joi, 22 ianuarie 2015

Syriza se pregateste sa guverneze




Syriza se pregateste sa guverneze – 5 ianuarie 2015

.Un text cu multe lectii despre ce s-ar putea intampla daca... Pe de alta parte, de ce atata grija, grecii, si mai ales cei din diaspora lor, nu sunt si ei toti pe facebook?
http://www.argumentesifapte.ro/…/syriza-se-pregateste-sa-g…/
  Nedeea Burca "Ne cerem scuze, dar pagina căutată nu a fost găsită. Poate încercați să căutați altceva."

  Stefan Kovacs Ar fi bine dacă...să-i văd și eu dantura lui Merkel căzută din gură....
Ce este SYRIZA și ce va face în eventualitatea...
argumentesifapte.ro
  S.D  Lucrurile nu sunt chiar atat de clare: Noua Democratie are in sondaje scorul cel mai bun, desi nu ar putea avea majoritate in parlament; PASOKul, cel care s-a impovarat cu implementarea programului FMI & comp de austeritate, marele perdant a si avut o replica acida si revoltata prin presedintele Venizelos la adresa D-nei Lagarde care a jignit cetatenii greci, aflati in plina criza si in imposibilitate evidenta de a-si achita taxele.:
Intrebata daca poate sa nu se gandeasca la mamele din Grecia care nu au acces la moase sau la pacientii care nu pot obtine medicamente vitale, Lagarde a replicat ca mai mult se gandeste la copiii din Africa.

"Ma gandesc mai mult la copilasii de la o scoala dintr-un satuc din Niger, care au acces la invatatura doua ore pe zi, impartind cate trei un scaun si care sunt doritori sa aiba o educatie. Ma gandesc tot timpul la ei, pentru ca au mai multa nevoie de ajutor decat oamenii din Atena", a spus sefa FMI.

Lagarde considera ca criza datoriilor suverane nu si-a urmat inca tot cursul.

"Stiti ceva? In privinta Atenei, ma gandesc mereu la toti acei oameni care incearca sa eludeze fiscul", a spus ea, adaugand ca se gandeste la fel atat la grecii privati de serviciile publice cat si la cetatenii care nu isi platesc taxele.

"Cred ca ar trebui sa se ajute unii pe altii, colectiv, prin plata taxelor", a precizat sefa FMI.
Ca intotdeauna, politica FMI este distrugatoare.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/.../lagarde-grecilor-a-venit...
wall-street.ro
  N.B   Vom vedea ce va fi... Grecii sunt un popor surprinzator, cu foarte multa personalitate.
  Preda Mihailescu Grecii si-ar visa sa readuca democratia in Europa, prin sacrificiul lor. Cert este ca femeia ajunsa la putere printr-o inscenare de cea mai joasa speta - este exact la nivelul moral al inscenarii care i-a oferit scaunul. Abject.
  P.A-z  .
Grecii sunt doar fitilul, daca germanii si-au facut calculul (corect sau gresit) ca nu mai conteaza, vor fi decuplati--va amintiti probabil o discutie a unui finantist german in SUA pe care am postat-o candva in ultimele 2-3 luni si unde se facea cazul decuplarii dela zona euro a tzarilor problema.

Dna Lagarde nu vrea ca sa aflam daca germanii au gresit sau nu in calcule.

A se vedea si comentariu despre Schulz ca reprezentand 'noua specie de euro-politicieni, acesti tehnocrati ale caror surse de legitimitate seaca vertiginos.'
  P.M  Nu stiu. Dar ce ma pune pe ganduri este faptul ca teama Germaniei este credibilitatea in Euro. In asta au investit. Si aici intervine critica acerba a statelor latine: in timp ce toti ceilalti au pierdut industrii majore, traditionale, Germania a prosperat. Si atunci se intreaba daca Euro - mai precis valoarea lui stabilita artificial, nu a fost o unealta pentru favorizarea unor economii europene in detrimentul altora. Exista acel exemplu al intrebarii "la ce nivel ar trebuie sa fie Euro fata de Dolar, pentru ca economia voastra sa sufere. Italianul a spus 1.05, Francezul a spus 1.35 si Germanul a spus 1.75. Asta era scurt inaintea introducerii Euro. In mod evident, pretul valutei a fost la inceput in zona care era periculoase pentru primii doi dar nu pentru Germania. Coincidente?
  P.A-z .
"Si atunci se intreaba daca Euro - mai precis valoarea lui stabilita artificial, nu a fost o unealta pentru favorizarea unor economii europene in detrimentul altora." Daca vorbim de valoarea Euro fatza de monedele originale e una, daca vorbim insa de paritatea euro-dolar/alte monezi tari, e cu totul altceva. Aceste discutii s-au purtat in incaperi diferite cu obiective diferite si protagonisti nu intotdeauna aceiasi.

"la ce nivel ar trebuie sa fie Euro fata de Dolar, pentru ca economia voastra sa sufere. Italianul a spus 1.05, Francezul a spus 1.35 si Germanul a spus 1.75. Asta era scurt inaintea introducerii Euro. In mod evident, pretul valutei a fost la inceput in zona care era periculoase pentru primii doi dar nu pentru Germania."

Nivelul euro-dolar se stabileste in alte parti si valoarea ridicata a euro in acest binom incomodeaza TOTI europenii, nu doar pe sudici. Problema suparatoare pentru sudici este mecanismul sarpelui dintre monezile europene--adica nicio tzara n-avea voie sa devalorizeze moneda cu mai mult de (parca) 3% fatza de tzara din fatza ei. Sudicii au apelat la aceste jocuri pentru a-si mentine un modicum de competitivitate fatza de germani, insa tensiunile s-au acumulat inca din anii '70. Moneda euro a fost conceputa ca mecanismul care sa-i tina pe germani in loc, numai ca acestia si-au impus totusi un punct de vedere: euro sa urmeze strategia germana, nu a sudicilor. Adica a fost un plan menit sa rezolve ceva, nu a rezolvat, dar a creat problema germanizarii economiilor sudice. Acesta este testul EUro(pean). Germanii par a spune ca mai bine sa iasa o tzara (temporar) din zona euro decat sa se incalce principiul--altii nu-s de acord. Dupa mine, acum si asa se da primul mare test de europenitate--interesant ar fi de aflat cum vad federalistii solutia...
  P.M  Prospectiv @ "Adica a fost un plan menit sa rezolve ceva, nu a rezolvat, dar a creat problema germanizarii economiilor sudice. " - Bravo. Si eu tind sa cred asa ceva. Cum cunosc sudici inteligenti insa care vad un fel de complot in aceasta evolutie, reiese clar ca lAa nevoi si la durere, tot omul este vulnerabil ... si la ipoteze complotice ...
  P.A-z  .
Daca mi-e permis, revin un pic. Testul de care pomeneam mai sus se reduce pana la urma la cum se raporteaza restul EUropei la Germania. Aceasta este o intrebare care a incomodat profund LUMEA, cel putin din 1914 incoace.
  P.A-z  .
Inca o revenire la acea masa rotunda a germanului cu americanii. Cand germanul spune ca tarile delicvent sa fie scoase temporar din zona euro, americanii raspund ca n-ar fi foarte destept caci se pierd astfel parghiile cu care UE poate influenta in bine aceste tari.

Eu cred ca mai sus e vorba de o diferenta de perspective: germanul gandeste Germania, ceilalti gandesc probabil ca o tara astfel scoasa este de fapt oferita pe tava rusilor/chinezilor/etc.

https://www.youtube.com/watch?v=tm6REM-AFTg

Si iarasi observam lipsa viziunii europene a germanilor...
Hans-Werner Sinn, president of Ifo Institute for...
youtube.com
S.D   End Austerity Before Fear Kills Greek Democracy!-Alexis Tsipras
http://www.socialeurope.eu/.../end-austerity-fear-kills.../
Read here what Syriza leader Alexis Tsipras promises...
socialeurope.eu|De Alexis Tsipras

Niciun comentariu: