Mai era ceva de privatizat.. – 20 ianuarie 2016
Smaranda Dobrescu
Zilele trecute D-na Nulland isi manifesta bucuria ca vom putea asigura prin dezvoltarea sistemului energetic, energia necesara si pentru alte tari. Fara legatura se pare, azi a aparut in presa planul de privatizare al Compexului Energetic Oltenia care furnizeaza 30% din energia necesara tarii si a Hidroelectrica, cea care furnizeaza cea mai ieftina energie electrica. Cele 70 milioane euro preconizate a le lua statul echivaleaza cam cu pretul transferului unui fotbalist bun.
"Continuarea pregatirii pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia, respectiv a Hidroelectrica", este unul din punctele planului strategic al Ministerului Energiei pentru 2016, dat publicitatii vineri. Tot vineri, Fondul Proprietatea a anuntat ca a reevaluat in minus valoarea pachetului de actiuni pe care il detine la CE Oltenia, asa cum o face periodic din 2013 incoace. Daca este sa luam de buna evaluarea FP, intreg Complexul Energetic Oltenia nu mai valoreaza nici 70 de milioane de euro."
Mihai Ion Turcu Aplauze! Tot ce este resursa sigura si pretioasa care aduce bani , trebuie transferat cui are bani pentru a avea noi de la cine cumpara "la pretul pietei".....
Prospectiv A-z Pai daca-i asa ieftin, sa-l cumpere vreun capitalist roman! Sau fond de pensii/asigurari romanesc--daca mai exista asa ceva.
Delia Bogdan "noi nu ne vindem tara", doar rezervele ei! evident celor merituosi!
Prospectiv A-z Sa fim intelesi, comentariul de mai sus nu-i doar o gluma amara. Daca niciun capitalist roman n-are 70 milioane la comanda, atunci o municipalitate mare sau un fond mutual facut special cu acest scop ar trebui sa produca aceasta suma mai repede decat s-ar crede.
Pe aici am tot vazut apeluri dela fosti si actuali membri ai Atelierului GP la actiune. Iata aici o ocazie de actiune cu beneficii clare si fara riscuri.
Desigur, doar daca cei care vor schimbare/actiune ar putea s-o obtina din telecomanda televizorului/click-ul mouse-ului la calculator. Cum nu cred in astfel de actiuni/schimbari, puneti oameni bani mana dela mana si cumparati aceste active inainte sa platiti pe ele ca pe apaNova!
Draghi Puterity Daca s-ar gasi, imediat DNA-ul ii va pune catuse. Ca asa-i in tenis...
Prospectiv A-z Draghi Puterity E o posibilitate. Deci sunt ceva riscuri emoticon smile Acum sa fim seriosi, sa trebuiasca oamenii sa respire pe gura cu teama ca DNA-ul poate interpreta gestul ca ostil?
Draghi Puterity Prospectiv A-z Nu vreau sa elaborez prea mult pe tema asta ca sa nu tai elanul celor doritori. Pot doar sa spun ca stiu cum e cand participi la o licitatie unde nu esti dorit.
Prospectiv A-z Draghi Puterity Adica odata intrati, speranta trebuie abandonata?
http://40.media.tumblr.com/tumblr_kued3lNdBL1qapp7eo1_500...
Draghi Puterity Parafrazand-o pe Bonnie Tyler as spune: we need a hero! (care sa se puna cu asseturile doamnei Nully)
Prospectiv A-z Draghi Puterity Daca cineva in structurile de putere din Romania (la nivel national sau local) ar vrea, gasesc si *eroul*. E mai simplu/in linie dreapta decat s-ar crede.
Draghi Puterity Pai un erou al capitalismului din Romania in domeniul energetic a fost Dinu Patriciu. A sfarsit-o cam prematur. La financiar il aveam pe Sorin Ovidiu Vantu. L-au aranjat si pe ala. Voiculescu a incercat sa nu-i calce pe degete, dar cand a devenit prea mare, i-au tras o telepatie, de o sa moara probabil in temnitza. Nu vreau sa continui cu exemplele, pt. ca le fac jocul. Voiam doar sa arat cam ce "cojones" trebuie sa aiba cel care sa intre in asa ceva. Ah, stai, ca am avut si unul care i-a invitat sa ii numere ouale, si a ajuns blogger.
Mihai Ion Turcu Dar de ce trebuie sa fie "privatizate" ? Dimpotriva multe altele de interes strategic trebuie sa fie nationalizate.
Prospectiv A-z Probabil pentru ca foile de parcurs din triaje specifica asta si romanii care ajung la Victoria/Cotroceni trebuie sa fie de acord cu angajamentele stipulate inainte de a fi cu adevarat investiti in functii. Si pentru ca tinerii frumosi si furiosi demonstreaza pentru daramarea unui guvern ales, nici nu mai spun motivele invocate, in loc sa demonstreze pentru o sansa reala la emancipare economica in Romania. Si pentru ca cei care vor cumpara kilowati mai scumpi nu inteleg ca acum ar fi sansa lor sa investeasca in viitor.
In fine, pentru ca daca nu s-a gasit niciun cetatean roman pana acum sa le modifice, astea-s regulile, dupa astea jucam.
Smaranda Dobrescu Pai, a mai ramas Cernavoda de rezolvat... Oare pierderea treptata a independentei energetice a tarii nu ingrijoreaza tinerii aceia liberi ?
Mihai Ion Turcu Pierderea securitatii energetice si controlului asupra costului electricitatii trebuie sa preocupe CSAT si pe Presedinte, Parlamentul, Guvernul, Presa si pe fiecare cetatean, in fapt proprietar al acestor valori si resurse.
Mihai Ion Turcu Tinerii sunt "ai nostri". Sunt in mod firesc emotionali, reactivi, fara experenta, si radicali. Responsabili sunt "batranii" care detin puterea si diriguiesc.
Smaranda Dobrescu Nu ma pozitionez la mii de ani lumina de acesti tineri care sunt ai nostri dupa cum spuneti. Dar.. generatia varstnica a construit din greu si industria energetica si multe alte industrii. La vremea potrivita imi amintesc cum am pus echipamente automate de avertizare in toate exploatarile miniere din tara, am stat cu gardianul la usa laboratorului de cercetare cand elaboram aparatura pentru Cernavoda, etc. Am lasat in urma tinerete, energie, chiar pasiune si multa invatatura. Chiar nu mi-e indiferent ca toate acestea se vor pierde fara sa-i pese cuiva de capitalul uman irosit ani de zile pentru a obtine independenta energetixa a tarii. Si asa mai departe...
Casandra Troya Păi, despre asta este vorba în "anticorupție" și "statul de drept". Despre rapt. Așa cum altădată tot despre asta era vorba în "economie de piață funcțională", "protecția copilului și dezinstituționalizare" sau alte filomele democratice. Bani, Bani, piețe, piețe, fraieri, fraieri...
Mihai Ion Turcu Doamna Smaranda Dobrescu, pana la un moment dat in politica si in guverne au fost oameni care au participat la aceste edificari, stiau la ce folosc, ce greseli s-au facut, si aveau idei avizate de cum s-ar fi putut indrepta. Intelegem multe dar nu trebuiau sa lase lucrurile sa se desire. Ce s-a intamplat cu ei ?
Smaranda Dobrescu Varsta, bunul simt, intoleranta fata de cei nechemati care faceau legea cu tupeu dupa interesele lor sau ale unor patroni nevazuti, poate chiar si justitia i-au determinat sa se retraga, sa se izoleze, unii sa-si scrie memoriile. In politica retragerea unui membru marcant este o bucurie pentru majoritate caci sunt in stand by alti zece dornici sa aranjeze mai confortabil biroul respectiv. Uneori, cei retrasi ajung consilieri si daca sunt norocosi li se pun in aplicare disparat si prea anemic sfaturile... Altii, isi dau osteneala pe FB..
Alexandru Botu Un roman care nu mai este luat in seama de societate, ar avea un singur cuvant de spus:trist..
Dar unul care nu mai tine seama de societate ar trebui sa aiba dreptul sa nu mai spuna niciun cuvant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu