vineri, 6 martie 2015

Comisia Europeana considera ca ne lipseste strategia integrata



Comisia Europeana considera ca ne lipseste strategia integrata – 16 februarie 2015
Prospectiv A-z
.
O fi si Mme Comisar Cretu (multi-)infiltrata?
”În ceea ce priveşte România, Comisia Europeană spune că avem slăbiciuni în ceea ce priveşte această hartă socială - pe care încă o aşteptăm - în ceea ce priveşte achiziţiile publice, în ceea ce priveşte strategia de incluziune a populaţiei romilor, de a merge dincolo de reducerea sărăciei, de a avea o strategie integrată”, a spus Corina Creţu.
Ea a arătat că sunt importante infrastructura, drumurile şi podurile, dar nu trebuie pierdută din vedere situaţia socială pe care o are România, precum şi gradul de sărăcie.
Creţu a spus că ministrul Muncii, Rovana Plumb, s-a întâlnit în acest sens cu comisarul european pentru afaceri sociale, Marianne Thyssen, cu care a agreat un plan de lucru în ce priveşte acţiunea pentru perioada următoare.
”În legătură cu harta socială, este vorba de ceea ce noi numim condiţionalităţile ex-ante, pe care fiecare ţară trebuie să le îndeplinească. România are de îndeplinit 135 de condiţionalităţi pentru programele operaţionale. Sunt foarte multe care au fost îndeplinite de către România în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare, de cercetare, strategia digitală, strategia pentru sănătate, aşteptăm şi Master Planul pe Transport. Dar harta socială este necesară pentru că noi mergem pe ideea de a vedea care sunt priorităţile de investiţii pentru următorii ani şi pe ideea concentrării fondurilor. Nu am primit încă această hartă. În momentul în care se va face analiza de ţară, sigur că se vor regăsi toate aceste lucruri în recomandările de ţară”, a mai spus Corina Creţu.
Adica infrastructura, drumurile, podurile si alte elemente de dezvoltare mai pot astepta pana romanii vor ajunge din urma... rromii. Singura sansa, oricat ar fi fost ea de contorsionata, de dezvoltare RATIONALA a Romaniei se pare ca a trecut odata cu anul 1989. Bun venit in timpul absurdului, se cauta un neo-Ionescu.
  Preda Mihailescu Am inteles: cand vom integra Rromii, atunci si agricultura tarii va merge brici si va domina ca in trecut intreaga Europa, echilibrul social va fi restabilit, bolile de secesionism vor fi expiate, totul va fi bine!

  Prospectiv A-z .
" Jean-Claude Juncker deliberately chose to deliver his warning in German. "Commissioners are proposed by the member states, but they do not represent the interests of their member state," the newly appointed president of the European Commission said as he introduced his team last September. In the event a commissioner confused "national and European policies," he threatened, he would move that appointee to another portfolio.

Germany's Commissioner Günther Oettinger paid little heed to the warning. On Jan. 8, he met in Hamburg with German Chancellor Angela Merkel and Finance Minister Wolfgang Schäuble to warn them that Juncker was planning to loosen the rules of the Stability Pact for the common currency zone. The three quickly agreed at the meeting that the development would not be in Germany's interest, and they agreed to thwart Juncker's plans.
[...]
"My commissioner," Merkel complained in reference to Oettinger, "my commissioner only received the paper on the morning of the meeting." "Why your commissioner?" Juncker coolly responded. "That is my commissioner!""
  Alexandru Botu Ar trebui ca un specialist in strategii de dezvoltare sa analizeze in ce masura Strategia Nationala de Dezvoltare pentru orizontul 2020 este deservita de programele si politicile actuale de dezvoltare, respectiv sustinute de Programele operationale pentru perioada 2014-2020, programe cu finantare din Instrumente Structurale. Acum observ si eu, de pilda, cat de bine sunt corelate viziunile guvernamentale privind sectoare economice importante. Am sa dau exemplu doar doua astfel de programe, respectiv Programul Operational pentru Competitivitate, redus drastic ca numar de axe prioritare (adio sprijin IMM-uri!) si infiintarea unui nou Program pentru Infrastructuri Mari, cu multi bani sustinut, dar la care nimeni nu va aplica in perioada urmatoare de frica DNA. Acum, dupa cum rezulta din cele sustinute de cele doua doamne importante, Cretu si Plumb, nu ne vom mai ocupa de dezvoltare economica ci doar de protectie sociala, caci integrarea (economica, sociala) a oricui, nu neaparat a rromilor nu se poate face fara crearea de foarte multe locuri de munca (milioane!).
  P.A-z .
Dulaii EUropeni stiu ca Romania se tzine de un fir de atza si vor sa cheltuie mai putin decat Romania ar avea nevoie sa aiba vreo sansa. Dela Ponta nu mai am asteptari, KWJ inca nu si-a dat masura. Oricum, e lucru de echipa, nu am incredere in echipele niciunui palat luat in parte.

Peste scurt timp, planurile lui Călin Georgescu o sa apara ca singura/ultima sansa.
  A.B   Cineva zicea ca politicienii nostri si-au luat angajamentul ferm sa absoarba fonduri europeni doar cat o mica fractiune din cotizatia Romaniei la aceste fonduri. Fara legatura cu palatele, adica: toti!
  P.M   Botu @ Si la ce ne foloseste, daca NIMENI nu recunoaste ca de fapt romania este contributor si nu absorbitor de fonduri EU.
  A.B  Domnule Preda Mihailescu cum nimeni nu recunoaste? Foarte multi recunosc acest lucru, dar nu pot face nimic atata timp cat cei care pot face fac altceva. Dar se vor schimba lucrurile: nu poti tine cateaua flamanda si mintind-o sa pazeasca la nesfarsit.
  Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu ,Romania este contributor in multe feluri. Unii economisti sugereaza ca "fondurie" pentru Romania exista mai mult pe hartie.Se mai spune ca cei care au socitinta saqu nesocotinta necesara pentru a apela la fondurile europene, pentru a edifica ceva necesar si durabil, sunt descurajati s-o faca prin birocratia UE, care ascunde capcane, sau sunt obtinute pentru proiecte perfect ridicole si obtinute, fiind praduite.

Niciun comentariu: