marți, 16 august 2016

Sfaturi catre PSD

Sfaturi pentru PSD – 14 iulie 2016
 
Smaranda Dobrescu
 

Dupa Basescu si Theodor Athanasiu, iata ca si Adrian Nastase are un sfat pentru PSD-ul blocat la mantinela prin multiple mijloace: Mai putina ideologie si o tenta nationala..
"Niciun partid nu are un mesaj coerent, că nu se mai poate vorbi despre ideologie. "Cred că e nevoie de un efort deosebit, inclusiv pentru construirea unui parteneriat cu un partid de stânga care să strângă voturile nemulțumiților. Cred în nevoia unui mesaj național mai puternic la nivelul Stângii. E necesară o analiză a ceea ce s-a întâmplat după alegerile locale", a spus Năstase, referindu-se la mișcările UNPR."

 

 

Năstase: Se încearcă anihilarea PSD. Obiectivul lui Iohannis este...

Ziar online - DC News va aduce cele mai noi stiri din politica, monden, sport, international. Cititi stirea zilei si fiti informati. Realitatea din Romania prezentata de…

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Prospectiv A-z
O fi de bine, o fi de rau? Nu stiu, dar dl. Adrian Nastase putea sa ne spuna in termeni mai expliciti care este miza; din relatarea aceasta si fara sa fi vazut emisiunea, sfatul domniei sale se poate confunda cu unul politicianist. Adica exact contrariul la ce s-ar cere pentru mobilizarea celor 40% de romani nevotanti.

 

Alexandru Botu Dragnea s-a dovedit un bun organizator in PSD, dar ca Presedinte trebuie sa fie capabil si de viziune, strategii, aliante, reorientari tactice, adaptarea mesajului si a obiectivelor pe orizonturi de timp si de asteptare etc etc. Daca pe vremea altor presedinti ai PSD se mai auzeau si alte voci, se expuneau si alti lideri, acum doar Dragnea vorbeste si vorbeste doar despre compromisuri, nu despre constructii, dezvoltari.
Mie imi place atentionarea lui Adrian Nastase.

 

Gheorghe Gradinaru Se pare ca popusarul extern a realizat ca linga actualul presedinte este necesar sa fie plantat un prim ministru mult mai decis si dotat ca leader. Oricum fara un Dragnea sef la PSD nimic nu ar fi fost posibil. Slavit fie numele lui. Cred ca acum in viata politica din RO se aplica strategia de preluare economica post revolutionarea a Ro.( se cumpara liderii si se sacrifica partidele care vor fi inlocuite cu surogate obediente)

 

Prospectiv A-z .
Pana una alta, cred ca avem mai sus o explicatie candidat pentru miza...

 

Smaranda Dobrescu De ani de zile s-au facut calcule electorale legate de aliante si de majoritati parlamentare. Dupa ce au fost convinsi cei mai reprezentativi din partidul vizat pentru o colaborare, lucrurile s-au relaxat, programul de campanie a fost taiat cu foarfeca, in asa fel incat sa devina acceptabil pentru toate formatiunile care au batut palma. Politica se face pentru puterea partidelor si nu pentru necesitatile populatiei. Ar putea fi o incercare a unui partid chiar mai nou, mai mic sa incerce apa cu degetul si sa promita: Diminuarea inegalitatilor prin impozitare progresiva, impozitarea averilor care depasesc un anumit nivel, modificarea sistemului de asigurari de sanatate printr-un sistem finantat din taxe si impozite care sa nu necesite coplati, invatamant gratuit si suficient finantat, taxarea companiilor multinationale la locul faptei, schimbarea regulilor de concesionare, nationalizarea unor companii sau foste regii ale statului, impunerea unui deficit care rezulta de aici, lupta pentru oprirea vanzarii terenurilor agricole. Am aproape convingerea ca populatia va sustine un astfel de program. Problema e ca actualii lideri, Dragnea, Blaga, Predoiu, Gheorghita si Ciolos nu se mai bucura de credibilitate indiferent ce ar promite.Iar celelalte mici de tip M10 sau USR nu ar promite asa ceva. Asadar..

 

Alexandru Botu "se cumpara liderii si se sacrifica partidele care vor fi inlocuite cu surogate obediente"-cam asta imi era si perceptia mea, dar n-am fost capabil sa o exprim ca Dumneavoastra, Domnule Gheorghe Gradinaru.

 

Gheorghe Gradinaru Alexandru Botu aducetiv-va aminte de privatizarea prin cumpararea directorilor ( care au convins masele ca masura este buna) prin asigurarea iluzorie a mentinerii in functie dupa care a venit dezastrul.

 

Alexandru Botu Domnule Gheorghe Gradinaru, imi aduc aminte si de ceea ce as vrea sa uit, dar si uit in mod natural lucruri de neiertat. Ma consolez, ca sa ma apar...

 

Prospectiv A-z .
Cred ca raspunsul la intrebarea mea despre miza poate fi gasit intr-o postare recenta aici:
https://www.facebook.com/.../permalink/1170157153047864/...

In continuarea vreunei conferinte publice a d-lui Florin Georgescu...

Mai exista resurse umane capabile de asa ceva in Romania? Vor capacita si pe tinerii frumosi?

 

 Smaranda Dobrescu O sinteza a ideilor lui Larry Summers a fost preluata de Social European Journal, fapt care gasesc ca are oarece relevanta
https://www.socialeurope.eu/.../voters-deserve.../

 

 

Voters Deserve Responsible Nationalism Not Reflex Globalism

SOCIALEUROPE.EU|BY LAWRENCE H. SUMMERS

 

Smaranda Dobrescu Poate merita si tinerii frumosi sa citeasca, poate ii misca vreun argument..

 

Mihai Ion Turcu Stalin in timpul razboiului a reconsiderat Biserica Ortodoxa Rusa.....

 

Prospectiv A-z .
Comentariile unui articol din 'Observator cultural' au scos si mai bine in relief miza zilei:

lucid iulie 13, 2016 la 9:20 pm

In mai m-am intalnit undeva in Grecia cu un prieten din Spania pe care-l cunosc de vreo 20 de ani. L-am intrebat cum se descurca Spania fara parlament si partide politice activand in prim plan. Raspunsul a fost: FARA PARLAMENT lucrurile merg mult mai bine. Rajoy a avut inteligenta sa stea mai in umbra si sa-si lase ministrii – practic tehnocrati – sa-si vada de job-uri. Rezultatul: crestere economica, scadere a somajului incat deja o mare parte a spaniolilor (vezi absenteismul de la alegerile din iunie) NU RESIMTE LIPSA PARLAMENTULUI SI A PARTIDELOR ACTUALE. Sincer vorbind, sunt convins ca si o mare parte a romanilor nu s-ar supara deloc daca si la noi dupa alegerile din toamna s-ar aplica „solutia spaniola": guvern de tehnocrati cu parlament in standby. Deja e clar ca guvernul Ciolos e cel mai profesionist si onest guvern de dupa revolutie, desi mai sunt multe de facut in activitatea unor ministere, dar comparativ se vede de la o posta ca e solutia cea mai buna in situatia actuala. Asa ca daca nu apare un nou partid declarat aparator al demnitatii romanesti si promitand o negociere dura cu Bruxelles-ul prin respingerea constrangerilor ideologice ale „corectitudinii politice" – partid care ar obtine usor 40% din voturi, absenteismul in noiembrie va depasi 50% si orice coalitie intre actualele bande de infractori numite partide politice va fi imposibila caci ar starni o revolta populara incontrolabila.
Asadar guvern tehnocrat FARA PARLAMENT ACTIV SI ACTUALELE PARTIDE POLITICE (inclusiv penibila facatura nicusordan-ista, facatura a aceleiasi oculte globaliste) este singura solutie pentru ca Romania sa nu se dezintegreze.


e.lucid.at iulie 15, 2016 la 7:30 pm

In esenta, din comentariul lui lucid se poate observa intreg programul neo-liberal/colonial pentru Romania, impreuna cu frunza de smochin a justificarii.

Textele semnate de lucid le cunosc de pe vremea cand o majoritate a romanilor inca mai credeau in justitia lui Basescu. Erudite, atinse un pic de suficienta celui care stie multe dar nu destule sa inteleaga ca mai sunt si altii prin preajma(-i), textele sale faceau totusi apologia basismului la greu.

Il redescopar aici, iarasi cu comentarii pe stilul vechi, doar ca basismul pare ca s-a estompat in istorie pentru a face loc noilor comandamente.

Solutiile trebuiesc asumate politic, utopia tehnocratiei este doar un siretlic in spatele caruia interesele deja organizate (carteluri, mafii, suprastate) supun imensa majoritate a omenirii si planetei la cel mai mare surghiun cunoscut de in viata acum. Prin asumarea politica a guvernarii, sistemul este atins de virtutea democratiei, aceasta notiune pe care noii fascisti ar dori-o abrogata in numele eficientei cu mijloacele tehnocratiei.


http://www.observatorcultural.ro/.../o-alegere-inspirata...

 

 

O alegere inspirată: Mircea Dumitru - Observator Cultural

OBSERVATORCULTURAL.RO

 

Smaranda Dobrescu De ce nu da ciocanitoarea de serviciu un exemplu fericit de guvern tehnocrat cu Parlament din ceara? Am inteles ca Ciolos este solutia propusa pentru inca vreo n-spe mandate, am inteles ca ne democratizam direct sau participativ dar cum oare mai functioneaza statul de drept care trebuie s-o ia de la capat cu Constitutia si legiferarile cu 50 referendumuri pe luna? Varza.

 

Prospectiv A-z .
Pentru tehno-kkti, consistenta logica e un moft, aceea ideologica o boarfa de zile ploiase.

Niciun comentariu: