Nu
razboiului!- 13 februarie 2015
Ca om care am făcut armata 1 an și 6 luni (cu 2 luni în plus datorită
evenimentelor din Polonia din 1981) -am avut ocazia să particip la simulări ”de
război”. Am avut ocazia să văd- măcar virtual- ce poate fi războiul. Toți cei
care din naivitate sau din prostie insistă că trebuie să ne dovedim fermi,
trebuie să existe un răspuns la nu știu ce, trebuie
să mergem cu alianța NATO- ar trebui să doarmă măcar o noapte într-un dormitor
de cazarmă, să facă măcar 1 oră de instrucție cu masca de gaze pe figură și
să-și sape un adăpost individual. Onor politicienii ar trebui să viziteze- cu
ziariști precum dl. Mândruță și alți ațâțători la război- unul din acele puncte
de comandă îngropate între 80 și 300 de m- și să-și închipuie cum ar fi să-și
trăiască restul vieții acolo. Războiul- odată pornit se va extinde în mod clar către un război nuclear. Și chiar termo-nuclear. Ceea ce- pentru idioții care țin să ne convingă că trebuie război (alde Soroș și cei plătiți de el) ar trebui să fie clar că înseamnă Adios, Pa și Pusi, Kaput.
1. Criza din Ucraina este o chestiune internă sau în cel mai bun caz bilaterală Ucraina- Rusia. Nu este o problemă Europeană, nu este o chestiune care privește NATO (ne amintim că am avut un președinte idiot care ținea morțiș ca Ucraina să fie primită în Nato ?). Rezolvarea acestei probleme trebuie făcută în întregime de ucrainieni și de ruși.
2. România nu trebuie să devină platforma unui atac spre Federația Rusă. Parlamentul României ar trebui să dea o declarație că ROmânia- chiar membră NATO- nu va deveni niciodată platforma unei agresiuni către un alt stat- și să solicite țărilor care au baze militare în România (altă aberație care dovedește că cei care au admis-o au demnitatea unui șoarece mort) să declare în mod public că nu vor face din România capul de pod al unei agresiuni.
3. România nu trebuie să participe în nici un fel, fie trupe sau logistică- la o agresiune împotriva unui alt stat- fie el și Federația Rusă. Nici măcar NATO n-are astfel de prevederi- așa cum s-a văzut în războaiele din Afganistan și Irak. Cu atât mai mult- Armata Română nu ar trebui folosită decât în operațiuni strict defensive. Iarăși ne întoarcem la Parlament- care ne reprezintă - și spunem că Parlamentul ROmâniei trebuie să asigure toate părțile interesate că România NU va participa la nici un fel de ofensivă împotriva unui stat suveran- indiferent de motivațiile acesteia.
4. România trebuie- prin diplomația sa și prin toate celelalte mijloace posibile- să contribuie în mod activ la pacea de pe continent. Nu este cazul ca diverșii reprezentanți ai României - de la președinte și până la ultimul- să facă declarații care ar putea contrazice această pace sau să conducă la lezarea stării de pace.
5. Dacă relația cu NATO înseamnă război- România trebuie să iasă din NATO. Aranjamentele făcute de câțiva oameni- peste capul populației care va suporta un eventual conflict- trebuie anulate.
Ar trebui să ne fie foarte clar că războiul nu este o stare de normalitate. Rusia nu este Germania nazistă- și nu pot fi făcute similitudini între anii 1938-1939 și perioada actuală. Nu vor exista agresiuni asupra unor state UE- pentru simplul fapt că nimeni nu-și dorește un război. Cu atât mai puțin un război nuclear. Nici măcar ucrainenii nu-și doresc un astfel de conflict- iar dovada clară o constituie lipsa de entuziasm a celor chemați la arme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu