vineri, 30 septembrie 2016

Propaganda anti-romaneasca in presa germana

Propaganda anti-romaneasca in presa germana – 17 august 2016


Draghi Puterity
 

Vad tot mai des in ultima vreme prin media germana propaganda anti-romaneasca (de ex. ghetouri tiganesti in Düsseldorf, mame care isi parasesc copiii din Romania pentru a lucra in Germania, etc.). Uneori suntem luati laolata cu bulgarii, ceea ce implica, cred eu, un substrat geopolitic. Coroborand asta cu atacurile propagandistice din Maria Britanie si cu situatia extrem de volatila din zona, si cu o conducere a Romaniei haotica si deloc performata, am senzatia ca ni se pregateste ceva urat de tot. Poate ma insel eu si e o coincidentza, insa prea sincronizat pare tirul.

P.S. In alte parti situatia pare mai roza. O poza aparuta in Der Spiegel din Damasc-ul zilelor noastre:

 

Mihai Ion Turcu A scapat in presa un proiect francogerman din sfera Comisiei E. care proiecteaza nivele de integrare UE, nucleul fiind statele EURO, neextensibil. Bulgaria si Romania sunt mai departe decat semiintegrate, semiintegrate fiind statele Visegrad. Cu alte cuvinte ne aflam in zona incerta. Fiind in categoria "paralimpicilor", chiar suntem, o gandire mai realista, mai nationala si mai detasata de Bruxelles poate fi binevenita.S-ar putea sa avem un reflux de forta de munca din vest, cert a celei necalificate si expulzare a celor care traiesc din ajutor social sau fara statut cum sunt tiganii. Acest reflux va genera crestere a somajului si numarul asistatilor sociali, costurile pentru copii etc. in Romania. Sub un pretezt oarecare ne poate fi suspendat dreptul de vot la Bruxelles etc. Pentru guvernele noastre insasi luarea in considerare a acestei perspective ar insemna esec total pentru ca alt obiectiv unanum declarat decat integrarea in UE si NATO n-am avut din 1989 pana in prezent, facand toate concesiile imaginate pentru a indeplini obiectivul nu si pentru a creste competitivitatea Romaniei in UE, state natiune in competitie interna.UE nu mai este ce era proiectat sa fie.

 

Smaranda Dobrescu De curand Donald Tusk a facut o analiza a situatiei UE, a situarii acesteia pe linia principiala a infiintarii ei. Mai mult decat o diagnoza insa, presedintele Consiliului European nu a reusit:
"să persisti cu această "utopie" a unei Europe federale s-ar putea să fie nu numai inutil, ci și, contra-productiv din acest punct de vedere. Totusi, ceea ce trebuie să fie luat în considerare în cadrul acestei evaluări este posibilitatea foarte puternică ca, fără reformă politică și o sporită integrare politică,status quo-ul existent acum în Europa, să nu mai fie viabil. Așteptarea unei unificări politice iminente a UE ar putea fi "utopică"; dar tot așa este și convingerea că status quo-ul actual poate supraviețui fără o mai mare integrare politică. Din punct de vedere istoric nu a existat niciodată o uniune economică și monetară de succes și durabila fără o uniune politică. O uniune tot mai strânsă este, prin urmare, nepopulară și, în același timp, este necesară."
Consider ca e de dorit sa se gaseasca o solutie convenabila tuturor din n considerente. Daca nu se va gasi, insa una echitabila pentru toti, viitoarele alegeri legislative nationale vor da castig de cauza partidelor antieuropene, probabil. In acest caz, UE se va prabusi prin implozie, indiferent ce va vota Romania .Un sondaj recent arata ca romanii considera in proportie de peste 70% ca UE este solutia Romaniei si la intrebarea daca Romania merge intr-o directie buna in cadrul UE au raspuns NU in proportie de peste 50% (!!!)

 

Mihai Ion Turcu Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana a reprezentat cea mai avansata "uniune" europeana, istoric. Titlul imperial a fost trensferat lui Napoleon, care cu forta a realizat parte din unificarile care au dainuit.Imperiul n-a dainuit. Hitler a incercat sa refaca Reichul, cu idei gresite si brutal.Esec dramatic.Prezent incercam o unire pe cai parlamentare , s-ar putea sa fim presati sa ne unim. Calea parlamentara nu permite miscari energice. Eludarea Parlamentului European de catre Comisia Europeana, care nu este imparat si nu are armata, si de fapt intrebam cine si ce este, trezeste suspiciuni si reactii adversive. Tot mai frecvent, la nivel inalt, SUA se recunoaste a fi un imperiu.Se spune mereu ca securitatea Peninsulei Europa depinde de SUA, fapt care suoto voce este deplans in Germania si Franta, cu placere auzit in Rusia care are propriul plan continental facut cunoscut. In conditii de mare fluiditate si risc se va vedea , acuma, cata minte poate aduna launloc Europa.Noi avem nevoie de un plan B.

 

Smaranda Dobrescu Ma gandesc daca nu am avea nevoie de cateva planuri posibile. Pentru asta insa cineva trebuie sa negocieze, sa discute si nu sa ceara instructiuni. Daca exista idei, sa fie adunate E graba mare!

 

Prospectiv A-z .
"Pentru asta insa cineva trebuie sa negocieze, sa discute si nu sa ceara instructiuni." Ucraina ce-o fi cerut de i-au facut ce i-au facut?

Premiantii anilor 1990 stiu parametrii orbitei romanesti, dar ne lasa in intuneric.


Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @Vom avea alegeri, sa speram un parlament mai viguros care sa genereze un guvern solid cu mandat intreg, fara necesare aranjamente si concesii. In parlament va fi un partid cu orientare nationala si UDMR care vor aduce in discutie planul B si C....

 

Prospectiv A-z .
Uitati-va mai atent, va rog, si la candidatura Aliantei Noastre condusa de Marian Munteanu!

 

Smaranda Dobrescu Monarhistii vor vota Alianta Noastra, dupa cum cred eu. O vor mai vota si cativa din dreapta de tip traditional (nu de extrema dreapta) si poate rezervisti care nu se vor manifesta deocamdata. Presupun ca va intra in Parlament daca se va concentra pe populatia de la tara si nu-l vor scoate in fata pe Pavelescu, groparul PNTcd.

 

Smaranda Dobrescu Revin: Prin bunavointa D-lui Gheorghe Gradinaru am vazut un barometru de evaluare pozitiva sau negativa din partea romanilor a statutului de membru UE:
http://www.europarl.europa.eu/.../national_opinion_trends...

 

Smaranda Dobrescu via Gheorghe Gradinaru:
http://bn24.ro/romania-in-razboiul-informational-al.../

 

 

România, în războiul informațional al Rusiei. Cine a fabricat diversiunea…

BN24.RO

 

Prospectiv A-z .
Ce ne facem daca Basescu a stiut ca salvarea Romaniei dela colapsul programat de EUropa putea veni doar dela axa anglo-saxona dar diferenta de impedanta a facut tot gestul lui unul ridicol? 

Ce ne facem daca Nastase a crezut ca salvarea Romaniei dela colapsul programat de EUropa putea veni in termeni realisti dela liderii EUropeni, care au fost maturati dela putere ca si el?

Ce ne facem daca Iliescu a stiut ca salvarea Romaniei dela faramitare putea veni dela URSS si a venit?

...

Ce ne facem daca KWJ + guvernuLUI nu pot?

P.S. Ce ar fi trebuit Romania sa faca pentru a fi relevanta anglo-saxonilor, sa se arunce in cap in fatza vreunui tren pe care aia il doreau deraiat? Ceausescu a spus nu la timpul lui...

 

Mihai Ion Turcu Ne declaram monarhie constitutionala, stat suveran, si aducem pe tronul Romaniei un Winsor.(!?)

 

Mihai Ion Turcu (In momentul de fata singurul om de stat legitim pe scaunul sau este presedintele, nu putem demola chiar tot pentru ca nu avem ceva de pus in loc).

 

Smaranda Dobrescu Deocamdata Basescu sustine ca reprezentantii Romaniei sa se duca la Putin si sa-i ceara unirea cu Republica Moldova, intrucat Putin e un tip "de inteles". El stie cel mai bine ca in astfel de intreprinderi se merge pe paritate: imi dai, iti dau. De aici, trag concluzia ca daca el s-a bazat ca informatie in 2005 pe ajutorul axei Londra-W., acum s-a schimbat ceva.
Probabil ca Nastase s-a bazat pe liderii "celei de a treia cai", palizi acum daca nu inexistenti atat in politica Germaniei cat si a Angliei. Singurul Iliescu cred ca s-a bazat pe sprijin rusesc in mentinerea granitelor atat timp cat va fi el la putere, cel putin. Mai departe, s-au reasezat cam multe ca sa mai fie relevant ce stiau acesti premianti, ei sau altii, in 1990. Dar, poate, gresesc.

 

Gheorghe Gradinaru 1.O schimbare a formei de guvernamant in Ro presupune un referendum care in opinia mea nu poate fi favorabil monarhiei.2 nu cred ca presedintii mentionati s-ar fi gandit la salvarea Ro de la colapsul european deoarece in perioadele respective perspectiva era prea putin constientizabila.3 in actuala configuratie internationala nu exista cu certitudine o pozitie castigatoare.Ar trebuii sa avem pregatite 2-3 linii de pozitionare sustinute de grupuri politice si sa ne pozitionam in viitor pe aceea care ne asigura supravietuirea ca stat national

 

Prospectiv A-z .
"2 nu cred ca presedintii mentionati s-ar fi gandit la salvarea Ro de la colapsul european deoarece in perioadele respective perspectiva era prea putin constientizabila"

Nu despre colapsul EUropean era vorba, ci despre colapsul Romaniei la cheremul puterilor EUropene--a se re/vedea interviurile cu Talpes si Vlad care spun ca parametrii Europei foste sovietice erau trasati si cunoscuti chiar inainte de 1990...

 

Gheorghe Gradinaru Cred, cu exceptia perioadei lui Base,ca perceptia de colaps a Ro era legata de lasarea noastra in zona gri si de aici toate concesiile facute in procesul de aderare la UE si NATO.

 

Mihai Ion Turcu Foarte multe lucruri au fost la un moment dat trasate si retrasate apoi sau trasarile au fost dejucate pentru ca lumea in general si lumea oameneasca in special este in miscare, miscare alerta in modernitate.Nu insemneaza ca totul curge sau se scurge dar sigur nu sta prea multa vreme pe loc.Traim acuma in umbra unei fantezii, o "Pnageea" cu cuvern unic care sa etc.

 

Smaranda Dobrescu Daca ma uit la agitatia de pe scena politica si cea publica a tarii, constat ca acum ca si in alte dati exista o atitudine de neadaptare la conditiile externe in care evoluam si pare ca nu intelegem nimic din ele. Marile teme ale agendei sunt acum persoana viitorului premier, listele PNL care nu ii cuprind pe Boagiu si Athanasiu, problema parlamentarilor care au stat nepermis de mult in parlament, de ce nu a stat Tariceanu la coada. Asta se cheama ca politicienii, nu acum doar, in prag de alegeri dar de indelungata vreme au lasat problemele geostrategice in seama serviciilor si presei daca ea binevoieste sa se aplece.A ramas Basescu de jurna?

 

Smaranda Dobrescu http://www.agerpres.ro/.../euractiv-com-sua-au-inceput...

 

Smaranda Dobrescu Ultima fraza:""Arthur H. Hughes, ambasador american pensionat, scrie într-un material publicat miercuri tot de EurActiv că Gülen a primit, într-adevăr, asistență considerabilă din partea CIA.""

 

Smaranda Dobrescu Ponta:"Fostul premier, Victor Ponta, a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că știrea cu armele nucleare este „o chestiune atât de gravă", încât se impune măsuri serioase din partea autorităților din România.

„ Este o chestiune atât de gravă să spui despre o țară că începe să dețină așa, brusc, peste noapte, arme nucleare într-o regiune în care vedeți că este într-un pericol și într-o tensiune extraordinară", a afirmat Victor Ponta la Antena3.

De asemenea, acesta a lansat un scenariu: „Dacă Rusia spune: „domne, am auzit că aduceți arme nucleare în România, atunci aducem și noi în Crimeea" sau dacă cineva spune: „hai să organizăm cu adevărat un atac terorist în România pentru că are arme nucleare".

„Trebuie luate măsuri mai serioase pentru ca în viitor să nu fim folosiți așa ca pioni în bătălia regională. Să spui că în România sunt arme nucleare e de o mie de ori mai grav decât să spui că trei păcălici, ca să zic așa, vând niște kalashnikoave", a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că știrea cu arme nucleare este mai gravă decât reportajul celor de la Sky News: „Comparați cinci arme de vânătoare cu arme nucleare", a mai spus Victor Ponta.

„Astăzi, când apare această știre, trebuie să meargă în vizită vicepreședintele SUA, Biden, în Turcia", a adăugat Victor Ponta, care a argumentat că, cel mai probabil, în spatele acestei informații nu se află nici SUA nici Turcia, ci niște jurnaliști care "fac jocurile Rusiei în România"."
http://www.stiripesurse.ro/nu-trebuie-sa-fim-folosi-i-ca...

 

 

Nu trebuie să fim folosiți ca pioni în bătălia regională

STIRIPESURSE.RO

 

Prospectiv A-z .
Gasesc foarte potrivita repostarea in duplicat a vestii dela EurActiv, aici la dezinformare si la intrebarea despre Romania ca gazda a arsenalului nuclear. Interventia lui Ponta indica fabricatia. Ce greu e sa prospectivezi pe romaneste!

 

Prospectiv A-z .
Fostul președinte Traian Băsescu a explicat, în direct la Realitatea TV, că informațiile potrivit cărora Statele Unite ale Americii ar muta arme nucleare din Turcia spre România sunt "fanteziste", asta pentru că, a continuat fostul șef al statului, SUA nu poate amplasa focoase nucleare pe teritoriul UE fără aprobarea Rusiei, potrivit unui acord încheiat între cele două puteri.

"Fantezistă știrea. Nu poți să muți focoase nucleare cum ai muta un sac cu cartofi. Focarele nucleare au un regim de depozitare. O astfel de mișcare implică un proces de negociere între deținătorul focarelor nucleare și țara gazdă care ia ani de zile. Pentur că, o dată depozitate pe teritoriul unui stat, riscurile pentru acel stat sunt extrem de ridicate", a spus fostul președinte.

Acesta a informat că, potrivit unui acord încheiat între SUA și Rusia, niciuna dintre cele două puteri mondiale nu pot amplasa arme nucleare pe teritoriul UE fără aprobarea celeilalte. Totodată, Traian Băsescu a subliniat faptul că la baza militară de la Incirlik există 90 de focoase nucleare.

"Totodată, amplasarea armamentului nuclear american pe teritoriul UE nu se poate face fără acordul Rusiei. Nu poate nici Rusia, nici SUA să-și ia arsenalul nuclear cum vor fără acordul celuilalt, pentru că asta înseamnă încălcarea acordului. Sunt multe componente care fac necredibilă această informație. Gândiți-vă că amplasarea rachetelor antirachetă de la Deveselu a implicat un proces de 2 ani de negociere. La Incirlik sunt 90 de focoase nucleare, nici 20, nici 50, ci 90", a spus fostul șef al statului.

"România și-a îndeplinit obligațiile față de NATO, dar și pentru propria securitate, acceptând amplasarea pe teritoriu a scutului antirachetă. Amplasarea de focoase nucleare este un alt capitol, un alt nivel strategic și trebuie o decizie politică bine analizată. Nu m-aș putea pronunța. Trebuie gândită bine o astfel de abordare. Și analiza pentru amplasarea rachetelor de la Deveselu a fost o analiză îndelungată până am spus da, cântărind cu atenție avantajele și dezavantajele", a continuat acesta.

 

Smaranda Dobrescu Macar recunoaste ca la Deveselu el e cel care a spus DA. De data asta pare ca Basescu stie ce spune. Exista si posibilitatea insa, sa sublinieze doar faptul ca altii nu au idee de aceste reguli, sau sunt in vacanta, etc. Persistenta acestor conditii ar trebui sa fie cunoscuta in orice caz de cei tehnoministri.

 

Draghi Puterity "La Incirlik sunt 90 de focoase nucleare, nici 20, nici 50, ci 90" - asta asa suna a supralicitare tipic Basescu... E stilul lui de a se da mereu interesant pentru a fi omniprezent in perceptia publica. Pentru a reveni pe cai mari (sau mai bine zis pe alegatori idioti) din nou in politica.

 

Smaranda Dobrescu Incearca si el din orice sa traga un folos de imagine. Acum, ce sa spun, cu maiestria lui de a mirosi temele de succes, nici nu e de mirare ca surclaseaza inertia epistolara a tehnocratilor.

 

Draghi Puterity Se bazeaza pe asa ceva - cognitive ease:

https://www.youtube.com/watch?v=cebFWOlx848...See More

 

 

The Illusion of Truth

If you repeat something enough times, it comes to feel good and…

YOUTUBE.COM

 

Prospectiv A-z .
Draghi, destept linkul postat de tine! Basescu, fiind nutrit in ape tulburi, aplica cel mai probabil o astfel de euristica in mod automat deja.

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - Daca as putea, l-as introduce in programa scolara! Sa fie vizionat saptamanal...

 

Prospectiv A-z .
Draghi, ai risca sa-i faci pe copii si natia lor un popor... trist.

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - Imun...

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ cunoasteti simbolul indian a celor trei maimute, am o mica sculptura pe birou primita in dar de la un fost distins student al nostru, prezent cu ocupatie la ONU.

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @politicienii nu sunt vreodata obiectivi in ce declara la televizor. VVP este maestru in "bagat strambe". Sigur ca este o chestiune serioasa. Chestiuni serioase au fost si cele puse lui in mana ca premier , cele 11 puncte de indeplinit la ordinul Comieisi Europene....

 Mihai Ion Turcu Am si eu grupul de trei maimute si stiu motivul pentru care lupul alb nu mai traieste in haita..

 

Smaranda Dobrescu VVP a avut si bune si rele facute in cariera lui de premier. Cele rele palesc insa toate in fata greselii de a accepta rezultatul referendumului. Avea majoritate in Parlament.S-a pierdut ultima ocazie cand romanii erau uniti intr-o idee, chiar daca aparent era o idee de scadere, nu de adunare...

 

Prospectiv A-z .
http://www.cotidianul.ro/georgi-gotev-fostul-secretar-al.../

 

Prospectiv A-z .
http://www.cotidianul.ro/agentul-ivanov-si-transferul.../

 

 

"Agentul Ivanov" și transferul armelor nucleare în România

COTIDIANUL.RO

 

Draghi Puterity Stirea e preluata de neprofesinala media romana si face astfel de valuri uriase pentru ca pica exact peste temerile romanilor. 

Daca americanii ar fi scurs-o, ca sa testeze opinia publica, probabil ar fi precedat-o de o pregatire propagandistica

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity , apreciez rationamentul tau si nu neaparat vreuna din variante..

 

Draghi Puterity Opinia publica a lui Adrian Nastase:

"Dezmințirile din partea română sunt de bun simț și de bună credință, dar asta nu înseamnă că nu se va încerca un astfel de demers. De aceea cred că este important ca România să spună că nu s-a făcut așa ceva până acum, dar și că nu se va întâmpla nici în viitor. După părerea mea, este vorba de a testa variante viitoare, pornind de la insecuritatea relativă de la baza de la Incirlik. Eu cred că și Parlamentul ar trebui să se pronunțe, în așa fel încât, în eventualele încercări de a crea presiune la nivel politic-confidențial, să nu poată să ducă la o răsturnare a reacției publice. Mutarea acestor elemente pe teritoriul României ar transforma țara noastră într-o țintă, într-un eventual conflict, ar transforma România, într-o situație de război rece accentuat."

Niciun comentariu: