Presedintele Senatului il acuza pe Presedintele Johannis de partizanat politic – 6 iunie 2015
Smaranda Dobrescu
"Îngrijorarea s-a transformat în surprindere atunci când domnul Klaus Iohannis, preşedintele României, a cerut demisia şefului Guvernului. Ar fi potrivit ca domnul Iohannis să-şi amintească că în toamna anului trecut a cerut votul concetăţenilor săi în timp ce era trimis în judecată. Peste şase milioane de cetăţeni i-au acordat atunci prezumţia de nevinovăţie şi l-au ales ca preşedinte al României. S-ar cuveni ca domnul Iohannis să le imite exemplul şi să-i acorde domnului Ponta aceeaşi prezumţie. Altfel, mandatul său ar fi pus definitiv sub semnul partizanatului politic."
Călin Popescu Tăriceanu, declarații fără precedent
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu , reacționează după ce DNA a decis începerea...
S.D Il cunosc pe Calin Tariceanu de multi ani. Destule dispute ideologice. Totusi, trebuie sa amintesc cel putin trei lucruri:1. I-a tinut piept lui Basescu timp de patru ani si a stopat destule aberatii 2. A fost la Bruxelles sa ceara explicatii privind MCV si refuzul de acordare a vizei Schengen, in timp ce toti ceilalti decidenti se duceau sa intrebe doar "pe cand?" 3. A cerut in nume propriu, impreuna cu alti colegi senatori presedintelui sa demita conducerea DNA si ICCJ deoarece un cetatean roman a fost pe nedrept intemnitat.
S.D "Klaus Iohannis a declarat, la TVR, că demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a ieşi repede din această situaţie, el spunând că speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului şi că prima opţiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului."
De ce demisia Guvernului?...
http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-primul-interviu-dupa...
Klaus Iohannis, PRIMUL interviu după ce Victor Ponta a fost la DNA
Roxana Antohi Aceast dosar al presupusei fapte penale s-a mai incercat Numai ca procurorul acesta cu nume caraghios a "pus botul"
R.A Contractul intre societatea Sova si Soc Ponta exista S-au facturat dserviciile Si evident s- lei sunt achitate au achitat taxele deci probabil ca di 182 000 lei cam 82 000 sunt taxe pentru sttat
S. D Roxana, chiar daca nu am cunoaste aceste amanunte-importante de altfel- pe ce motiv poate cere Presedintele demisia Guvernului? Conform carui articol din Constitutie il poate suspenda pe premier? De ce daca ii e teama de o criza politica doreste demisia Guvernului? Evident ca intrebarile pe care ni le putem pune sunt multiple...
R.A Unde este evaziunea ? Ca nu exite PV intre soc Pai ce sunt la Stat ?Ca i-a dat o masina de curse E problema soc Lui Sova Singura acuzatie care mai poate sta in piciore este ca la pus pe Sova ministru dupa 4 ani de la comiterea asa ziselor fapte Iar in ceea ce priveste achizitionare celor 2 ap de lux , cu 40.000 euro ar pute sa se achizitineze o garsoniera dar tinind cont ca suma a devenit cam 20000 euro Ce sa achizitonezi Domnul Iohannis ar sti mai bine cat costa niste apartamente Ce demonstram ? Ca procurorul or este prost intentionat or este chiar prost Iar in ceea ce priveste pe domnul presedinte am vazut ca nu a fost asa de vehement cu demisia domne Stanciu unde era clar depus un denunt calomnios de catre madam Stanciu impotriva unei persoane care servit-o pe si pe sotul ei si cerei ii datora bani .Ce sa inteleg ca exite interese impotriva poprului roman ?
S.D O remarca as face: Ponta nu l-a numit pe Sova, l-a propus, in sensul nominalizarii pentru functia de ministru. Parlamentul l-a numit. Deci si aceasta acuza care se refera la "numirea unui nedemn de catre un functionar public" cade, caci nu Ponta l-a numit si nu Ponta este functionar public. Facatura executata pe picior. Eu ma feresc sa ma pronunt juridic, dar constitutional si principial cred ca demiterea unui premier de catre justitie si nu de catre Parlament asa cum este constitutional, deci in lipsa unui vot identic cu cel de la investitura are un aer complet nedemocratic. Printr-o extensie a ideii, orice demitere in forta, fara acordul Parlamentului este echivalenta cu o lovitura data democratiei. Unii o numesc lovitura de stat.
R.A Asa este dar ma intreb cui foloseste aceasta tevatura? Pentru ca in nici un caz Romaniei Cand s-a redus TVA la alimente cand Romania este pe crestere Cand statul a inceput sa intre in forta in evazionisti ?
S.D Foloseste poate ideii de desfiintare a stangii , larg raspandita de altfel pe mapamond si a deconstructiei tarii in particular.
Delia Bogdan Pentru a proceda in acest fel ar trebui sa aiba caracter, sa analizeze cu aceeasi masura situatiile, indiferent cine sunt actorii! Nu este capabil sa reactioneze in acest fel! Imi pare rau sa constat ca, atunci cand nu i-am acordat increderea prin vot, intuitia mea a functionat perfect!
Mircea Petrescu Sunt foarte ingrijorat vazand ce se intampla in tara noastra. Sunt de-a dreptul speriat, vazand ca cel care ocupa functia de presedinte (ma refer la cetateanul Klaus Iohanis...) vorbeste despre "guvernul meu", ca si cum ar fi proprietarul Romaniei, vazand cum aceasta persoana nu intelege dimensiunile situatiei pe care o creaza prin implicarea sa in confruntari pe care ar trebui sa le trateze impartial, cand vadeste o neintelegere crasa a insemnatatii covarsitoare a echilibrului si stabilitatii in viata unei natiuni, intelegand ca inconsistenta sa conceptuala este generata, probabil, nu numai de gradul maturitatii sale politice ci si de alte influente....In intelegerea mea, in situatia de criza actuala sunt incalcate spiritul si litera Constitutiei Romaniei atat de catre o parte a celor care ar trebui sa vegheze la respectarea legii fundamentale, ci si de catre presedintele tarii. Ma tem de izbucniri violente ale lumii, cu participarea unor factori de forta, izbucniri care s-au mai intalnit la noi,in ultimele decenii...Si cine va raspunde? Sunt intru totul de acord cu spusele din mesajul transmis de domnul Calin Popescu Tariceanu. Sa ne ajute Dumnezeu sa iesim cu bine la liman, cu totii. Mircea Petrescu.
S.D Ca sa fie si mai clare intentiile, Alina Gorghiu tocmai ce a cerut demisia lui Ponta pentru a se putea organiza alegeri anticipate. Daca ea, om politic cu raspunderi crede ca urmand prevederile Constitutionale (motiune de cenzura, caderea succesiva a altor guverne propuse) isi poate permite sa intre tara intr-o criza majora pe o perioada nedeterminata, cand la granitele noastre se aduna forte iar Nato si-a intetit exercitiile in tarile estice, atunci incep sa cred ca nimic din logica unui comportament normal nu mai anima politicienii de azi. Puterea e mai presus de orice.
R.A Si trebuie precizat ca dupa atatea acuze PSD -PNL nu s-a stabilit inca noua lege electorala deci daca in ceea ce priveste dorinta doamnei GHeorghiu alegerile anticipate s-ar face tot pe legea veche deci iarasi 500 si de parlamentari
S.D Opozitie absurda, asa se numeste atitudinea PNL-PDL, draga Roxana. De ce ar fi nevoie de alegeri anticipate? Care este reprosul principal adresat guvernului Ponta mentionat in motiunr? Blocarea propunerii legislative liberale privind votul prin corespondenta. Inteleg ca actualul presedinte are ce datora diasporei, dar pana la data alegerilor normale din 2016 este inca timp, in primul rand pentru a se cadea de acord asupra tipului de vot din tara si apoi pentru elaborarea legii votului prin corespondenta. Motiune de cenzura inseamna cenzurarea unor actiuni negative nu a neindeplinirii altora care nu au un termen convenit.
M.P Draga Smaranda,
Te rog sa ma ierti pentru spusele si pentru stilul meu. Ai fost prea ingaduitoare cu mine considerand intrebarile puse „politicianului femee" ca fiind retorice. Ar fi trebuit sa fiu mult mai direct, mult mai sever cu aceasta persoana. Nu are scuze! Cu cele mai bune ganduri, Mircea Petrescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu