joi, 18 februarie 2016

China s-a alaturat sanctiunilor impotriva Rusiei

China s-a alaturat sanctiunilor impotriva Rusiei – 8 februarie 2016

 

Smaranda Dobrescu

 „Băncile chineze nu doar ca au refuzat companiilor și persoanelor fizice din Rusia să acorde împrumuturi, dar i-au forțat pe clientii rusi să-si închidă conturile sau să le transfere în alte locuri", – a spus Tarusin.


 

 

China s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei! „Sistemul bancar chinez prețuieste relațiile...

Băncile chineze sunt integrate în economia mondială și prețuiesc relațiile cu băncile americane, așa că,…

ROMANIABREAKINGNEWS.RO


Draghi Puterity Mda, si oare ce o se se intample cand o putere nucleara e pusa cu spatele la zid?

 

Prospectiv A-z .
Se calaculeaza pierderile!

 

Draghi Puterity Conex - http://www.globalresearch.ca/currency-war.../5506266

 

 

Currency War Escalation: Iran Wants Euros Instead of US Dollars for Oil…

GLOBALRESEARCH.CA

 

Prospectiv A-z  Ei au vazut ce s-a intamplat celor care au facut acest switch in trecut. Pe ce se bazeaza de data asta?

 

Preda Mihailescu Parca asta a fost si ultima miscare a lui Saddham inainte de invazie: vroia sa vanda petrolul pe Euro! Haita!


Smaranda Dobrescu In postarea mea de mai jos vorbeam de unele efecte ale crizei petrolului, fara sa ma gandesc ca iata, mai exista unul care poate reaseza geostrategic lucrurile, poate chiar intr-un mod dramatic...Ce se va intampla cu BRICS-ul?

 

Eugénia Paraschiv Doamnă Smaranda, cred cá ar trebui privit dinspre mecanismele financiare spre crize şi structuri politico-instituţionale de gen brics, chix etc.Sau, e posibil sá fie un'ghi obscur...

 

Prospectiv A-z  Eugénia Paraschiv Adica, "always, follow the money!"?

 

Eugénia Paraschiv Probabil, nu-mi e-n putință totala/absoluta cunoaștere, nici ghi?ocului tainele nu-i știu....emoticon smile



 

Draghi Puterity Situatia e grava...

https://www.rt.com/news/331695-uk-war-games-war-russia/

 

 

War games in Middle East to prepare UK for 'potential' Russian war with NATO –…

RT.COM

 

Prospectiv A-z  http://www.cotidianul.ro/john-kerry-ce-vreti-sa-fac-sa.../

 

 

John Kerry: "Ce vreți să fac? Să intru în război cu Rusia? Asta vreți?"

COTIDIANUL.RO

 

Draghi Puterity Un pic despre sauditi de la un (fost?) purtator de cuvant (neoficial) al CIA (atentie mai ales la penultimul paragraf):

http://ericmargolis.com/.../saudis-stop-the-oil-flood-or.../

 

Prospectiv A-z .
Cu greu am putut ajunge la acel penultim paragraf.  E un sinuos exercitiu de reasamblare creativa a realitatii. Bun si asa, de inventar.

De cand au sauditii glas? Cine lucreaza prin ei?

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z  - cei care fac bani cu ei. Tin minte un episod care i-a ofticat rau pe nemtzi, cand au pierdut un contract mare de Airbus-uri. Cica insusi Clinton ar fi dat telefon si le-ar fi transmis sauditilor sa se gandeasca "cine le asigura lor securitatea in zona". Dupa care sauditzii au luat Boinguri. Si asta aparea in presa mainstream germana, dovada sigura ca era ceva cerut de la cel mai inalt nivel .emoticon smile

In rest, sigur lucreaza acolo si Israelul care cunoaste mult mai bine lumea araba decat toti analistii unchiului Sam, si care probabil merge pe ideea exacerbarii unui conflict intre siiti si suniti, conform principiului "atata timp cat se omoara arabii intre ei, asta e bine pentru Israel". Sau poate organizeaza si diverse operatiuni false flag, cu figuratie saudita. Si Turcia pare a juca un rol important in epoppea familiei saudite si instinctul imi spune ca e vorba de mai mult decat simple simpatii sunite.

Meritul lui Margolis, dincolo de faptul ca afirma cu subiect si predicat ca sauditii au multi politicieni din SUA si Anglia pe statul lor de plata, e si ca le deconspira mentalitatea (vezi citatul din Gadaffi la inceputul articolului).

 

Draghi Puterity Ah da... era sa uit :

http://www.middleeasteye.net/.../main.../Bush%20Abdullah.jpg...Vezi mai mult

 

MIDDLEEASTEYE.NET

 

Prospectiv A-z  Astfel de relatii merg aproape o suta de ani in urma. Ecosistemul petrolului este unul din stalpii ordinii mondiale.

 

Prospectiv A-z .
" Tin minte un episod care i-a ofticat rau pe nemtzi, cand au pierdut un contract mare de Airbus-uri" Ofticatii trebuiau sa stie mai bine sa nu incerce sa expoateze un moment de pierdere a mintilor la Riad.... Penultimul paragraf este un truism, insa calitatea de cotizant a lui Gadafi n-a fost destul...

 

Draghi Puterity Sauditzii (si alti sheici petrolisti) au vrut prin anii '90 sa-si investeasca masiv petrodolarii in economia germana prin intermediul partidului liberal german (FDP - partidul care la acea vreme stabilea cine vine la putere in Germania in functie de ce  partener de coalitie accepta, CDU sau SPD). 

Acest lucru i-a infuriat rau de tot pe israelieni (care din motive care imi scapa preferau o Germanie din ce in ce mai indatorata pe pietele financiare) care au inceput sa-l santajeze pe sheful FDP-ului, Guido Westerwelle. Santajul a fost devoalat "la o ora de maxima auditie" pe televiziunea publica de adjunctul lui Westerwelle, Jürgen Möllemann. Nu a spus care era motivul santajului (Westerwelle era homosexual, si pe atunci asa ceva nu era OK) ci doar ca Westerwelle i-a spus ca "Nu va puteti imagina la ce santaj am fost supus din partea Mossad-ului".

"Presa libera" a maturat repede sub covor incidentul, iar Mölleman, cazut in dizgratie, a avut un accident de parasutism. Nu i s-a deschis parasuta. A ejectat-o si a scos parasuta de rezerva, si nu i s-a mai deschis nici aia. Culmea, a supravietuit caderii. Si s-a apucat din nou de parautism. Si iarasi nu i s-a deschis parasuta. Nici cea de rezerva. Si de data asta a murit. "Presa libera" a spus ca probabil a fost vorba de o sinucidere.

P.S. Dupa aceste vremuri FDP-ul s-a reevaluat, si a devenit din partidul liberal care tinea cu IMM-urile, un partid neoliberal care tinea cu bancherii, si nu a mai ajuns peste pragul de 5% care sa ii permita intrarea in Bundestag.

 

Prospectiv A-z .
Adica petrolistii au crezut ca pot viola cu impunitate ordinea mondiala? Accesoriile germane ale petrolistilor de asemenea . Noi ne tot punem problema in ce conditii a fost Romania integrata. Si-a pus careva problema in ce conditii a fost Germania reunificata? Partiduletul ala probabil n-o facuse.

 

Draghi Puterity Nu, a facut-o CDU-ul dar cam tot ca in Romania. S-au facut cadouri celor care caraiau despre pericolul german ca sa taca din gura (stiu de ex. de un hotel din Jena care a fost "privatizat" lui Best Western pe o strangere de mana, rafinarii si retele de. pompe de benzina facute cadou lui Mitterand, s.a.m.d.) iar ce era viabil si facea concurentza "celor consacrati" a fost pur si simplu distrus. 

Faptul ca a mai ramas ceva, se datoreaza aproape exclusiv initiativelor private a unori "patriarhi" de IMM-uri din vest, care nu au mai putut rabda sa vada jaful de acolo. Unii dintre acestia au avut ulterior probleme cu bancile.
.

.

Prospectiv A-z .
Sunt uimit de cat de mult putem afla din exercitii de arheologie comparata a istoriei contemporane. Dupa ce aflu, nu mai stiu...

 

Draghi Puterity Bine ca macar dupa 26 de ani, mai gasesc si eu pe cineva care sa ma auda... 

 

Prospectiv A-z Deci problema este a urechilor infundate?... Oricum, prospectiv ar fi sa ne gandim ce ar fi de facut prin prisma experientelor similare avute de tari la a caror situatie romanii nu pot decat visa. 

De exemplu, stiu ca si integrarea Austriei a fost una extrem de dureroasa, prin care compactul social-democrat a fost spart, iar economia lor nationala s-a disipat, mai ales spre zari germane. Peste mai putin de o decada, austriecii aveau sa devina nasii euro-integrarii romanesti...

 

Prospectiv A-z .
Cred ca stirea initiala preluata de Smaranda trebuie explorata caci daca e sa ne gandim la ce e mai rau, Rusia este intr-adevar in corzi.

 

Eugénia Paraschiv intra-ul plutește mai mult prin noi spre relativitatea restului .....

 

Draghi Puterity http://www.ft.com/.../849666f6-cbf2-11e5-a8ef...

 

 

US military: Robot wars - FT.com

When historians come to write about technological innovation in the first half of this century, they are likely…

FT.COM

 

Prospectiv A-z .
Ni se tot spune ca tehnologia militara a fost dintotdeauna deschizatoarea de drumuri incat am ajuns sa credem ca razboiul este redus la o problema de tehnologie. Daca ar fi asa simplu......

Un lucru mi-a devenit clar: Razboinicii de fotoliu impreuna cu complexul militar-industrial sunt o combinatie care tot ispiteste dezastrul.

De exemplu, chinezii pot arunca in lupta mai multi oameni decat toti robotii pe care-i poate fabrica Vestul, iar unii din acesti oameni pot virusa robotii.

Cel mai votat comentariu este semi-gluma ce circula si pe romaneste:

JekonGregory
3 hours ago

For years I used to keep a "Fischer Space Pen" in my pocket. A wonderful little pen that was based on a NASA project for a pen for astronauts to use in space on Apollo missions. 

Apparently, NASA had commissioned the pen which was delivered after over $1M had been spent on development. It worked brilliantly in outer space.

The Russians couldn't conceivably have had room for a project like that in their budget. So they used pencils instead.

Al doilea, paraca imi descrie angoasa:

Premonition
16 hours ago

More Robotics = More Vulnerability

The Russians have demonstrated over the last six months what they can achieve with an annual military budget less than 10% of that of the USA's and this whilst supposedly in the grip of a crippling economic downturn. Russian resilience is legendary. The problems plaguing the development of the so-called top notch American F35 fighter is very symptomatic of the American approach to military technology: a project characterised by extreme complexity, extreme overspend, overbloat and that has repeatedly failed to deliver what was promised.

"Pentagon: Here are all the problems with the F-35"

http://uk.businessinsider.com/here-are-all-the-problems...

At other times the relevance or usefulness of multimillion dollar projects defies logic and common sense (see the link below). My advice to them: use ordinary mules or donkeys instead of ridiculous multimillion robots which require high maintenance. You can always muzzle animals to keep them quite!!

"Marines' Robot Mule Is Too Loud For War, The LS3 is being put out to pasture"

http://www.popsci.com/marine-robot-mule-too-loud-for-war

There are clearly people in the USA Military who firmly believe in employing extremely complex methods to solve relatively simple problems. (No doubt cynics would say that this approach always benefit most the vast American Military industrial complex)

Even more dangerous for the USA is its extreme reliance on space based hardware for virtually all of its communications, navigation and the operation of its most sophisticated weapons systems including robotics. It appears that the Chinese and particularly the Russians have now acquired a formidable cyber warfare capability including the ability to degrade, disable or simply destroy these space-based assets thereby blinding and crippling potential adversaries.

https://audioboom.com/.../4125011-new-outer-space-war...

The Russians have also in the recent year demonstrated an extraordinary Electronic War capability which has apparently stunned the military leadership within NATO

"Russian Jamming System Blocks All NATO Electronics Inside Bubble 600 Km in Diameter over Syria"

http://osnetdaily.com/.../russian-jamming-system-blocks.../

and also

"Russia using electronic warfare to cloak its actions in Syria from Isis and Nato"

http://www.ibtimes.co.uk/russia-using-electronic-warfare...

SAMD

 

 

Pentagon: Here are all the problems with the F-35

UK.BUSINESSINSIDER.COM

 

Smaranda Dobrescu Aici e stirea initiala ceva mai pe larg. Se pare ca diferendul ruso-chinez porneste de la incapatanarea chinezilor de a investi in Rusia cu conditia detinerii controlului asupra afacerilor.
http://en.reporter-ua.ru/chinese-banks-have-de-facto...


Chinese banks have de facto joined the sanctions against Russia - media

...................Chinese banks are integrated into the global economy and valued relationship with American banks, so de facto they joined financial sanctions against Russia. This was announced by Executive Director of the Business Council Russia-A...

EN.REPORTER-UA.RU

 

Draghi Puterity E pana la urma cum spunea domnul Severin, Rusia si China nu sunt aliati naturali (unii au teritoriu, ceilalti au populatie). Iar China a jucat si in timpul razboiului rece la doua capete.

 

Mihai Ion Turcu China are interese mari, bine reprezentate in SUA care nu sunt separate de o granita conventionala de China precum cu Rusia.

 

Preda Mihailescu Interesant - masa, poate sa inmulteasca si o viteza mica la patrat, tot da energie de concasor! Acum doi ani il incalzeau pe Putin cu contracte de livrare de gaze, acum inchid bancile. In acelas timp parca citeam acum cateva zile ca ameninta pe Soros (evident) sa nu incerce sa parieze impotriva lor - oare cu ce il amenintau?

 

Mihai Ion Turcu Soros si-a facut averea speculand pe burse. China , a II-a nare economie a lumii, respecta conventiile capitaliste cand vrea, cand nu nu. Banuiesc ca are capacitatea de a-l sicana la bursa.

 

Smaranda Dobrescu Efectele mondiale ale situatiei financiare a Chinei:
"Bondurile guver-namentale sunt considerate de obicei investiţii sigure în vremuri tulburi. În ultimul week-end, China a raportat cel mai mare flux lunar de ieşiri de capital, fapt care îi face pe mulţi analişti să se teamă pentru o depreciere a yuanului, care ar duce la multe tulburări al pieţei. Marcul Brookest, strateg la Schroders, susţine că la aceste niveluri, pieţele de obligaţiuni prognozează recesiune."

http://www.cotidianul.ro/frisoane-pe-bursele-lumii-275924/...

 

 

Frisoane pe bursele lumii

Frisoane pe bursele lumii

COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu: