miercuri, 23 martie 2016

Doua taceri asurzitoare

Doua taceri asurzitoare – 11 martie 2016

 
 
Smaranda Dobrescu
 

Necunoasterea legilor de catre cei care ar fi obligati sa le stie are uneeori efecte dramatice asupra altora. Ma gandesc desigur la neconstitutionalitatea folosirii interceptarilor SRI in cauze penale. Colegul Gheorghe Gradinaru a pus aici la Atelier in discutie mai de mult competentele SRI in acest domeniu, i-am dat dreptate ca de obicei, dar cine sa-l asculte?Iata ca acum, cel care e asteptat sa se pronunte in asurzitorul scandal ce sparge aparenta armonie a celor nechemati sa se pronunte, Presedintele, tace. Tace asurzitor:


 

 

Două tăceri asurzitoare

Contele de Saint Germain 10/03 …

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO


Alexandru Botu Pune si Bula o intrebare, in tacerea asta asurzitoare. Odata cu transferul de aparatura. de ascultare (de la SRI) nu pentru acupunctura, catre DNA ca sa poata sa operationeze rapid, se va transfera si personalul lucid, care doar cu asta se ocupa, ca atat stia?

 

Draghi Puterity Nu cred. Faptul ca se doreste scoatere SRI-ului din ecuatie, sugereaza ca acolo ar mai putea exista elemente retrograde, care inca mai au o constiintza nationala.

Vor fi recrutati tineri frumosi si liberi care vor fi trimisi pentru s̶p̶a̶l̶a̶r̶e̶ ̶l̶a̶ ̶c̶r̶e̶i̶e̶r̶ specializare in "tara tuturor libertatilor". emoticon wink

 

Smaranda Dobrescu In toate institutiile, ca de altfel in toata societatea romaneasca exista aceasta dihotomie imprastiata in special de Basescu.Ea are si conotatii geostrategice si nationale/occidentale, si ideologice. Cine-si inchipuie ca il sustine doar pe Basescu si ramane un patriot,nu prea are senzorii in functiune.

 

Smaranda Dobrescu Analitic cum te stiu, ai si intrezarit actiunea doar ca o schimbare de nume/locatie.

.

Alexandru Botu Eu? Nicidecum. Bula e de vina!

 

Alexandru Botu Sau si, si. Draghi Puterity nu vreti sa facem un compromis?

 

Draghi Puterity Nu pot face compromisuri pana nu am primit ultimili indicatii pretioase ale domnului ambasador. 

 

Alexandru Botu Cine e pe lista, ce sa faca?/ Sa se faca ori sa se prefaca?

 

Mihai Ion Turcu Ce spune esential CCR este ca intregistrarile nu constituie proba in dosarele penale. Peste acest lucru se trece discutia fiind deturnata spre cine va face interceptarile.

 

Smaranda Dobrescu Spre cine si cat vor costa. Ca s-au dat sentinte in baza unor interceptari ilegale nu se baga de seama. In GB de exemplu interceptarile de oricine facute nu se constituie in probe. Fapta, nu vorba din context, etc

 

Mihai Ion Turcu Se mai poate spera ca judecatorii vor fi mai sensibili la ce spune CCR.

 

Alexandru Botu Judecatorii vor fi sensibili la Coduri, adica la legile in care se transpun cerintele CCR. Si asta trebuie sa o faca Parlamentul. Neintarziat, caci deja au fost declarate neconstitutionale peste 20 de prevederi si nu s-au facut adaptarile necesare pentru niciuna. Parlamentul chiar nu poate sau nu este lasat sa faca ceea ce trebuie, pentru a fi discreditat si initiativa legislativa sa fie preluata de altii?. Sa se administreze si sa se conduca tara prin ordine si decrete?


Mihai Ion Turcu CCR considera inregistrarile ca relative, interpretbile si tehnic manipulabile, in consecinta neconstituind insile, fara corelare cu probe de mai mare consistenta, irelevante, judecatorul putand sa le ia sau nu in considerare. deci judecatorii au putere de decizie on materie.privind dosarele in curs se deschide posibilitatea contestarii probei, privind dosarele in care exista sentinta definitiva se admite redeschiderea daca proba a fost contestata ub proces dar contestatia a fost respinsa. Se exclude accesul SRI la probe din dosare penale care nu intra in atributiunile legale ale SRI. Separarea poate fi realizata tehnic, fara a echipa noi facilitati, cu excluderea personalului SRI de la ubformatiile rezultate prin interdceptari in urmaririle penale altele decat cele de interes SRI. Se mai discuta dreptul SRI de a retine si ancheta persoane in domaniul securitatii nationale. etc. Ordonanta ar fi o solutie provizorie menita sa nu intrerupa demersuri in curs. Parlamentul urmand sa dezbata si legifereze.

Niciun comentariu: