Parlament ar avea posibilitatea sa schimbe Guvernul pentru oricare din actiunile sale importante nementionate in programul de guvernare. Evident daca mai exista majoritate dupa "vrednicia" DNA-ului
Prospectiv A-z .Parlamentul nu mai exista decat in nume.
Delia Bogdan In naivitatea mea, vecina cu prostia, ma tot intreb care ar mai putea fi caile legale de care ne putem folosi noi, oamenii de rand, pentru impiedicarea acestor acte absolut antinationale?! sunt atat de suparata de dovada permanenta a neputintei noastre in fata atacului destructiv si concertat asupra tarii cu spijin intern nemijlocit!
Smaranda Dobrescu Se pare ca exista o monitorizare a retelelor sociale. In aceasta perioada ca sa fii auzit trebuie sa apartii unui trend suficient de puternic in reteaua sociala sau sa raspunzi la apeluri gestionate de diversi si sa iesi in strada. Inca exista o oarecare sensibilitate la aceste manifestari. Chiar si legea lui Dragnea a fost amanata si modificata, Raed inca e pe post, si or mai fi poate ceva exemple.
Delia Bogdan deci, sa raman optimista...
Prospectiv A-z .Optimismul e una, doamna Bogdan. Eu zic insa ca romanii/dumneavoastra puteti si trebuie sa luati mecanismele democratice in serios, ca si cum ele ar functiona. Intr-o democratie e loc inclusiv pentru lupta--petitii, demonstratii, partide, asociatii etc. Desi se pare ca oamenii lupta abia cand se simt cu spatele la zid (adica nu mai ramane speranta) sau atunci cand cred in principiile pentru care o fac._________________P.S. Iata, domnule Severin, in comentariul de mai sus al d-neiBogdan, cum mai sunt inca oameni care se intreaba ce pot/se poate face. Mai mult, exact cum descria sociologul Vintila Mihailescu situatia, ei se simt neputinciosi, desi in mecanismul social descris de acesta, neputinta e doar primul pas dintr-un proces care produce decuplarea oamenilor de elita.
Delia Bogdan Prospectiv A-z eu, intr-adevar, ma simt neputincioasa! astept sa fiu indrumata de oameni tineri, pentru care ziua de maine ar trebui sa fie cel putin la fel de importanta ca si pentru mine, daca nu mai importanta. Dar, in afara catorva militanti, observ o indiferenta de neinteles "de dreapta" care accepta, cu seninatate, toate porcariile din politica romaneasca! Neputinta mea pleaca de la faptul ca eu nu mai simt actiunea elitelor, nici nu stiu daca mai avem sau nu asa ceva. Elita unei natiuni nu este constituita din, sa zicem, intelectuali subjugati puterii, ci din persoane care lupta in favoarea natiunii! Nu prea observ astfel de personaje. Noi ne-am umplut de bavardeuri, care se declara de o parte sau de alta, dar care sunt la fel de putin productivi. Asa vad eu lucrurile!
Prospectiv A-z .Da, doamna Bogdan, cam in termenii cu care descrieti dvs. situatia vad si eu lucrurile si tocmai de aceea sunt de parere ca mingea e in curtea elitei Romaniei pentru a continua jocul catre victorie. In caz ca suntem auziti, fiti pregatita! Repet, democratia ofera o gama foarte larga de actiune, cea mai larga cu exceptia anarhiei. Mijloacele democratice trebuiesc luate in serios, drepturile exercitate si lucrurile se vor schimba. Sa fim mai seriosi, sa nu luam democratia liberala cu cinism sau naivitate, s-o luam cu intelegerea ca de buna ei aplicare in Romania depinde mai binele!
Stefan Kovacs Există vreun aeroport "privat" în Europa civilizată ? Am zburat ceva în ultimii ani dar n-am auzit niciodată o astfel de prostie. Siguranța traficului nu poate fi asigurată de privați.
Prospectiv A-z .In Romania se 'experimenteaza' revolutia industriala nr. 4. De fapt, este o poveste pentru ca de fapt avem o reluare a aceluiasi act colonizator.
Trimiteți un comentariu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu